Dodaj do ulubionych

BŁAGAM POMÓŻCIE MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23.11.05, 15:31
dziewczyny czy możecie mi coś poradzić błagam!!!!!! poroniłam pierwszy raz 2
lata temu, teraz we wrześniu poroniłam w 7 tygodniu. Nie krwawiłam po prostu
dziecko przestało sie rozwijać. Musiałóam iść na "stół|". Pierwszy @ dostałąm
dopiero w listopadzie. Czesto czytam że trzba odczekac 3 miesiące po
poronieniu
żeby znowu sie ztrac. Czy moge starc sie po raz trzecie grudzien\styczen.
Czyli
po 2 cyklu?? czy to za wczesnie ??

Obserwuj wątek
    • olek771 Re: BŁAGAM POMÓŻCIE MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.11.05, 16:43
      Witam, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało.wiem, jak bardzo silne jest potem
      pragnienie kolejnego dziecka, ale w tym wypadku sugerowałabym raczej zrobienie
      najpierw badań, a dopiero potem starania. Dwa poronienia są już wskazaniem do
      zrobienia kompletu badań. Z jednej strony naturalnie opóxniają one podjęcie
      starań o kolejne dziecko; z drugiej - mogą pomóc odkryć przyczynę
      dotychczasowych niepowodzeń i potem chronić kolejną ciążę za pomocą
      np.odpowiednich leków.Oczywiście, zdarza się, że te badania nic nie wykazują,
      ale to mozna stwierdzić dopiero po ich przeprowadzeniu - stąd moja sugestia.Dla
      Twojego spokoju i bezpieczeństwa przyszłego dziecka - warto przed staraniami
      zrobić badania. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości oraz wytrwałosci.
      • maluszek100 Re: BŁAGAM POMÓŻCIE MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.11.05, 17:44
        Tylko że jest problem. Ja nie mieszkam w Polsce. W tym kraju poronienia są
        bardzo częste i oni robią takie badania dopiero po 3 poronieniu. Ja nie wiem
        tylko jak ja wytrzymam to psychicznie. Tak bardzo chcę mieć dzieciątko !!!!!!!
        • just2005 Re: BŁAGAM POMÓŻCIE MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.05, 18:48
          Ty pewnie mieszkasz w US . Jak ja poronilam moja pierwsza ciaze w 6 ty. to doc
          nawet sie nie wysilil na jakiekolwiek wyjasnienia . Norma . A o RH Img. sama
          sie musialam upomniec.
          Miesiaczke dostalam miesiac po poronieniu i byla normalna , tam mi powiedzieli
          ze moge ponownie probowac od zaraz ( wczesne poronienie, brak lyzeczkowania)
          Sprobowalam dopiero po roku.Juz w Polsce. Troche sie balam ze w US znow
          potraktuja mnie po spartansku i niewiele sie dowiem.
          Jestem obecnie w 7 tygodniu. Na razie jezt ok

Zycze powodzenia
          • olek771 Re: BŁAGAM POMÓŻCIE MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.05, 19:18
            No faktycznie - napisałam o polskich realiach, bo sama z takimi miałam do
            czynienia. W takiej sytuacji widzę 2 rozwiązania: albo zrobić badania w Polsce
            przy okazji najblizszego tu pobytu albo po prostu zdać się na naturę i próbować
            bez badań, licząc na to, że będzie ok, bo przecież może być.Pozdrawiam.
            • anula695 Re: BŁAGAM POMÓŻCIE MI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.05, 21:33
              Kochana, przeżyłam to samo co Ty..Poroniłam w 12 tc, odczekałam sugerowane 6
              miesięcy i postaraliśmy się:D Teraz jestem w 17 tc..Wiem jak silne jest uczucie
              chęci bycia w ciązy po poronieniu, wydaje sie ,że to jedyne, co moze pomóc..Moja
              kuzynka zaszła w ciążę w 2 miesiącu po tragedii i ma teraz zdrową, śliczną
              córeczkę!!Rób to jak czujesz!!!Nie zastanawiaj się;) Życzę powodzenia!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka