Dodaj do ulubionych

Pisanie z Aferą2

IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 10.10.02, 03:23
Cześć wszystkim, pozdrawiam...:)...dawno mnie nie było...no więc kontynuuję
prośbę o pomoc w dopisaniu tekstu...chodzi o dalszy ciąg i refren ...

Jak marionetka czasem czuję się
W tył i do przodu inni kierują mnie
Wciskają w głowę setki różnych bzdur
Próbują rozbić moją głową mur

Palcem na stole kreśle moje sny
Nad kuflem piwa słone wylewam łzy
W objęciach nieznajomej zapomne, że

Z góry dzięki :)
Obserwuj wątek
    • georghe Re: Pisanie z Aferą2 10.10.02, 10:43
      Jeśli mogę coś zasugerować to usunął bym z pierwszej zwrotki: "setki różnych
      bzdur". Trochę to oklepane i banalne. Mało konstruktywna ta moja krytyka, ale
      do tworzenia rymów jakoś głowy nie mam :)
      pozdrowienia dla "aferzystów"
      :)
    • milenik11 Re: Pisanie z Aferą2 10.10.02, 19:35
      ...slodki tekst(po prostu slodki)...tak trzymac...
    • Gość: Piotrek Do byna IP: 207.30.78.* 10.10.02, 20:48
      A skorzystałeś z tekstu który wkleiłem w "Pisanie z Aferą"? W część pierwszą?
    • Gość: Piotrek Zgaduję ... IP: 207.30.78.* 10.10.02, 23:17
      Po sylabach sądząc to blues... Zgadłem?
    • Gość: byno do piotrka IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 10.10.02, 23:30
      Jeśli chodzi o "drania" vel "nimfomaniaka", to skorzystałem z "natchnienia" i
      dziękowałem, natomiast, czy jest to blues...? nie wiem jeszcze, bo nie jest
      ustalony charakter piosenki...próbowaliśmy wersję rock'ową i funky, ale jeszcze
      nie zapadła "decyzja" hi hi hi, jednak wydaje mi się, że ten tekst
      ma "potencjał" i można go, a raczej powinno się "dokończyć" i wykorzystać :)
      Pozdrawiam i dziękuję :)

P.S. troszkę mi wstyd, że zaniedbałem TO forum, ale dziwnym trafem wydaje mi
      się, że staje się one bardziej "polityczne" niż ludzkie :)
      • gadacz Afera CD 11.10.02, 08:25
        Zostałem niedawno obdarowany przez Bynka płytką z nagraniami Aferki - i
        jest "Nimfomaniak" - Piotrze spokojnie możemy byczyć się do końca życia. Jest
        ślad naszego tekstu na forum. Jak Afera zrobi międzynarodową karierę ( a po
        tym co słyszałem to zrobi na pewno) to po seri pokazowych procesów z Bynkiem o
        prawa autorskie żyjemy z tantiemów.
        9 kawałków z tego 7 kompozycji Afery (wreszcie) zdziera mój odtwarzacz a
        dzieciak biega po domku i wrzeszczy "nie poradzę na to nic" !!!
        Fju Fju Janerki ma na sobie warstwe kurzu a o nowych Red Hotach zapomniałem -
        "nie poradzę na to nic" !!! . Oni są po prostu lepsi !!!

• georghe Re: Afera CD - BYNO 11.10.02, 08:52
          gadacz napisał:

> Zostałem niedawno obdarowany przez Bynka płytką z nagraniami Aferki - i
          > jest "Nimfomaniak"

OO !!!! To jednak jest płytka Afery !!
          BYNO !! Jeśli macie jescze coś na "zbyciu" bardzo proszę o jeden egemplarz -
          chętnie kupię! Mógłbyś np. podrzucić Gadaczowi, a on z kolei podrzucił by
          mnie - na meczu.
          BARDZO ŁADNIE PROSZĘ !!
          :))))
          • gadacz Re: Afera CD - BYNO 11.10.02, 09:57
            Georghu ! Jak Byno nie będzie miał nic przeciw - to skseruje Ci tą płytkę i
            przyniosę na mecz ... Jak nie da Byno potwierdzenia na forum - to go zagaję
            ale nie sądze by miał coś przeciw - więc powolutku zaczynam kserować ...
            A tak na mrginesie to o której meczyk ?
            • georghe Re:gadacz 11.10.02, 10:34
              gadacz napisał:

> Georghu ! Jak Byno nie będzie miał nic przeciw - to skseruje Ci tą płytkę i
              > przyniosę na mecz ... Jak nie da Byno potwierdzenia na forum - to go zagaję
              > ale nie sądze by miał coś przeciw - więc powolutku zaczynam kserować ...
              > A tak na mrginesie to o której meczyk ?

Meczyk prosze pana o godzinie 15.00 w sobotę. Obecność OBOWIĄZKOWA ! :))
              Już się cieszę na płytkę.. [.. i nie poradzę na to nic :))))))))))]
              • Gość: byno CD Afera IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 11.10.02, 10:55
                Cześć, nie omieszkam zauważyć, że piractwo się rozszerza, he he he :)
                oczywiście nie mam nic przeciwko, gadacz nie zaznaczył, że jest to amatorsko
                nagrana wersja demo (pełna błędów i niedociągnięć), brakuje nam jeszcze z 5
                piosenek by wejść do studio, ale niestety brak czasu (ja mam czas) wśród
                chłopaków uniemożliwia nam "intensywną pracę twórczą". 3 studiuje we Wrocławiu,
                jeden w Krakowie, 1 w tę sobotę zdaje do Katowic, 1 studiuje zaocznie w
                Cieszynie, "Młody" w Szkocji (na szczęście wraca już niedługo), tzn. końcem
                października lub początkiem listopada, 1 jeździ dość często do roboty do
                Krakowa, Jeden ma czas (z trudem) po 17.00, ehhhh można by wyliczać "kłody",
                ale Afera jeszcze gra :) ... i mam nadzieję, że jeszcze dłuższą chwilę będzie
                istnieć :
                Pozdrowienia
                byno
                P.S. A jak będę miał czas, to może przyjdę jutro na stadion :)
      • Gość: Piotrek Re: do piotrka IP: 207.30.78.* 11.10.02, 14:55
        Norbertowi się jeszcze inaczej wydaje. Fajnie że ludzie go różnie
        postrzegają ...
      • Gość: Piotrek do byna IP: 207.30.78.* 11.10.02, 17:48
        Co do tekstów ...

Napiszcie piosenkę o A.Lepperze np.
        "Czy ty nie wiesz, mój Jaślaku
        Lepper jedzie do Iraku"

Albo o Rokicie
        "Maria Rokita
        Postać znakomita

Gdy go widzę
        To się wstydzę

Ta inteligencja
        Jak starcza demencja

Chociaż mnie rozbraja
        Czasem może i upaja

itp itd

Polska paranoiczna rzeczywistość dostarcza aż zanadto tematów. Można też o
        wyborach, np. hymn o Samoobronie:

Samoobrona wiernie stała
        Nas okradać już nie dała

Inni mówią ze to kołki
        A my wiemy, chcą na stołki

itd itp w tym duchu ...

Pozdrawiam
        Piotrek piszący aktualnie poezje w C++/HTML
    • Gość: byno do piotrka2 IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 10.10.02, 23:36
      prywatnie :)...byłem kiedyś na Florydzie przez tydzień, i BARDZO miło wspominam
      sobie czas spędzony tam, orlando, miami, key largo, key west...niesamowite
      miejsca, delfiny (pływanie z nimi) na key largo, key west (60 mil do kuby :))
      galeria mojego imiennika Zbyszka Kozioła, zapach, widok, po prostu
      najpiękniejsze (na razie) wakacje mego życia :)
      Pozdrawiam
      byno
      • Gość: Piotrek Re: do piotrka2 IP: 207.30.78.* 11.10.02, 14:26
        Musiałeś bardzo intensywnie spędzać czas skoro zwiedziłeś to wszystko w
        tydzień. Mnie jakoś się znudziło, od kiedy tu jestem obecnie tj. 1.5 miesiąca
        nie byłem NIGDZIE poza domem gdzie mieszkam i kompanią. Szczerze mówiąc
        chciałbym już wrócić do Polski ...
    • georghe Re: Byno 11.10.02, 11:25
      Byno, czy możesz zdementować informację o kręceniu przez Was teledysku bodaj w
      Trójmieście ? Rzecz miała miejsce nie dawno. Prawda & fałsz ? :)
      • Gość: byno Re: Byno IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 11.10.02, 12:52
        Mój komentarz to: :))))
        • georghe Re: Byno 11.10.02, 13:24
          Gość portalu: byno napisał(a):

> Mój komentarz to: :))))

Twój śmiech może wiele oznaczać :) Albo Was zdemaskowałem albo śmiejesz się
          bo "czego to ludzie nie wymyślą"! :)))
          Widział Was (??) znajomy mojej żonki, który twierdził, że to musiała byc Afera,
          ale pewności nie miał. Były kapelusze, okulary, jednym słowem mógł się
          pomylić :)
    • Gość: Muminek Re: Pisanie z Aferą2 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 21:27
      Chociaż muzyki waszej nie znam wcale,
      To składając rymy bawię się doskonale.

Byno a może tak:

Jak marionetka czasem czuję się
      Wciskają w głowę setki różnych bzdur
      Próbują rozbić moją głową mur.

Palcem na stole kreślę moje sny
      Do kufla piwa słone kapią łzy
      W objęciach dziewczyny zapomnę że
      W tył i do przodu inni kierują mnie.

Po tych igraszkach gdy myślę że
      W tył i do przodu nikt nie kieruje mnie,
      To z kończyn moich wychodzą sznury
      No i kierują mną w dół i do góry.

Szarpię te sznury z wielkim zapałem
      Że nie poradzę wiem doskonale.
      Budzę się nagle zlany zimnym potem
      Spoglądam w lustro – Jestem ROBOTEM!

Z serdecznymi życzeniami
    • Gość: Piotrek A korzystałeś z pomocy Franka ??? IP: 207.30.78.* 11.10.02, 21:36
      Jego program pisze teksty pod każdą muzykę, no tylko ze śpiewaniem może być
      gorzej, ale jak puścisz czytający te teksty komputer w chórkach to też będzie
      dobrze brzmiało.
      • Gość: Muminek Re: A korzystałeś z pomocy Franka ??? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 19:53
        Zapomniałem o refrenie:

Nie być maszyną w rękach innych ludzi!
        Takie marzenie ze snu mnie budzi.
        • gadacz Do Georgha ! 14.10.02, 09:17
          No i jak ci się podobała płytka ?
          • georghe Re: gadacz! 14.10.02, 09:42
            W sobotę hulała w odtwarzaczu cały wieczór :)) Najbardziej podoba mi się
            numer 5.

A propo's "pisania z Aferą". Wiedziałem ,że gdy zaglądnie tu Muminek to spłodzi
            coś fajnego! Byno, to jest dobre !!
            • Gość: Muminek Re: gadacz! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 15:59
              Mam nadzieje że Byno mi płytkę przyśle :)))
              • Gość: Piotrek Re: gadacz! IP: 207.30.78.* 14.10.02, 17:40
                A nie lepiej byno.mp3 puścić e-pocztą, ftp-em czy jakoś podobnie?
                • Gość: byno DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 14.10.02, 21:57
                  Cóż,... jeśli chcecie...na Waszą odpowiedzialność: na razie 3, za niedługo
                  następne...więc spieszcie się ze ściąganiem, bo muszę je usunąć, by wgrać
                  nowe...
                  pozdrawiam...i...
                  życzę "miłych wrażeń"
                  byno :)

www.mpm.gimsat.com.pl/disko.mp3http://www.mpm.gimsat.com.pl/ken.mp3
                  www.mpm.gimsat.com.pl/blues.mp3
                  • Gość: byno Re: DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH IP: *.gimsat.pl / *.gazeta.pl 14.10.02, 21:59
                    kurde, połączyły mi się 2 adresiki, ale dacie sobie rade jakby co :)
                    pozdrawiam
                    • afernik i stało się :) 15.10.02, 00:36
                      już nie jestem gościem :)
                      • georghe Re: i stało się :) 15.10.02, 07:22
                        Jednak MP3 to nie to samo co CD :))
                        • Gość: Muminek do Byna:) IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 22:56
                          Byno a może zamiast tak rozsiewać te mp3, umieściłbyś je na waszej stronie. I
                          przydałoby się ją trochę zaktualizować :)))
                          • Gość: SZAK Re: do Byna:) IP: milea:* / 192.168.1.* 18.10.02, 23:08
                            Gość portalu: Muminek napisał(a):

> Byno a może zamiast tak rozsiewać te mp3, umieściłbyś je na waszej stronie.
                            I
                            > przydałoby się ją trochę zaktualizować :)))
                            SUPER POMYSŁ :))
                            • afernik do Muminka 19.10.02, 11:53
                              cześć, :) wiem, że strona nie jest uaktualniona od jakiegoś czasu...hmmm...ale,
                              niewiele się rzeczy działo dotyczących zespołu, nauczyłem sie już nie
                              pisać "nie potwierdzonych" informacji, a o potwierdzone u nas ciężko...postaram
                              się poprawić :) natomiast jeśli chodzi o mp3 to umieściłem 1 część
                              linków "specjalnie" dla Was, gdyż te mp3 (amatorskie nagranie co prawda) są
                              dobrej jakości, a ja myślałem już o umieszczeniu ich na stronie w gorszej
                              (niższej)...jejku zamotałem się w tym wszystkim...no cóż, pozdrawiam
                    • afernik Re: DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH 20.10.02, 14:55
                      Zgodnie z obietnicą linków cz.II...mam nadzieję, że się wam spodobają :)
                      Pozdrawiam

www.mpm.gimsat.com.pl/nikomu.mp3
                      www.mpm.gimsat.com.pl/szare_miasto.mp3
                      www.mpm.gimsat.com.pl/nimfomaniak.mp3
                      • Gość: SZAK CUŚ NIE TAK Re: DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH IP: milea:* / 192.168.1.* 21.10.02, 22:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka