Dodaj do ulubionych

dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorowie

06.06.05, 14:19
Prosze o informacje gdzie w Pruszkowie znalezc weterynarza, do ktorego mozna
ze spokojem zaprowadzic swojego czworonoga.
A takze ktore miejsca omijac z daleka
dzieki :)
Obserwuj wątek
    • burza_gradowa Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 06.06.05, 14:47
      Ja zawsze leczylam zwierzęta na Gordzialkowskiego, kolo cmentarza. Nigdy ne
      było zadnych sensacji, wiec nie bylo powodu do narzekań. Chociaż półtora roku
      temu mój stary, 14-letni kot zachorował.i byl tak leczony i leczony.zastrzyki,
      USG cuda wianki, nie usłyszalam zadnej konkretnej diagnozy, cały czas dawano
      szanse na wyzdrowienie a kot z dnia na dzien męczyl sie coraz bardziej.. teraz
      mysle, ze lepiej by bylo przestać się łudzić i te pare dni wczesniej go uspić
      nie narazajac kota i siebie na takie przeżycia...a koniec był niestety
      dramatyczny. no ale moze to po prostu tak mialo byc.
      Poza tym słyszałam conieco o lekarzu z ulicy Prusa- Jerzy Burbelka. z tego co
      wiem facet ma wyobraźnię, znajomi chwalili go za to , ze w odpowiednim momencie
      potrafił odłozyc na bok wiedze ksiązkowa i po prostu zadziałać- z dobrym
      skutkiem. ma tez stronę internetową www.weterynaria.neostrada.pl/
      My ostatnio testujemy lekarza w Michałowicach, polecony nam został przez panie
      ze sklepu dla zwierząt przy komorowskiej. Narazie za krótko by oceniać.
      • uasiczka Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 06.06.05, 14:51
        nie polecam weta na ulicy działkowej (w ciagu pawilonów obok telepizzy)

natomiast gorąco polecam lecznicą na Gagarina w Warszawie (a szczególnie dra
        Turosa)
        • cinosan Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 14.06.05, 21:53
          Czy można więcej informacji -dlaczego nie odpowiada Wam lecznica na Działkowej?
          Ja akurat mam odmienne zdanie! a chodzę tam już z drugim psiaczkiem! Uważam, że
          lekarze-szczególnie "facio" są dobrzy i kochaja psy. Natomiast o
          Gordziałkowskiej lecznicy mam jak najgorsze zdaniei wspomnienia!
          Tam "zamęczyli" nie tylko mojego ,ale wiele innych psiaków moich znajomych!W
          lecznicy na Prusa znajoma też pożegnała swoją 6 letnią sunię- nie przeżyła
          operacji-ale może było za późno? (rak).
      • dorotaa10 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.08.05, 12:41
        burza_gradowa napisała:

> Ja zawsze leczylam zwierzęta na Gordzialkowskiego, kolo cmentarza. Nigdy ne
        > było zadnych sensacji, wiec nie bylo powodu do narzekań. Chociaż półtora roku
        > temu mój stary, 14-letni kot zachorował.i byl tak leczony i
        leczony.zastrzyki,
        > USG cuda wianki, nie usłyszalam zadnej konkretnej diagnozy, cały czas dawano
        > szanse na wyzdrowienie a kot z dnia na dzien męczyl sie coraz bardziej..
        teraz
        > mysle, ze lepiej by bylo przestać się łudzić i te pare dni wczesniej go uspić
        > nie narazajac kota i siebie na takie przeżycia...a koniec był niestety
        > dramatyczny. no ale moze to po prostu tak mialo byc.
        > Poza tym słyszałam conieco o lekarzu z ulicy Prusa- Jerzy Burbelka. z tego co
        > wiem facet ma wyobraźnię, znajomi chwalili go za to , ze w odpowiednim
        momencie
        >
        > potrafił odłozyc na bok wiedze ksiązkowa i po prostu zadziałać- z dobrym
        > skutkiem. ma tez stronę internetową www.weterynaria.neostrada.pl/
        > My ostatnio testujemy lekarza w Michałowicach, polecony nam został przez
        panie
        > ze sklepu dla zwierząt przy komorowskiej. Narazie za krótko by oceniać.

Ja też polecam J. Burbelkę. Naprawdę kocha zwierzaki. Co do strony to zmienił
        się jej adres: www.jbweterynaria.com/
    • vglodz Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 06.06.05, 18:41
      Naprawdę polecam dra Lewina z Komorowa-Granicy (ul. Dębowa). Wyleczył przy
      pomocy dwóch zabiegów mojego psa, którego lekarze w jednej z lecznic
      warszawskich szprycowali przez pól roku sterydami. Od ponad roku wszystko jest
      w porządku.
      Nie mam tez zastrzeżeń do p. dr Kucharskiej z Gordziałkowskiego.
      Obu lekarzy polecam!
    • meggii79 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 07.06.05, 14:30
      weterynarz ktorego moge polecic przyjmuje na ul. Lipowej na przeciw szkoly
      podsatwowej w Komorowie w lecznucy odradzam- tam wykonczyli mojego jamnika
      • cat_s Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 07.06.05, 15:14
        Witam,
        Przynajmniej jeśli o koty chodzi: róg Narodowej i 3 Maja w Pruszkowie w pobliżu
        Ronda Wolności.
        Bez zastrzeżeń najmniejszych póki co (na razie 2 wizyty); dodatkowy atut: w
        razie potrzeby MOŻNA się dodzwonić na nr telefoniczny i skonsultować ewentualną
        potrzebę (pilność) wizyty ze zwierzakiem.

Pozdrawiam
        cat_s
        • agaxx Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 07.06.05, 15:19
          Zdecydowanie polecam doktora Burbelkę. Świety lekarz z niesamowitym podejściem
          do zwierzaczków, a do tego z duża wiedzą. Klinika na Gordziałkowskiego bardzo
          mnie zawiodła. Nie chcę pisać co tam przeszłam ale nigdy już tam nie pójdę.
    • smallec Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 21:12
      Bardzo mili weterynarze sa na Chopina w bylym LOK'u. Kochaja zwierzeta. Wiele
      lat leczylem psa na Gordzialkowskiego, ale tam sa teraz dwie lecznice, i nie
      miem do ktorej trafialem, ale mam niezbyt pochlebne o nich opinie.

tak ze naprawde polecam dobra opieke na Chopina.
      • cat_s Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 22:11
        Witam,
        Do weterynaryjnego wątku dorzucę jeszcze taką rzecz:

"Od 1 do 20 czerwca br. w lecznicach na terenie całego kraju, z inicjatywy
        Polskiego Stowarzyszenia Lekarzy Weterynarii Małych Zwierząt, prowadzone będą
        bezpłatne konsultacje stomatologiczne dla zwierząt.
        Informacyjno-edukacyjna akcja Uśmiech Pupila adresowana jest do właścicieli
        zwierząt domowych, głównie psów i kotów, bowiem te czworonogi wymagają
        szczególnie regularnej kontroli stanu uzębienia oraz profilaktyki przed
        schorzeniami jamy ustnej.

Organizatorzy akcji zwracają uwagę na fakt, że pierwsze objawy zapowiadające
        rozwój choroby zębów i dziąseł widoczne są aż u 80% psów i 75% kotów w wieku
        trzech lat. Przyczyną problemów są zwykle niewłaściwa higieną i odżywianie.

Wykaz lecznic, które przystąpiły do akcji znaleźć można na stronie internetowej
        www.usmiechpupila.pl oraz pod numerem infolinii 0 801 185 505."

Znalezione na:
        koty.pl/home/ci/?ID=292
        Nie wiem niestety, czy nasze pruszkowskie lecznice w akcji uczestniczą, bo na
        infolinię nie dzwoniłem a na >>www.uśmiechpupila.pl<< widzę tylko same puste
        ramki - pewnie jak zwykle czegoś w kompie nie zainstalowałem albo inne jakieś
        konfiguracyje dziwności się wdały ;-(

BTW: jakby kto się w w/w stronkę szczęśliwie wkliknął - dajcie znać, co tam
        jest napisane? Bo sam jestem ciekaw, czy mój Kot zdrowe zęby ma;-)

Pozdrawiam
        cat_s
        • szczupak72 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 22:40
          z pruszkowskich lecznic tylko jedna wg tej strony przystąpiła do akcji:

Usługi Weterynaryjne i Sprzedaż Art. Dla Zwierząt "Kar - Ma"

Marcin Kuźmicki
          05 - 800 Pruszków; ul. Niska 13
          (0-22) 759 - 72 - 96; kontakt@kar-ma.com.pl

• szczupak72 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 22:51
          A w ogóle to dzięki za informację, muszę swojego kota wypędzic na przegląd
          uzębienia, choć będę musiał użyć jakiegoś podstępu chyba .... znów dziś pogryzł
          listonosza ;-))
          • cat_s Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 23:32
            Dzięki Szczupaku.

Naprawdę pogryzł listonosza?
            Zupełnie nie wiem dlaczego ale przypomina mi się pewien fragment
            bodajże "Latającego Cyrku Monty Pythona" - w którym główny
            bohater 'odgryźnietą' przez tygrysa nogą widzów epatuje;-)))

Pozdrawiam
            cat_s
          • wfe416n Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 10.08.05, 22:06
            szczupak72 napisał:

> A w ogóle to dzięki za informację, muszę swojego kota wypędzic na przegląd
            > uzębienia, choć będę musiał użyć jakiegoś podstępu chyba .... znów dziś pogryzł
            >
            > listonosza ;-))

Na wszelki wypadek zaszczep kota, teraz to nie wiadomo na co listonosze chorują.
    • irweasel Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 13.06.05, 22:06
      Witam,

Wedlug mnie dr. Lewin z Komorowa jest absolutnym debesciakiem. Kilka lat temu
      jakies bydle musialo kopnac moja kocice. Siedziala na jezdni w szoku w kaluzy
      krwi. Na szczescie niedlugo po tym przejezdzal ta droga pan Lewin i ja
      zauwazyl. Zadzwonil do nas czy to nie nasza, niestety byla nasza. Wygladala
      jak z obrazu Picassa, miala peknieta czaszke i oko na wierzchu. Myslalem, ze
      zadna zywa istota nie moze wyjsc z takiego stanu. Jednak dr Lewin ja pozszywal
      podobno jakas przez siebie opracowana metoda. Minelo szesc lat a kotka
      wyglada "jak nowa" mimo swojego duzego "przebiegu" (12 lat). Ten facet jest
      fanatykiem swojego fachu, kocha zwierzeta no jest po prostu madry czlowiek.

Pozdrawiam,
      lasic
    • kuantanamera Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 10.08.05, 20:38
      Pan Wojtek Bińka na Sowińskiego 13 w Pruszkowie. Dobry weterynarz polecam
    • pawel_forum Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 10.08.05, 23:45
      ja polecam weterynarza z Prusa, wybranego po lekturze tego forum - dzięki :) z
      kotką były spore problemy, a tymczasem już następnego dnia po operacji trzeba
      było jej pilnować żeby za dużo nie skakała ;) i ważne, że ceny są u niego
      umiarkowane

bywałem też na Gordziałkowskiego, ale to miejsce robi gorsze wrażenie i na
      dodatek jest tam drogo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka