Dodaj do ulubionych

zostalam mama

13.04.10, 17:32
Chcialam sie z Wami podzielic moja historia, moze komus da ona nadzieje. Moje dorosle zycie zostalo idealnie zaplanowane, studia, slub, praca, kupno domu i wtedy dziecko... paczatki ladnie udalo mi/nam sie zrealizowac i doszlismy do etapu ze teraz jest czas na dziecko, bo nasza sytuacja jest stabilna, zrezygnowalam z antykoncepcji i zaczelam prowadzic obserwacje cyklu, tak na spokojnie zeby wiedziec co sie dzieje. Pierwszy cykl i nic... drugi, trzeci, kolejny, coraz wiecej stresu a @ ciagle przychodzila... Po roku zaczelismy badania, wyszly ok, do tego czasu minely juz dwa lata i ni z tego ni z owego @ sie spoznila, zrobilam test - pozytywny, oszalelismy z radosci, tyle planow i postanowien, niestety na bardzo krotko, 3 tyg pozniej zaczelam plamic, potem krwawic i tragedia... chwile mi zajelo zanim doszlam do siebie, stres byl tym wiekszy ze tyle czasu zajelo nam zajscie w ta ciaze. Mijaly kolejne miesiace, po 9 test ciazowy znowu pokazal dwie kreseczki, radosc znacznie bardziej ostrozna i faktycznie znowu ten sam schemat, po mies nagle silne krwawienie w sklepie i tyle z naszej radosci... po tym poronieniu zostalismy skierowani na specjalistyczne badania ktore znowu pokazaly ze jest wszystko ok... Po niespelna roku kolejny pozytywny test i znowu taki sam koniec... Juz stracilam nadzieje ze sie uda, M mowil ze nie chce juz tych stresow i nie chce wiecej probowac, odpuscilismy sobie, przestalam liczyc, mierzyc tempki, robic testy, miesiace mijaly, pojechalismy na wakacje i wrocilismy juz w ciut wiekszym gronie. Stresy i nerwy jakie przechodzilam poczawszy od pierwszego testu ciazowego, mozecie sobie wyobrazic, szczegolnie przy okazji krwawienia w 10tc, ktore okazalo sie niegroznym krwiakiem. Jednak tygodnie mijaly i ciaza rozwijala sie prawidlowo, bez absolutnie zadnych wspomagaczy, normalnie chodzilam do pracy, a nasz ukochany syn urodzil sie 6 dni temu w 39tc, duzy i zdrowy. Zycze wszystkim wam takiego zakonczenia.
Obserwuj wątek
    • kahakasurdo Re: zostalam mama 13.04.10, 17:37
      miło czytać takie wieści smile przynajmniej mnie daje Twoja historia nadzieję, że
      wszystko się uda smile pozdrawiam i gratuluję Marcelka.
      • martitka333 Re: zostalam mama 13.04.10, 17:54
        Gratuluje synka!!! Twoja historia jesy pełna nadzieii, że i nam się
        uda !!!
    • child-of-light Re: zostalam mama 13.04.10, 19:31
      o tak, bardzo miło się czyta takie historie, to jest jak balsam na
      nasze obolałe dusze...
      oby takich więcej!

gratuluję!
      • lazurowe-wybrzeze Re: zostalam mama 13.04.10, 20:59
        Boże, jak dobrze wiedzieć, że i dobre zakończenia się zdarzają...

z całego serca gratuluję synkasmilesmilesmile
        • dankaws Re: zostalam mama 13.04.10, 22:13
          Gratuluje i synka i wytrwałości. I dziękuję za ten post smile
          • jowita-90 Re: zostalam mama 14.04.10, 07:57
            ja rowniez gratuluje! smile tym bardziej ze tez mam synka Marcelka smile
    • kobietka_29 Re: zostalam mama 14.04.10, 07:57
      Gratuluje synka. I zazdroszcze wytrwalosci. Jestem po jednej stracie. I mam
      nadzieje, ze ostatniej. Podchodze do drugiej proby i nie wiem, czy
      zdecydowalabym sie na trzecia, gdyby teraz cos sie stalo...
    • agnieszka_z-d Re: zostalam mama 14.04.10, 11:49
      Gratuluję serdecznie!
      Właśnie z takich historii czerpałam siłę, żeby w ogóle spróbować zajść w kolejną
      ciąże po stracie.
    • olga-1982 Re: zostalam mama 14.04.10, 21:44
      Gratulacje dla Szczęśliwych Rodzicówsmile
      Twój przykład daje nadzieję !
      • monisia900 Re: zostalam mama 15.04.10, 08:20
        moje gratulacje, oby takich historii bylo jak najwiecej.
    • beatka1705 Re: zostalam mama 15.04.10, 10:30
      gratuluje synkasmiledodalas mi nadzieji,dziekuje
      • mikusia_k Re: zostalam mama 15.04.10, 12:03
        ja też dziękuję za ten post - bardzo mi potrzeba teraz nadziei,że kiedyś się
        jeszcze może udać!!!
    • bajba76 Re: zostalam mama 15.04.10, 13:12
      gratukuję z całego serca smile i oby więcej takich szczęsliwych
      zakończen smile
      • ladybarque Re: zostalam mama 16.04.10, 15:52
        takie historie przwracaja wiare w powodzenie smile...dziękuję że do nas napisałaś...
    • meresanch Re: zostalam mama 16.04.10, 17:13
      gratuluje
      niech Marcelek chowa się zdrowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka