trisha 26.03.04, 10:42 Co sadzicie o tym imieniu? Moze znacie jakiegos Nikite (oczywiscie, oprocz Chruszczowa i filmowej Nikity...)? Powinnam chyba wyjasnic, ze szukam imienia, ktore wymawialoby sie w ten sam sposob po polsku oraz po francusku - moj maz jest Francuzem, ale zalezy mu, zeby nasze dziecko nosilo slowianskie imie (ze wzgledu na wymowe odpada wiec np. Mieszko, Mikolaj czy Wojciech). Czekam rowniez na inne propozycje i pozdrawiam goraco wszystkie Forumowiczki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edorka1 Re: NIKITA 27.03.04, 18:03 Oj strasznie z tym Nikitą ...Nie że brzydko tylko skojarzenia...ze wschodnich nieszeleszcących trudno coś wymyśleć bo większośc ma odpowiedniki francuskie...Może Cyryl albo Witold ? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: NIKITA 27.03.04, 20:55 A moze Iwan?! Jak dla mnie Nikita jako imie meskie, kojarzy sie z Chruszczowem. A moze Karzimierz?! Po francusku Casimir. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanka_k Re: NIKITA 29.03.04, 10:35 A mi to imię podoba się i kojarzy się nie z Chruszczowym, tylko przede wszystkiem ze znanym rosyjskim reżyserem Nikitą Michałkowym (zdobywcą Oskara), no i znałam jednego rosjanina o tym imieniu, razem studiowalismy, był bardzo sympatyczną osobą. Uważam, że słowiańskie imiona są bardzo piękne, szkoda tylko, że w Polsce są zle kojarzone z niechlubną historią Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: NIKITA 30.03.04, 15:22 trisha napisała: > Czekam rowniez na inne propozycje i pozdrawiam goraco wszystkie Forumowiczki! Może Stanisław (Stanislas)? Nikita w Polsce kojarzy sie już to z imieniem męskim, już to z kobiecym, a w dodatku z lisem. IMO niedobry wybór. pozdrawiam boniedydy Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: NIKITA 31.03.04, 10:22 boniedydy napisała: >> Może Stanisław (Stanislas)? Nikita w Polsce kojarzy sie już to z imieniem > męskim, już to z kobiecym, a w dodatku z lisem. Mnie jedynie imie Witalis kojarzy sie z lisem. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: NIKITA 31.03.04, 10:20 Witam ! Nie znam osobiscie zadnego Nikity,ale chociaz jestem zwolenniczka imion oryginalnych i rzadko spotykanych to imie nie podoba mi sie . Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
bea-chiara Re: NIKITA 01.04.04, 04:49 Najlepszy kolega mojego synka ma na imie Nikita.Lubimy i dziecko,i imie... Bea. Odpowiedz Link Zgłoś