zzpawson 28.12.03, 19:57 Witam, Czy ktoś probował zrobić dodatkowe gniazdka rtv w mieszkaniu? Jak to zrobić? Ewentualnie kto i za ile może to zrobić? Pozdrawiam, Pawson. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniel_zab Re: gniazdka rtv 29.12.03, 06:49 Cze zzpawson zzpawson napisał: > Czy ktoś probował zrobić dodatkowe gniazdka rtv w mieszkaniu? Oczywiście. Moja ekipa przenosiła mi punkty elektryczne oraz rtv > Jak to zrobić? Otóż wynajdujesz sobie miejsce, gdzie chcesz zainstalować takowe gniazdko. Wwiercasz się (albo ekipa) otwornicą do betonu (i tak pod tynkiem zazwyczaj są cegły), rozkuwasz ścianę od otworu do podłogi na szerokość kabla (to samo w najbliższym gniazdku). Kupujesz kabel "rtv" odpowiednią długość oraz 1 puszkę poddtynkową. Puszkę montujesz w powstałym otworze. Kabel wypuszczasz od spodu w jednej puszce (np. tej nowej), poprzez listwę podłogową puszczasz do drugiej puszki (już działającej) i obcinasz końcówki, tak aby wystawały po 10 cm. Czekasz na przybycie panów ze "Spraya", aż Ci zarobią końcówki i zainstalują gniazdka. Chyba że sam potrafisz > Ewentualnie kto i za ile może to zrobić? Ekipa budowlana, chyba że masz uzdolnienia i czas Zazwyczaj biorą 25 - 50 zł za punkt > Pozdrawiam, > Pawson. Rownież pozdrawiam P.S. Chyba mi zostało jedno gniazdko rtv wolne, muszę sprawdzić. Dam Ci znać Odpowiedz Link
zzpawson Re: gniazdka rtv 29.12.03, 09:14 Dzięki za odpowiedź. Doprowadzę przewody, i zrobię miejsca na gniazdka, a panowie ze Spraya podłączą mi odpowiednie gniazdka. Pozdrawiam, Pawson Odpowiedz Link