Dodaj do ulubionych

już się nie waham

01.12.03, 22:55
przymierzałam się do bycia "sąsiadką"
ale - broń (mnie) Panie Boże przed takim stróżem

"amerykańskie osiedle w centrum Warszawy"

... ukłon w stronę zz-beatki ...
w takim obozie już nie chcę zamieszkać

Obserwuj wątek
    • mythko Re: już się nie waham 02.12.03, 09:58
      Przykro, że rezygnujesz przejmując się jakąś zz_beatką. Jeżeli ona potrafi was
      odstraszyć, to współczuję. Mnie raczej śmieszy - i to bardzo.
      Apropos - pozdrawiam moich sąsiadów z etapu B, którzy wczoraj poszukiwali ze
      mną epicentrum odwiertów o 00.30. Miło było was poznać.
    • marcin_robert Re: już się nie waham 02.12.03, 10:13
      Sugerujesz się ludźmi a nie mieszkaniem?
      • marek012 Re: już się nie waham 02.12.03, 11:14
        marcin_robert napisał:

> Sugerujesz się ludźmi a nie mieszkaniem?
        Ludzie też są bardzo ważni. Chciałbym wiedzieć obok kogo będę mieszkać i prawdę
        mówiąc sąsiedzi pokroju zz_beatki napawaja mnie strachem. Przecież nikt nie
        będzie we własnym mieszkaniu chodzić na paluszkach czy martwić się czy aby
        komus nie przeszkadza zbyt głośna pralka czy coś podobnego. Nie mówię, tu o
        zakłócaniu ciszy nocnej. Mieszkanie ma być naszym azylem, a nie miejscem do
        którego wracamy jak na skazanie z obawą, że ktoś znowu się do czegoś przyczepi
        lub że spotkamy sąsiada, który działa na nas jak płachta na byka... I tak w
        życiu jest wystarczająco dużo stresowych sytuacji i jeżeli pewnych można
        uniknąć to jestem ZA.
        • mooj Re: już się nie waham 02.12.03, 11:19
          no czepiliście się beatki straszniesad
          co dziwne nie identyfikowałem jej jako przeciwniczki hałasów (przynajmniej
          jeszcze kilka miesięcy temu -sprawdźcie) a tu mityczny strażnik ciszy wyrasta z
          Waszych opinii

chcecie bić w tych co uwazają że regulamin jest po to żeby go przestrzegac (ew.
          zmienićsmile - służę swoją osobą
    • zz_beatka Re: już się nie waham 02.12.03, 12:43
      twoja strata
      smile))
      z tego co wiem mieszkań zostało bardzo niewiele a te które są są w prawie 100%
      zarezerwowane
      powodzenia gdzie indziej
      bye bye
    • pocahontas24 Re: już się nie waham 02.12.03, 17:39
      zz-beatka pewnie nie jest tak straszna i podstepna jak umowa przedwstepna.I
      prawdziwym aktem odwagi(a moze czegos innego..hhmmm) jest podpisanie jej.A z zz-
      beatka napewno mozna sie dogadac.
      Pozdrawiam!
      • zzdorka Re: już się nie waham 02.12.03, 23:43
        Zadziwiaja mnie niektore wypowiedzi. Powalila mnie wypowiedz, ze ktos tam nie
        kupi mieszkania po przeczytaniu forum. Wiesz co? Jesli sugerujesz sie w zyciu
        takimi sugestiami, to tylko pogratulowac.

Bladego pojecia nie macie, kto jest kim, jaki kto ma cel wypowiedzi i dlaczego
        siedzi na forum. Ilu naprawde na forum jest prawdziwych mieszkancow? A ile osob
        wrzeszczy na forum, bo inaczej nie potrafi? Jak wszyscy strasznie duzo maja do
        powiedzenia w swoich czterech scianach. A jak przyszlo do spotkania w sprawie
        sieci, to tlumy walily w gumiakach. Ilu mamy uzytkownikow forum? A ilu z was ma
        wiecej niz jeden nick?

W spotkaniu w cztery oczy kazdy ma zupelnie cos innego do powiedzenia niz na
        forum. Tylko kilka osob ma cywilna odwage cos glosno powiedziec. Wszyscy nagle
        tlumacza sie, ze to zony i mezowie tak naprawde uczestnicza w zyciu forumowym a
        oni nickow nie maja.

Jesli faktycznie takie, wybaczcie, pierdoly forumowe sa jedynym zrodlem info
        dla przyszlych lokatorow, to dla mnie jest po prostu smieszne.
      • kubas26 czesc 23.08.04, 14:03
        Mam pytanie czy mieszkasz może na Zielonym Zaciszu?
    • smart16v Re: już się nie waham 24.08.04, 10:43
      aankaa napisała:

> przymierzałam się do bycia "sąsiadką"
      > ale - broń (mnie) Panie Boże przed takim stróżem
      >
      > "amerykańskie osiedle w centrum Warszawy"
      >
      >
      > ... ukłon w stronę zz-beatki ...
      > w takim obozie już nie chcę zamieszkać
      >

1. zapewniam, że mieszkam na ZZ i nie jestem pracownikiem TP i mam na tym forum
      tylko jeden nicksmile)
      2. to jest najfajniejsze miejsce do mieszkania w Warszawie (no chyba, ze ktoś
      chce wydać 10 000PLN/m). Pisałem to już wielokrotnie. Nie jest wcale tak daleko
      do centrum, developer wywiązuje się ze swoich zobowiązań, dom jest zbudowany
      jak należy. Już same korytarze wyglądają fajnie, a mieszkania też są niczego
      sobie (zresztą to już w dużym stopniu kwestia indywidualnej aranżacji).
      3. sąsiedzi to niestety kwestia szczęścia. ja na swoich nie narzekam. Czasem
      przeszkadza jeżdżące gdzieś na rowerku dziecko, ale bez przesady, każdy ma
      prawo do wolności w swoim własnym Mx.
      4. Obóz - to jest określenie obraźliwe i nie dokońca słuszne. Poza tym
      mieszkanie w tym "obozie" ma swoje zalety:
      - mozna poczuć się dość bezpiecznie, bo jest ochrona - często przy mniejszych
      domach mieszkańcy z niej rezygnują, bo jest za drogo
      -jest dużo mieszkań, więc czynsz rozkłada się na wiele osób
      -dookoła jest ładnie, bo wszystkie sąsiadujące budynki wybudował jeden
      developer (więc np. nie ma w sąsiedztwie rozwalającej się meliny)
      Także polecam to osiedle.
      ukłony
      smart

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka