ariana1 Re: Katarzyna a Anna 03.07.07, 15:33 Napisałam, że mnie się kojarzy z porządkami domowymi, wsią ludową i chlebem z masłem. Pospolite. Ktoś mi odpisał wyżej, że tak samo jak Anna. Otóż nie tak samo. O ile Katarzyna jest pospolite, to Anna jest popularnym imieniem, ale nie pospolitym. Jest uniwersalna, dźwięczna, dostojna, miękka i piękna. Mimo tej popularności. W odróżnieniu od Katarzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War-minka Re: Katarzyna a Anna IP: *.lannet.pl 03.07.07, 16:20 "de gustibus non disputandum est"- ten zwrot pojawia się na tym forum dość często, i myślę że wspaniale oddaje relacje imienia Katarzyna do Anny P.S. Mi osobiście bardziej się podoba "pospolita" Katarzyna, Kasia, Kasieńka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Katarzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:33 Moim zdaniem Katarzyna to sliczne imię za to Anna w ogóle mi sie nie podoba i jest bardziej oklepane niz Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Katarzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:15 imię Anna jest nieładne imię Kasia jest sliczne dziewczece pelne wydzwieku Katarzyny to kobiety z ciekawym charakterem a Anny to kobiety przezroczyste nie chce uogolniac ale jak dla mnie i calej rzeszy moich znajomych imie Anna do pieknych NIE nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karrol Re: Katarzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:17 zgadzam sie z powyzszym Kasie rzadzicie Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 Re: Katarzyna 04.07.07, 20:18 Proste, ale zbyt oklepane i jakies takie zimne... Nie wyobrazam sobie malej Kasi teraz. tak jak dziwna dla mnie byla Grazyna jak bylam w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Katarzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:17 za to imie Agata jest 1000 razy mniej ladne od Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś