Dodaj do ulubionych

Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-wy

19.12.06, 13:33
Niektórzy może już znają. Dla innych będzie miłą lekturą na Święta.

www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2014.pdf

Pozdrawiam i życzę spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia.
Obserwuj wątek
    • grzegorz_zz Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-wy 19.12.06, 13:34
      Pełny link:

www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2014.pdf
      • mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 19.12.06, 13:56
        dzięki
        no cóz nie było kupca jak wystawiali na sprzedaż to będzie parking
        przymetrzański
        wg mnie interesujące
        czy z wjazdem/wyjazdem od św. wincentego
        ilupoziomowy

do Świąt jeszcze kilka dni ale wzajemnnie -ciepł radośnie i rodzinnie życzę
    • mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 19.12.06, 14:24
      o i tramwaj
      www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2018.pdf
      ale kocioł.. ale coś za coś
      • michal_74 Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 20.12.06, 15:24
        Póki nie powstanie, póty będę niewiernym michałem...
        • stewald Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 20.12.06, 23:32
          Ale obecnie nie wszystko jest już możliwe do zrealizowania. Przecież w planach
          jest budowa drugiej jezdni Św. Wincentego, a na tą jezdnię i jednocześnie na
          tramwaj jak widać gołym okiem nie ma już miejsca. Z jednej strony mamy nasze
          osiedle z drugiej blok Kondratowicza 22 i tego wszystkiego już tu nie da się
          wcisnąć. Zatem obecnie jest alternatywa albo druga jezdnia albo tramwaj, a co
          jest korzystniejsze jest chyba jasne.
          • mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 08:35
            Nie jestem pewny czy nie ma miejsca
            Na planowanym odcinku linii tramwajowej św. wincentego już obecnie jest szersza
            niż dwa pasy - na większej części istnieją trzy albo cztery
            Czy pozostałe miejsce jest wystarczające na torowisko i uzupełnienie jezdniami
            (na brakujących odcinkach)? Tego na pierwszy rzut oka stwierdzic nie mogę.
            Ale na pierwszy rzut oka nie potrafię wykluczyć.
    • mardzet Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 20.12.06, 23:54
      Za parenascie lat sie może doczekamy..........
    • waha1 Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 08:54
      Wszystko to bardzo piekne ale czy ktos sie orientuje kiedy te plany maja byc
      zrealizowane ? Wiem ze metro jest planowane na 2014-15 ale jestem ciekaw kiedy
      ma nastapic poszerzenie ulicy i budowa linii tramwajowej.
      • mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 09:09
        wiedzieć nie wiem, ale można się wspólnie zastanowiać, próbowac przewidzicieć
        studium to nie plan operacyjny- służy raczej wprowadzeniom ograniczeń w
        inwestycjach niż jest przyrzeczeniem ich zrealizowania

skąd wiesz że metro akurat 2014-2015 to data uruchomienia (ostatniej stacji)?

tramwaj podjrzewam, że jest uzależniony przede wszystkim od budowy mostu
        wczesniej moim zdaniem nie powstanie- co najwyzej równolegle, a pewnie po
        budowie mostu
        parking - tu widzę możliwość że przed oddaniem metra (jeśli most wcześniej) -
        koszt w porównaniu z innymi inwestycjami nieduży a efekt byc może warty
        rozważenia

nie potrafię znaleźć "poszlak" dot. budowy szkół, przedszkoli
        a przy takim rozwoju mieszknaiówki w okolicy (a tez wcześniej istniejących
        niezaspokojonym potrzeb) - obok komunikacji - dla mnie najwazniejszy czynnik
        rozwoju
        • zz138b ad v. studium zagosp. 21.12.06, 09:22
          "informacja = to co ktos, gdzies chce ukryc
          cala reszta to reklama"
          (red. K. Mroziewicz)
        • waha1 Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 09:51
          > skąd wiesz że metro akurat 2014-2015 to data uruchomienia (ostatniej stacji)?

z doniesien prasowych sprzed kilku miesiecy podawno ze odcinek centralny ma
          powstac w 2008-2011 a ostatnie stacje w 2014 lub 2015 nie jestem do konca pewny
          zreszta i tak bede sie cieszyl jak powstan 2016.
          • mooj Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 21.12.06, 10:11
            dziękuję
            myślałem może że jakies przecieki ze "studium wykonalności"smile
            oficjalnie nazwijmy to "harmonogram budowy wraz z finansowaniem" do dw.
            wileńskiego będzie wykonany do września 2007
            wykonawcą opracowania zostało konsorcjum "SUDOP PRAHA a.s. i DB Projekt Sp. z
            o.o."
            o datach prac nad dalszą częścią można tylko powiedzieć "gazetowe spekulacje"
            czy coś się wydarzyło?
            • mardzet Re: Kierunki zagospodarowania przestrzennego Wa-w 28.12.06, 10:37
              Najpierw w warszawie ma byc rozwiazany proble obwodic na ktury składaja sie
              trzy kręgi(zamykające wawe) i cztery mosty miedzyinnymi most na przeduzeniu
              budowlanej .Zakoczenie tych inwestyci ma być 2012r (paradoks;najtańsza oferta
              była o 1 miliard drorzsza od przewidzianego budrzetu)czyli jak znamy z ałtopsi
              nie wiadomo czy ten ambitny plan sie uda......Ale o co chodzi dopiero po
              wykonaniu tego planu ma ruszyc ostro metro czyli 2014 rok (jestem niepoprawnym
              optymistom wierze ze sie uda)

ps.(jestem dysgrafem sory za blędy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka