mooj 02.06.03, 11:22 kolejny tydzień znów bez wiadomości zaczyna sięrobić niepowazne -miało być na wiosnę (wiosna kończy sie za 3 tygodnie) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooj Re: kiedy poprawki w etapie A? 03.06.03, 20:48 to sobie sam odpowiem dziś dostalem informację ż ebalustrady będą malowac w przyszłym tygodniu niestety nic więcej nie wiem Odpowiedz Link
sc77 Re: kiedy poprawki w etapie A? 04.06.03, 13:39 Bylem dzis w TP i bez problemow umowilem sie na poprawki na poniedzialek. Jak cos zrobia to dam znac. Odpowiedz Link
mooj Re: kiedy poprawki w etapie A? 10.06.03, 15:08 1. MALOWANIE BALUSTRAD mi powiedziano (dzwoniłem 10/06/03 godzina 14:45) że jeszcze umówic sie nie można -wykonawca ma w ciągu 2 godzin (do 17:30) się zadeklarować więc albo nakłamali mi albo Tobie albo chodzi o innego wykonawce 2. POZOSTAŁY ZAKRES PRAC - także brak informacji mają oddzwonić jeszcze dziś- zobaczymy -powoli przestaje wierzyć P.S. Kontakt telefoniczny z dyr. Zabojszczem w dalszym ciągu niemozliwy Odpowiedz Link
brenya Re: kiedy poprawki w etapie A? 10.06.03, 14:31 A propos poprawek i niedociagniec. Czy ktos moze mi udzielic kompetentnej odpowiedzi na pytanie, czy w etapie A sa jakies problemy z mieszkaniami szczytowymi. Chodzi mi o to, czy wszystko w porzadku jest z dachem, czy nie przecieka itp. itd. Co sie dzieje w przypadku gdy dach zacznie przeciekac, czy naprawa zostanie przeprowadzona na koszt wlasciciela mieszkania, czy na koszt wspolnoty? Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link
zz_nowy Re: kiedy poprawki w etapie A? 10.06.03, 14:35 Ja takie kupiłem 2 miechy temu. Stało rok puste więc przeżyło to i owo no i sufit suchy. Odpowiedz Link
brenya Re: kiedy poprawki w etapie A? 11.06.03, 14:15 Nowy. Moge do Ciebie napisac na priva? Odpowiedz Link
mooj w ramach 3letniej rękojmi 10.06.03, 14:43 czyli na koszt turreta po 3 latach -jeśli będzie to na skutek błedów w sztuce (to nie takie trudne do stwierdzenia) - również na koszt TP. W przypadkach losowych na koszt wspólnoty (ew. zwrot z ubezpieczenia). Odpowiedz Link
robur2 Re: rolowanie Polaków przez Polaków 13.06.03, 10:12 Czy jest ktoś na naszym ZZ, któremu TP naprawił niedociągnięcia spisane w protokole z przeglądu pousterkowego w lutym br ? Minęło parę miesięcy i nic nie slychac. A czas gwarancji przemija. Kto wie czy jak w końcu nam naprawią niedoróbki, to za miesiąc w tym samym miejscu np: nie odpadnie tynk. Ale wtedy może skończyć się przypadkiem okres gwarancyjny... Typowa gra na czas. Pzdr Odpowiedz Link
zzslawek Re: rolowanie Polaków przez Polaków 13.06.03, 10:30 Obecnie u mnie są usuwane usterki z tegoż przeglądu - rysy na ścianach i złączeniach ścian z sufitem, które wystąpiły już dużo, dużo wcześniej. W jednym wypadku jeszcze Gobex w lipcu ub. r. zajął się tym, ale chyba nie do końca dobrze, bo rysa się odnowiła i pogłębiła. Obecnie jak przyglądam się pracy ekipy, to wygląda to na poważne podejście do zadania, ale efekty ocenimy za parę miesięcy. Sławek Odpowiedz Link
zz_nowy Re: rolowanie Polaków przez Polaków 13.06.03, 11:07 dlatego mam w glębokim poważaniu wszelkie poprawki robione przez "fachowców" dewelopera. Moja ekipa zrobi je dużo dużo lepiej... Odpowiedz Link
sc77 Re: rolowanie Polaków przez Polaków 13.06.03, 11:22 Czy ekipa TP poza zrobieniem pekniec na scianach potem jeszcze je maluje? Odpowiedz Link
zzslawek Re: rolowanie Polaków przez Polaków 13.06.03, 12:57 Tak, a kosztami za farby obciąża TP. Sławek Odpowiedz Link
zzwojtek Re: rolowanie Polaków przez Polaków 14.06.03, 12:25 Na usterki zgłaszane w lutym, a nawet wcześniej, jestem umówiony w ostatnim tygodniu czerwca. Mam nadzieję, że również zostanie to załatwione profesjonalnie - napiszę na forum o swoich wrażeniach Inna sprawa, że musiałem dwukrotnie dzwonić do TP, żeby ktokolwiek się zajął nimi - bez aktywności z mojej strony byłem olewany. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
mooj 18/06 - prawie skończyli 20.06.03, 10:06 została jedna krótka wizyta na lakierowanie fug wydaje się, że zrobili bardzo dobrze zostają jeszcze prace na cześciach wspólnych -(odpadające płytki na korytarzu) Odpowiedz Link
mooj 23/06 23.06.03, 11:18 telefon od osoby nadzorującej z pytaniem czy skończyli i czy jestem zadowolony! no podoba mi się - tak trzymać! pozdrawiam i przypominam o klatkach schodowych Odpowiedz Link