nakastlik 21.01.08, 15:47 Jak oceniacie te regiony pod wzgledem wymienionym w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allspice Re: Partynice, Klecina a bezpieczenstwo 21.01.08, 21:46 Jest ciemno,ponuro,prowincjonalnie i zasciankowo.Wygląda na XIX w. a nie na XXI. Jedyna ozdoba,to park kleciński i Rezydencja Parkowa:)) postawiona przez Mój Dom.Spacerów wieczorami i wczesnym rankiem nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_debilek W tamtym rejonie Wrocław nie wszedł do Schengen 22.01.08, 02:05 Wszystko tam dobrze grodzone. Rekord padł chyba między partynicami i wysoką - podwójny, dwumetrowy płot z kilkumetrowym martwym pasem po środku. Mieszkańcy obu stron obserwują się nawzajem jak niebezpieczne zwierzęta w zoo. Innym przypomina to obóz koncenracyjny, lub ś.p. mur berliński dla ubogich. Odpowiedz Link Zgłoś
nakastlik Re: W tamtym rejonie Wrocław nie wszedł do Scheng 22.01.08, 18:05 no wlasnie, zadaje sobie pytanie czy jest to odzwierciedleniem sytuacji odnosnie bezpieczenstwa/braku. Czy jest tak tragicznie, ze jak ktos zamieszka bez druta kolczastego i monitoringu to albo antywalmaniowe albo noz pod gardlem? czy jest tak zle, ze niegrodzenie sie bywa mocno ryzykowne? czy bez lzawiacego lub kieszonkowego nie ma co sie z domu wypuszczac? jesli nie, to gdzie mozna? (obszar mocno sie budujacy, rozbudowujacy, istnieje szansa, ze i dla mnie, ale Auschwitz niech zostanie tylko obozem z przeszlosci, niekoniecznie na co dzien.. Odpowiedz Link Zgłoś
nakastlik Re: W tamtym rejonie Wrocław nie wszedł do Scheng 22.01.08, 18:08 druga opcja to nowe osiedla na Gaju - wzglednie przyjaznie wygladaja (male bo male) ale zawsze skwerki z mini placami zabaw dla dzieciatych. opcja z tych gorszych czy warta namyslu? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: W tamtym rejonie Wrocław nie wszedł do Scheng 23.01.08, 08:27 To bardziej wiejski snobizm niż troska o bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corso Re: W tamtym rejonie Wrocław nie wszedł do Scheng IP: 193.0.117.* 24.01.08, 19:51 Jeżeli mieszkańcy tego osiedla nie chcą aby kręciły się po nim jakieś menele a gównarzeria dewastowała budynki w których mieszkają to co w tym złego? Masz z tym problem bo akurat przy okazji nie możesz wejśc na jego teren? Chcesz pospacerować to idź do parku. Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: W tamtym rejonie Wrocław nie wszedł do Scheng 25.01.08, 12:28 no to najwyrazniej musi byc bardziej niebezpiecznie niz na trojkacie, bo tam nie ma i nie zanosi sie na grodzenie czegokolwiek. ale nie dziwie sie, w koncu splonelo tam juz wiele aut :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhh Re: Partynice, Klecina a bezpieczenstwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.08, 06:58 Ja mieszkam na Partynicach (Rezydencja Parkowa) i jakoś nie zauważyłam niebezpieczeństw... Wiadomo nie chodzi się zakamarkami, ciemnymi uliczkami... ale nie ma problemu z dojściem na pętle tramwajową czy do przystanków - zarówno późnym wieczorem jak i bardzo wcześnie rano. Uliczki są oświetlone a bliskość parku mnie jakoś nie przeraża :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIOLETTE Re: Partynice, Klecina a bezpieczenstwo IP: *.e-wro.net.pl 24.01.08, 21:57 Na Klecinie mieszka moja znajoma- osoba wyjątkowo paskudna. Dlatego nie lubię tego osiedla:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Partynice, Klecina a bezpieczenstwo IP: *.dialog.net.pl 25.01.08, 00:21 niby spokój, ale znajomemu wlamali sie do auta na ogrodzonym strzezonym osiedlu (Rezydencja Parkowa), kosztowało szybe i dżipiesa. ps. Odruchy Pawłowa - Rezydencja Parkowa - kto to był Parkow? jaki znany radziecki uczony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Partynice, Klecina a bezpieczenstwo IP: 62.87.136.* 25.01.08, 12:19 Gość portalu: a napisał(a): > niby spokój, > ale znajomemu wlamali sie do auta > na ogrodzonym strzezonym osiedlu (Rezydencja Parkowa), > kosztowało szybe i dżipiesa. > a kto normalny zostawia w aucie gps?? sam jest sobie winien:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Partynice, Klecina a bezpieczenstwo IP: *.nsn.uu3.net 25.01.08, 12:41 Mieszkam na Klecinie i czuje się bezpiecznie. Osiedla pogrodzone bo taka moda. Nie boję się wyjść do sklepu, wracać nocnym z imprezy, lub nawet podejść z pętli Krzyki ulicą Krzycką na Klecinę. Póki problemów z aspektem bezpieczeństwa nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nożownik Re: Partynice, Klecina a bezpieczenstwo IP: *.e-wro.net.pl 25.01.08, 23:48 > Póki problemów z aspektem bezpieczeństwa nie miałem. nie bój nie bój da rade to zmienić Odpowiedz Link Zgłoś