Dodaj do ulubionych

Fajna niania - polecam

01.02.05, 17:28
Chcialam polecic fajna, godna zaufania nianie (ktora mi takze polecono) -
Pani Bożena ma 40 lat, zależy na pracy na pelen etat 9-10h dziennie. Opieka
nad dzieckiem, gotowanie, prasowanie w trakcie snu dziecka. Pani Bozena jest
ciepla, duzo rozmawia z dzieckiem, duzo chodzi na spacery, wprowadzanie
nowych umiejetnosci - w uzgodnieniu z Toba itp. Poza tym jest pogodna i to
swoje podejscie potrafi przeniesc na dziecko. tel. do p. Bożeny -
0660 264 058.
Obserwuj wątek
    • martucha1 Re: Fajna niania - polecam 01.02.05, 17:48
      Hej!
      Zauważyłam, że od pewnego czasu poszukiwałaś poiekunki. Czy udało Ci się
      wreszcie znaleźć?
      pozdrawiam
      Marta
      • emiczek Re: Fajna niania - polecam 02.02.05, 17:06
        tak :)
        • flimoni Re: Fajna niania - polecam 02.02.05, 22:13
          emiczek, czy mozesz napisac mi na priva o swoich dosciadczeniach w poszukiwaniu
          niani? Gdzie znalazlas, gdzie szukalas, i czego radzisz sie wystrzegac.
          Ja dopiero zaczynam, i musze powiedziec ze jestem mocno tym zdolowana i
          strasznie sie miotam, a w glowie mam glownie metlik. Na mysl ze musze opuscic
          moja kruszyne serce mi krwawi, tym bardziej ze dotychczasowe kandydatki na
          nianie okazaly sie strasznymi babolami, bez kropli milosci w sobie.
          Jak zajdziesz czas prosze napisz
          Pozdrwiam
          ELa
        • martucha1 Re: Fajna niania - polecam 02.02.05, 22:55
          To trochę rzutem na taśmę (bo zdaje się jeszcze jakiś tydzień przed powrotem do
          pracy nie miałaś) ;)
          Ale bardzo się cieszę i trzymam kciuki :)
          Ja już też mam swój typ ale jeszcze czeka mnie kilka spotań.
          pozdrawiam serdecznie
          Marta
          • emiczek Re: Fajna niania - polecam 03.02.05, 12:55
            Martusiu - ja wracam od marca do pracy :)
            co do niani bylo kilka ale w jednej zakochalismy sie od pierwszgo wejrzenia. z
            newsow - czekam jescze na odpowiedz od niej :(
            • martucha1 Re: Fajna niania - polecam 03.02.05, 13:38
              Jestem pewna, że wszystko bedzie dobrze :)))
              Nasza pierwsza niania to też była miłość od pierwszego wejrzenia i okazało się,
              że trafiliśmy w 10-tkę.
              W sobotę na dzień próbny przychodzi do nas "nowa miłość", bo nasza niania
              niedługo rodzi własnego malucha.
              Jakby (odpukać!!!!) coś Wam nie wyszło to odezwij się, bo mimo, że jestem
              prawie zdecydowana na nianię, o której pisałam mam jeszcze kilka spotkań z
              osobami, które po rozmowie telefonicznej wydały mi się sensowne.
              cmok
              Marta
              • kajmal Re: Fajna niania - polecam 03.02.05, 15:05
                mozna sie dolaczyc? ja tez szukam ale na razie powoli ;) bede potrzebowac kogos
                od kwietnia. Jednak bylabym strasznie wdzieczna gdybys Martucha1 "odpuscila"
                jakas fajna nianie to usmiecham sie o kontakt na priva.
                Pozdrawiam,

Kaja
                • emiczek Re: Fajna niania - polecam 04.02.05, 10:59
                  martucha to podaj prosze namiary jakby co. musze miec jakies wyjscie awaryjne
                  jesli tamto jednak nie wypali... bardzo by mi bylo szkoda. juz nie wiem co
                  zrobic zeby tamta nianie zachecic :(
              • matyldastern Re: Fajna niania - polecam 06.02.05, 22:29
                witaj,
                bardzo cieszę się, że Wasze poszukiwania są tak optymistyczne. Ja też poszukuję
                i muszę zatrudnić nianię już za tydzień, ale tak na 100% to przekonana do żadnej
                nie jestem. Gdybyś mogła podpowiedzieć mi w jaki sposób szukałaś i czy
                ewentualnie mogłabyś którąś nianię polecić byłabym wdzięczna. Pozdrawiam
                serdecznie - Matylda.
                • emiczek Re: Fajna niania - polecam 07.02.05, 11:57
                  dalam teraz ogloszenie do wyborczej dzis sie ukazalo a ja mam juz 15 kandydatek
                  z czego 1 taka ze prawie w ciemno bym ja wziela i z 5 umowionych na spotkanie.
                  rozstrzal jest ogromny i wybor tez. zdarzyla mi sie niania ekskluzywna z
                  angielskim i niania z musu (bo jest na emeryturze i wymyslila sobie ze sie
                  zaopiekuje dzieckiem). polecam ten sposob !!! WYmaga cierpliwosci bo od 8:30
                  rano odebralam juz 25 telefonow ale za to wybor ogromny
                  • martucha1 Re: Fajna niania - polecam 07.02.05, 15:52
                    Oj, ja też podążę Twoim śladem :)
                    A tak w ogóle to jesteśmy sąsiadkami- Ty też mieszkasz na Natolinie, prawda?
                    A co do moich wyborów to niestety nie wszystko złoto co się świeci i dobrze, że
                    zdecydowałam się na dzień próbny :(((
                    Marta
                    • flimoni Re: Fajna niania - polecam 07.02.05, 19:37
                      Dziewczyny, a ile sie placi za dzien probny? Stawka jest taka sama jak juz na
                      umowie?
                      • martucha1 Re: Fajna niania - polecam 07.02.05, 20:38
                        Różnie to bywa. Część mam nie płaci w ogóle. Ja płacę bez pierwszej godziny
                        stawkę jak w umowie.
                        Marta
                        • emiczek Re: Fajna niania - polecam 08.02.05, 11:32
                          polecam metode na gw - meczaca baaardzo ale wybralam perelke. dzis przychodzi
                          na dzien probny.
                          • martucha1 Re: Fajna niania - polecam 08.02.05, 12:44
                            Koniecznie daj znać jak się sprawdziła.
                            Marta
                          • flimoni Re: Fajna niania - polecam 08.02.05, 19:33
                            hej, ja tez ciagle szukam, prosze napisz cos o tej perelce :)
                            Ile jej bedziesz placic.
                            Pytam bo ostatnio mam metlik w glowie. Najpierw myslalam ze 1200 to calkiem
                            niezle, ale okazalo sie ze normalnie to 1500, a dzisiaj Pani zazyczyla sobie
                            1800. Powiedzcie czy ja mam mylne pojecie czy trafiam na takie "ceniace sie "
                            kobitki?
                            Pozdrawiam
                            • martucha1 Re: Fajna niania - polecam 08.02.05, 20:48
                              Hej!
                              Ja myślę, że 1200 na początek to nieźle. Wychodzę z założenia, ze warto nianie
                              motywować podwyżkami. Dlatego ja zawsze zaczynam rozmowę od stwaki wyjściowej,
                              która potem ulega zmianie.
                              A tak swoją drogą trafiłam już na nianię 15 za godzinę i taką, która ze
                              sprzątaniem i gotowaniem chciała 800 za miesiąc (i to całkiem sympatyczną).
                              Najdroższe są nianie z agencji.
                              Marta
                              PS ja dzisiaj trafiłam na nianię która wydaje mi się naprwadę super (jutro
                              dzień próbny) za właśnie taką (około 1200zł) stawkę.
                              • flimoni Re: Fajna niania - polecam 08.02.05, 21:14
                                Boze dziewczyny, jak wy dokonujecie wyboru. Jestem juz ostatnio spanikowana.
                                PRzychodza te babki i wszytskie sa mile, ale jak tu nie byc milym jak sie stara
                                o prace? Kurcze, jak wybrac? Wszyscy mi powtarzaja ze powinnam zdac sie na
                                swoja intuicje, ale albo moja intuicja wymarla razem z dinozaurami, albo jeszcze
                                nie trafilam na babke, ktora by mnie zlapala za serce i intuicje oczywiscie
                                :)))hehehehe
                                a moze zbyt duzo wymagam?
                                Pozdrwiam ELA
                          • maniel Re: Fajna niania - polecam 09.02.05, 11:09
                            Ja też szukam nianiu już od miesiąc. Poniewaz do pracy zamierzam iść 1 kwietnia
                            (to niestety nie pryma aprilis), to jakoś nie mogę się zdecydować. Szukam już
                            przez różne fora, Gazetę Wyborczą, Ofertę, niania.p, i rozwiesiłam ogłoszenie w
                            mojej okolicy podczas spaceru. Rzeczywiście telefonów jest dużo po ogłoszeniu w
                            gazecie. Postanowiłam spisać moje refleksje, a nuż się komuś przydadzą.
                            Generalnie chyba zdecyduję się na kogoś młodego tzn. 20kilka lat. Najchętniej
                            jeżeli byłaby to zaoczna studentka najchętniej pedagogiki. Moje dziewczynki-
                            bliźniaczki jakoś lepiej reagują na młodsze osoby. Chodziaż Lidka idzie
                            praktycznie do każdego. Iza za to wobec starszych zachowuje się z rezewą a
                            czasem nawet płacze.
                            Starsze osoby są to zazwyczaj osoby bezrobotne lub na emeryturze, którym mają
                            motywację czysto finansową. Dlatego decydują się na bliźnięta, aby więcej
                            zarobić. DOświaczenie z dziećmi to zazwyczaj własne dzieci lub wnuki i dorywcze
                            zajmowanie się np. dzieckiem znajomych.
                            Oto kilka argumentacji:
                            "buduję domek letniskowy i mam debet"
                            "córa studiuje prywatnie potrzebuję na czesne"
                            "z przyczyn finansowych"
                            Młode osoby traktują to raczej jako zawód lub zdobywanie doświaczenia przed
                            podjęciem właściwej pracy. Zazwyczaj mają doświadzenie jako opiekunki.

Kandydatki na nianie to często osoby niesłowne. Na kilkanaście pań z którymi
                            się umówiłam 4 nie pojawiły się na spotkaniu i oczywiście mnie o tym nie
                            uprzedziły.

Dzwonią też Ukrainki. Ja generalnie nie mam nic przeciwko, ale obawiam się o
                            naukę mówienia przy osobie z akcentem. A może któraś z was zdecydowała się na
                            opiekunkę.

Co do oczekiwań płacowych, to uważam że trzeba być trwardym Ja ustaliłam, że
                            płacę 7zł za 10,5 godzin dziennie, co wychodzi około 1600zł i myślę, że to
                            całkiem sporo. Przecież osoby w żłobka czy przedszkolach zarabiją znacznie
                            mniej a mają dużo dzieci na głowie. Wiem, że mają płacony ZUS, ale nikt nie
                            jest opiekunką całe życie. Dlatego uważam, że właśnie studentki ewentualnie
                            młode emerytki są najlepsze (jeżeli ktoś preferuje osoby nieco starsze niż ja),
                            bo taki argument odpada.

Jutro przychodzi na próbę dziewczyna po szkole medycznej specjalizacja
                            opiekunki dziecięce. Studiuje zaocznie pedagogikę. Obawiałam się że 7zł będzie
                            dla niej za mało bo teraz dostaje 1500zł, ale się zgodziła. Jeżeli się sprawdzi
                            to mam nadzieję zakończyć ten bolesny proces. Czego życzę wszystkim mamom.
                            • martucha1 do maniel 09.02.05, 13:19
                              Czy mieszkasz na Ursynowie? Jeżeli tak to spotykałyśmy się z niektórymi
                              kandydatkami w podobnym czasie :)
                              Mam nadzieję, że tym razem Ci się powiedzie.
                              Marta
                              • maniel Re: do maniel 09.02.05, 15:47
                                Tak, mieszkam na Kabatach. A co rozpoznałaś którąś po opisie?
                                • martucha1 Re: do maniel 09.02.05, 16:15
                                  napisałam na priv :)
                                  Marta
                                  • emiczek Re: do maniel 14.01.06, 17:55
                                    :) PODCIAGAM. i wyglada na to ze nasza perelka stracila blask. szukam znow niani.
    • annamarialk Re: Fajna niania - polecam 23.01.06, 15:47
      W jakiej miejscowości(dzielnicy) zamieszkuje Pani Bożenka ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka