maaryska1 06.06.05, 14:19 Prosze o informacje gdzie w Pruszkowie znalezc weterynarza, do ktorego mozna ze spokojem zaprowadzic swojego czworonoga. A takze ktore miejsca omijac z daleka dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burza_gradowa Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 06.06.05, 14:47 Ja zawsze leczylam zwierzęta na Gordzialkowskiego, kolo cmentarza. Nigdy ne było zadnych sensacji, wiec nie bylo powodu do narzekań. Chociaż półtora roku temu mój stary, 14-letni kot zachorował.i byl tak leczony i leczony.zastrzyki, USG cuda wianki, nie usłyszalam zadnej konkretnej diagnozy, cały czas dawano szanse na wyzdrowienie a kot z dnia na dzien męczyl sie coraz bardziej.. teraz mysle, ze lepiej by bylo przestać się łudzić i te pare dni wczesniej go uspić nie narazajac kota i siebie na takie przeżycia...a koniec był niestety dramatyczny. no ale moze to po prostu tak mialo byc. Poza tym słyszałam conieco o lekarzu z ulicy Prusa- Jerzy Burbelka. z tego co wiem facet ma wyobraźnię, znajomi chwalili go za to , ze w odpowiednim momencie potrafił odłozyc na bok wiedze ksiązkowa i po prostu zadziałać- z dobrym skutkiem. ma tez stronę internetową www.weterynaria.neostrada.pl/ My ostatnio testujemy lekarza w Michałowicach, polecony nam został przez panie ze sklepu dla zwierząt przy komorowskiej. Narazie za krótko by oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 06.06.05, 14:51 nie polecam weta na ulicy działkowej (w ciagu pawilonów obok telepizzy) natomiast gorąco polecam lecznicą na Gagarina w Warszawie (a szczególnie dra Turosa) Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 14.06.05, 21:53 Czy można więcej informacji -dlaczego nie odpowiada Wam lecznica na Działkowej? Ja akurat mam odmienne zdanie! a chodzę tam już z drugim psiaczkiem! Uważam, że lekarze-szczególnie "facio" są dobrzy i kochaja psy. Natomiast o Gordziałkowskiej lecznicy mam jak najgorsze zdaniei wspomnienia! Tam "zamęczyli" nie tylko mojego ,ale wiele innych psiaków moich znajomych!W lecznicy na Prusa znajoma też pożegnała swoją 6 letnią sunię- nie przeżyła operacji-ale może było za późno? (rak). Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaa10 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.08.05, 12:41 burza_gradowa napisała: > Ja zawsze leczylam zwierzęta na Gordzialkowskiego, kolo cmentarza. Nigdy ne > było zadnych sensacji, wiec nie bylo powodu do narzekań. Chociaż półtora roku > temu mój stary, 14-letni kot zachorował.i byl tak leczony i leczony.zastrzyki, > USG cuda wianki, nie usłyszalam zadnej konkretnej diagnozy, cały czas dawano > szanse na wyzdrowienie a kot z dnia na dzien męczyl sie coraz bardziej.. teraz > mysle, ze lepiej by bylo przestać się łudzić i te pare dni wczesniej go uspić > nie narazajac kota i siebie na takie przeżycia...a koniec był niestety > dramatyczny. no ale moze to po prostu tak mialo byc. > Poza tym słyszałam conieco o lekarzu z ulicy Prusa- Jerzy Burbelka. z tego co > wiem facet ma wyobraźnię, znajomi chwalili go za to , ze w odpowiednim momencie > > potrafił odłozyc na bok wiedze ksiązkowa i po prostu zadziałać- z dobrym > skutkiem. ma tez stronę internetową www.weterynaria.neostrada.pl/ > My ostatnio testujemy lekarza w Michałowicach, polecony nam został przez panie > ze sklepu dla zwierząt przy komorowskiej. Narazie za krótko by oceniać. Ja też polecam J. Burbelkę. Naprawdę kocha zwierzaki. Co do strony to zmienił się jej adres: www.jbweterynaria.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
vglodz Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 06.06.05, 18:41 Naprawdę polecam dra Lewina z Komorowa-Granicy (ul. Dębowa). Wyleczył przy pomocy dwóch zabiegów mojego psa, którego lekarze w jednej z lecznic warszawskich szprycowali przez pól roku sterydami. Od ponad roku wszystko jest w porządku. Nie mam tez zastrzeżeń do p. dr Kucharskiej z Gordziałkowskiego. Obu lekarzy polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
meggii79 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 07.06.05, 14:30 weterynarz ktorego moge polecic przyjmuje na ul. Lipowej na przeciw szkoly podsatwowej w Komorowie w lecznucy odradzam- tam wykonczyli mojego jamnika Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 07.06.05, 15:14 Witam, Przynajmniej jeśli o koty chodzi: róg Narodowej i 3 Maja w Pruszkowie w pobliżu Ronda Wolności. Bez zastrzeżeń najmniejszych póki co (na razie 2 wizyty); dodatkowy atut: w razie potrzeby MOŻNA się dodzwonić na nr telefoniczny i skonsultować ewentualną potrzebę (pilność) wizyty ze zwierzakiem. Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
agaxx Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 07.06.05, 15:19 Zdecydowanie polecam doktora Burbelkę. Świety lekarz z niesamowitym podejściem do zwierzaczków, a do tego z duża wiedzą. Klinika na Gordziałkowskiego bardzo mnie zawiodła. Nie chcę pisać co tam przeszłam ale nigdy już tam nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
smallec Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 21:12 Bardzo mili weterynarze sa na Chopina w bylym LOK'u. Kochaja zwierzeta. Wiele lat leczylem psa na Gordzialkowskiego, ale tam sa teraz dwie lecznice, i nie miem do ktorej trafialem, ale mam niezbyt pochlebne o nich opinie. tak ze naprawde polecam dobra opieke na Chopina. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 22:11 Witam, Do weterynaryjnego wątku dorzucę jeszcze taką rzecz: "Od 1 do 20 czerwca br. w lecznicach na terenie całego kraju, z inicjatywy Polskiego Stowarzyszenia Lekarzy Weterynarii Małych Zwierząt, prowadzone będą bezpłatne konsultacje stomatologiczne dla zwierząt. Informacyjno-edukacyjna akcja Uśmiech Pupila adresowana jest do właścicieli zwierząt domowych, głównie psów i kotów, bowiem te czworonogi wymagają szczególnie regularnej kontroli stanu uzębienia oraz profilaktyki przed schorzeniami jamy ustnej. Organizatorzy akcji zwracają uwagę na fakt, że pierwsze objawy zapowiadające rozwój choroby zębów i dziąseł widoczne są aż u 80% psów i 75% kotów w wieku trzech lat. Przyczyną problemów są zwykle niewłaściwa higieną i odżywianie. Wykaz lecznic, które przystąpiły do akcji znaleźć można na stronie internetowej www.usmiechpupila.pl oraz pod numerem infolinii 0 801 185 505." Znalezione na: koty.pl/home/ci/?ID=292 Nie wiem niestety, czy nasze pruszkowskie lecznice w akcji uczestniczą, bo na infolinię nie dzwoniłem a na >>www.uśmiechpupila.pl<< widzę tylko same puste ramki - pewnie jak zwykle czegoś w kompie nie zainstalowałem albo inne jakieś konfiguracyje dziwności się wdały ;-( BTW: jakby kto się w w/w stronkę szczęśliwie wkliknął - dajcie znać, co tam jest napisane? Bo sam jestem ciekaw, czy mój Kot zdrowe zęby ma;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 22:40 z pruszkowskich lecznic tylko jedna wg tej strony przystąpiła do akcji: Usługi Weterynaryjne i Sprzedaż Art. Dla Zwierząt "Kar - Ma" Marcin Kuźmicki 05 - 800 Pruszków; ul. Niska 13 (0-22) 759 - 72 - 96; kontakt@kar-ma.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 22:51 A w ogóle to dzięki za informację, muszę swojego kota wypędzic na przegląd uzębienia, choć będę musiał użyć jakiegoś podstępu chyba .... znów dziś pogryzł listonosza ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 09.06.05, 23:32 Dzięki Szczupaku. Naprawdę pogryzł listonosza? Zupełnie nie wiem dlaczego ale przypomina mi się pewien fragment bodajże "Latającego Cyrku Monty Pythona" - w którym główny bohater 'odgryźnietą' przez tygrysa nogą widzów epatuje;-))) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 10.08.05, 22:06 szczupak72 napisał: > A w ogóle to dzięki za informację, muszę swojego kota wypędzic na przegląd > uzębienia, choć będę musiał użyć jakiegoś podstępu chyba .... znów dziś pogryzł > > listonosza ;-)) Na wszelki wypadek zaszczep kota, teraz to nie wiadomo na co listonosze chorują. Odpowiedz Link Zgłoś
irweasel Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 13.06.05, 22:06 Witam, Wedlug mnie dr. Lewin z Komorowa jest absolutnym debesciakiem. Kilka lat temu jakies bydle musialo kopnac moja kocice. Siedziala na jezdni w szoku w kaluzy krwi. Na szczescie niedlugo po tym przejezdzal ta droga pan Lewin i ja zauwazyl. Zadzwonil do nas czy to nie nasza, niestety byla nasza. Wygladala jak z obrazu Picassa, miala peknieta czaszke i oko na wierzchu. Myslalem, ze zadna zywa istota nie moze wyjsc z takiego stanu. Jednak dr Lewin ja pozszywal podobno jakas przez siebie opracowana metoda. Minelo szesc lat a kotka wyglada "jak nowa" mimo swojego duzego "przebiegu" (12 lat). Ten facet jest fanatykiem swojego fachu, kocha zwierzeta no jest po prostu madry czlowiek. Pozdrawiam, lasic Odpowiedz Link Zgłoś
kuantanamera Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 10.08.05, 20:38 Pan Wojtek Bińka na Sowińskiego 13 w Pruszkowie. Dobry weterynarz polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_forum Re: dobry/zly weterynarz w pruszkowie lub komorow 10.08.05, 23:45 ja polecam weterynarza z Prusa, wybranego po lekturze tego forum - dzięki :) z kotką były spore problemy, a tymczasem już następnego dnia po operacji trzeba było jej pilnować żeby za dużo nie skakała ;) i ważne, że ceny są u niego umiarkowane bywałem też na Gordziałkowskiego, ale to miejsce robi gorsze wrażenie i na dodatek jest tam drogo Odpowiedz Link Zgłoś