Dodaj do ulubionych

Gnój,smród i alkohol

16.05.09, 23:40
Osiedle Brożka. Jeden z podobnych do siebie bloków mieszkalnych.Przy wejściu na klatkę czuć niemiły zapach, im wyżej tym jest intensywniejszy.Apogeum osiąga na samej górze, tu już się nie da oddychać.Przyczyną tego jest troje ludzi zamkniętych w 50m2 własnego mieszkania wraz z psem i kotem.Pies jest wyprowadzany sporadycznie ,kota nikt nie widział a wiadomo że jest.Ta trójka ciągle pije,non stop bez przerwy.Pogotowie ratuje ich 2-3 razy w tygodniu.Nie myją się,nie jedzą tylko piją.Zwierzęta załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne w mieszkaniu.Naprzeciwko mieszka rodzina z małymi dziećmi.Aż strach pomyśleć o ewentualnym zarażeniu tych dzieci jakąś chorobą.Administratorem tego bloku jest SM Lokator.Na co czeka Spółdzielnia ? Na ewentualną epidemię ? wybuch gazu ? zalanie wodą ? a może jeszcze coś gorszego co może spotkać lokatorów ze strony "odlotowych" sąsiadów ?.
Oprócz zainteresowania Spółdzielni w tym mieszkaniu potrzebna jest wizyta Sanepidu i Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami.Ale najważniejszy jest apel do tej trójki :
" Ludzie / jeśli jeszcze nimi jesteście / OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!!
Obserwuj wątek
    • varalet Re: Gnój,smród i alkohol 26.05.09, 18:46
      Ciekawe który to blok
    • zespol2002 Re: Gnój,smród i alkohol 01.06.09, 11:19
      hahaha... a po co takie rzeczy pisac wogole na forum.. masz problem
      z sasiadami to idz do nich.. i rozwiaz ten problem.. nie rozumiem
      takiech ludzi.. po co cos takiego pisac na forum.. a jakby ktos o
      TWojej osobie tak napisal czy byloby Ci milo? PARANOJA
    • fanatyczqa Re: Gnój,smród i alkohol 02.06.09, 21:14
      Alkoholizm to choroba... nie można "od tak" od tego uciec... Ci ludzie poprostu
      mogą mieć problemy, Ciebie jednak nie powinno to interesować jeżeli nie jesteś
      ich sąsiadem, a tym bardziej wypisywać takich rzeczy na PUBLICZNYM forum jak to
      napisał mój przedmówca
    • iwo56 Re: Gnój,smród i alkohol 04.06.09, 16:09
      Do varalet: tu nie chodzi o zaspokojenie czyjejś ciekawości.Zainteresowani wiedza o kogo chodzi.

Do zespol2002 : Nie podano nigdzie w mojej informacji imienia ,nazwiska ani adresu, a bloków na wspomnianym osiedlu jest kilkanaście.Więc nie napinaj się tak i postaraj zrozumieć tekst.Rady co do rozwiązania tego problemu masz dziecinne, pewnie idące w parze z intelektem.
      Jeżeli temat Cię przerasta nie zabieraj głosu,a jeżeli musisz to przynajmniej zmień login na " zespolDowna " wtedy każdy Twój wpis będzie uzasadniony.

Do fanatyczqi : Dużo wody jeszcze w Wiśle upłynie do czasu aż alkoholicy,opoje,moczymordy stracą status "świętych krów " I nie przeszkadza mi to że ktoś w zaciszu swojego mieszkania wlewa w siebie morze alkoholu czy też leży nawalony w lesie ,it`s free country.Ale gdy potem siada na rower czy zabiera się za prowadzenie pojazdu lub zagraża w jakikolwiek sposób egzystencji innych wtedy trzeba reagować.
      No,chyba że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ,dlatego mam dla Ciebie propozycję : zamieszkaj obok tej trójki przez dwa dni a gwarantuje Ci że zmienisz zdanie.
      • hipohondryk1 Re: Gnój,smród i alkohol 04.06.09, 17:27
        Mimo wszystko, nie widzę sensu piania takiego postu. Boli Cię coś? Może
        bulwersujesz się bo piją bez Ciebie? Masz z tym problem, to są odpowiednie
        służby, a nie wylewanie żalów na forum publicznym. Takich miejsc są w tym
        mieście dziesiątki. Mamy o wszystkich pisać na forum, bo? No właśnie, po co?
      • trudru Re: Gnój,smród i alkohol 05.06.09, 15:27
        Cóż Ty ,bracie od PraEwy wypisujesz - że tzw. przez Ciebie "moczymordy" oraz
        alkoholicy są (wg. Ciebie) świętymi krowami ?! To bzdura. Najczęściej są to
        ludzie upośledzeni społecznie, ubodzy. Trzeba im pomagać - również w ten sposób,
        jaki wskazał hipochondryk, jednoczesnie uwalniając nas od patologii, ale bez
        odwetowości. Nowoczesne zestawy blacharskie do destylacji, które pojawiły się w
        XVII i XIX wieku n.e sprawiły dostepność leku przeciw melancholii, o tyle
        niepomyslnego, że uzależniającego. Najlepiej być alkoholikiem z kulturą osobitą
        oraz poczuciem empatii. KARNIAKA DLA iwo56 - z musztardówki! Jeśli jest
        abstynentem, proponuję sztakam własnego moczu - to dalekowschodnia terapia
        homeopatyczna i własny mocz pijał nawet premier Indii pan Morari Desai - przed
        wieloma laty. Uwaga: nie zagryzać g...!
    • mateo21121989 Re: Gnój,smród i alkohol 12.06.09, 18:25
      A wiec i ja zabiore głos.
      Mieszkam na tym samym osiedlu jakby kogos interesowało blok dalej i wiem co to znaczy.
      Alkoholicy sa świetymi krowami w Włoszczowie i nie tylko i nie zaprzeczaj.
      Rozejrzyj sie po parku , po mieście wieczorem ilu meneli chodzi najeb...i czekaja tylko zeby kogos zaczepic!
      Ale do prac społecznym maja lewe ręce.
      Wiec jestem za autorem tego postu:Albo uspokoja sie albo bruk!
      Nie mieszkaja sami sa inni pozadni obywatele ktyóry płaca podatki aby Ci wzieli sobie kaske z PUP i pili.
      Moze jest to choroba ale uleczalna tylko siła!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka