Dodaj do ulubionych

plazma i aster

31.12.07, 11:37
może ktoś posiada plazmę 42'' lub więcej podłączoną do astera ? Czy jest bardzo tragicznie ? Monter astera mi mówił że tak aczkolkwiek nie wiedział czy to plazma czy lcd było. Widziałem jedynie lcd 37'' podłączone do spray i IMHO nie było źle
Obserwuj wątek
    • klucha77 Re: plazma i aster 31.12.07, 11:53
      ryar napisał:

> może ktoś posiada plazmę 42'' lub więcej podłączoną do astera ? Czy jest bardzo
      > tragicznie ? Monter astera mi mówił że tak aczkolkwiek nie wiedział czy to pla
      > zma czy lcd było. Widziałem jedynie lcd 37'' podłączone do spray i IMHO nie był
      > o źle

Ja mam spray do LCD 42" i jest w porządku.
      • agnostykzz Re: plazma i aster 31.12.07, 12:30
        To zależy czy do analogowego czy do cyfrowego astera. Przy cyfrze jest lepiej.
        Ale generalnie oglądanie sdtv na sprzęcie hdtv jest słabym pomysłem, dodatkowo
        duże ekrany o większej rozdzielczości i dłuższym niż tradycyjny crt czasie
        reakcji uwypuklają wszystkie błędy i niedostatki sygnału. Wszystkim się wydaje,
        że z sdtv na hdtv to jak z oglądaniem czarno białej telewizji na kolorowym
        telewizorze, a to nie tak to raczej jak odtwarzanie zdartej płyty analogowej na
        nowej wieży po konwersji do mp3 - na starym gramofonie brzmiałoby lepiej.
        • ryar Re: plazma i aster 05.01.08, 22:38
          wiem o potencjalnych problemach dlatego pytam jak to jest w praktyce u nas. Siedzie ok 4m od 29'' i to się nie da oglądać, po drugie musi był płaski dlatego wydaje mi się że jedynie wyjście to co najmniej plazma 42''
          Mam cyfrowy aster chodziaż obecnie nie widzę specjalnej różnicy do analogu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka