Dodaj do ulubionych

Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji

23.10.11, 11:38
Po drugim poronieniu nie mam śluzu płodnego. Powiedziałam o tym na wizycie u gin. Stwierdził, że jak nie ma śluzu to nie ma owulacji. I tyle się dowiedziałam.
Czy któraś z was miała podobną sytuację?
Wcześniej zrobiłam tysiące badań. Wszystko było ok.
Co prawda przechodzę chyba jakiś kryzys i na razie dałam sobie spokój ze staraniami. Ale może kiedyś... Jak mi przejdzie...
Obserwuj wątek
    • lazurowe-wybrzeze Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 23.10.11, 17:27
      czasami śluzu nie widać na zewnątrz, wydaje się, że nie ma, a w środku jest całkiem sporo...

czy owulacja jest - sprawdzisz mierząc temperaturę lub usg

nie upadaj na duchu!!!
      • dibson28 Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 23.10.11, 21:29
        lazurowe wybrzeze ma rację czasem śluzu pełno jest w środku. Możesz kupić sobie wiesiołek na lepszy śluz.
        • asiaimaja Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 23.10.11, 21:38
          Zacznij mierzyć temperaturę- to będzie miarodajne , naucz się badania szyjki macicy-wtedy można zaobserwować dużo śluzu; ewentyuaalnie możesz kupic taki tester owulacji ze śliny,ale nie wiem czy to dobrzze działa.
          Co do wiesiołka to jak ja stosowałam to miałam tak rozrzedzony sluz ,że nie umiałam określić jaki on jest.
          walcz, nie poddawaj się.
          Pozdrawiam
    • dilbi Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 24.10.11, 07:59
      Dziewczyny dobrze mówią - albo temp albo monitoring - będziesz wtedy pewna.
      Co do wiesiołka - to mam nadzieje, że wiecie, że wolno go stosowac tylko w pierszej części cyklu - przed owulacją???
      • nuluska Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 24.10.11, 10:55
        Spokojnie! Obecność śluzu płodnego nie świadczy o owulacji.
        Tylko usg potwierdzające rośnięcie pęcherzyka i jego pęknięcie daje 100% potwierdzenia że owulacja była. I mimo że obserwacja śluzu, temperatury i szyjki nie daje pewności to ja również polecam obserwację.
        U mnie właśnie kończy się 2 cykl po poronieniu. I jak wcześniej co cykl był piękny płodny śluz tak teraz po poronieniu nagle się skończył. Ale temperatura i szyjka i moje subiektywne odczucia mówią mi że owulacja najprawdopodobniej była.
        Możesz faktycznie spróbować brać kapsułki z wiesiołka. Możesz też pić więcej. To sposób sprawdzony przez moją koleżankę. Wg niej im lepiej nawodniony organizm tym więcej śluzu.
        • smoru1 Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 25.10.11, 20:31
          Mam nadzieję, że macie rację.
          Nie mam teraz czasu na bawienie się w temperaturę, ale jak tylko uporam się z moimi problemami, to się wezmę za nią.
          Ja jakoś kiepsko to widzę...
          Spróbuję wiesiołka...
          • lazurowe-wybrzeze Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 25.10.11, 20:53
            spróbujsmile
            ja po wiesiołku miałam, ekhm, zalew śluzusmile
            do owulacji, potem należy odstawić!

powodzenia!!!
            • smoru1 Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 25.10.11, 22:36
              No dobra, ale ja nie wiem kiedy mam owulację i czy ją mam. To jest właśnie mój problem. Brać do którego dnia cyklu: 9 czy 14 a może do 18?
              • lazurowe-wybrzeze Re: Od 3 miesięcy chyba nie mam owulacji 26.10.11, 14:21
                hmm, ano tak...
                ja, gdy rzuciłam w diabły termometr, to brałam orientacyjnie, tak do 10dc. mniej więcej, bo cykle zawsze miałam długie, ponad 30 dni, więc nie ma bata, by owulacja była wcześniej. znaczy, no wiem, że niby zawsze jest taka możliwość, ale nie przypuszczam.
                aha, i zaszłam w ciążę w 2 cyklu z wiesiołkiemsmile
                jeszcze pamiętam, że siemię lniane jest dobre na śluz, ale mnie glut obrzydzał i jadłam ziarenkasmile nie wiem, czy to ciągle coś dawałosmile
                kurde, jak sobie przypomnę, co też ja nie wyczyniałam, ubaw po pachybig_grin
      • smoru1 Dilbi 25.10.11, 20:32
        Czy możesz mi napisać dlaczego tylko przed owulacją można brać wiesiołek?
        • dilbi Re: Dilbi 26.10.11, 08:06
          Powoduje mikroskurcze macicy.Moze spowodowac poronienie przez te mikroskurcze. Dlatego bierze się go tylko do owu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka