Dodaj do ulubionych

Polonica - Judaica.

IP: *.acn.waw.pl 07.10.02, 00:11
Fragmenty >wywiadu< Hanny Krall z Bronisławem Gieremkiem:

Hanna Krall: Panie profesorze, wydaje mi sie, ze pan niezbyt lubi Polaków!

Bronislaw Gieremek: Niezbyt lubie? Takie okreslenie jest niezbyt scisle! Ja
ich po prostu nienawidze. Tak nienawidze, ze nie wiem jak to wyrazic slowami.

Całość: www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm

Cała strona zresztą warta jest uwagi. Nawet Protokoły mędrców Syjonu mozna na
niej znaleźć.

Snajper.

PS. Dobrze, że wywiad jest z jakimś Gieremkiem, a nie z Geremkiem.
Obserwuj wątek
    • wild po za literą "i" są jakieś inne błedy? 07.10.02, 00:16
      leniwy jestem i ... skurcz palców mnie dopadł ( link daleko )

w oczekiwaniu... na(?) równie dogłebne info!

hm "i" hm
      • Gość: dorota Re: po za literą 'i' są jakieś inne błedy? IP: *.man.bialystok.pl 07.10.02, 10:43
        lubie te hm, to Freud czasem doprowadzajacy mnie do bialej goraczki,
        czuje gierke ale nie wciagniecie mnie w nia, bo jestem Polka i lubie Polakow,
        wiem ze niektorzy odnosza sie zle do Polakow ale to ich problem a nie moj.
        hahahahh ja dzis mam wspanialy humor i nie w glowie mi jakas walka ja mysle o
        rozmowie z lekarzem a nie jakis wzajemnych nienawisciach.
    • Gość: ju_kela wniosek ? - ZYDOM NIE MOZNA UFAC IP: *.rrcnet.com 07.10.02, 00:22
      a ci ktorzy im ufaja to glupcy i naiwniaki
      • Gość: snajper Re: wniosek ? - ZYDOM NIE MOZNA UFAC IP: *.acn.waw.pl 07.10.02, 00:30
        Gość portalu: ju_kela napisał(a):

> a ci ktorzy im ufaja to glupcy i naiwniaki

Sądzisz, że to Żydzi tę stronę zrobili ??????

Snajper.
        • Gość: ju_kela Re: wniosek ? - ZYDOM NIE MOZNA UFAC IP: *.rrcnet.com 07.10.02, 00:55
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: ju_kela napisał(a):
          >
          > > a ci ktorzy im ufaja to glupcy i naiwniaki
          >
          > Sądzisz, że to Żydzi tę stronę zrobili ??????
          >
          > Snajper.

Nie , nie to mialem na mysli.
          Sugerowalem ,ze nie powinno ufac sie obywatelom
          pochodzenia 'zydoskiego' . I nie gra tu roli czy sa
          to zydzi amerykanscy , zydzi egipscy czy tez zydzi polscy

Natura zyda jest silniejsza od jego osobowosci ,
          milos zyda do izraela jest zawsze silniejsza niz milosc
          do kraju ktory dal mu dom,prace i rodzine , czesto jest
          to milosc podswiadoma.Moge tu przytoczyc tuziny
          przykladow obywateli pochodzenia zydoskiego ktorzy
          zdradzili swoje ojczyzny na rzecz interesow izraela ,
          ale mysle ,ze wiesz o czym mowie.
    • wild a Bolek z konopii o której wyskoczy? bo... 07.10.02, 00:25
      nie wiem czy czekać! smile
      • Gość: kunce zadziwiajacy jest żywot ubeckich fałszywek IP: *.chello.pl 07.10.02, 01:27
        ta ubecka fałszywka ma juz około ćwierc wieku. Powstała w czasach
        pierwszej "S", zdaje sie że jeszcze przed stanem wojennym. Kolportowana była w
        formie gotowej szpalty (ze zdjeciem itp), rzekomo wycofanej w ostatniej chwili
        z Polityki, gdzie Germek miał Hannie Krall udzielic tego szczerego wywiadu.
        UBecja uderzała w Geremka, by trafic w Wałęsę. Geremek uchodził za alter ego
        Wałęsy i część władz była chyba przekonana, że Solidarnością (wtedy to
        znaczyło: społeczeństwem) rządzi własciwie Geremek.
        Aby osłabić Wałęsę dyskredytowano jego doradców.
        • Gość: AdamM piszesz rzeczowo IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 08:16
          A co sądzisz o tym liscie do Urbana, do ktorego link przeslalem nizej?
          Pozdrawiam. smile)
    • Gość: AdamM A to znacie? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.10.02, 00:33
      Jesli tak to sorry za powtarzanie. Nie wiem co sadzic o tego typu materialach.
      Mysle jednak, ze w ok. 80% to tzw. brudna robota jednych przeciwko drugim.

perso.wanadoo.fr/m.ostrowski/eur08.htm
      • mako75 Re: A to znacie? 07.10.02, 09:32
        Ciekawe PRL nie ma, UB nie ma, a teksty żyją własnym życiem. Osobiście traktuję
        je jako folklor po minionym czasie i dziwię się niektórym, że tak łatwo dają
        się nabierać na takie proste chwyty. No ale każdy ma swój rozum (podobno).
        • Gość: ¥ Re: A to znacie? IP: *.radom.net / 192.168.200.* 07.10.02, 09:56
          mako75 napisał:

> i dziwię się niektórym, że tak łatwo dają
          > się nabierać na takie proste chwyty.

Nabierac?
          Ja przyznaje nabrac sie dalem.
          Poniekad.
          A po Geremku nie spodziewalbym sie tylko jednego; mianowicie ze, dal by taki
          wywiad do polskiej gazety, bo do zagranicznych juz takie dawali (co prawda nie
          az tak dosadne i nie Geremek a Michnik w australii i USA czy Kwasniewski w
          Izraelu, ale dla mnie to jedna sitwa).

Napewno zas noie dal bym sie nabrac gdyby pan Geremek powiedzial dajmy na to:
          ".. Niezbyt kocham? Takie okreslenie jest niezbyt scisle! Ja
          ich po kocham ponad wszystko. Ta milosc jest tak potezna, ze nie wiem jak to
          wyrazic slowami .."

pzdr.

A propo owych oslawionych "Protokolow ...", to zdaje mi sie ze ich
          autentycznosc (choc nie jest dobre slowo, o czym za chwile), potwierdzono w
          jakims procesie. Zreszta nie bylo w nich wiele wiecej niz w swoich dzielach czy
          przemowieniach nie wspomnialby sam Leopold Herzl, tworca i ideolog syjonizmu.

Co do autentycznosci badz nie tego wiekopomnego dziela, to czesto spotykamy sie
          z twierdzeniem ze jest to "falszywka" poniewaz zostala sworzona przez carska
          Ochrane.
          Coz.
          Agentami owej Ochrany, ktora miala za cel zwalczanie wszelkich organizacji i
          ideologii ktore stanowily by zagrozenie dla monarchii (co robila dosc
          nieudolnie), byli czolowi rosyjscy rewolucjonisci, ktorzy owa monarchie
          obalili.
          Mozna by nawet zaryzykowac stwierdzenie ze cala ta ich rewolucja wybuchla za
          carskie pieniadze ktore Ochrana dawala naiwnie swoim "agentom".
          Czy to znaczy ze rewolucja pazdziernikowa i zamordowanie Cara bylo "falszywka",
          bo zrobila je Ochrana?

Odpowieddzcie na to sobie sami.

• Gość: krzys52 Re: Polonica - Judaica. IP: *.proxy.aol.com 07.10.02, 00:36
      >
      > PS. Dobrze, że wywiad jest z jakimś Gieremkiem, a nie z Geremkiem.
      ..
      ::
      Moze wlasciciel strony pochodzi z Woly, ale przeprowadzil sie na Pragie.
      ..
      K.P.
    • Gość: Ktoś Re: Polonica - Judaica. IP: *.man.poznan.pl 07.10.02, 10:47
      Snajperze !
      Zgadzam sie z tobą, że "wywiad" z Geremkiem jest prowokacją ubecką !!!
      Tylko skąd ubecja przejęła te metody ?? , czy nie czasem od "towarzyszy" z lat
      45-68 ??
    • indris Problem autorstwa 07.10.02, 10:49
      Fałszywośc "wywiadu" jest oczywista dla każdego, kto jest bardziej inteligentny
      niż pawian (bo nie szympans). Ciekawsze jest pytanie, KTO jest autorem tej
      fsłszywki. Pierwsze podejrzenie pada oczywiście na SB. Ale przemawia przeciw
      niemu to, ze fałszywka jet zbyt głupia. A w SB byli ludzie wprawdzie drańscy
      ale niekoniecznie głupi. Może więc jest to twórczość własna jakichś maniaków z
      USA, których do SB po zbadaniu poziomu inteligencji przyjętoby najwyżej na
      portierów ? Ale z drugiej strony cały aparat PRL podlegał wyraźnej
      degrengoladzie, więc może jednak SB ?
      • Gość: siedem jedna sprawa IP: 213.216.66.* 07.10.02, 10:55
        żeby w fałszywkę uwierzył choć jeden procent czytelników fałszywka musi
        zawierac choć jeden procent prawdy. gdyby esbek napisał za geremka że był był
        pierwszym człowiekiem w kosmosie przebranym za psa Łajkę to nikt by w to nie
        uwierzył. gdy gierek emek pisze ze nienawidzi Polski reszta ewentualnych
        kłamstw uprawomocnia się.

5040
        • indris Czego nie dostrzegł "siedem" 07.10.02, 11:34
          "siedem" nie dostrzegł, że są ludzie, którzy wierzą we wszystkie wiadomości,
          które chcieliby usłyszeć. I że w takiej sytuacji naturalny krytycyzm ulega
          wyłączeniu. Tacy ludzie, nienawidzący Geremka uwierzyliby również w to, że G. w
          wywiadzie zachwalałby pedofilię i sam do niej się przyznał.
          Ja osobiście Geremka nie lubię, bo jestem przeciwnikiem Unii Wolności. Ale nie
          uważam go za idiotę, który z "nienawiści do Polaków" (albo sympatii do
          pedofilii) zwierzałby sie w WYWIADZIE. Gdybym był SB-kiem montującym
          prowokację, to zmontowałbym raczej historię odnalezionego prywatnego listu.
          • Gość: siedem ej! IP: 213.216.66.* 07.10.02, 11:44
            indris napisał:

> "siedem" nie dostrzegł, że są ludzie, którzy wierzą we wszystkie wiadomości,
            > które chcieliby usłyszeć.

a są. są też ludzie którzy wierzą po prostu we wszystko co gazeta poda lub
            telewizor wyświetli niezaleznie od poglądów których ich galaretowate mózgi po
            prostu nie posiadają

I że w takiej sytuacji naturalny krytycyzm ulega
            > wyłączeniu. Tacy ludzie, nienawidzący Geremka uwierzyliby również w to, że G.
            w
            >
            > wywiadzie zachwalałby pedofilię i sam do niej się przyznał.
            > Ja osobiście Geremka nie lubię, bo jestem przeciwnikiem Unii Wolności. Ale
            nie
            > uważam go za idiotę, który z "nienawiści do Polaków" (albo sympatii do
            > pedofilii) zwierzałby sie w WYWIADZIE. Gdybym był SB-kiem montującym
            > prowokację, to zmontowałbym raczej historię odnalezionego prywatnego listu.

MUMIA WOLNOŚCI to zmutowany bliskowschodnio szczep prątków gruźlicy
            postpezetpeerowskiej.

podałem mechanizm zjawiska prowokacji i fałszywki [nie napiszesz ze to nie
            tak]. "wywiadu" giermka nie raczyłem nawet przeczytać

5040
          • Gość: snajper Dla kogo to napisano?Kto jest adresatem tejstrony? IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 07.10.02, 14:12
            indris napisał:

> "siedem" nie dostrzegł, że są ludzie, którzy wierzą we wszystkie wiadomości,
            > które chcieliby usłyszeć. I że w takiej sytuacji naturalny krytycyzm ulega
            > wyłączeniu. Tacy ludzie, nienawidzący Geremka uwierzyliby również w to, że G.
            > w wywiadzie zachwalałby pedofilię i sam do niej się przyznał.
            > Ja osobiście Geremka nie lubię, bo jestem przeciwnikiem Unii Wolności. Ale
            > nie uważam go za idiotę, który z "nienawiści do Polaków" (albo sympatii do
            > pedofilii) zwierzałby sie w WYWIADZIE. Gdybym był SB-kiem montującym
            > prowokację, to zmontowałbym raczej historię odnalezionego prywatnego listu.

Albo w formie nagranej prywatnej rozmowy z kimś zaufanym, na przykład
            bratem. wink)

Mnie najbardziej zadziwiło to, że tylko debil mógł uwaierzyć w autentyczność
            wywiadu. Toż nawet nazwisko Geremka z błędem zostało napisane. A więc do kogo
            to było/jest adresowane ? Do przekonanych ? Jako amunicja w dyskusjach ? Wszak
            są kręgi, które właśnie takimi nieprawdopodobnymi argumentami się podpierają.

Pozdrawiam.
    • bzyk7 Geremkowi źle z oczu patrzy 07.10.02, 17:34
      Wygląda na to, że tego typu konspirujący Zydzi odkrywają sie tylko miedzy
      swoimi.
      Ja kiedyś rozmawiałem z Zydówką (nie wiedziałem że jest Zydówką) i mocnoo
      krytykowałem Polaków, mówiąc, że to idioci (w czasie chaosu politycznego) i
      poparłem jednego polityka żydowskiego (nie wiedząc o tym, że jest Zydem).
      Ona od razu sie podnieciła wyraziła podobne zdanie i zapytała sie, czy też
      jestem Zydem...
      Wtedy mnie wmurowało... Nie mogłem tego zrozumieć, że ona identyfikuje sie z
      tym politykiem na gruncie etnicznym.
      To był szok niedoswiadczonego w polityce młodego człowieka...

Geremkowi i np. Zycinskiemu po prostu źle z oczu patrzy. W ich uczciwosc nie
      mógłbym uwierzyć już po pierwszym ich zobaczeniu. Mają taki dziwny rozbiegany
      wzrok konspiratora lub złodzieja...
      • Gość: snajper Re: Geremkowi źle z oczu patrzy IP: *.acn.waw.pl 08.10.02, 02:14
        bzyk7 napisał:

> Wygląda na to, że tego typu konspirujący Zydzi odkrywają sie tylko miedzy
        > swoimi.
        > Ja kiedyś rozmawiałem z Zydówką (nie wiedziałem że jest Zydówką) i mocnoo
        > krytykowałem Polaków, mówiąc, że to idioci (w czasie chaosu politycznego) i
        > poparłem jednego polityka żydowskiego (nie wiedząc o tym, że jest Zydem).
        > Ona od razu sie podnieciła wyraziła podobne zdanie i zapytała sie, czy też
        > jestem Zydem...
        > Wtedy mnie wmurowało... Nie mogłem tego zrozumieć, że ona identyfikuje sie z
        > tym politykiem na gruncie etnicznym.
        > To był szok niedoswiadczonego w polityce młodego człowieka...
        >
        >
        > Geremkowi i np. Zycinskiemu po prostu źle z oczu patrzy. W ich uczciwosc nie
        > mógłbym uwierzyć już po pierwszym ich zobaczeniu. Mają taki dziwny rozbiegany
        > wzrok konspiratora lub złodzieja...

Ty chyba, stary, w prokuraturze pracujesz. Spojrzysz takiemu w oczy i już wyrok
        sprawiedliwy z warg Twych spływa - 15 lat odsiadki. Bo oczka rozbiegane. A
        spójrz w oczy takiego Rydzyka. To oblesne spojrzenie pedofila, te małe kaprawe
        oczka spragnione obscenicznych widoków.

Snajper.
        • Gość: Porter Re: Geremkowi źle z oczu patrzy IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 08.10.02, 10:15

>[...]
          > > Geremkowi i np. Zycinskiemu po prostu źle z oczu patrzy. W ich uczciwosc n
          > ie
          > > mógłbym uwierzyć już po pierwszym ich zobaczeniu. Mają taki dziwny rozbieg
          > any
          > > wzrok konspiratora lub złodzieja...
          >
          > Ty chyba, stary, w prokuraturze pracujesz. Spojrzysz takiemu w oczy i już
          wyrok
          >
          > sprawiedliwy z warg Twych spływa - 15 lat odsiadki. Bo oczka rozbiegane. A
          > spójrz w oczy takiego Rydzyka. To oblesne spojrzenie pedofila, te małe
          kaprawe
          > oczka spragnione obscenicznych widoków.

To mi przypomina opinie wyrazane w Gazecie Wyborczej, o tym, ze Macierewicz ma
          oczy czlowieka chorego z nienawisci...
          • Gość: snajper Re: Geremkowi źle z oczu patrzy IP: stin:* / 10.1.1.* 08.10.02, 16:40
            Gość portalu: Porter napisał(a):

> To mi przypomina opinie wyrazane w Gazecie Wyborczej, o tym, ze Macierewicz ma
            > oczy czlowieka chorego z nienawisci...

Wszędzie są ludzie, co to innych po oczach, czy też innych częściach ciała wink)
            próbują oceniać. To w końcu jest jakieś pójście na łatwiznę, no bo co odpowiesz
            na zarzut: masz rozbiegane oczy złodzieja i oszusta ? Na operację plastyczną
            się zapiszesz ? Jak by zarzucoco np Geremkowi kłamstwo czy inną wszeteczność,
            to oskarżyciel musiałby swój zarzut udowodnić, a przynajmniej uprawdopodobnić.
            A to wszak jest trudne, szczególnie, gdy oskarżenia z racjonalnym myśleniem
            dużo wspólnego nie mają.

Snajper.
        • bzyk7 Re: Geremkowi źle z oczu patrzy 10.10.02, 18:41

> Ty chyba, stary, w prokuraturze pracujesz. Spojrzysz takiemu w oczy i już wyrok
          >
          > sprawiedliwy z warg Twych spływa - 15 lat odsiadki. Bo oczka rozbiegane. A
          > spójrz w oczy takiego Rydzyka. To oblesne spojrzenie pedofila, te małe kaprawe
          > oczka spragnione obscenicznych widoków.

Ty chyba masz za bardzo emocjonalne, babskie usposobienie.
          Wyroków nie wydaję, a tylko oceny. Raczej sie nie mylę.
          • Gość: snajper Re: Geremkowi źle z oczu patrzy IP: *.acn.waw.pl 10.10.02, 22:48
            bzyk7 napisał:

> Ty chyba masz za bardzo emocjonalne, babskie usposobienie.
            > Wyroków nie wydaję, a tylko oceny. Raczej sie nie mylę.

Po oczach oceniasz. I raczej się nie mylisz. Super !!! Tylko pozazdrościć
            takich umiejętnosci. wink)) A Ci głupi politycy tak się męczą próbując Cię
            oszukać, programy układają, na jakieś swoje dokonania się powołują, a Ty w
            oczka im spojrzysz i buch ! - ocena nieomylna gotowa.

Snajper.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka