grzegorz_zz 19.12.06, 13:33 Niektórzy może już znają. Dla innych będzie miłą lekturą na Święta. www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2014.pdf Pozdrawiam i życzę spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz_zz Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-wy 19.12.06, 13:34 Pełny link: www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2014.pdf Odpowiedz Link
mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 19.12.06, 13:56 dzięki no cóz nie było kupca jak wystawiali na sprzedaż to będzie parking przymetrzański wg mnie interesujące czy z wjazdem/wyjazdem od św. wincentego ilupoziomowy do Świąt jeszcze kilka dni ale wzajemnnie -ciepł radośnie i rodzinnie życzę Odpowiedz Link
mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 19.12.06, 14:24 o i tramwaj www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2018.pdf ale kocioł.. ale coś za coś Odpowiedz Link
michal_74 Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 20.12.06, 15:24 Póki nie powstanie, póty będę niewiernym michałem... Odpowiedz Link
stewald Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 20.12.06, 23:32 Ale obecnie nie wszystko jest już możliwe do zrealizowania. Przecież w planach jest budowa drugiej jezdni Św. Wincentego, a na tą jezdnię i jednocześnie na tramwaj jak widać gołym okiem nie ma już miejsca. Z jednej strony mamy nasze osiedle z drugiej blok Kondratowicza 22 i tego wszystkiego już tu nie da się wcisnąć. Zatem obecnie jest alternatywa albo druga jezdnia albo tramwaj, a co jest korzystniejsze jest chyba jasne. Odpowiedz Link
mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 08:35 Nie jestem pewny czy nie ma miejsca Na planowanym odcinku linii tramwajowej św. wincentego już obecnie jest szersza niż dwa pasy - na większej części istnieją trzy albo cztery Czy pozostałe miejsce jest wystarczające na torowisko i uzupełnienie jezdniami (na brakujących odcinkach)? Tego na pierwszy rzut oka stwierdzic nie mogę. Ale na pierwszy rzut oka nie potrafię wykluczyć. Odpowiedz Link
mardzet Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 20.12.06, 23:54 Za parenascie lat sie może doczekamy.......... Odpowiedz Link
waha1 Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 08:54 Wszystko to bardzo piekne ale czy ktos sie orientuje kiedy te plany maja byc zrealizowane ? Wiem ze metro jest planowane na 2014-15 ale jestem ciekaw kiedy ma nastapic poszerzenie ulicy i budowa linii tramwajowej. Odpowiedz Link
mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 09:09 wiedzieć nie wiem, ale można się wspólnie zastanowiać, próbowac przewidzicieć studium to nie plan operacyjny- służy raczej wprowadzeniom ograniczeń w inwestycjach niż jest przyrzeczeniem ich zrealizowania skąd wiesz że metro akurat 2014-2015 to data uruchomienia (ostatniej stacji)? tramwaj podjrzewam, że jest uzależniony przede wszystkim od budowy mostu wczesniej moim zdaniem nie powstanie- co najwyzej równolegle, a pewnie po budowie mostu parking - tu widzę możliwość że przed oddaniem metra (jeśli most wcześniej) - koszt w porównaniu z innymi inwestycjami nieduży a efekt byc może warty rozważenia nie potrafię znaleźć "poszlak" dot. budowy szkół, przedszkoli a przy takim rozwoju mieszknaiówki w okolicy (a tez wcześniej istniejących niezaspokojonym potrzeb) - obok komunikacji - dla mnie najwazniejszy czynnik rozwoju Odpowiedz Link
zz138b ad v. studium zagosp. 21.12.06, 09:22 "informacja = to co ktos, gdzies chce ukryc cala reszta to reklama" (red. K. Mroziewicz) Odpowiedz Link
waha1 Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 09:51 > skąd wiesz że metro akurat 2014-2015 to data uruchomienia (ostatniej stacji)? z doniesien prasowych sprzed kilku miesiecy podawno ze odcinek centralny ma powstac w 2008-2011 a ostatnie stacje w 2014 lub 2015 nie jestem do konca pewny zreszta i tak bede sie cieszyl jak powstan 2016. Odpowiedz Link
mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 10:11 dziękuję myślałem może że jakies przecieki ze "studium wykonalności" oficjalnie nazwijmy to "harmonogram budowy wraz z finansowaniem" do dw. wileńskiego będzie wykonany do września 2007 wykonawcą opracowania zostało konsorcjum "SUDOP PRAHA a.s. i DB Projekt Sp. z o.o." o datach prac nad dalszą częścią można tylko powiedzieć "gazetowe spekulacje" czy coś się wydarzyło? Odpowiedz Link
mardzet Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 28.12.06, 10:37 Najpierw w warszawie ma byc rozwiazany proble obwodic na ktury składaja sie trzy kręgi(zamykające wawe) i cztery mosty miedzyinnymi most na przeduzeniu budowlanej .Zakoczenie tych inwestyci ma być 2012r (paradoks;najtańsza oferta była o 1 miliard drorzsza od przewidzianego budrzetu)czyli jak znamy z ałtopsi nie wiadomo czy ten ambitny plan sie uda......Ale o co chodzi dopiero po wykonaniu tego planu ma ruszyc ostro metro czyli 2014 rok (jestem niepoprawnym optymistom wierze ze sie uda) ps.(jestem dysgrafem sory za blędy) Odpowiedz Link