przemek.c 30.07.09, 15:11 Czy ktoś może mnie oświecić, jaka "przysługuje nam" przychodnia rejonowa? Z góry podziękowawszy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aicrod5 Re: Przychodnia rejonowa 30.07.09, 15:23 Nasz rejon jest w przychodni na ul. Radzymińskiej 101/103. Odpowiedz Link
iwkam Re: Przychodnia rejonowa 30.07.09, 18:01 Od 1999r. nie ma już rejonizacji. Sam wybierasz przychodnię do której chcesz chodzić. Np: Pomimo, iż mieszkamy ( i jesteśmy zameldowani ) na ZZ moje dziecko korzysta z przychodni na Saskiej Kępie. Przez jakiś czas chodziliśmy do pediatry w Zdrowiu na Kondratowicza ale później wróciliśmy do poprzedniego lekarza. O ile dobrze pamiętam raz na rok możesz bezpłatnie zmienić lekarza/przychodnię. Odpowiedz Link
martus77 Re: Przychodnia rejonowa 30.07.09, 23:03 iwkam ma rację. Jeśli nie masz lekarza pierwszego kontaktu (lekarza rodzinnego) możesz go sobie wybrać w dowolnej przychodni. Wystarczy złożyć Deklarację wyboru lekarza i przedstawić dowód ubezpieczenia (ważny miesiąc). Jeśli zależy Ci żeby przychodnia była blisko to tu masz listę przychodni na Bródnie www.zoz-brodno.waw.pl/przychodnie.htm oraz formularz Deklaracji. Najlepiej zadzwonić/odwiedzić jakąś przychodnie i wypytać w jakich specjalizacjach posiadają lekarzy. Osobiście jestem zapisana do przychodni na Gilarskiej. Nie często z niej korzystam (mam abonament w prywantej przychodni) ale jak muszę to nigdy nie było jakiś długich terminów. Odpowiedz Link
przemek.c Re: Przychodnia rejonowa 31.07.09, 18:46 Dzięki za info. Byłem zawczasu w przychodzni na Łojewskiej, to pani w rejestracji strasznie na mnie naburczała, sprzedała mi jakieś historie o rejonizacji i zachowywała się tak, jakby oczekiwała przeprosin za to, że ośmieliłem się wyrwać dwie cenne minuty z jej życia. Odpowiedz Link
martus77 Re: Przychodnia rejonowa 31.07.09, 23:43 To współczuję... Pani na Gilarskiej była bardzo miła - też się zdziwiłam tym i bardzo chciała mi pomóc w wypełnianiu druków Odpowiedz Link