hana77 25.08.03, 11:00 Czy oprócz V klatki, zdarzają się przerwy w dopływie prądu? Sprawa jest poważna, w V klatce objawy wskazują na błędy w sztuce !!! Zaniepokojona lokatorka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzmetro Re: Prąd w V klatce !!!!! 25.08.03, 11:28 Powodem awarii elektrycznych tak w klatce V jak i w innych klatkach są w y ł ą c z n i e dokonywane przez Lokatorów samowolne i niedozowlone przeróbki instalacji w mieszkaniach . W dniu dzisiejszym tak nasi elektrycy [ Wspólnoty] jak elektrycy z PIE i Turret zapoznali sie szczegółowo z problemem stawiając diagnozę j.w. Elektryk Wspólnoty zmienił dziś parametry sterujące dzięki czemu spodziewamy się przerwy w dostawie prądu wyeliminować . Niestety zmuszony jestem przypomnieć , że zmiany instalacji dokonywane bez uzgodnienia tak z administracją jak Turret powodują utratę gwarancji i rękojmi na Lokal a ponadto administracja obciążać będzie Właściciela takiego Lokalu kosztami usunięcia awarii [ 120 - 200 zł ] . SB Odpowiedz Link
hana77 Re: Prąd w V klatce !!!!! 25.08.03, 12:39 W przeciągu ostatniego tygodnia w moim mieszkaniu codziennie następowały przerwy w dopływie prądu. Przeszkadza mi codzienne ustawianie wszystkich "elektrycznych" czasomierzy o wspomnianej wcześniej chłodziarce teraz nie wspomnę. Przeszkadzają mi codzienne zgłoszenia strażnikom - ich praca przecież na czym innym polega. Przeszkadzają mi przerwane audycje radiowe - nie do odzyskania. Przeszkadza mi zakalec w piekarniku. Wcześniej zapewniał Pan o ustaleniu przyczyny i zlikwidowaniu niesprawności i co ? W sobotę w godzinach wieczornych prądu nie było 2 razy w odstępie 10 minut. Chciałabym, aby ten mój wypis był już nieaktualny - czas pokaże. Odpowiedz Link
zzmetro Re: Prąd w V klatce !!!!! 25.08.03, 13:09 I my również tego sobie życzylibyśmy . Elektryk Wspólnoty w tym miesiącu interweniował już 18 [ ! ] razy - i to w sytuacjach ewidentnie zawinionych przez Lokatorów [ bądź ich ekipy ] - co przecież nie należy do jego obowiązków . SB Odpowiedz Link
hana77 Re: Prąd w V klatce !!!!! 01.09.03, 14:17 Stwierdzam koniec problemów z prądem w V klatce. Odpowiedz Link