Dodaj do ulubionych

student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie!

IP: *.idzik.pl 23.02.02, 23:12
Jestem studentem Filozofii UKSW i jestem wstrząśnięty tą wiadomością, tym
bardziej, że dowiedziałem się z prasy, że jedna z ofiar biskupia jest w ciężkim
stanie psychicznym. Biskup jak najszybciej powinien ustąpić, albo powinni go
usunąć tym bardziej że jest tyle świadków zajść. Jeżeli oskarżenia są prawdziwe
powinna być szybka decyzja Papieża nawet o exkomunice, a co za tym idzie
powinno usunąć się zgniłe jabbłko bo mogą od niego zgnić wszystkie jabłka.
Ubolewam nad tym także że na forum uogólnia się opinnie do innych hierarchów
kościelnych. Nie powinna zła opinia o jednym arcybiskupie rzutować na innych
hierarchach kościelnych defakto na cały Kościół. To jest wielka próba naszej
wiary. Jestem pewien, że to nie jedyny przykład molestowania, jednakże musimy
mieć swiadomośc, że są w kościele zgniłe jabłka które trzeba wyrzucać, a złe
zachowanie napiętnować.
Obserwuj wątek
    • p8 Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! 23.02.02, 23:16
      Gość portalu: UKSW napisał(a):

> Jestem studentem Filozofii UKSW i jestem wstrząśnięty tą wiadomością, tym
      > bardziej, że dowiedziałem się z prasy, że jedna z ofiar biskupia jest w ciężkim
      >
      > stanie psychicznym. Biskup jak najszybciej powinien ustąpić, albo powinni go
      > usunąć tym bardziej że jest tyle świadków zajść. Jeżeli oskarżenia są prawdziwe
      >
      > powinna być szybka decyzja Papieża nawet o exkomunice, a co za tym idzie
      > powinno usunąć się zgniłe jabbłko bo mogą od niego zgnić wszystkie jabłka.
      > Ubolewam nad tym także że na forum uogólnia się opinnie do innych hierarchów
      > kościelnych. Nie powinna zła opinia o jednym arcybiskupie rzutować na innych
      > hierarchach kościelnych defakto na cały Kościół. To jest wielka próba naszej
      > wiary. Jestem pewien, że to nie jedyny przykład molestowania, jednakże musimy
      > mieć swiadomośc, że są w kościele zgniłe jabłka które trzeba wyrzucać, a złe
      > zachowanie napiętnować.

Stary, jeśli nie jesteś:
      a)pijany
      b)naćpany
      c)nie robisz sobie jaj

To uważam, ze mówisz rozsądnie i popieram Cię. Nie zgodzę się tylko z faktem, że
      uogólnia się tu opinie. Stary, jest stara zasada - kto mieczem wojuje, od miecza
      ginie. Ale powiem Ci szczerze, że chyba pierwszy raz spotykam się z wierzącym
      katolikiem, który ma takie podejście do sprawy. Szcuneczek dla Ciebie.

panBozia
      • Gość: UKSW Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! IP: *.idzik.pl 23.02.02, 23:27
        p8 napisał(a):

> Gość portalu: UKSW napisał(a):
        >
        > > Jestem studentem Filozofii UKSW i jestem wstrząśnięty tą wiadomością, tym
        > > bardziej, że dowiedziałem się z prasy, że jedna z ofiar biskupia jest w ci
        > ężkim
        > >
        > > stanie psychicznym. Biskup jak najszybciej powinien ustąpić, albo powinni
        > go
        > > usunąć tym bardziej że jest tyle świadków zajść. Jeżeli oskarżenia są praw
        > dziwe
        > >
        > > powinna być szybka decyzja Papieża nawet o exkomunice, a co za tym idzie
        >
        > > powinno usunąć się zgniłe jabbłko bo mogą od niego zgnić wszystkie jabłka.
        >
        > > Ubolewam nad tym także że na forum uogólnia się opinnie do innych hierarch
        > ów
        > > kościelnych. Nie powinna zła opinia o jednym arcybiskupie rzutować na inny
        > ch
        > > hierarchach kościelnych defakto na cały Kościół. To jest wielka próba nasz
        > ej
        > > wiary. Jestem pewien, że to nie jedyny przykład molestowania, jednakże mus
        > imy
        > > mieć swiadomośc, że są w kościele zgniłe jabłka które trzeba wyrzucać, a z
        > łe
        > > zachowanie napiętnować.
        >
        > Stary, jeśli nie jesteś:
        > a)pijany
        > b)naćpany
        > c)nie robisz sobie jaj
        >
        > To uważam, ze mówisz rozsądnie i popieram Cię. Nie zgodzę się tylko z faktem, ż
        > e
        > uogólnia się tu opinie. Stary, jest stara zasada - kto mieczem wojuje, od miecz
        > a
        > ginie. Ale powiem Ci szczerze, że chyba pierwszy raz spotykam się z wierzącym
        > katolikiem, który ma takie podejście do sprawy. Szcuneczek dla Ciebie.
        >
        > panBozia
        J asię już wcześniej spotkałem z zakonnikiem dominikaninem który wypowiadał się w
        podobny sposób co ja i go popieram mówił min że te wszystkie zarzuty nie są na
        pewno bezpodstawne, powino się go zdjąć ze stanowiska. Nie bardzo rozumiem
        stwierdzenia kto mieczem wojuje mam... Chyba że to się odnosi do biskupa

• p8 Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! 24.02.02, 00:23

> J asię już wcześniej spotkałem z zakonnikiem dominikaninem który wypowiadał się
          > w
          > podobny sposób co ja i go popieram mówił min że te wszystkie zarzuty nie są na
          > pewno bezpodstawne, powino się go zdjąć ze stanowiska. Nie bardzo rozumiem
          > stwierdzenia kto mieczem wojuje mam... Chyba że to się odnosi do biskupa
          >
          Dokładnie - ci co mają najwięcej do powiedzenia, zazwyczaj mają też najwięcej do
          ukrycia. Sorry za metaforę, ale pozwala mi twórczo myślećsmile

panBozia
          >

• Gość: Nowy Nie wiem kim ty jesteś! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 24.02.02, 01:16
      Chciałbym się tylko dowiedzieć dlaczego napisałeś to co
      napisałeś.
      Moim zdaniem jesteś prowokatorem, i w tym wypadku
      uważam, że jesteś niezły w tym co robisz. Jeżeli nie,
      to jesteś naiwnym gówniarzem i nie ma co sobie Tobą
      głowy zaprzątać.
      Nowy
    • Gość: krzys52 student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! IP: *.proxy.aol.com 24.02.02, 03:04

(...)powinno usunąć się zgniłe jabbłko bo mogą od niego zgnić wszystkie jabłka.
      (...)jednakże musimy mieć swiadomośc, że są w kościele zgniłe jabłka które trzeba
      wyrzucać, a złe zachowanie napiętnować.(...)
      ..
      ....
      ..K.P.
      Z powyzszego wnioskowalbym, ze raczej ogrodnictwo studiujesz. Ale co mi tam...
      ....Powiedz mi tylko kto tam pozostanie jak juz wszystkie zgnilki powyrzucasz. Bo
      masz w kk ok 60 procent aktywnych seksualnie homoseksualistow, ktorzy wg tegoz
      samego kk sa wlasnie tymi zgnilymi jabluszkami.
      ....Ze dwadziescia procent, zyje z gospodyniami lub chadza na prostytutki - takze
      zgnile jabluszka. Tak jak inne 20 procent ktore miesci sie zarowno w pierwszej
      jak i drugiej grupie, czyli bisexi.
      ....Pozostaje zatem ok 20 procent, niech bedzie 30 (jestem w dobrym nastroju), z
      ktorych czesc jest oziebla seksualnie od zawsze (tylko ci sa naprawde OK),
      podczas gdy inna czesc skutecznie zwalcza wlasny poped przyplacajac to neurozami
      oraz innymi szajbami na tle religijnym (tzw. "ksieza wariaci").
      ....Zatem, powiedz mi prosze, kto wymieni tych wszystkich ludzi - czy moze
      zarzadzic pobor, jak do wojska(?)
      ..
      Szczerze zmartwiony
      K.P.

• konstruktor1 Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! 24.02.02, 11:45
        co za bzdury...skad masz takie dokladne dane?...podejscie do kosciola
        katolickiego mam delikatnie mowiac nieufne ale kto nie widzi dobrych rzeczy
        jakie dzieki tej instytucji w polsce sie dokonaly niech milczy i nie
        krytykuje...takie mam zdanie....a ze ksieza to normalnie faceci to juz inna
        sprawa...coraz czesciej pojawiaja sie opinie ze celibat jest przezy tkiem i
        traci hipokryzja....a takie opinie osob wywodzacych sie z kosciola ,bedacych
        jego przedstawicielami sa tylko godne przyklasniecia....rzadko sie zdarza by
        ktos widzial cokolwiek poza czubkiem wlasnego nosa....swiat nie jest czarno-
        bialy i im wiecej osob bedzie to rozumialo tym lepszym bewdziemy czynic ten
        padol....a tak jak latwo krzyczec o kare smierci gdy mamy do czynienia z
        wyjatkowo obrzydliwa zbrodnia tak samo latwo o tani antyklerykalizm na
        przykladzie totalnego przegiecia biskup...ale drogi krzysiu...kto z was jest
        bez grzechu niech pierwszy w nia rzuci... a juz zupelnie na marginesie....co na
        to radio maryja?...czyzby kolejny spisek przeciwko polsce?smile
        • sceptyk Konstruktorze 24.02.02, 12:02
          Konstruktorze, chcialbym Cie powiadomic - bo wydaje mi sie, ze jestes tu od
          niedawna - ze przyzwoici forumiarze z Krzysiem52, ktoremu nadano powszechnie
          juz teraz uzywane okreslenie Kretyn52, po prostu nie dyskutuja. To jest
          patologiczny, monotematyczny maniak atakujacy non-stop Kosciol. Ja go
          postrzegam jako polskojezycznego taliba.

pzdr
          sc-k
          • konstruktor1 Re: Konstruktorze 24.02.02, 12:24
            dzieki za informacje .pozdrowienia sceptyku
        • Gość: Balzer Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 12:23
          konstruktor1 napisał(a):

... a juz zupelnie na marginesie....co na
          >
          > to radio maryja?...czyzby kolejny spisek przeciwko polsce?smile

Do wieczora Radio MaRyja nie zajakneło sie ani słowem w tym temacie, czekajac
          na instrukcje od naczelnego faszysty RP Rydzyka.
          Ok 23 Tadzio R. wygłosił płomienna mowe na temat napasci na Polske i Koscioł,
          mało sie facet nie zaksztusił. Podobne były reakcje jego przydupasow z LPR.

• konstruktor1 Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! 24.02.02, 12:31
            ...tego sie mozna bylo spodziewac...tym bardziej godne pochwaly sa glosy ludzi
            z kregow kosciola nie tuszujacych zaistnialyvh wydarzen i potrafiacych uderzyc
            sie we wlasne piersi
            • dixi13 Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! 24.02.02, 13:17
              konstruktor1 napisał(a):

> ...tego sie mozna bylo spodziewac...tym bardziej godne pochwaly sa glosy ludzi
              >
              > z kregow kosciola nie tuszujacych zaistnialyvh wydarzen i potrafiacych uderzyc
              > sie we wlasne piersi

Wydaje mi się że bicie w tarabany głoszące uczciwość hierarchów za późno. Po
              prostu nie dało się tego ukryć. Próbowano, oj próbowano to zrobić
              • Gość: V.C. Salomonowe wyjście IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 14:03
                Jestem łagodniejszy w ocenie abp Paetza niż UKSW . Zgnite jabłko ?
                Ekskomunika ? Przecież miał do czynienia , mimo wszystko z dorosłymi , w pełni
                sprawnymi ludżmi . nie molestował niewinnych dzieci , osób kalekich czy chorych
                psychicznie . W pewnym sensie skrzywdzeni księża i klerycy sa współwinni
                wykorzystywaniu i upokorzeniu kolejnych ofiar , gdyż zaniechali obowiązku
                powiadomienia organow ścigania . Niektorzy żyli z tym dwa lata i dłużej . Wszak
                to grzech zaniechania .

Salomonowym wyjściem byłaby samodzielna decyzja abp Paetza o rezygnacji z
                piastowanego urzędu i udanie się na dobrowolną pokutę do zamkniętego klasztoru
                o ścisłej klauzurze .

W ten sposób uniknie dalszych ,niestety , nieuniknonych upokorzeń i
                zaoszczedzi ich Kościołowi .
                • Gość: maskotka Re: Salomonowe wyjście ??? IP: *.pl 24.02.02, 15:59
                  Jasne, przcież gdyby pedziem był minister czy dyrektor firmy to co by było. W
                  świetle moralności i prawa świeckiego niewiele. Oczywiście gdyby prasa zrobiła
                  aferę człowiek taki byłby skończony. Biskupa dosiega prawo kanoniczne i to jest
                  problem kościoła. No a poza tym co z naszą świecką tolerancją? Przecież nawet
                  lewicowe podobno SLD ma ustawowo zrównać wszystkie opcje seksualne...
        • Gość: krzys52 Jeszcze Jeden Swinia Biskup IP: *.proxy.aol.com 24.02.02, 19:24
          .......Szanowny Konstruktorze
          ....Jesli rzeczywiscie jestes tu nowy to znajdz sobie, prosze, moj watek pt. "By
          Nie Dac Sie Kretynom" a dowiesz sie kto tu jest kretynem i dlaczego. Tak sie
          sklada, ze ci terroryzujacych innych "mordercami" naleza do ciemnogrodu i maja
          podobnie skrajne, a po linii i na bazie poglady na: rozwody, homoseksualistow i
          ich ewentualne zwiazki, obecnosc religii w szkolach, utrzymywanie kk przez
          podatnika (budzet), faktyczny zwiazek panstwa z religia (w praktyce poprzez
          finansowanie jej, oraz konkordat i chocby Art.25 Konstytucji), eutanazje, aborcje
          (je przypomne); a z pogladow nie calkiem zbieznych z kk, lecz takze skrajnych -
          na kare smierci oraz przynaleznosc do UE. Jesli nie poczuwasz sie do duchowych
          zwiazkow z nimi - wtedy wiesz, ze masz w nich do czynienia z kretynami. Ktorzy
          teraz jak papugi powtarzaja za mna - kretyn, kretyn. Bo co im pozostalo. Tyle
          tytulem wprowadzenia. surprised)
          ....
          konstruktor1 napisał(a):

> co za bzdury...skad masz takie dokladne dane?...
          ..
          ...
          ..K.P.
          Ponizej znajduje sie moj watek pt. "Sipe Report - Seksualne Preferencje Kleru", a
          wiec, miedzy innymi, z raportu Sipe, ale nie tylko. Jesli dysponujesz lepszymi
          danymi, bardziej wiarygodnymi - nie krepuj sie. Zapoznam sie z przyjemnoscia.
          ..
          ....
          ..K.1
          podejscie do kosciola katolickiego mam delikatnie mowiac nieufne ale kto nie
          widzi dobrych rzeczy jakie dzieki tej instytucji w polsce sie dokonaly niech
          milczy
          ..
          ....
          ..K.P.
          Poniewaz to powyzej jest na zupelnie inny temat - nie moze byc argumentem w
          naszej dyskusji. Kiedys podobnie wciskano wdziecznosc dla armii radzieckiej.
          ..
          ....
          ..K.1
          i nie krytykuje...takie mam zdanie....a ze ksieza to normalnie faceci to juz inna
          sprawa...coraz czesciej pojawiaja sie opinie ze celibat jest przezytkiem i
          traci hipokryzja....
          ..
          ....
          ..K.P.
          Obawiam sie, ze z ta "normalnoscia" ksiezy nie taka znow prosta sprawa. Z
          seminariow wychodza nauczyciele i opiekunowie dzieci oraz mlodziezy - to musi byc
          brane pod uwage gdy mowisz, ze "ksiadz tez czlowiek". Zalozenie jest, ze z
          seminarium wyjdzie ow ksiadz-czlowiek wyprany z ewentualnych ciagot seksualnych.
          A jesli tak sie nie dzieje to jest to zasluga takich Paetzow.
          ....Ktos tu zauwazyl dowcipnie, ze, jako popierajacy prawo homoseksualistow do
          legalnego rozpoznania ich zwiazkow, bede mial teraz problem z ocena biskupa
          Paetza. Bo przeciez jestem tolerancyjny wobec homoseksualistow (niektorzy kretyni
          wyciagneli nawet jeszcze bardziej nieuprawnione wnioski, ale co mi tam). Otoz nic
          bardziej blednego - nie mam najmniejszych problemow z logiczna kontynuacja tego
          co prezentuje.
          ....My tu, i ja, nie oceniamy seksualnych preferencji biskupa Paetza lecz
          wykorzystywanie przez niego wlasnej pozycji w celach wymuszania seksualnej
          uleglosci - seksualnych uslug. Powyzsze jest tak samo karygodne (a wiec nie tylko
          moralna ocena wchodzi tu w gre) jak wymuszanie podobnej uleglosci na matce Bykka
          i Sceptyka przez szefow ich matek (w miejscu pracy). Tego typu wykorzystywanie
          wlasnej pozycji stanowi powazne wykroczenie poza granice plaszczyzny li tylko
          moralnej.
          ....Oczywiscie nie mozna zapominac o wysokim prawdopodobienstwie powielania
          odnosnych zachowan przez (juz) ksiezy w zetknieciu z powierzonymi ich opiece
          dziecmi i mlodzieza.
          ..
          ....
          ..K.1
          a takie opinie osob wywodzacych sie z kosciola ,bedacych jego przedstawicielami
          sa tylko godne przyklasniecia....rzadko sie zdarza by ktos widzial cokolwiek poza
          czubkiem wlasnego nosa....swiat nie jest czarno-bialy i im wiecej osob bedzie to
          rozumialo tym lepszym bewdziemy czynic ten padol....a tak jak latwo krzyczec o
          kare smierci gdy mamy do czynienia z wyjatkowo obrzydliwa zbrodnia tak samo latwo
          o tani antyklerykalizm na przykladzie totalnego przegiecia biskup...
          ..
          ....
          ..K.P.
          Wszystko co do tej pory wyjawilem Tobie swiadczy jak sadze, ze moja postawa wobec
          kleru zjest znacznie lepiej ukorzeniona niz w przypadku "taniego
          antyklerykalizmu". Malo tego, nie wydaje mi sie bym byl antyklerykalem, jako ze
          ten jest bezwarunkowy - jak rasizm na przyklad. Podczas gdy moja postawa jest jak
          najbardziej warunkowa: tylko tak dlugo istniec bedzie jak dlugo kontynuowane beda
          faktyczne zwiazki panstwa z religia i finansowanie jej przez podatnika. To
          wszystko.
          ....Jesli dodasz do tego moje wczesniejsze objasnienie wagi czynow ktorych
          dopuscil sie Paetz, zwlaszcza w swietle pozniejszych zachowan adeptow seminariow
          to tym bardziej uswiadomic powinienes sobie, ze temu co tu prezentuje daleko jest
          do "taniego antyklerykalizmu".
          ..
          ....
          ..K.1
          ale drogi krzysiu...kto z was jest bez grzechu niech pierwszy w nia rzuci... a
          juz zupelnie na marginesie....co na to radio maryja?...czyzby kolejny spisek
          przeciwko polsce?smile
          ..
          ....
          ..K.P.
          Domyslam sie, ze mowisz drogi konstruktorze1 o tym slynnym rzucaniu kamieniem.
          Hmmm, a co powiedzialbys na rzut cegla?
          ..
          Pzdr. surprised)
          K.P.

• konstruktor1 Re: Jeszcze Jeden Swinia Biskup 25.02.02, 19:37
            Drogi Krzysztofie
            Dzieki za powazne potraktowanie mojego postu(mam wrecz wrazenie ze zbyt
            powazne)i dokladna analize.Nie mam zacietrzewienia publicystycznego jak kilka
            pisujacych tu regularnie osob.Przegladnalem watek o ktorym piszesz.i jak to
            zwykle jest to gadka gluchego ze slepym.Masz racje, ze w wielu kwestiach mam
            podobne do twoich poglady co nie zmienia faktu, ze jak na moj gust to twoje
            posty sa zbyt antyklerykalne.
            pozdrawia Konstruktor
        • Gość: doku Celibat to przeżytek?! IP: *.mofnet.gov.pl 25.02.02, 14:32
          konstruktor1 napisał(a):

> ...coraz czesciej pojawiaja sie opinie ze celibat jest przezy tkiem i
          > traci hipokryzja....

Obejrzyj sobie film "Fanny i Aleksander" Bergmana. Nie ma gorszego zła, jak
          ksiądz wychowujący własne dzieci. Ach zapomniałem, oczywiście, najgorsze zło to
          misjonarz.
          • konstruktor1 Re: Celibat to przeżytek?! 25.02.02, 19:30
            hm...a jak ktos nakreci film o sielankowym zyciu rodziny ktorej glowa bedzie
            ksiadz to bedzie to bezwzgledny argument za zniesieniem celibatu?...wszystko
            zalezy od punktu widzenia
    • Gość: opt Re: Wstrzasniety studencie IP: *.dialup.tiscali.it 24.02.02, 15:38

> Jestem studentem Filozofii UKSW i jestem wstrząśnięty tą wiadomością, tym
      > bardziej, że dowiedziałem się z prasy, że jedna z ofiar biskupia jest w ciężkim
      >
      > stanie psychicznym. Biskup jak najszybciej powinien ustąpić, albo powinni go
      > usunąć tym bardziej że jest tyle świadków zajść. Jeżeli oskarżenia są prawdziwe
      >
      > powinna być szybka decyzja Papieża nawet o exkomunice, a co za tym idzie
      > powinno usunąć się zgniłe jabbłko bo mogą od niego zgnić wszystkie jabłka.
      > Ubolewam nad tym także że na forum uogólnia się opinnie do innych hierarchów
      > kościelnych. Nie powinna zła opinia o jednym arcybiskupie rzutować na innych
      > hierarchach kościelnych defakto na cały Kościół. To jest wielka próba naszej
      > wiary. Jestem pewien, że to nie jedyny przykład molestowania, jednakże musimy
      > mieć swiadomośc, że są w kościele zgniłe jabłka które trzeba wyrzucać, a złe
      > zachowanie napiętnować.

Wstrzasniety studencie, opisz co ty robisz ze swoim k... jak cie swedzi.

• Gość: V.C. Wścibski Opt IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 16:08
        A co Cię to obchodzi ?

Wystarczy minimum higieny i nic nie swędzi .
      • Gość: UKSW Re: Wstrzasniety studencie IP: *.idzik.pl 24.02.02, 20:59
        Myślisz że jak ty ze swoim robisz to i wszyscy. Nie wiem o co ci chodzi ale
        napewno nie molestuje księży i klerytków.
      • Gość: Jaceq Re: Wstrzasniety studencie IP: *.ppp.szeptel.net.pl 24.02.02, 21:24
        Nieeeeeeeee, przecież nie sądzisz chyba, że studentów UKSW obowiązuje celibat?????
        • Gość: krzys52 Re: Wstrzasniety studencie IP: *.proxy.aol.com 25.02.02, 06:51
          Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Nieeeeeeeee, przecież nie sądzisz chyba, że studentów UKSW obowiązuje celibat??
          > ???
          ..
          ....
          ..K.P.
          Podejrzewam, ze on nadal sie trzesie sad
          ..
          Pzdr.
          K.P.

• Gość: UKSW Re: Wstrzasniety studencie IP: *.idzik.pl 25.02.02, 07:46
            Ja jak mam potrzebę ide do dziewczyny a ty wolisz chłopców. Szkoda baba by ci
            ewyszkoliła
    • Gość: UKSW Re: student Uniwerytetu Wyszyńskiego - o biskupie! IP: *.idzik.pl 03.03.02, 18:56
      Ponawiam temat
      • Gość: liman Nie mam złudzeń co do Kościoła, ale... IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 20:32
        ..żyję wystarczająco długo, by stwierdzić,że w porównaniu z innymi środowiskami
        takimi jak swiat polityki, nauki czy kultury "selekcja kadr" w Kościele
        Katolickim jest zdecydowanie najbardziej pozytywna.

Ludzie na najwyższych szczeblach Kościoła są z reguły mądrzejsi, lepiej
        wykształceni i chyba bardziej etyczni niż na przykład politycy.

Tym bardziej mnie martwi przypadek a-pa Paetza.
        Czyżby system selekcji zawodził także w Kosciele?
        Szkoda by było...

pozdr.

l.
        • dixi13 Re: Nie mam złudzeń co do Kościoła, ale... 03.03.02, 20:52
          Gość portalu: liman napisał(a):

> ..żyję wystarczająco długo, by stwierdzić,że w porównaniu z innymi środowiskami
          >
          > takimi jak swiat polityki, nauki czy kultury "selekcja kadr" w Kościele
          > Katolickim jest zdecydowanie najbardziej pozytywna.
          >
          > Ludzie na najwyższych szczeblach Kościoła są z reguły mądrzejsi, lepiej
          > wykształceni i chyba bardziej etyczni niż na przykład politycy.
          > --------------------------------------------------------------------------------
          ----------------------------------------------------------------------------------
          -Chyba się z Tobą nie zgodzę. Wystarczy posłuchać abp. Glempa. Poziom ich etyki
          wyznacza sposób obrony abp. Paetza. Kłamać,kłamać kłamać.
          > Tym bardziej mnie martwi przypadek a-pa Paetza.
          > Czyżby system selekcji zawodził także w Kosciele?
          > Szkoda by było...
          >
          > pozdr.
          >
          > l.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka