sloggi 07.05.03, 12:08 Macie psa, kota, rybki lub coś pierzastego? Pochwalcie się, ja planuję po wprowadzeniu się nabyć kota Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatka33 Re: Czy macie jakieś zwierzaki? 07.05.03, 13:19 Ja mam 2 psy, kota, świnkę morską a rybki zdechły przy przeprowadzce. Odpowiedz Link
zzdorka Re: Czy macie jakieś zwierzaki? 07.05.03, 16:07 Biedaczyska te twoje rybki. Ja bardzo mocno marze o psiaku, ale nie bedzie mial z nim kto wychodzic. Odpowiedz Link
sc77 Re: Czy macie jakieś zwierzaki? 08.05.03, 09:48 Chcialem miec pieka ale mi sie zal zrobilo jak pomyslalem, ze siedzial by w domu sam przez 10 godzin dziennie. Zamierzam w weekend wykonczyc akwarium i kupic do niego rybki Odpowiedz Link
beatka33 Re: Czy macie jakieś zwierzaki? 08.05.03, 12:36 Zawsze mozesz zaprzyjaźnić się z jakimś sąsiadem lub sąsiadką i może wspomoże Ciebie i Twojego psa dodatkowymi spacerami. Odpowiedz Link
zzdorka PAJAK 08.05.03, 12:19 Skoro juz o zwierzakach mowa, to cos wam opowiem. Jakis tydzien temu siedzielismy sobie grzecznie z mezem w domku, kiedy moj maz nagle krzyknal: "Pajak!" Zdziwilam sie, bo on sie naprawde nie boi takich zwierzakow. Po podlodze zasuwal pajak, czarny, niowlosiony (za mocno) wielkosci dloni bez palcow (nie upiekszylam). Ja wskoczylam na stoł, a moj maz rzucil sie na niego. Ten sie zatrzymal i bezczelnie gapil na mojego meza, wiec zaczeli sie nawzajem ogladac. Na koncach lapek mial malutkie macki. Kiedy sie poogladali to moj maz go zabil. A szkoda. Dopiero ozniej pomyslelismy, ze moglismy go do sloika i do zoo, czy cos w tym stylu. Podobno byl to mlody ptasznik. Nie znam sie na pajakach, ale do dzis nie otwieram balkonu na noc, a po wejsciu do domu rozgladam sie po podlodze. Jesli ktos posiada tego rodzaju "pupilki", to fajnie, zeby byly mocno opakowane w jakies akwarium, albo cos podobnego. Nie chcialabym w nowym mieszkaniu spotkac takiego wspollokatora... Pozdrowionka. Odpowiedz Link
beatka33 Re: PAJAK 08.05.03, 12:27 To podziwiam Twój refleks, ja bym chyba zemdlała na widok takiego potwora. Odpowiedz Link
pieskuba Re: PAJAK 08.05.03, 13:54 zzdorka napisał: Po podlodze zasuwal pajak, czarny, niowlosiony (za mocno) wielkosci > > dloni bez palcow (nie upiekszylam). Jeśli brać pod uwagę nie za dużą dłon, taką damską powiedzmy, to Pan Jerzy Woźniak na forum Ogród twierdzi, że to kątnik - wielki, czarny, średnio kudłaty. Nie jeżdżę na działkę, bo mam arachnofobię - ostatnio mój mąż znalazł takich kilkanaście na ścianach i suficie sionki. Coś potwornego. Współczuję pieskuba Odpowiedz Link
zzdorka Re: PAJAK 12.05.03, 22:59 Tylko czy on miał łapki? Takie malutkie macki na koncach nog? Bo obejrzalam sobie ptasznika. To nie byl ptasznik. Tylko w takim badz razie co? Odpowiedz Link
pieskuba Re: PAJAK 13.05.03, 09:26 Nie miał macek na koncach... macki są ewolucyjnie bardziej tropikalne. Moje działkowe potwory mają tylko takie mechate nogi, a z ptasznikiem to tylko kolor wspolny. Za to poniżej b.fajny link na wszystko, co da się hodować w domu - więc jak komuś uciekło - to może zlokalizujesz... terrarium.com.pl/pozdrawiam pieskuba Odpowiedz Link
mooj Re: Czy macie jakieś zwierzaki? 14.05.03, 10:42 kota, a własciwie kotkę (informuję że po zastrzykach hormonalnych więc nie urządza kocich koncertów) slogii: na którym pietrze mieszkasz? pytanie w związku z balkonem i ew. jego zabezpieczeniem Odpowiedz Link