Dodaj do ulubionych

Gąsin cd...

07.03.11, 09:51
Kiedyś jeden z autorów udowadniał, że na Gąsinie powstał prawdziwy pub. Gdy pisałem, że to kebab, milczał. Oto co z tego pubu zostało. Zdjęcie wspomnianego forumowicza.
picasaweb.google.com/leoleo48/JestPubPrawdziwy#5573986739383226898
Na szczęście na Gąsinie powstaje jedyne i niepowtarzalne w Pruszkowie - krematorium.
wiadomosci.wpr24.pl/w_pruszkowie_powstaje_krematorium_
Obserwuj wątek
    • 2.miki Prośba o skasowanie tego wątku 07.03.11, 09:55
      Niechcący dwa razy wrzuciłem to samo.
      • leo48 Re: Prośba o skasowanie tego wątku 07.03.11, 10:12
        Tomek, spokojnie. Albo umówcie się z Defilem, ze tylko jeden z was to wrzuci :)
        • mrdefi Re: Prośba o skasowanie tego wątku 07.03.11, 10:40
          Oj dziadek kolejna paranoja :( Tobie na paradę coś ci dolega. Mnie wa.. twój gąsin i twój kebabo pub. Dla mnie mogą Ci tam nawet wybudować centrum handlowa ala złote tarasy. Zrozum wreszcie że moje życie nie kręci się wokoło twojej osoby. Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż kopanie cię w tyłek skoro ty sam się w niego kopiesz :)
        • radoslavvv Gąsin przemyslowy 07.03.11, 10:41
          No to pozostanie jedynie wspolczuc mieszkancom Gasina.
          Za jakis czas Spalarnia na Blonskiej. Teraz Krematorium na Południowej
          Jest juz wysypisko, sortownia smieci, elektrocieplownia, przemysł
          Brakuje tylko elektrowni jądrowej ;)
          Obiekty malo sympatyczne, przyznacie?

Ps. Do Leo, Twoja teoria o wiatrach zachodniach w tym przypadku bije w czesc zaludnioną Gasina.
          Oby tylko nie zaczeło straszyć na Gąsinie
          ;)
          • sqz Re: Gąsin przemyslowy 07.03.11, 16:20
            Jakby była spalarnia, nie byłoby wysypiska. jak będzie podłączenie do sieci cieplnej wszystkich mieszkańców Pruszkowa to oczyści nam sie atmosfera. W tej chwili jakby pomierzyć kto jest największym trucicielem powietrza w Pruszkowie to pewnie wyszłoby że mieszkańcy małych domków palący każdym g.... zeby zaoszczędzić na kosztach ogrzewania. Elektrociepłownia nie może sobie na to pozwolić bo kary są przeogromne za zatruwanie środowiska. Elektrownia jądrowa byłaby rozwiązaniem idealnym bo jest to praktycznie w 100% czysta energia a w dodatku tania, niestety w Pruszkowie nie mamy na nią szans a i nie sądze by w Polsce w najbliższym 20-leciu powstała. Lobby ekoterrorystów idiotów jest zbyt silne i ma zbyt wysokie wymagania płacowe, a społeczeństwo uwierzy w każdą bzurę , im większa tym bardziej uwierzą.
            • karolinciaa172 Re: Gąsin przemyslowy 07.03.11, 19:20
              Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno nie ma pozwolenia na spalarnie.
              • pruszkowianka75 Re: Gąsin przemyslowy 07.03.11, 20:33
                Pozwolenia nie ma bo nikt o nie nie wystepował jeszcze.
                Ale ponoc jest podpisany list intencyjny i wstepne badania srodowiskowe.
                Ludzie, jak beda chcieli to postawią tą spalarnie. Bo niby gdzie jest bardziej odpowiednie miejsce?
                Przeciez spalarnia musi byc polozona kolo sortowni smieci lub wysypiska lub elektrocieplowni
                Gasin niestety spelnia wszystkie warunki.
                Co do krematorium, to prywatna inicjatywa i wszelkie pozwolenia juz zostaly wydane.
                Do tego budowa juz trwa!
                • sqz Re: Gąsin przemyslowy 07.03.11, 22:27
                  Tak z ciekawości spytam, czy osoby które są przeciwne spalarni smieci wiedzą cokolwiek na temat jej funkcjonowania czy tez są przeciw z założenia?? Bo odnosząc sie do tego niedoścignionego i wspaniałego zachodu to tam jakoś ludzie maja mniejsze opory przeciwko takim inwestycją. Jest taka jedna stolica państwa europejskiego ( tylko o niej wiem na pewno) w której spalarnia śmieci jest praktycznie w centrum miasta a wiekszość z nas chętnie by tam pojechała i napewno nie zauważyłaby tego obiektu nawet przechodząc koło niego. A tak trochę zartobliwie to tylko w Polsce podgrzewamy spaliny przed wypuszczeniem ich przez komin EC bo jak wiadomo jak z komina nic nie paruje to znaczy że trują. A to co widzimy w większości elektrowni i elektrociepłowni zawodowych to co leci z komina to para wodna.
                  Zwykły czxłowiek nie odróżnia chłodni kominowej od komina ale oczywiście wie że taka chłodnia strasznie zanieczyszcza środowisko. W sumie to dobrze że są takie protesty ciekawe co wszyscy powiedzą jak po 2016 zabraknie prądu dla 1/3 kraju :) Albo trzeba będzie za niego płacic wg stawek zachodnioeuropejskich. Niech żyje ekologia :):)
                • humptyangel Re: Gąsin przemyslowy 08.03.11, 00:17
                  Za przeproszeniem, ale list intencyjny można sobie w buty włożyć, bo nie mam mocy prawnej jako akt administracyjny. Jest to forma umowy przedwstępnej w sensie cywilistycznym. Co więcej, aby otrzymać pozwolenie na budowę wpierw konieczne jest uzyskanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach realizacji inwestycji. W ramach tego postępowania administracyjnego zapewne na inwestora będzie nałożony obowiązek sporządzenia raportu ooś - uważam, iż będzie to wymagało opracowania dobrej dokumentacji. Dodam, iż raport ooś musi zawierać analizę opcji zero, wariantu inwestora i wariantu alternatywnego racjonalnego. A przy pozwoleniu na budowę pewnie będzie przeprowadzona ponowa ocena oddziaływania na środowisko w zakresie szczegółowych rozwiązań. Takich inwestycji nie przepycha się pod stołem bez co najmniej dwóch postępowań administracyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka