Dodaj do ulubionych

Ocean vs Farmazonia

02.01.22, 14:54
wlasnie powrocilem z Oceanu jasiowego, i moge powiedziec, ze to Ocean Spokojny.
Troche mi to przypomina telewizje ze wczesnego PRL-u. Na pierwszym, dominujacym kanale rej wodzi Shachar, na drugim matka Joanna od Aniolow, czyli elissa. A pomiedzy jan ( Suzin), zawsze elegancki, nieinwazyjny moderuje modelujac.
To wyglada moze ma ironie i przesmiewanie sie z Oceanu, ale nic podobnego. Podoba mi sie jasiowe forum, ten spokoj, ta kultura w dyskusjach, sluchanie innych, doradztwo itp.
Shachar znalazla swoj dom w Oceanie. Dobrze jej tak, nalezy jej sie za zycie w tumulcie miejskim, personalnym i zawodowym. Ma potrzebe byc wyslychana i to dostaje na Oceanie.
Na Farmazonii tego jej brakowalo.
Farmazonia to najstarszy "odrzut" z Psychologii. Starszy niz Ocean, Jaskinia, Magia Zycia czy Chivasek. Tu terminowaly charaktery jak komandos, kwieto, fnoll, zlewozmywak, pastwa, Rene, luty, rybolog, mmalone, krish etc.
Czesc z nich, zmeczona Farmazonia i jej Wodzem, postanowila stworzyc swoj wlasny swiat. I tak powinno byc.
A jednak, porownywanie forow jest bez sensu.
Ostatni, "wymyszony" niejako atak na charakter Farmazonii i jej szefa, to jak proba porownywania Ogrodka Piwnego z Ogrodkiem Jordanowskim. Wylewanie zalu, ze w Ogrodku Piwnym smierdzi piwem, ze stoliki sie lepia od piwa, ze chlopy szczaja po scianach, ze nikt nie zwraca uwagi na glosy innych, ze barman ma zryty mozg, ze bredzi mistycznie o Beskidach to jak pomylenie adresu pod ktorym mialo sie ochote zakotwiczyc.
Moj konflikt z Gosia jest bezsensowny.
Wlasciciel forum nadaje mu charakter, bedacy odbiciem jego wlasnego. Tego nie da sie zmienic, mozna tylko kosmetycznie modulowac te czy tamte zakrety.
Dlatego, tu osobiscie przepraszam Gosie za moje niewybredne slowa. Niech znajdzie swoj spokoj tam, gdzie czuje sie zauwazana i wspierana.
Msza dobiegla konca, po zrzutce na tace, mozecie isc spokojnie do domow.
Amen 😇
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Ocean vs Farmazonia 02.01.22, 22:04
      A ty- lebiego czemu u sterego, nie piszesz?
      Przesz nie musisz tu siedzieć i pilnować jak statua wolności?
      • a_iii_ty Re: Ocean vs Farmazonia 02.01.22, 22:37
        on mnie nie lubi 😢
      • a_iii_ty Re: Ocean vs Farmazonia 02.01.22, 22:46
        poza tym boje sie, zebym nie pierdolnal cos smetnego, tam same kurturalne indywidua. wole swoj ogrodek piwowarski niz jordanowski, czuje sie u siebie. tam hsirka nie ma, nie ma z kim pogadac o konspirze. nawet ty jakas taka i och i ach delikutasna tam bywasz.
        • kalllka Re: Ocean vs Farmazonia 02.01.22, 23:56
          Jesli cie to pocieszy to mnie tez nie lubi.
          zdaniem mojem, pisząc tam czyli w niekomfortowych dla siebie okolicznościach możesz poczuć - przeżyć cos nowego, rodzaj innej niz tu, interakcji z myślą. Nauczyć się czegoś nowego..

Tam, różni się od tu, nie tyle estetyka czy forma podania informacji ale formatem.
          inna przestrzeń. Stad wrażenie, ze tam nie pasujesz… bo j-s wcale tam nie na.
          A ty nie dość zes znudzony nami to wciaz nas poganiasz i domagasz sie cyca!
          ile można o tobie dla ciebie pod ciebie nad tobą, pochylać, prostować, użalac, rozważać?

• a_iii_ty Re: Ocean vs Farmazonia 03.01.22, 01:14
            domagam sie cyca ... buahaha,
            a juzci ! cyc dobra rzecz
            • kalllka Re: Ocean vs Farmazonia 03.01.22, 12:36
              No ok… to nie cyc to wciaz smoczek lub słoiczek miodku i jak widze naprawde uważasz ze to zabawne
              ze widzisz się jako uroczego puchatka lub pijące enfant terrible. Nawet irytująca większość maniera- odwracania kota ogonem i i chamskie niestety wykłócanie sie o swoje - bo twoje forum uznajesz za zabawne a ludzi którzy ci o tym mówią, za śmiesznych i sfochowanych. Kurde, strach sie bać gdy tak straszliwie nas kochasz i gdy to okazujesz.
              pewnie słyszałeś z tysiąc razy słyszałeś żeby pójść na terapie zamiast innych terapeutyzowac soba… wiec ci tego nie powtórzę.
              • a_iii_ty Re: Ocean vs Farmazonia 03.01.22, 13:51
                gdzie ja sie kurwa jego mac wyklocam o swoje !!! piszac haiku ??? opisujac swoj alkoholizm ??? swoje dziecinstwo w Wisle ??? przepraszajac Goske ??? bedac dumnym, ze moja siostrzenica napisala serie ksiazek ??? ze uwielbiam stoika Puchatka ??? gdzie tu widzisz kurwa jego mac wyklocanie sie o swoje ????
                czy ja wyklocam sie, ze 3 dawki fajzera sa lepsze od Zelenka ???? wez ty sie puknij w czerep z tymi zarzutami.
                Gdzie masz odwracanie kota ogonem ??? ze podoba mi sie Ocean jasia, ale wole byc na swoim ???
                zaloz swoje forum, zobaczymy jak sobie poradzisz, jak nie bedziesz w stanie zaspokoic potrzeb pod jednym dachem takich extremow jak hsirk i elissa.
                Powtorze: jak sie komu nie podoba, drzwi sa otwarte. Tu od lat mozna bylo wejsc, pierdolnac swoj farmazon i odejsc. A ze ktos, bedac adminem czasem kogos obrucha to prosze to zaakceptowac. Zobacz ile forow jest, gdzie admin reguluje kazdy krok uczestnikow. Jesli usuwam watki, to tylko te ktore sam zalozylem, mam do tego prawo. I to te, ktore wydaja mi sie po jakims czasie glupie i bez zadnego echa od was.
                Jeszcze sie taki nie narodzil, zeby kalllce i innym dogodzil.
                Ciesz sie, ze mozesz tutaj wejsc, ziewnac miloscia albo wyrzygac sie.
                Amen 😍
    • shachar Re: Ocean vs Farmazonia 03.01.22, 00:00
      Akurat Farmazonia nie jest jednym z najstarszych forów.
      Przypomnę, że kiedy wszyscy na twoim forum piszący czuli się w nim w miarę komfortowo, ty LIKWIDOWAŁEŚ CAŁE FORUM.
      Stalo się tak chyba ze 2 -3 razy za mojej pamięci. Szło się jebać wszystko, całe lata przewspaniałych dyskusji, cała literatura uczestników. Tylko dlatego, że byli podpięci na tym forum.
      Im dłużej na ten tamat piszę, tym bardziej bierze mine złość na twoją durnotę, na twój chamski osąd, że ty jesteś alfa i omega tego, i możesz robić, co ci się zachce.
      Tego nie da się odwrócić, to tak jak podrzeć listy, fotografie, barbarzyństwo niewybaczalne.
      A potem dostaje się list na skrzynkę, żeby potwierdzić uczestnictwo!!!
      FUCK YOU
      • a_iii_ty Re: Ocean vs Farmazonia 03.01.22, 01:03
        nerwy, nerwy Gosiu 🤭
        to wszystko nie warte takiej reakcji.
        zrelaksuj sie na Oceanie, a jak cie nerwy poniosa, to przyjdz tutaj mnie opierdolic.
        ❤️❤️❤️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka