Dodaj do ulubionych

Odciski palcow od amerykanskich turystow .

IP: 5.2.1R1D* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 05.01.04, 01:37
Od soboty sluzby graniczne w Brazylii pobieraja odciski palcow i fotografuja
wszystkich turystow z USA.Jest to reakcja rzadu brazylijskiego na proceder
jaki stosuja amerykanie wzgledem turystow z Brazylii.
What goes around it comes around.
Obserwuj wątek
    • Gość: dziki Swietnie. Jako Polak mieszkajacy w US IP: *.dyn.optonline.net 05.01.04, 01:39
      bardzo mnie to cieszy. Tylko idioci protestuja.

Co niby ma mi przeszkadzac ze kraj ktory chce odwiedzic bierze moj odcisk
      palca?

• Gość: nic Re: prawie nic IP: *.example.net / 217.8.188.* 06.01.04, 10:50
        tylko my powinnismy robic to samo . A mnie to sie kojarzy z rejestracja
        przestepcy, jeszcze kod dna powinni pobierac
        • Gość: dziki prawie nic-no wlasni IP: *.dyn.optonline.net 07.01.04, 01:43
          Powinniscie robic to samo i informacja miedzy komputerami powinna byc wzajemnie
          udostepniana. Czt nie chialbys zeby Polska zlapala takiego terroryste na Okeciu
          zmiast nieswiadomie wpuszczac go do kraju?

PS
          Chyba sie zgodzisz ze to co ci sie z tym kojazy jest naprawde bez znaczenia
          jesli mowimy o bezpieczenstwie kraju a moze nawet twoim podczas pobytu w tym
          kraju
    • bum-cykcyk Re: Odciski palcow od amerykanskich turystow . 05.01.04, 01:47
      Gość portalu: klon napisał(a):

> Od soboty sluzby graniczne w Brazylii pobieraja odciski palcow i fotografuja
      > wszystkich turystow z USA.Jest to reakcja rzadu brazylijskiego na proceder
      > jaki stosuja amerykanie wzgledem turystow z Brazylii.
      > What goes around it comes around.

Tobie to nie grozi bo jesteś 'klon', zmień nika na 'sensat' smile
    • Gość: Jozef Zawadzki Ja tez nie rozumie dlaczego komuś to przeszkadza. IP: *.ccs.pl 05.01.04, 01:54

Pomyśl o tym:

1. Jeśli jedziesz do US to chcesz to chyba przeżyć i jeśli odciski palców i
      zdjęcia pomagają władzą US w eliminowaniu terroryzmu w US to chyba powinieneś
      być za tym

2. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jeśli nie chcesz być fotografowany i nie
      chcesz oddawać swoich odcisków to jedz na wakacje do Bułgariismile Podróżowanie
      do US nigdy nie było przymusowe.
      • Gość: wstan Re: Ja tez nie rozumie dlaczego komuś to przeszka IP: 212.244.84.* 05.01.04, 06:14
        Trzeba byc glupcem zeby nie rozumiec dodatkowych procedur bezpieczenstwa,ale
        terrorysci wjechali do USA,czy probowali wjechac z takich krajow jak NIemcy
        Anglia i Francja,na paszportach tych krajow a tego juz nie rozumiem.
        • Gość: Jozef Zawadzki Ale widzisz wlasnie o to chodzi IP: *.ccs.pl 06.01.04, 00:22
          odciski palcow i zdjecia w tym pomoga. Jesli terrorysta zdobedzie paszport w
          innym kraju amerykanski komputer i tak rozpozna jego zdjecie lub odcisk palca.
          O to wlasnie chodzi. Dokumenty jest bardzo latwo podrobic. Odciski palcow i
          rysy czlowieka to cos zupelnie innego.
    • Gość: chala Re: Odciski palcow od amerykanskich turystow . IP: *.rdu.bellsouth.net 05.01.04, 04:34
      Ja czuje sie bezpieczniejsza, wiedzac ze wsrod wielu srodkow zapobiegajacych
      terroryzmowi lotniczemu ( a ad dawna juz wiele bylo jego ofiar, jak chocby
      highjackings) zniecheci nastepnego Atte by wybrac samolot jako srodek do
      realizacji swojej agresji. Oczywiscie, wielu tutaj woli byc przeciw wszystkiemu
      co amerykanskie. Moze ich tez te nowe przepisy zniecheca i zostana w swoich
      domach.
      • Gość: Flader Re: Odciski palcow od amerykanskich turystow . IP: *.acn.pl 05.01.04, 09:54
        Gość portalu: chala napisał(a):

> Ja czuje sie bezpieczniejsza, wiedzac ze wsrod wielu srodkow zapobiegajacych
        > terroryzmowi lotniczemu ( a ad dawna juz wiele bylo jego ofiar, jak chocby
        > highjackings) zniecheci nastepnego Atte by wybrac samolot jako srodek do
        > realizacji swojej agresji. Oczywiscie, wielu tutaj woli byc przeciw wszystkiemu
        >
        > co amerykanskie. Moze ich tez te nowe przepisy zniecheca i zostana w swoich
        > domach.

Chyba lepiej zamiast highjacking napisac hijacking.

Ja jestem zwolennikeim tych srodków bezpieczenwsta, ale pytam dlaczego np. w Polsce uwaza sie,
        ze terrorysta albo jakis gangster czy inny mafioso nie moze przyleciec z paszportem amerykanskim.
        Trzeba robic tak jak w Brazylii.
    • Gość: BUBA Re: Odciski palcow od amerykanskich turystow . IP: *.home.cgocable.net 05.01.04, 05:41
      To gdzie w koncu te odciski pobieraja we Bulgari czy Brazyli,bo nie mam zdjetych
      a nie wiem gdzie mam jechac..?????
      BUBA
    • Gość: mR hYDE A co z VIPami ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 16:52
      W styczniu do USA poleci oficjalna polska delegacja z Prezydentem.
      Czy im tez beda zdejmowac odciski ?

• Gość: ale-jaja Re: A co z VIPami ? IP: 5.1.* / 204.101.196.* 05.01.04, 17:37
        A co oni mają odciski ? Może ich buty 'piją' ? smile
        • Gość: felusiak Re: A co z VIPami ? IP: *.nyc.rr.com 06.01.04, 02:50
          Nie buty pija a raczej pija w butach. Od nich pobrac dwa razy i od
          brazylijczykow tez. I kazac zaplacic za usluge.
    • Gość: gaduła BRAWO Brazylia !!! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 06.01.04, 07:54
      Brawo Brazylia tak trzymać !!
      Oby nasz rząd to samo zrobił - bo z Ameryki przyjada do nas członkowie AL-
      kaidy i trzeba z nimi walczyć !!

Na arogancje nic lepiej nie pomaga jak zasada ja ty mnie tak ja tobie !!
      tym bardziej że w USA bija murzynów, wieszaja i strzelają na ulicach !!!
      • Gość: Szybki Re: BRAWO Brazylia !!! IP: *.proxy.aol.com 06.01.04, 08:47
        Gosc napisal(a),"tym bardziej ze w USA bija murzynow,wieszaja i strzelaja na
        ulicach"

Myslalem ze czytalem bajke-Ja mieszkam w USA ponad 40 lat i niestety lecz tego
        nie widzialem.
        Pozd. z Kaliforni.
    • Gość: n0str0m0 jesli boga nie ma, to go trzeba wymyslic IP: 61.49.198.* 06.01.04, 08:51
      musowo jest tak lista
      z adresami, zdjeciami i odciskami wszelkimi
      wszystkich
      terrorystow na swiecie

ja proponuje posunac to dalej troszke
      po pierwsze
      kazdemu
      w dupe zagladac
      bo moze jaki nierejestrowany turrorysta to jest
      taki turysta-terrorysta
      a tam w dupie moze miec gryzonia lub dynamit - a wtedy co?

po drugie - tym co w dupie nic nie maja
      zakladac kolczyk na ucho i wypalac pietno na boku
      poic piwem, dlugo i namietnie masowac
      wychodza z tego niezle steki z kobe

spoleczenstwa maja w sobie wiele z bydla
      wiec to trzeba spozytkowac

a na marginesie - "zagrozenie pomaranczowe"
      czy oni sie nie pokumali z majorem z wroclawia?

i jakaz to pomaranczowa mobilizacja przeciw zbrodni terroru
      gdy sily zbrojne pozwalaja na lot zblakanej awionetki dookola manhatana
      a pijacy jezdza bezkarnie po miescie skradzionymi dla draki autobusami przez pol dnia?

parafrazujac pietrzaka:
      jak sie nie znajdzie prawdziwych terrorystow
      to sie dobierze ze sprawiedliwych

nostromo
      • Gość: jaski Re: jesli boga nie ma, to go trzeba wymyslic IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.01.04, 02:09
        No i nareszcie Ktos cos madrego napisal. I to Nostromo jak zwylke. Czy to juz
        regula ma byc?
        Nostromo, ja mam lepszy scenariusz i bardziej przystepnie.
        Powiedzmy, ze jakis pan polak(absolutny bushmen) po zdjeciu odciskow, kodow dna
        o oczywiscie dokladnego zbadania rejonow wydalania dostal sie wreszcie do raju
        demokracji i swobod obywaltelskich(a nie, nie, dalej pisze o usa a nie o
        holandi na przyklad czy innej norwegii) no i siedzi sobie szczesliwie. Zalozmy,
        ze poznal sobie osobnika plci przeciwnej(lub tej samej, zaleznie od
        preferencji). Ten osobnik jednak jest operatorem znanej skad inad alkiedy i
        szklanke z ktorej grzmocil zytnia z dzusem ow nasz rodak perfidnie podrzuca w
        znanym sobie i pewnemu tomowi miejscu. Oczywiscje zakladamy, ze ow nasz rodak
        jest dobrze wychowany i zdejmuje rekawiczki przed spozyciem. Dalej az strach
        pisac, bo teraz podobno fbi czyta posty na interze, ale mozna sobie wyobrazic
        (tego podobno fbi jeszcze nie czyta, ale pracuja mozolnie nad ta kwestia). I
        glupio tak jechac do hameryki a na jakiejs kubie skonczyc.
        I najglupsze jest to, ze hamerykanskie prawo przewiduje daktyloskopowanie jako
        DOBROWOLNE. Taki gosciu moze spokojnie podziekowac za usluge, kiedy go copy
        poprosza o umaczanie paluchow w ciemnej cieczy.(jak to przypadkiem Lesio czyta,
        to niech sie nie denerwuje).
        A juz na koniec, to uwazam, ze odkryta przez Ciebie, Nostromo i wyraznie
        widoczna wiez miedzy majorem a georgem jest wprost niewyobrazalna, a to
        dlatego, ze major mial leb, a georgie boy precelkiem sie lubi ksztusic..

skromny uczen jaski.
    • Gość: elal Re: Odciski palcow od amerykanskich turystow . IP: *.example.net / 217.8.188.* 06.01.04, 10:40
      bardzo slusznie, powinnismy zrobic to samo.
    • pl.adex Bylem w Rio tam syf 07.01.04, 02:22
      Niedawno bylem w Rio,spodziewalem sie pieknych prawie nagich panieniek na plazy
      i wyluzowanego stylu zycia,jedzenie na swiezym powietrzu,weseli,sympatyczni
      ludzie a co znalazlem,gorzej niz w Italii,kazdy tylko czeka aby cie
      obskubac.Taksowka w hotelsch odradzaja podrozowac,maja wlasny system wlasnych
      kierowcow i ci recza wlasnym zyciem ze ciebie zawioza na wystepy samby w nocnym
      klubie i ze wrocisz stamtad calo.W restauracji nie mozna spokojnie zjesc obiadu
      chyba ze jest sie w hotelu na 20 pietrze,wszedzie grupy dzieci,zebrzacych i nie
      mozna sie od nich odpedzic,kelnerzy robia co moga aby tych dzieci zebrzacych
      nie bylo ale one sa wszedzie. Chodzenie po Copacabana czy Ipanema czy Leblon w
      dzien powszedni nie jest wskazane,jak sie ma olulary sloneczne,buty
      skorzane,jakas bizuterie czy ubranie markowe,to od razu ktos bedzie Ciebie
      porbowal obrabowac,w weekendy na kazdym rogu jest samochod policyjny, i gotowi
      sa do strzalu i ludzi wtedy chodza i mozna robic zdjecia.W rezerwatach gdzie
      mieszkaja bogaci biali jest jak w Europie i jak zawioza do tego slynnego
      centrum handlowego na poludnie od Leblon to ludzie sa sympatyczni a w do
      centrum nie ma po co jezdzic,wszedzie kupy smieci i ludzie ktorzy w tych
      smieciach grzebia.Wakacje w stylu brazylijskim siedzic w bogatym hotelu jak w
      klatce i wszedzie cie musza zawiesc,samemu nie warto sie nigdzie wypuszczac
      chyba ze chcesz byc ofiara morderstwa.
      • Gość: Szybki Re: Bylem w Rio tam syf IP: *.proxy.aol.com 07.01.04, 03:00
        Ja rowniez przebywalem W Rio dwa lata temu i prawde powiedziec to zgadzam sie z
        tym podsumowaniem co napisal,Adex. Pozd.z Kaliforni.
    • Gość: fasf Re: Odciski palcow od amerykanskich turystow . IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 03:05
      dasfsd
      • Gość: max Re: Odciski palcow od amerykanskich turystow . IP: *.proxy.aol.com 07.01.04, 04:52
        Ciezko jest przelknac gorzka pigulke prawdy, ze swiat nie postrzega Polakow
        jako spolecznosci przynaleznej do cywilizacji zachodniej, czy to w Ameryce czy
        tez w Europie zach. Wywlaszczenie polskiej gospodarki, ktora przypomina kraje
        kolonialne XIXw. masowa nielegalna emigracja zarobkowa, zasciankowosc,
        grubianstwo oraz niska kultura, tylko to potwierdza. Krzykacze w tym watku
        podkreslaja swoja zasciankowosc podobnie jak w trzecim swiecie zakompleksiona
        Brazylia, do ktorej Polsce i tak jeszcze bardzo daleko.
        Zwalczac nalezy przyczyne a nie skutki takiego obrazu Polakow w swiecie, gdzie
        w przewazajacej wiekszosci, jak kryminalisci, lamia prawo goszczacych ich
        krajow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka