Dodaj do ulubionych

dolegliwości po łyżeczkowaniu

09.03.12, 14:37
Dziewczyny, mam pytanie - jak długo po zabiegu pobolewało Was podbrzusze, czy ciągnęło trochę? jak długo plamiłyście? Moje dolegliwości nie są uciążliwe i pewnie jeszcze chwile potrwają, gdyż jestem krótko po zabiegu, ale chciałabym wiedzieć, jak to bywa.
Obserwuj wątek
    • gulis1 Re: dolegliwości po łyżeczkowaniu 09.03.12, 15:20
      To jest na pewno indywidualna sprawa, ja plamiłam z 2-3 dni po zabiegu (może pół dnia krwawiłam). Lekkie bóle miałam też tylko kilka dni, jednak oszczędzałam się ok 2 tygodni (zbytnio się nie przemęczałam). Wszystko zależy od organizmu i jak był przeprowadzony zabieg. Ściskam mocno!!!!!!
      • asa_tadarasa Re: dolegliwości po łyżeczkowaniu 09.03.12, 16:00
        A ja krwawię już 3 tygodnie i 2 dni, od 16 lutego sad Nie jest to plamienie, a właśnie krwawienie. Skurcze macicy miałam przez tydzień po zabiegu (a ciąża była niewielka, 12 tydzień, ale zatrzymana na 8). Chyba nie jest dobrze w takim razie. Dziś odebrałam wynik histopatologiczny, w następnym tygodniu wizyta u lekarza.
        • gulis1 Re: dolegliwości po łyżeczkowaniu 09.03.12, 17:33
          Wydaje mi się że to na prawde indywidualna sprawa, ale kojarze ze Pani doktor mowila mi ze do 2 tygodni moge krwawic, wiec chyba lepiej sprawdz to u lekarza!
          • croatia100 Re: dolegliwości po łyżeczkowaniu 09.03.12, 19:05
            sprawa jest indywidualna, po 1 koszmar trwał około 3 tyg. krwawienie, potem plamienie i ból brzucha (nic rozkurczowego mi nie pomagało), po 2 i 3 w ciągu tyg. były lekkie bóle brzucha i krwawienie przez 3-4 dni + lekkie plamienia. Po około miesiącu @.
            Wytrwałości i spokoju.

05.2009 6/7tc, 06.2010 7tc, 10.201012tc,03.2012[*]6tc
            nie poddam się
        • ceyranaa za długo 10.03.12, 11:01
          wg mnie za długo lekarz mi powiedział,że do dwóch tygodni jak bym krwawiła dłuzej to do lekarza.. plamienie moze byc bo to z ranek w macicy ale krwawienie to jest źle dlatego idż do lekarza
          • ceyranaa Re: za długo 10.03.12, 11:01
            aha ja zabieg mialam 15 .02
    • k-81 Re: dolegliwości po łyżeczkowaniu 09.03.12, 19:50
      dzięki za odpowiedzi, u mnie jest znośnie, zapomniałam zapytać lekarza, ale zakładam, że gdyby bolało bardziej, to mogę brać no-spę?
      • ceyranaa Re: dolegliwości po łyżeczkowaniu 10.03.12, 10:59
        ja jestem 3tyg i 4 dni po zabiegu powiem Ci że od tych 4 dni czuję się względnie a brzuch mnie pobolewał własnie z 3 tygodnie. Krwawiłam tak z 4 dni mocno a potem 5 dni słabo dzień przerwy i plamienie znów dzień przerwy i plamienie i na tym był koniec. Na ból moja lekarka poleciła mi ibuprom bo działa tez przeciwzapalnie i nospe lub polecam Ci buscopan ostatnio kupiłam i super zadziałał/
        pozdrawiam
    • k-81 Re: dolegliwości po łyżeczkowaniu 11.03.12, 16:44
      dzięki za informację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka