sebek05 12.05.04, 14:30 czy jest jakaś rada na szybkie wytryski. mam z tym coraz większy problem i nie mogę sobie z tym poradzić... Będę wdzięczny za rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ambx Re: krótkie stosunki 12.05.04, 15:05 To normalny problem młodych, napalonych pistoletów - zobacz sobie stare posty tu i na innych "Forach" o seksie. Są preparaty nieco znieczulające ptaszka (w seks shopach drogo lub w aptekach na receptę od specjalisty). Sa też tabletki. Młode pistolety maja jednak inna zaletę - mogą parę razy. Tak więc polecam metodę "pierwszy strzał na wiwat" nawet bez wkładania - rączką, buzią itp. potem trochę przerwy, aż ptaszek zgłosi dalsze zainteresowanie i... będzie znacznie dłużej! Możesz spróbować łyknąć Persen, ziołowe tabletki uspokajające - bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekoln Re: krótkie stosunki 12.05.04, 20:44 SEROXAT!!!Mialem ten problem.Minelo ok. poltora miesiaca i teraz nie moge dojsc,wiec moge nawet zmniejszyc dawke:)Nie przejmuj sie i lec do seksuologa po recepte.Jest drogi,ponad 60zl. lecz jak pisze-oplaca sie:)Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: krótkie stosunki 26.05.04, 05:41 Metody terapii mogą być różne. Dwie wymagają konsultacji seksuologiem, który zaordynuje odpowiednią farmakoterapię. W pierwszym przypadku będzie to być farmakoterapia miejscowa polegająca na stosowaniu leków o działaniu miejscowo znieczulającym stosowanych w postaci maści na członek, około 10 min przed stosunkiem przez około 4 tygodnie. Zmniejsza ona wrażliwość dotykową członka. W drugim przypadku jest to terapia mieszana polegająca na zastosowaniu oprócz wyżej wspomnianych maści leków doustnych, zmniejszających napięcie występujące u mężczyzny przed stosunkiem. Dobre efekty uzyskać można poprzez stosowanie metod treningowych. Zalecić mogę następujące metody: odbywanie kontaktów seksualnych w wodzie lub w wannie. Woda działa jako środek miejscowo zmniejszający wrażliwość zmysłową jak również zmniejsza zakres pobudzających odczuć w trakcie stosunku seksualnego. Kolejną metodą jest odbywanie maksymalnie często kontaktów seksualnych, aż do poziomu zmęczenia fizjologicznego. W wyniku nasilenia częstotliwości czas trwania reakcji seksualnych ulega wydłużeniu. Modyfikacją tej metody jest doprowadzanie mężczyzny przez partnerkę do wytrysku przed kontaktem seksualnym poprzez masturbację, a następnie kontynuowanie kontaktu seksualnego. Ostatnim sposobem, jaki mogę polecić do wypróbowania w domu jest odbywanie stosunku poprzez głębokie wprowadzenie członka do pochwy i wykonywanie wolnych ruchów frykcyjnych. Poszczególne ruchy przedzielane są okresami bezruchu i odpoczynku partnerów. Odpowiedz Link Zgłoś