09.01.05, 19:17
dwa tygodnie temu poroniłam, a piersi mam jak matka karmiąca czy to
normalne , obrzmiałe, duże sutki, to mnie martwi, może to dlatego,że mam już
dwoje dzieci i mój organizm wie co się dzieje, tak mi szkoda
Obserwuj wątek
    • pea_74 Re: piersi 09.01.05, 19:23
      ja mialam takie piersi do 1 @
    • zaisa Re: piersi 09.01.05, 19:49
      To nie dlatego, że masz już dzieci. Przyczyną jest odejście łożyska, co
      powoduje podniesienie poziomu prolaktyny(hormon), co z kolei powoduje
      wydzielanie się pokarmu. Praktycznie dzieje się tak od początku II trymestru -
      jak jest wykształcone łożysko. Mnie spotkało ok. 14 tyg a może było nawet trochę
      wcześniej. Być może będziesz potrzebowała obniżenia prolaktyny Bromergonem - lek
      wydawany z przepisu lekarza, część osób nie najlepiej go znosi. Na pewno nie
      zaszkodzą zimne okłady (jak było najgorzej to przykładałam sobie po prostu
      mrożonkę) albo z tłuczonych liści kapusty - jak po porodzie, i picie wręcz kilku
      szklanek szałwi dziennie. Możesz spróbować też homeopatią - Ricinus Communis 30,
      ssać kilka razy dziennie po pięć granulek, minimum kwadrans od posiłków.
      Życzę poprawy. Wiem jak to boli, gdy ma się pokarm w piersiach i nikogo by nim
      karmić. Współczuję i przytulam serdecznie.
      • kielbus Re: piersi 10.01.05, 06:41
        dziękuję bardzo za odpowiedź,trzymajcie się cieplutko
        • misi4 Re: piersi 11.01.05, 17:00
          Ja poronilam 3 stycznia tego roku w 11 tygodniu i dziwil mnie fakt, ze nie
          odczuwalam piersi wogole. Mam juz dwoje dzieci, ale tego dziecka co upadlo mi w
          ubikacji na podloge nigdy nie zapomne. Moze poronilam calkiem wczesniej, ale
          ono mialo juz glowke bez oczu jeszcze i noska. Ile moglo miec tygodni? Ciagle
          zadaje sobie pytanie. Gdy poszlam do ginekologa jeszcze tego samego dnia to na
          USG byly juz tylko pozostalosci po ciazy, jakby wyszedl i nie chcial mnie
          widziec. Lyzeczkowanie zrobili mi jeszcze tego samego dnia po 6 godzinach od
          jedzenia. Teraz juz minal tydzien i jeden dzien. Jutro ide do sprawdzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka