Dodaj do ulubionych

Remont na WKD

03.07.12, 19:09
Nie wiem ilu z forumowiczów jeździ WKD ale pewnie sporo. Teraz w wakacje to co się dzieje to masakra ( ten kto jechał dziś o 6 38 do Wawy (oczywiście jak się zmieścił) ten pewnie mi przyzna rację) ale do rzeczy...zorganizujmy się i zasypmy WKD mailami, telefonami z żądaniem uruchomienia dodatkowych połączeń w godzinach szczytu porannego i popołudniowego. Sam dziś rano dzwoniłem do dyżurnego ruchu i pan mi powiedział, że nie można puścić dodatkowych pociągów "nie bo nie". Sam dziś słyszałem, że kilka lat temu takie "męczenie" WKD dało efekt przy innym remoncie. Organizujmy się to może nie będziemy wożeni jak....(sami wpiszcie jakie zwierze wam przychodzi na myśl) na rzeź. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Remont na WKD 04.07.12, 08:25
      Warszawska Kolej Dojazdowa zareagowała na protesty pasażerów. Od jutra zostaje uruchomiona autobusowa komunikacja uzupełniająca, kursująca w dni powszednie na relacji Malichy WKD – PKP Ursus. Rozkład jazdy będzie następujący: Odjazdy autobusów z Malich, po przyjeździe pociągów z kierunku Grodziska Maz. i Milanówka: 6:15, 6:45, 7:15, 7:45, 8:15, 8:45, 9:15, 9:45, 10:15. Natomiast odjazdy pociągów KM z Warszawy Ursus nastąpią o: 6:28, 6:57, 7:39, 8:01, 8:31, 8:59, 9:39, 10:08, 10:29.
      www.rynek-kolejowy.pl/33890/WKD_reaguje_Beda_autobusy_do_pociagow_w_Ursusie.htm
      • matra29 Re: Remont na WKD 04.07.12, 09:57
        Jedna wielka tragedia. Dziś po siódmej ledwo co w Pruszkowie dostałam się do do kolejki. Odjeżdżając wkd już z Pruszkowa widziałam jak na peronie pozostał starszy Pan którego niejednokrotnie widziałam z białą laską> Po dzisiejszym bieganiu od drzwi do drzwi , żeby się wcisnąć polecam nie wciskać polecam ostatnie wagony. Tam jest zupełnie "przyzwoicie" w porównaniu do ścisku w pierwszym wagonie. I taka ciekawostka jeszcze w tym wszystkim KANARY sprawdzający bilety i spisujący ludzi.
        Jestem ciekawa czy autobusy odjeżdżający z Malich do skm coś pomoże.
        Perspektywa dwóch miesięcy jazdy do pracy w takim ścisku nieoceniona.
    • bonizaur Re: Remont na WKD 06.07.12, 14:30
      Zasadniczo miał rację - nie da się puścić dodatkowych, bo muszą zasuwać wahadłowo - za Malichami nie ma żadnej możliwości zmiany toru, więc trzeba czekać aż wagon dojedzie i wróci. Żadną siłą się tego nie przeskoczy niestety...
      Choć faktycznie to co się dzieje to podpada pod sporty ekstremalne...
    • soloviev Re: Remont na WKD 07.07.12, 22:07
      Nie ma remontów - źle.
      Są remonty - źle.
      Remonty nie w wakacje - źle.
      Remonty w wakacje - źle.
      • cezariano Re: Remont na WKD 08.07.12, 07:28
        Nie do końca tak. Gdyby były rozjazdy, remonty byłby mniej uciążliwe. Nie jest normalne, że od Komorowa aż do Warszawy Śródmieścia, nie ma możliwości zmiany toru. Wtedy można remontować sobie do woli i w dowolnym momencie. To samo dotyczy SKM i KM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka