Dodaj do ulubionych

Carrefour za Alberta

06.07.07, 00:03
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4293044.html
Obserwuj wątek
    • macho331 Re: Carrefour za Alberta 06.07.07, 07:48
      W sumie to bez różnicy (no, może pod względem jakościowym Carrefour będzie
      lepszy). Najważniejsze, aby sklep był, bo tak duże osiedle jak nasze po prostu
      go potrzebuje.
      • robert7704 Re: Carrefour za Alberta 06.07.07, 11:17
        Nasze osiedle i owszem potrzebuje sklepu ale sklepu dobrego i gwarantującego
        odpowiedni poziom.
        Albert to totalna porażka - pod kątem jakości towarów i obsługi. Przez stoisko
        z warzywami/owocami dla własnego zdrowia najlepiej przechodzić bez
        zatrzymywania się, dalej nabiał-zalecana wysoka ostrożność, kolejny
        jest "zieleniak" czyli mięsa i wędliny w kolorach tęczy, na koniec pieczywko -
        świeżutkie, cieplutkie... i odgrzewane po kilkakroć w piekarniku. Na deser
        obsługa przy kasach - rekordzistka szybkości jola i inne panie które potrafią
        na pretensje klientów odnośnie towarów wymyślać takie cuda że sam J.R.R. by się
        nie powstydził. Kojarzę tylko 2 Panie "na kasach", z którym klienci nie mają
        żadnych kłopotów.
        Carrefour za alberta to będzie zamiana przez stryjka siekierki na kijkasmile)))
        zmiany jeśli będą to raczej niewielkie i krótkotrwałe. Ale może się mylę....
        Ehhhh ileż bym dał za to żeby w miejscu naszego alberta powstała mała Alma.
        Pozdrawiam sąsiadów
        R
        • macho331 Re: Carrefour za Alberta 06.07.07, 11:39
          Myślę, że trochę przesadzasz. Albert obniżył loty dopiero, gdy wiadomo było że
          będą się zwijać. Zresztą robię tam zakupy od momentu jego uruchomienia i jakoś
          do tej pory niczym się nie zatrułem - choć może jest to kwestia odpowiedniej
          dezynfekcjiwink)) Faktem jest, że nasze osiedle potrzebuje sporego sklepu (Albert
          jest moim zdanie nieco za mały, jak na nasze potrzeby), w tej sytuacji
          Carrefour powinien być w sam raz - nie należy się martwić na zapassmile

Pzdr
          • iwkam Re: Carrefour za Alberta 06.07.07, 11:45
            Faktycznie p. Jola to błyskawica w obsłudze kliena, natomiast liderką w
            kategorii "uprzejmość" jest p. Kasia co ma wiecznie muchy w nosie. Ja unikam
            tego sklepu jak ognia właśnie z powodu jakości towaru i obsługi. Mi marzy się
            coś w stylu MINIEUROPY bo ALMY nie znam.
            suspicious
          • robert7704 Re: Carrefour za Alberta 06.07.07, 13:06
            to nie przesada tylko obserwacjesmile)) fakt, nie z jednego dnia.
            Szczęściarz z Ciebie - zagraj w lotka.smile)))
            Podam Ci przykład i wtedy powiesz czy przesadzam.
            Swego czasu było w ofercie masło Kerry Gold - bardzo dobre tak na marginesie.
            Pewnego dnia biorę takie masło i patrzę na datę -2tyg po terminie, biorę
            kolejne to samo,,kolejne i kolejne łącznie 14 sztuk. Poprosiłem kierownika
            sklepu- sprawdziła, przeprosiła i zabrała towar. Dzień następny - masełka co do
            jednego wróciły na półkę - całe 14 sztuk.
            Nadal uważasz, że przesadzam?? a podobnych przykładów wiele...oj wiele nam
            albert dostarczył.
            Co do wielkości sklepu - tu się nic nie zmieni..może zmienić się aranżacja
            wnętrza ale nie wielkość smile))))
            Nie martwię się na zapas, to po prostu pesymistyczne podejście do tego tematu
            wywołane dotychczasowymi doświadczeniami. W każdym razie życzę nam wszystkim
            powodzenia z nowym sklepem.
            Pozdr.
            R
            • macho331 Re: Carrefour za Alberta 06.07.07, 13:21
              Cóż, każdy ma swoje doświadczeniawink))Co do przeterminowanych produktów, to
              faktycznie zdarzyło mi się to parę razy - wtedy po prostu nie kupuję i tyle.
              A pisząc o wielkości sklepu miałem na myśli raczej asortyment i jego
              różnorodność a nie powierzchnię sklepusmile))
              Miejmy nadzieję, że zmiana która nastąpi, rzeczywiście będzie zmianą na lepsze.

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka