Dodaj do ulubionych

Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy

01.05.12, 03:10
Witam
Bardzo proszę o opinie o tym pensjonacie.
Będę również wdzięczna za opinie na temat innych ośrodków gdzie można spędzić urlop z dwójką małych dzieci( 4 lata i 6 miesięcy) w Sarbinowie bądz w okolicy-Zależy mi żeby ośrodek był blisko plaży, ogrodzony, z placem zabaw dla dzieci i salą zabaw wewnątrz w razie kiepskiej pogody oraz mozliwością wykupienia śniadań.

Obserwuj wątek
    • inga71 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 05.05.12, 20:42
      Tarasy nie są blisko plaży,sam ośrodek jest ładny,elegancki z basenem krytym.
      • 57kinga Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 13.06.13, 15:36
        Pensjonat Srebrne Tarasy w Sarbinowie jest niedaleko plaży 150-200m i nie ma tam basenu, byliśmy w zeszłym roku w tym ośrodku i z całą pewnością basenu nie było i nie ma bo w tym roku również tam się wybieramy i sprawdziłam co nowego przybyło. Jest cała masa atrakcji dla dzieci co nam bardzo odpowiada. W zeszłym roku wróciliśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Wszystkim polecam
        • 74iza Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 25.06.13, 14:08
          właśnie wróciliśmy z krótkiego pobytu w Srebrnych Tarasach i jestem zachwycona, dzieci super bawiły się bo w ośrodku jest mnóstwo atrakcji właśnie dla dzieci, nie siedziały nam głowie, z przyjemnością było patrzeć jak się bawią z animatorkami, były różne zawody, pląsy przy muzyce, dyskoteka, naprawdę wszystko na wysokim poziomie,właśnie takiego obiektu szukałam i nie zawiodłam się. Z czystym sumieniem mogę polecić ten pensjonat.
          • marcelina663 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 05.07.13, 16:25
            Ja też byłam z rodziną w Srebrnych Tarasach, bardzo żałujemy, że wcześniej nie słyszeliśmy o tym ośrodku, nasz pobyt byłby na pewno dłuższy. Gratulujemy właścicielom pomysłowości, w ośrodku super zabawy nie tylko dla dzieci. Bardzo miło spędziliśmy czas, cała rodzina, a zwłaszcza dzieciaki były bardzo zadowolone. Na długo zapamiętamy ten wyjazd smile
    • inga71 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 05.05.12, 20:43
      przepraszam srebrne tarasy nie mają basenu,pomyliłam z innym ośrodkiemsmile ale odległość do morza taka sobie.
    • koala0405 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 06.05.12, 20:31
      Byłam, oglądałam zaraz po otwarciu. Wrażenia miłe, pokoje obszerne, sala zabaw dla dzieci, chyba jest już plac zabaw na zewnątrz ale lokalizacja kiepska bo do plaży spory kawałek a dojście z wózkiem dziecięcym graniczy z cudem /przynajmniej dwa lata temu tak było/.
    • magdalenka50cz Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 26.05.12, 22:07
      Też zastanawiam się nad tym pensjonatem. Czy ktoś ma więcej informacji.
      • ziuta781 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 17.01.13, 13:35
        wybieram się w tym roku z rodziną do Srebrnych Tarasów, moi znajomi byli tam na wakacjach i bardzo sobie chwalili, myślę że najlepiej polegać na sprawdzonych opiniach, wtedy masz pewność, że wszystko będzie ok
      • joanna1250 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 06.06.13, 11:07
        Byłam w czerwcu 2013 w Srebrnych Tarasach, w końcu jakiś fajny pensjonat dla rodzin z dziećmi, gorąco polecam
        PS. można dogadać się co do ceny
    • ivia Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 23.08.12, 22:49
      Byłam na wakacjach w Srebrnych Tarasach w sierpniu 2012 r. i nie polecam. Pokoje dla rodzin max. 2 osoby dorosłe + 1 dziecko, w łazience jest absolutne minimum czyli prysznic, umywalka i sedes, nie ma żadnej półeczki tak więc nawet szczoteczke do zebów trzeba przechowywać w pokoju, nie wymieniają ręczników, nawet na wyraźna prośbę o wymianę odmówiono mi bo za krótko jestem - pierwsza wymiana przysługuje po tygodniu pobytu, nie wyrzucają śmieci, nie sprzątają w pokojach, w łazienkach nie ma wentylacji - jak trzy osoby wezmą prysznic to jest taka wilgoć, że nie można oddychać, ręczniki po dwóch dniach smierdzą od wilgoci a nie można ich wymienić na nowe.
      Właściciel zachłanny na pieniądze, upycha ludzi w pokojach mimo, że nie ma do tego warunków, przez telefon obiecuje gruszki na wierzbie a po przyjeździe gdy okazało się, że pokój nie ma nawet wymaganych miejsc do spania dostaliśmy leżak. Dobrze, że syn ma 8 lat i jakoś sie przemęczyliśmy. Na stronie www piszą, że jest internet ogólnodostepny - w praktyce wyglada to tak, że jest jeden blueconnect na cały pensjonat i trzeba się ustawiać w kolejce do niego, jeśli więcej osób go potrzebuje to mozemy się załapać na ogólodostępny internet np. co drugi dzień. W recepcji jest coś podobnego do barku ale przez tydzień pobytu wisiała kartka "piwa brak" ale była woda mineralna i delicje. Stołówka w piwnicy ciasna i ciemna, jesli przyjdziemy na śniadanie wcześnie to ok, ale jak "zaśpimy" i bedziemy ok. 9 to raczej trzeba będzie czekać na stolik, jedzenia generalnie nie brakuje bo donoszą cały czas ale raz w tygodniu (piątek) jest śniadanie niestandardowe i są extra np. naleśniki ale tylko w ograniczonej ilości. Normalnie śniadanie to bułki, masło wędlina, mleko, płatki, pomidory, twarożek, parówki i jajka w majonezie lub jajecznica. Bezpośrednio po dostawie smaczne i świeże, później nie bardzo, dostawa żywności co 3 dzień. Właściciel praktycznie się nie pokazuje więc nie ma z kim rozmawiać - na codzień pensjonatem zarządza jego matka, miła st.arsza Pani, która stara sie tuszować niedociągnięcia syna i usprawiedliwia go, bo on taki zapracowany bo ma dwie firmy i pensjonat i nie ma czasu. Jak udało nam się spotkać raz właściciela to nasze zażalenia skwitował tym, że on jest człowiekiem majętnym i jeździ na wypoczynek do Gołębiewskiego żeby mieć wymieniane ręczniki a nam się jakichś półeczek w łazience zachciewa.
      Personel składa się z 3 osób: recepcjonistka, pokojówka i kelnerka na stołówce w jednym, mama Pana Własciciela
      Te spostrzeżenia nie są tylko moje, rozmowaiałam z innymi osobami i wszyscy byli zszokowani, że jest brudno, niezadbane i monotonne, no i ta walka o blueconnect powoduje, że jak tylko spotka się kogoś na schodach to od razu zaczyna się śledztwo w którym pokoju utknął blueconnect, kto ile go przetrzymuje. Porażka.
      Pensjonat zlokalizowany 150m od morza w linii prostej, realnie do morza ok 400 m, plaża ładna, niezatłoczona. Z pensjonatu nie ma widoku na morze z żadnej strony. Generalnie zdjęcia na stronie www pensjonatu zrobione tak, żeby pomieszczenia wyglądały na przestronne.
      • yvonne79 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 02.09.12, 19:53
        Również byłam w tym pensjonacie pod koniec sierpnia 2012. Mogę potwierdzić powyższą opinię praktycznie w całości. Na każdym kroku widać skąpstwo właścicieli. Pokoje nie są sprzątane, śmieci trzeba wyrzucać samemu do przepełnionych koszy, ręczniki wymieniane są na wyraźną prośbę dopiero po tygodniu pobytu. O poodkurzanie pokoju trzeba się prosić.
        Do dyspozycji gości jest kuchnia (mikrofalówka, piec i czajnik) ale tylko do 21:30. Lodówka ogólnodostępna na parterze.
        Podczas naszego pobytu bluconnect był w recepcji i tylko tam można było korzystać z internetu. Jednak limit transferu był przekroczony i połączenie z siecią było niemożliwe.
        Na śniadania nie było naleśników. Codziennie było to samo (parówki, jajka/jajecznica, wędlina, ser żółty, twarożek, pomidory w ćwiartki, dżem, płatki) i w dodatku średniej jakości. Jeśli czegoś zabrakło, trzeba było się upomnieć. Stołówka mała, ciemna, bez wentylacji. O 8:30 już nie było wolnych stolików i trzeba było czekać w kolejce. Dla rodzin cztero i więcej osobowych tylko 3 stoliki, więc takie rodziny praktycznie zawsze czekały na stolik.
        Na cały pensjonat tylko jedna pokojowa i kelnerka zarazem.
        Zajęcia dla dzieci z panią animator tylko co drugi dzień (oprócz weekendu) i o 18:00. W pensjonacie nie ma klubu dla dzieci jak to pięknie pokazano na zdjęciach. Zajęcia odbywają się na stołówce, trwają ponad godzinę. Pani animatorka średnia. Nie miała zbyt wielu pomysłów na zabawę z dziećmi. Plac zabaw jest z boku budynku, jest mały. Film o xbox kinnect pokazany na stronie www jest ściągnięty z internetu, bo w całym pensjonacie nie ma takiego pokoju.
        Przy recepcji mini barek. Mają tam tylko kawę, wodę i soczki w kartonikach po 2 zł (cena z kosmosu).
        Pensjonat położony na górce bez widoku na morze. Do plaży około 400m. Plaża ładna, mało zatłoczona, bo to już zachodnie obrzeża Sarbinowa.
        Pokoje małe, niezbyt przestronne. W łazience tylko prysznic, umywalka, toaleta i lustro. Ręczniki po dwóch dniach śmierdzą, bo łazienki nie są wentylowane i straszna w nich wilgoć. Poza tym ręczniki są przesiąknięte chlorem.
        Właściciel pensjonatu nastawiony tylko na zysk. Zbyt duża liczba pokoi, jak na tę powierzchnię. Parking przy pensjonacie zbyt mały dla wszystkich gości.
        Na stronie www pensjonat i pokoje pokazane jako przestronne i czyste. W rzeczywistości wszystko tam jest o wiele mniejsze, a pensjonat niezbyt zadbany.
        Nie polecam wakacji w Srebrnych Tarasach. Nie czuliśmy się tam dobrze.
        • katarzyna320 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 18.12.12, 10:23
          Szukając fajnego miejsca do wypoczynku z dwójką dzieci natknęłam się na opinię Srebrnych Tarasów i kompletnie nie zgodzę się z nimi. Byłam w tym pensjonacie dwa lata z rzędu i nic co jest zawarte w tekście nie zgadza się ze stanem faktycznym. Obiekt jest czysty i elegancki jak widać zresztą na zdjęciach. Dzieciaki bawiły się w małpim gaju ile chciały, zajęcia z animatorką super rozwiązanie, dużo pomyślane o dzieciach. Będąc rok po roku widzę zainwestowane pieniądze właściciela więc nie ma tu mowy o sknerstwie jak pisze moja przedmówczyni. Śniadania były pyszne serwowane jako bufet,w menu wszystko to co opisane w poprzednim poście, czego chcieć więcej?
          Jeśli ktoś był w podobnym obiekcie przystosowanym dla rodzin z dziećmi, ale w okolicach Helu będę wdzięczna za info.
          • anit.a55 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 28.12.12, 12:24

Te Srebrne Tarasy w Sarbinowie to nowy Pensjonat,mają pokoje przystosowane na wózki inwalidzkie? Czy ktoś widział tam osoby niepełnosprawne? Poszukuję fajnego obiektu dla rodziny z dzieckiem niepełnosprawnym, blisko morza i przystosowanym zejściem na plażę.
            • 75patrycja Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 31.12.12, 11:46
              Byliśmy w Srebrnych Tarasach z dwójką małych dzieci z wózkami. Do holu głównego i recepcji jest podjazd. Pokój mieliśmy na piętrze, ale na parterze wszyscy zostawiali wózki bo obiekt jest przestronny i jest dużo miejsca, ale windy nie ma. Nie widziałam w pensjonacie osób niepełnosprawnych, ale z całą pewnością są tam warunki na swobodne poruszanie się, gdyż pokoje są duże i komfortowe. Do morza jest ok. 5min i wejście na plażę jest przystosowane dla wózków inwalidzkich.Uważam, że warunki super
            • yvonne79 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 03.01.13, 12:32
              Moim zdaniem ten pensjonat nie jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Jedyna opcja, to pokój na parterze, ale wózek inwalidzki nie zmieści się w wąskim przejściu w pokoju, które jest od wejścia do łóżka. Wind tam nie ma, więc i zejście na stołówkę będzie problematyczne ze względu na schody. Wejście na plażę jest przystosowane dla osób na wózkach inwalidzkich. Jednak samo dojście do plaży od pensjonatu już takie nie jest. Jest to kamienista droga wysypana żwirem, z wieloma dziurami i stromym zejściem. Ciężko było się po tej drodze poruszać wózkiem z dzieckiem (zwłaszcza te zjazdy i podjazdy były nieprzyjemne). Dojście do plaży zajmowało około 10 minut, bo 5 to chyba truchtem.
            • 1michalina Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 04.01.13, 09:50
              Typowy obiekt dla niepełnosprawnych jest w Ustroniu Morskim "Kamyczek", spróbuj tam
            • 1michalina Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 04.01.13, 11:16
              przypomniałam sobie jeszcze, ze moi znajomi jeździli do Sarbinowa do ośrodków dla osób niepełnosprawnych, tylko nie pamiętam jakich, oni powiedzą tobie najlepiej gdzie jechać, podaje e-maila wer.win@wp.pl
              • anit.a55 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 04.01.13, 15:58
                dzięki, rozmawiałam z twoją koleżanką i w Sarbinowie jednak te Srebrne Tarasy polecają w pierwszej kolejności, powiedziała, ze damy sobie radę smile
          • ewusia299 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 03.01.13, 12:09
            A jaka była animatorka ,fajna? Czy ten małpi gaj jest otwarty cały czas?
            • yvonne79 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 03.01.13, 12:22
              Małpi gaj jest otwarty cały czas. Dzieci mogą się tam bawić bez ograniczeń.
              Animatorka, według mnie, była średnia. Nie znała piosenek, zbyt wielu zabaw. Najwięcej było rysowania. No i była tylko dwa razy w tygodniu po dwie godziny.
          • ewusia299 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 06.02.13, 10:17
            Kasiu, a jak jest w Sarbinowie, chcielibyśmy pojechać w tym roku z dziećmi na wakacje do tej miejscowości, a różne opinie czytałam, że jest nudno, że nic się nie dzieje, mogłabyś mi powiedzieć coś od siebie skoro byłaś kilka razy
            • katarzyna320 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 08.02.13, 16:38
              miejscowość jest mała, niezatłoczona co mi osobiście bardzo odpowiada, plaża jest duża, nie leżysz na śledzia, dzieci maja miejsce do biegania, do jedzenia masz wszystko co potrzeba:smażalnie z rybami, pizzerie, restauracje, drobne budki z hamburgerami zapiekankami, ciastkarnie, kawiarnie - to co wszędzie, głodni chodzić na pewno nie będziecie, są automaty z grami, wypożyczalnie rowerów,ryksze, to co w każdej miejscowości nadmorskiej
            • daria7890 Srebrne Tarasy rzetelna opinia rodziny z dziećmi 06.05.13, 15:28
              Byliśmy z mężem w Srebrnych Tarasach na majówce i jesteśmy mile zaskoczeni , przede wszystkim to co jest w ofercie i na zdjęciach się zgadza,a wiele razy będąc na wakacjach byliśmy zawiedzeni ośrodkami o podobnym charakterze . Pensjonat czyściutki, śniadania super, duże naprawdę duże pokoje, rozłożyliśmy sofę i łóżeczko dla synka i jeszcze mieli miejsce na zabawy. Dla dzieci super miejsce do zabaw Małpi gaj,samochodziki(jeździki), kino, XBOX,dyskoteka dla dzieci...Czego mi brakowało to wanny dla dziecka , mężowi ciężko było ustawić samochód na parkingu. A tak to polecam.
              • anab_ella Re: Srebrne Tarasy 07.05.13, 11:53
                My też byliśmy na majówkę w Srebrnych Tarasach, ośrodek bardzo fajny dla rodzin z dziećmi, śniadania bardzo dobre, fajny pomysł z jeździkami na parterze, bardzo nam się podobało, szkoda, ze nie zostaliśmy poinformowani, że w miejscowości są rozkopane chodniki, nie było jak spacerować, takie prace remontowe powinny być ukończone na majówkę. Za to Sarbinowo ma przepieką nową promenadę nad samą plażą. Byliśmy mile zaskoczeni
                • teresab2 Re: Srebrne Tarasy 13.05.13, 16:44
                  właśnie słyszałam, ze w Sarbinowie sporo zmieniło się, robią jakąś promenadę. A w tych Srebrnych Tarasach małpi gaj jest bezpłatny?czy jest czynny cały czas?
                  • weronika40349 Re: Srebrne Tarasy 14.05.13, 12:34
                    Byliśmy w Srebrnych Tarasach na Majówkę, w Sarbinowie jest faktycznie nowa promenada, chyba jedna z najładniejszych w Polsce,ładne zejścia na plażę. W pensjonacie małpi gaj czynny jest non stop, nie ma ograniczenia czasowego, jest na terenie obiektu i oczywiście bezpłatnie. Jak nie byliście jeszcze tam to gorąco polecam
      • mahero Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 03.06.13, 08:13
        Witam, chciałabym się wybrać do tego pensjonatu, ale niepokoi mnie ta opinia; jakiej wielkości są pokoje, jeśli Pani moze to prosze określić w metrach; z góry dziękuję; Magda; podaję też maila priv magdaherod@op.pl;
        • zyyko Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 03.06.13, 13:27
          >jakiej wielkości są pokoje, jeśli Pani moze to prosze określić w metrach

W galerii pod zdjęciami jest napisane ile m srebrnetarasy.pl/Nasza-galeria/5/pl
        • weronika40349 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 03.06.13, 14:44
          Ja byłam w pokoju średnim tym ok.25m2 z mężem i dwójką dzieci i po rozłożeniu sofy nie było problemu z przemieszczaniem się. Wiem, że w obiekcie są jeszcze większe pokoje chyba lux, nam wystarczył ten co mieliśmy
    • pannazajeta Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 06.05.13, 19:07
      Tyle ,że Sztorm to Chłopy a nie Sarbinowo uncertain
    • karoliczak Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 16.05.13, 11:48
      My byliśmy w sierpniu 2012 z Dwulatkiem i osobiście byliśmy rozczarowani. Ośrodek dedykowany dla rodzin z dziećmi, a wysokie schody, brak niższej poręczy dla maluszka, gniazdka niezabezpieczone. Pokoje dość małe- po rozłożeniu sofy ledwo dało się przejść. Śniadania mocno monotonne, ale to akurat dało się przeżyć. Obsługa, hmmm Pani kelnerko/kucharka nie potrafiła się powstrzymać od komentarzy typu: "ludzie, a jedzą jak świnie", itp. Droga Pani to słychać, nawet jak drzwi do kuchni są przymknięte,a sala pełna. Kolejki do stolików to standard. Mąż ze znajomym kupili w porcie rybę na grilla i chcieli ją oprawić w "ogólnodostępnej" kuchni, więc usłyszeli, że nie mogą skorzystać z kuchni, bo będzie śmierdzieć rybą w całym ośrodku. Dopiero dostali zezwolenie jak poinformowali Panią, że w takim razie poradzą sobie w pokoju. Kuchnia była zamykana ok 21 i jak dziecko chciało np kakao to nie było go już gdzie podgrzać. Pani Animatorka miała ciężkie zadanie, bo przekrój wiekowy dzieci był spory, ale mój Dwulatek po pół godziny rysowania wymiękał i chciał wyjść... plac zabaw mały a do tego sprzęty podniszczone
      do plaży faktycznie był kawałek...
      Synek przeniósł się po wczasach z nami, do dziadków do ośrodka Mario w Gąskach i tam miał raj na ziemi! ogromny teren, zadbany... Pani właścicielka po nocnym deszczu wycierała jeździki dla dzieci. każda zniszczona zabawka była naprawiana/zabezpieczana od razu i do plaży blisko! A cena była ta sama, którą my płaciliśmy w super extra ośrodku dla dzieci....
      • beti_256 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 17.05.13, 17:03
        Akurat chciałam dodać pozytywną opinię o tym ośrodku, a tu taki wpis. Ja tez byłam w ubiegłym roku ze swoją rodziną w Srebrnych Tarasach i byliśmy bardzo zadowoleni. Nie wiem jak można wypisywać takie bzdury, mam również małe dzieci i nie było żadnego problemu z wchodzeniem po schodach, śniadania smaczne, ładnie podane. Naprawdę nie było do czego się przyczepić. Współczuję właścicielowi konkurencji bo ten wpis na taki właśnie wygląda.
        • monisten Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 03.06.13, 14:16
          I jak tu czytać opinie , gdzie gość karoliczak pisze o braku w pensjonacie dodatkowych poręczy dla dzieci przy schodach (czy w ogóle coś takiego istnieje?),o zachowaniu się jakieś kelnerki,o zabezpieczeniu gniazdek,że nie można czyścić ryb w Obiekcie!!! Co za bzdury. Jakby można było skrobać ryby w Pensjonacie to ja na pewno bym tam nie pojechała. Nie dziwię się , ze mu na to nie pozwolono. Czy ktoś mi opisze miejscowość, jak z tą promenadą ,skończą do lipca?
          • anab_ella Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 05.06.13, 14:45
            Jak byliśmy w maju to promenada była już prawie wykończona, chyba jedna z najładniejszych w kraju, myślę że do wakacji na pewno wszystko zrobią. Polecam Sarbinowo i Srebrne Tarasy, naprawdę było fajnie, w ośrodku fajna atmosfera, rodzinnie, dzieciaki korzystały z dyskoteki i były codziennie
          • monisten Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 10.09.13, 12:09
            Wakacje uważam za udane. Ośrodek polecam znajomym. Nie było do czego się przyczepić. W innych miejscach bywało różnie, są takie do których nigdy nie wrócę, natomiast w Sarbinowie można wypocząć z daleka od zgiełku.Pensjonat Srebrne Tarasy jak na razie mój nr 1 na wakacje. Pozdrawiam wszystkich
    • 0gosiak161 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 04.06.13, 09:38
      Ja byłam w maju 2013 i mam najbardziej aktualne wiadomości :w samym Sarbinowie jest nowa piękna promenada,powstało kilka nowych restauracji niektóre z widokiem na morze,akurat jak byliśmy wymieniali chodniki i robili nową drogę,mogliby zrobić to wcześniej, a nie w majówkę! Sam Pensjonat ok.poza bawialniami, placem zabaw z małpim gajem, w tym roku chyba pierwsi mieliśmy zabawy przy muzyce, dzieci fajnie się bawiły, Animatorki fajnie poubierane , było nieźle. Dla zabicia czasu wieczorem puszczali na dużym TV bajki w 3d. Pokoje mają różnej wielkości, my mieliśmy średni , a byliśmy z dwójką 5-cio latków i w zupełności wystarczył , był tańszy od tych większych o ok. 20zł na dniu więc było na czym zaoszczędzić, do plaży ok 200m. Parking ciasny , wolny internet, śniadania - bufet bez niespodzianek, łososia nie było.
      • gosiaaktu Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 08.06.13, 22:06
        Jak dokładnie wygląda sprawa internetu? Właściciel mówił mi przez telefon, że jest ogólnodostępny przy recepcji i że z pokoju na pierwszym piętrze bez problemu da się ściągnąć. Mój 9-letni syn nie przeżyje wakacji bez dostępnu do netusad
        • 0gosiak161 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 10.06.13, 16:28
          internet jest WiFi, trochę wolny, ale nie mieliśmy problemu z korzystaniem, jeśli chodzi o gry to można skorzystać ze sprzętu ogólnego w obiekcie gdzie dzieci oglądały bajki grały na X-boks, jest taka możliwość
        • iwkab820 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 12.06.15, 01:05
          Czy ktoś był już w tym sezonie w pensjonacie??Ośrodek podobno jest otwarty od kwietnia.Wybieram się tam z rodziną w lipcu i jestem ciekawa czy nadal jest tam tak fajnie jak pisząsmile
          • pineska52 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 14.06.15, 23:09
            Nadal jest !! Spędziłam w Tarasach z mężem i dwójką maluchów fajną Majówkę. Jestem bardzo zadowolona. Pokój Lux szczerze polecam-ładny, przestronny i słoneczny- idealny dla rodziny z dziećmi. Fantastyczną sprawą są animacje dla dzieci prowadzone przez Panie animatorki jak również przez samego właściciela. Dużo zabaw,gier, tańców i konkursów dla maluchów. Dzieci nie mogły się doczekać następnego dnia a my mogliśmy z mężem trochę odetchnąć smile Zabawa przednia, wszystko dopracowane w szczegółach. Polecam, najlepszy ośrodek dla rodzin z dziećmi!!!
            • iwkab820 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 14.06.15, 23:18
              a co z posiłkami? oferują same śniadania.Można w Sarbinowie dobrze zjeść???Chodzi o dzieci, nie chcę kupować samych fastfood-ów
              • pineska52 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 14.06.15, 23:45
                Śniadania w Pensjonacie są w formie bufetu szweckiego, są smaczne i urozmaicone. Obsługa bardzo miła,niczego nie brakuje. Jeśli chodzi o obiady to tak, jak zapewnia właściciel obiektu,nie trzeba wybierać jednego baru , codziennie można zjeść w innym miejscu. Oferują tzw. obiady dnia: zupa, drugie danie i kompot w cenie do 20zł. Z przygotowaniem kolacji też nie ma problemu, w pensjonacie jest ogólnodostępna kuchnia. Naprawdę będziecie zadowoleni z pobytu smile
              • mahero Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 14.06.15, 23:55
                W pensjonacie można zjeść śniadania; jest dostępna kuchnia, ale chyba dopiero od 12-stej, czy 11-stej, więc raczej odpada przygotowanie jakiegoś posiłku do tej godziny; to jest ta sama kuchnia, która przygotowuje śniadania, wiec jak się ogarną po - to wtedy można z niej skorzystać. Ja miałam problem, bo chciałam dzieciom podszykować zupę i iść na plażę i to niestety nie udało się zgrać, ponieważ nie chciałam czekać do 12-stej, aż będzie wolna kuchnia. W Sarbinowie jest dość mało miejsc, gdzie można dać dzieiom coś domowego. Więcej jest fast foodów. Był ośrodek, w który można było wykupić obiad - rano idziesz patrzysz co jest na jadłospisie i jak i odpowiada - kupujesz. Niestety nie wiem, jak się nazywa, ale to jest po drodze od pensjonatu w kier centrum, po prawej str - niski - parterowy budynek. Można się dowiedzieć. Poza tym włąściciele polecają jedną restaurację, gdzie jest dobre jedzenie; dość restauracyjne, ale dzieci zawsze coś mogą tam zjeść. Niestety tam jest drogo. Jak się schodzi w dół od pensjonatu to jest również inny pensjonat, gdzie zawsze była domowa zupa - tam również kupowałam dzieciom i było ok. Niestety nie pamiętam nazw, ale nie trudno znaleźć, bo zawsze oni się ogłaszają przed pensjonatem, co mają i za ile. Te miejsca, o których piszę i które oferują prawie domowe jedzenie - są bardzo blisko Srebrnych Tarasów, praktycznie w ich pobliżu. W centrum niestety tylko zapiekanki i jedna dobra smażalnia.
      • 178anna Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 08.07.13, 16:27
        Od 10 lat jeździmy na wakacje nad morze i nareszcie trafiliśmy w miejsce z którego jest zadowolona cała rodzina-Sarbinowo Pensjonat Srebrne Tarasy. Dzieci mają tam raj, nasza trójka w zróżnicowanym wieku była mega zadowolona. Sam obiekt bardzo fajny, wszystko dopasowane do potrzeb gości, widać starania. Brak obiadów na miejscu w niewielkim stopniu przysparzało niewygody, korzystaliśmy z restauracji polecanej przez właściciela całkiem niedaleko i po drodze. Dla nas był to świetny początek wakacji zwłaszcza, że i pogoda dopisała.
      • 5magda1 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 12.07.13, 12:57
        Wróciliśmy z urlopu, który spędziliśmy w Srebrnych Tarasach. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, nie spodziewałam się, że będzie tak fajnie. Oczywiście na stronie obiektu jest wszystko opisane i w rozmowach telefonicznych właściciel zapewniał, że to co jest napisane tak jest w rzeczywistości, ale i tak nie do końca byłam przekonana. Takich fajnych wakacji to dawno nie mieliśmy, aż zal było wyjeżdżać. Dla dzieciaków po prostu raj, plac zabaw, animacje. Udało nam się bo akurat od niedawna mają katamaran i właściciel pływał z gośćmi. Aaa i jeszcze była muzyka na żywo, taki wieczorek przy muzyce bardzo fajnie zorganizowany. Kurczę chciałoby się pobyć dłużej...
        • mahero Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 16.07.13, 01:02
          Witam,
          właśnie wróciliśmy z pobytu w tym pensjonacie: było bardzo OK; rozumiem trochę wpisy negatywne, bo nie każdemu da się dogodzić i można nie trafić w oczekiwania; cóż: zanim pojedziesz - zorientuj się w temacie i podejmij właściwą decyzję. Otóż: pokoje są różnej wielkości, na stronie www pensjonatu są podane metraże. Można rezerować pokój 25 metrowy i nie mieć kłopotu z omijaniem łóżka. Wszystko jest kwestią pieniędzy. Jeśli chodzi o sprzątanie: jest na życzenie. Jeśli chodzi o śniadania: tak - są w sali na poziomie minus jeden, gdzie nie ma okien. Nam to nie przeszkadzało. Śniadanie same w sobie - OK - ale: codziennie takie same. Głowy nie urywało, ale nie można powiedzieć, że nie było co zjeść. Kuchnia dostępna od 12 do 21:30, na tymże poziomie. Na piętrach dostępne tylko pomieszczenia z lodówką i czajnikiem, więc, jak ktoś gotuje to musi biegać z piętra na dół. To była mała niedogodność, ale bez przesady. Ręczniki - dostępne, ale nie wymieniane. Ktoś tam pisał, ze po tygodniu wymieniają. Być może na życzenie. Nam nie wymienili - mieliśmy swoje - nie prosililiśmy o wymianę. Animacje - największa wartość dodana w pensjonacie. Moje dzieci dwa lata i 9 lat - zero nudy, zawsze coś fajnego się działo. Ale to zależy, jakie kto ma dziecko i co go zadowoli. Moje były zachwycone. Placyk zabaw - malutki, ale dzieciaki się na nim bawiły i nie miały pretensji. Jak ktoś nie lubi, że mały - nikt go na siłę nie pcha w kulki. Śmieci - wyniosi się samemu, do kosza na zewnątrz pensjonatu. Dla nas nie było to problemem. WI FI działa na parterze przy recepcji. Miliśmy swój router, więc nie potrzebowaliśmy biegać na dół, bo nasz działał po HSPA+ na piętrze, bez problemu.
          Krótko mówiąc: pojechałabym tam ponownie. Widziałam 100 razy gorsze pensjonaty, bez placu zabaw, bez animacji, w kółko z mortadelą na śniadanie, mające super wpisy na forach(przez grzeczność nie napiszę, jakie to). Ten jest naprawdę OK i polecam go rodzinom z dziećmi. Natomiast każdy może sprawdzić co jest na stronie, obejżeć zdjęcia, zadecydować świadomie i wydać pieniądze, zamiast później się minąć z oczekiwaniami, bo chciał mercedesa, a dostał skodę. A... ! do morza pieć minut na fajną plażę.
        • anna7997 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 16.07.13, 20:31
          Wróciłam z pobytu w Srebrnych Tarasach w Sarbinowie,jesteśmy pod wrażeniem ,dzieci mega zadowolone .Pensjonat typowy dla rodzin z dziećmi atrakcji dla dzieci mnóstw mimo niepogody nie nudziły się, panie animatorki zabawiały dzieci,a ja z mężem mieliśmy dużo czasu dla siebie.Pokoje można sobie wybrać zgodnie z finansami, czyste ręczniki mieliśmy wymieniane na życzenie co 2-gi dzień,sprzątanie również kiedy tylko chcieliśmy, w całym pensjonacie czyściutko i rodzinnie,duże uznanie dla pani pokojowej,bardzo miła ,uśmiechnięta.Jeśli chodzi o śniadania ładnie podane i urozmaicone- nie można narzekać.Wielka pochwała dla WŁAŚCICIELA .Wrócimy w przyszłym roku. smile
        • 50iwona Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 27.07.13, 11:24
          Ja też w tym roku byłam w Srebrnych Tarasach, zazwyczaj ja i mąż mieliśmy różne zdania na temat miejsc w których byliśmy razem, tym razem było inaczej, naprawdę wszystko super,świetny urlop, jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym ośrodku, polecam
          • teresab2 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 02.08.13, 16:36
            Pełna kultura, w ośrodku czysto i przyjemnie, dużo atrakcji dla dzieci, śniadania przyzwoite, obsługa miła, nie ma na co narzekać, polecam ten ośrodek
            • makowapanienka2 Dziwne..... 04.08.13, 01:22
              Osoby tak bardzo zachwalające ten pensjonat mają najczęściej po jednym wpisie na forum, a jeśli mają po kilka to wszystkie dotyczą tego pensjonatu. Zbieg okoliczności czy właściciel znalazł sposób na bezpłatną reklamę??? Stawiam na to drugie smile Tym bardziej że pojawiły się też wpisy całkiem inaczej oceniające ten pensjonat.
              • teresab2 Re: Dziwne..... 07.08.13, 16:42
                no właśnie, wpisy są różne, dlatego przed wyjazdem na urlop sprawdziłam na forum co piszą o tym ośrodku. Każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii. Nasz urlop uważam za udany, a pensjonat oceniam bardzo wysoko i polecam znajomym
                • rotkiw79 Re: Dziwne..... 27.08.13, 13:35
                  Jak ktoś chce jechać żeby odpocząć od zgiełku i hałasu to nie tędy droga smile. Ośrodek wypełniony dziećmi i atrakcjami dla maluchów - opis na ich stronie nie jest przesadzony. Moja córka (5lat) była zachwycona. Pensjonat bardzo fajny ale nie rozkłada na łopatki. Jeżeli chodzi o podstawowe rzeczy:

Ręczniki - wymieniane na prośbę bez problemu

Sprzątanie pokoju - wystarczy wywiesić zieloną zawieszkę na klamkę "proszę posprzątać" - i gotowe smile

Jedzenie (śniadanie) - parówki, jajecznica, wędlina, ser żółty, masło, pomidor, jajko na twardo (co drugi dzień), pieczywo (ciemne, jasne, bułki), płatki, mleko, owsianka, pasztet (co drugi dzień), twaróg, dżem, powidło (chyba smile ) kakao, napój pom, kawa, herbata, cukier, pieprz, sól, ketchup, musztarda - tyle smile

Atrakcje - plac zabaw dla dzieci (kulkoland, trampolina, zjeżdżalnia, huśtawki), w holu 4 samochodziki i 1 zepsuty rowerek (uczą dzieci cierpliwości i czekania w kolejce na swoja kolej smile ), codziennie malowanie twarzy, tańce, zabawy, gry na x-box, bajki w 3D (dwie Panie animatorki), na piętrach wydzielone miejsce dla dzieciaków np. do rysowania.

Dostępność - lodówka i czajnik na drugim piętrze, kuchnia w podziemiu z pełnym wyposażeniem smile , grill na zewnątrz, stoliki z krzesełkami, bar w holu słabo zaopatrzony smile, loże + telewizor w holu, ok 18 stanowisk parkingowych w tym 4 przed bramą pensjonatu, parawany na plażę (nigdy nie zabrakło).

Ile mogłem tyle napisałem więcej nie pamiętam smile

• rotkiw79 Re: Dziwne..... 27.08.13, 16:23
                    aaa, jeszcze okolice, wszędzie jest blisko bo to mała mieścina z extra plażą:

Sklep - dwa domki obok (kupić można prawie wszystko)

Plaża - 200m od pensjonatu

Knajpy, "centrum", estakada - ok 500m

rotkiw79 napisał(a):

> Jak ktoś chce jechać żeby odpocząć od zgiełku i hałasu to nie tędy droga smile. Oś
                    > rodek wypełniony dziećmi i atrakcjami dla maluchów - opis na ich stronie nie je
                    > st przesadzony. Moja córka (5lat) była zachwycona. Pensjonat bardzo fajny ale n
                    > ie rozkłada na łopatki. Jeżeli chodzi o podstawowe rzeczy:
                    >
                    > Ręczniki - wymieniane na prośbę bez problemu
                    >
                    > Sprzątanie pokoju - wystarczy wywiesić zieloną zawieszkę na klamkę "proszę posp
                    > rzątać" - i gotowe smile
                    >
                    > Jedzenie (śniadanie) - parówki, jajecznica, wędlina, ser żółty, masło, pomidor,
                    > jajko na twardo (co drugi dzień), pieczywo (ciemne, jasne, bułki), płatki, mle
                    > ko, owsianka, pasztet (co drugi dzień), twaróg, dżem, powidło (chyba smile ) kakao
                    > , napój pom, kawa, herbata, cukier, pieprz, sól, ketchup, musztarda - tyle smile
                    >
                    > Atrakcje - plac zabaw dla dzieci (kulkoland, trampolina, zjeżdżalnia, huśtawki)
                    > , w holu 4 samochodziki i 1 zepsuty rowerek (uczą dzieci cierpliwości i czekani
                    > a w kolejce na swoja kolej smile ), codziennie malowanie twarzy, tańce, zabawy, gr
                    > y na x-box, bajki w 3D (dwie Panie animatorki), na piętrach wydzielone miejsce
                    > dla dzieciaków np. do rysowania.
                    >
                    > Dostępność - lodówka i czajnik na drugim piętrze, kuchnia w podziemiu z pełnym
                    > wyposażeniem smile , grill na zewnątrz, stoliki z krzesełkami, bar w holu słabo za
                    > opatrzony smile, loże + telewizor w holu, ok 18 stanowisk parkingowych w tym 4 prz
                    > ed bramą pensjonatu, parawany na plażę (nigdy nie zabrakło).
                    >
                    > Ile mogłem tyle napisałem więcej nie pamiętam smile
                    >
                    >
              • malowanka06 Re: Dziwne..... 21.07.14, 15:31
                dziwne, że pozytywne opinie piszą osoby o nicku składającym się z imienia i cyfr
                dziwna prawidłowość
            • mi.siak Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 14.05.14, 13:42
              Mam już rezerwacje na wakacje w tym ośrodku, na stronie wygląda ciekawie, zachęciły nas animacje dla dzieci, proszę o informację czy faktycznie jest taki bogaty program dla dzieci? Z góry dziękuje za odpowiedź
              • 178anna Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 14.05.14, 14:05
                W zeszłym roku były dwie animatorki, bardzo fajne dziewczyny, dzieciaki były zachwycone, szalały do późnego wieczora, czasami byliśmy z mężem wkurzeni bo nie mogliśmy ich wyciągnąć na spacer. Bardzo miło wspominamy pobyt w Srebrnych Tarasach
              • toma.sz45 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 15.05.14, 13:45
                Tak, zabawy prowadzą 2 dziewczyny (Natalia i Serafina), są rewelacyjne, mają fajne pomysły, dzieciaki za nimi przepadają, ja byłem pierwszy raz w tym pensjonacie teraz na majówkę, ale z tego co podsłuchałem od stałych gości te same animatorki były w ubiegłym roku w okresie wakacji i w tym roku tez maja być. Potrafią wciągnąć do zabawy nawet tych najbardziej nieśmiałych, a proszę mi wierzyć mój syn do takich należy,radość wielka, banan na buzi, fajnie naprawdę fajnie było patrzeć
                • lena991 do mi.siak 15.06.14, 20:04
                  Kiedy jedziecie do Srebrnych Tarasów, bo my również się tam wybieramy w lipcu...smile

• kiziol11 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 08.07.14, 16:09
                  Polecam ten ośrodek. Mieliśmy przyjemność być w czerwcu br w Srebrnych Tarasach. Nic nie jest przesadzone w wypowiedziach poprzedników. W pokojach jest dużo miejsca, czysto na co zawsze zwracam szczególną uwagę, wymieniają ręczniki na żądanie, a nie wszędzie się to zdarza, śniadania dla każdego do wyboru, niczego nam nie brakowało, plac zabaw, dodatkowo w obiekcie miejsce dla dzieci do zabawy i miłe młode osoby zajmujące się dzieciakami. Bardzo pozytywne wrażenia. Pozdrawiam wszystkich
                  • wakacjelato2014 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 13.10.14, 10:31
                    Proszę o opinie o tym ośrodku z ostatniego sezonu 2014. z góry dziekuję.
                    • mi.siak Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 01.12.14, 12:33
                      Pensjonat jest nowy, pokoje duże, wygodne, jedzenie smaczne- tylko śniadania, ale to nie problem bo obiady jedliśmy parę metrów od ośrodka w polecanej przez właściciela restauracji. Dla dzieci plac zabaw, dodatkowo pomieszczenie z kinem domowym, a co najważniejsze były dwie animatorki, które całkiem fajnie prowadziły zabawy z dziećmi. Ja oceniam obiekt bardzo dobrze, mogę polecić na wakacje.
    • ewita851 Re: Sarbinowo- Pensjonat Srebrne Tarasy 09.06.16, 15:32
      Jest fajnie,atmosfera domowa dzięki profesjonalnej obsłudze,można o wszystko zapytać i nie bać sie humorkówsmileŚniadania bogate,smaczne i urozmaicone,wifi działa w całym obiekcie.W tym roku został odnowiony plac zabawsmileAnimacje rewelacja........jedyny minus-szef udaje miłego ale jak jest rozdrazniony to ignoruje dzieci i wydaje mu sie ,że jest niezastąpiony.Jako mężczyzna to chyba nie bardzo nadaje się na animatorkęsmileOgólnie Polecam!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka