Dodaj do ulubionych

Klaudia z Raduszca - wątek żeński

13.01.04, 15:43
Tak sobie oglądając ostatni odcinek z 11 stycznia we fragmentach z Klaudią w
drogerii zwróciłam uwagę na jej paznokcie. Co to było? Tipsy czy zwykłe
sztuczniaki? Nie żebym miało coś przeciwko sztucznym paznokciom (czyli takim
domowym sposobem nakładanym na klej), ale z tego co wiem to ich cena to
jakies 10-30 zł (chyba). A ja nie byłam w stanie odróżnić czy były to tipsy
za ok. 100-150 zł czy sztuczniaki za te ok. 20 zł.
Ale do sedna.
Dziewczyna w Italii była (choć ona nawet używa nazwy "Włochy"). Czyli już nie
tylko Raduszec i Łódź, ale nawet Zachód. Coś już chyba o świecie wie.
I idzie do drogerii i chce kupic perfumy za 20 zł??? Jedno zero zgubiła czy
co? Jeśli to co miała na paznokciach to były tipsy za ponad stówę, a na
nogach "buty co się tak fajnie świecą" za 180 zł to chyba wiedzieć powinna,
że nie ma czegoś takiego jak perfumy za 20 zł... Coś jej tam w końcu polecili
z Adidasa bodajże, ale chyba nawet to nie jest po 20 zł.
Oczywiście, że nie kazdego stać na zwykłe oryginałki z Empiku itp.,
oczywiście, że są klienci co kupuja na bazarach "Yadore" Diora czy "Shanell
no 5", ale taka Ilona, skoro już ją wywiozła do tej Italii to oświecić mogła
Klaudię w tym czy owym... No i jak się buty kupi za 180 zł (co podkreśliła)
to jakies pojęcie o cenach się ma...
Ale to tylko takie moje rozważania na koniec dnia pracy.
Może i bez sensu. ;)
Idę do domu, chyba przemęczona jestem. ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 15:54
      Klaudia chciała "jakieś perfumki niedrogie".
      Ja bym tematu tak nie drążyła.
      To jasne, że Klaudia zbiera na lustra.
      • lahliq Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 15:59
        No tak. Skalkulowała ile lustra ją wyniosą i zostało 20 PLN na pachnidło.
        Ale lepiej by było zostawić na księdza, bo a nuż się diabeł ukaże...
        ;)
        • kicia_80 Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 16:17
          czy rzucilo wam sie w oczy, ze placila stowka? czyli pieniadze miala:) ale
          wrodzona gospodarnosc nie pozwolila jej na wydanie calej sumki na perfumy -
          tylko 20 zlotych i juz!!!:)
          druga sprawa - lustra - kurde, ten polamany kawalek ktory posiada wygladal
          ochydnie - nic dziwnego, ze zamarzylo jej sie pozadne, wieksze lustereczko,
          och, a najlepiej caly pokoj w lustrach - czyzby widziala tak urzadzone pokoje w
          italii??? bo w raduszcu to na pewno nikt nawet by nie wpadl na takie
          ekstrawagancje:)))

ps. strasznie sie zszokowalam widokiem opalanej swini przez ojca klaudii w
          ostatniem odcinku!!!!!!! dzisusssss!!!!!
          • lahliq Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 16:30
            kicia_80 napisała:

Kicia_80 - gdzieś Ty była jak Cię mnie było?!
            No tak, ale jak się ma 80 lat, to odpocząć od monitora czasem trzeba. ;)

> czy rzucilo wam sie w oczy, ze placila stowka? czyli pieniadze miala:)

Stóweczkę widziłam, a jak! Ale mimo wszystko 80 zeta mogło być na co innego
            potrzebne. No kolejne 20 lakierów do paznokci co by nimi bombki można
            malować. ;) Ale nie bądźmy złośliwe.

ale
            > wrodzona gospodarnosc nie pozwolila jej na wydanie calej sumki na perfumy -
            > tylko 20 zlotych i juz!!!:)
            > druga sprawa - lustra - kurde, ten polamany kawalek ktory posiada wygladal
            > ochydnie - nic dziwnego, ze zamarzylo jej sie pozadne, wieksze lustereczko,
            > och, a najlepiej caly pokoj w lustrach - czyzby widziala tak urzadzone pokoje
            w
            >
            > italii??? bo w raduszcu to na pewno nikt nawet by nie wpadl na takie
            > ekstrawagancje:)))
            >
            > ps. strasznie sie zszokowalam widokiem opalanej swini przez ojca klaudii w
            > ostatniem odcinku!!!!!!! dzisusssss!!!!!

No, było to swego rodzaju ekstremum, ale pomijam to ogólnie milczeniem. Nie
            jestem "wedżi", tatara i carpaccio uwielbiam, ale moją najbliższa przyjaciólka
            jest "wedżi" eksremalna i wolałabym, by tego nie widziała. Ale hmm... Kiciu_80 -
            tak tam bywa, pomińmy to milczeniem...
            • kicia_80 Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 16:40
              och lahliqu:) jak sie ma te 80 to wiadomo - wszystko robi sie 80 razy
              wolniej:)))) szczegolnie jak nie ma "zmiluj sie" u pracodawcy, ktory niczym
              wlasciciel niewolnikow zarzyna nas niemilosiernie:))) ani chwili wolnego czasu,
              zeby sobie spokojnie przeczytac np.watek o zalozeniu bojsbendu:)))
              moze czas pomyslec nad zmiana kariery i zastanowic sie np.
              cobybylogdyby...zatrudnic sie tak w tej italii?? tak jak klaudia?
              te swiecace buty..mmmm..obiekt pozadania kazdej laski - moze tez bym sobie
              takie same kupila?hihi:)
              co do swini - fuj, po takim widoku to na prawde mozna sie przestawic:)
              • moniq_c Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 16:50
                Kicia, dla przyjemności przeczytania wątku o bojsbendzie i dostania skrętu
                kiszek ze śmiechu to można nawet noc zarwać ;-)))
                • lahliq Kicia_80 i Moniq_c 13.01.04, 17:03
                  Dziewczyny! Co Wy robicie o tej porze? Praca? Dom?
                  Idę czytac Vincenta. :)
                  Pzdr
                  • moniq_c Re: Kicia_80 i Moniq_c 14.01.04, 10:05
                    lahliq napisała:

> Dziewczyny! Co Wy robicie o tej porze? Praca? Dom?
                    > Idę czytac Vincenta. :)
                    > Pzdr

jeszcze byłam w pracy - ale ostatnie chwile ... powoli się uzależniam od tego
                    forum jak widać ;-)))))
              • lahliq Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 16:58
                kicia_80 napisała:

> och lahliqu:) jak sie ma te 80 to wiadomo - wszystko robi sie 80 razy
                > wolniej:))))

Wczoraj u Drzyzgi było o seksie po 60-tce, ale pewnie Ciebie to już nie
                interesuje, za młode szczyle były. ;)

szczegolnie jak nie ma "zmiluj sie" u pracodawcy, ktory niczym
                > wlasciciel niewolnikow zarzyna nas niemilosiernie:))) ani chwili wolnego
                czasu,
                >
                > zeby sobie spokojnie przeczytac np.watek o zalozeniu bojsbendu:)))

A wiecie, że jakoś tam nie dotarłam! Ale zaraz idę! I tak musze ślęczęć przed
                kompem czas jakiś jeszcze więc idę. To pierwszy wątek vincenta, który
                odpusciłam, sama nie wiem dlaczego, chora byłam czy co.

> moze czas pomyslec nad zmiana kariery i zastanowic sie np.
                > cobybylogdyby...zatrudnic sie tak w tej italii?? tak jak klaudia?
                > te swiecace buty..mmmm..obiekt pozadania kazdej laski - moze tez bym sobie
                > takie same kupila?hihi:)

Kochanieńka. Takie buty to 180 zeta. Kogo stać, tego stać. Ja z Poznania
                jestem, z urodzenia, pochodzenia i charakteru. Ja sobie sama SYMILKI przykleję
                na swoke kozaczki i też świecić będą! A nocą to nikt nie pozna, że one nie
                takie same jak u Klaudii.. ;)

> co do swini - fuj, po takim widoku to na prawde mozna sie przestawic:)

Kiciu - koniec tematu. :) Ok? Jesteś wedżi?
    • lezka_z_posen Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 18:14
      w arsenale kosmetyków Klaudii uderzyła mnie gama kolorystyczna opakowań!!u
      mnie na półce w łazience kolory jakieś stonowane,a u niej-taka pstrokacizna,że
      szok;)też macie takie kolorowe cudeńka???bo może sie nie znam i kupuje nie
      to,co nalezy;)
      • lahliq Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 18:49
        lezka_z_posen napisała:

> w arsenale kosmetyków Klaudii uderzyła mnie gama kolorystyczna opakowań!!u
        > mnie na półce w łazience kolory jakieś stonowane,a u niej-taka
        pstrokacizna,że
        > szok;)też macie takie kolorowe cudeńka???bo może sie nie znam i kupuje nie
        > to,co nalezy;)

Lezko - pamiętam tylko ten zestaw lakierów do paznokci - dużo kolorów było, ale
        moze ona kazdy paznokieć ma w innym kolorze? ;)
        Coś ostatnio zauważyłam, że na powiekach przeszła z błękitu na róż, prawda?
        Dziewczyna dopiero poznaje techniki wizażu, a co. ;) Kiedyś trzeba.
        Przyznam się, że i sama kiedyś ulagałam takiej modzie, że chodziłam po ulicy: w
        błękitnej sukience, błekitnych cieniach na powiekach i ... błękitnych
        paznokciach... Niech stracę, ale przyznaję się, tak było!!! Lat ile temu - nie
        powiem, ale to już nie był wiek XXI. Ale też i nie XIX. ;) Taka moda wtedy
        była. ;)
        A Klaudia na razie szuka... Szuka... ;)
        W razie czego na przyszłą Gwiazdke do malowania bombek będzie.
        Co ja piszę! Po drodze Wielkanoc! Śliczne pisanki będą! :)

PS
        Mam wrażenie, że Klaudii wyraźnie poprawiła się cera, przez co rzeczywiście
        wyładniała. Ilona ma nosa. ;) Italiańcy jej służą. ;)
        • lezka_z_posen Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 19:01
          Lahliq-to Ty jak błekitny anioł byłas;)))dawno to było???bo moze otarłam się o
          Ciebie w bimbie;))kolekcja lakierów to osobny temat-to przeznaczone na
          malowanie spławików było:))ale ostatnio było takie zbliżenie na salon
          kosmetyczny Klaudii-i ta kolekcja strasznie pstrokata była,stąd moje pytanie:)
          • lahliq Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 19:09
            lezka_z_posen napisała:

> Lahliq-to Ty jak błekitny anioł byłas;)))dawno to było???bo moze otarłam się
            o
            > Ciebie w bimbie;))

Na otarcie w bimbie nie było, bo pamietam tylko jedyny taki akt odwagi i pieszo
            do "narzyczonego" na Sołacz szłam. ;) Wszyscy się za mną oglądali, do dziś mam
            misszane uczucia z jakiego powodu... ;)

kolekcja lakierów to osobny temat-to przeznaczone na
            > malowanie spławików było:))

Sorry! Spławiki, nie bombki! Mniej musze pić. Wody żywiec gazowanej. ;)

ale ostatnio było takie zbliżenie na salon
            > kosmetyczny Klaudii-i ta kolekcja strasznie pstrokata była,stąd moje pytanie:)

Raz jeszcze to muszą puścić sobie, ale dla mnie wszystkie to ogólnie takie
            pstrokate są, łącznie z Iloną-polonistką. ;)
            Ale cera Klaudii jakby ciut lepsza, nie? I Anety chyba też?! Ale żal mi laski,
            że ona tak liczy na tą rozkładówkę w "Playboyu"...
            • lezka_z_posen Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński 13.01.04, 19:19
              ale sie wzruszyłam:)))też miałam "narzeczonego" na Sołaczu:)w kazdym razie z
              Lazurowej do parku Sołackiego był rzut rózowym beretem Fryty:)))ech-"to były
              piekne dni,nie zna juz dzis kalendarz takich dat:)))"pzdr!
              • Gość: L.A.U. Klaudia z Raduszca - wątek żeński/męski IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.01.04, 09:49
                Boże, dziewczyny co Wy wiecie o wielkim świecie? Nie oszukujmy się, przemawia
                przez Was zwykła zawiść. Wy, dziewczyny na stanowiskach w dużych miastach
                i pewnie macie po trzy lakiery i szminkę. A taka Klałdia z jakiegoś Raduszca,
                ma obstawioną całą toaletkę kosmetykami, duże lustro (nie obtłuczone, tylko
                finezyjnie cięte) i świecące buty! I nowe perfumki. A świniak nie był
                obrzydliwy, bo to prezent dla rodziców kupiony za kaskę (euro!!!) z Italii.
                Pozdrawiam i spadam na jakiś męski wątek, zanim dojdzie do linczu na mojej
                skromnej osobie.
                • lahliq Re: Klaudia z Raduszca - wątek żeński/męski 14.01.04, 10:17
                  Gość portalu: L.A.U. napisał(a):

> Pozdrawiam i spadam na jakiś męski wątek, zanim dojdzie do linczu na mojej
                  > skromnej osobie.

Na przyjemność to trzeba sobie zasłużyć. A prawdziwych męskich wątków dziś nie
                  ma. ;)
              • moniq_c Re:lahliq i lezka ... 14.01.04, 10:18
                lezka_z_posen napisała:

> ale sie wzruszyłam:)))też miałam "narzeczonego" na Sołaczu:)

dziewczyny może to tylko moja skorpionia dusza taka podejrzliwa ale Wy się
                skonsultujcie - bo może miałyście tego samego narzeczonego cooooo????????/ ;-)

• lezka_z_posen moniq_c 14.01.04, 10:24
                  ja tam pazerna nie jestem;))moge sie ewentualnie narzeczonym podzielic;))
                  przecież przy lahliq w tych błekitach i tak nie mam szans konkurowac;)
                  • lahliq Re: moniq_c i lezka 14.01.04, 10:31
                    Nie drążyłam dalej tematu, bo Lezka podała ul. Lazurową, więc juz wiedziałam,
                    że to nie był ten sam i mogę spać spokojnie. ;) Choć przyznam, że do tych
                    błękitów chłopak na Lazurowej by mi pasował. ;)
                    Pzdr.
                    • lezka_z_posen lahliq 14.01.04, 10:33
                      errata!to nie była Lazurowa,tylko Turkusowa(jak mogłam sie pomylic??wstyd!).ale
                      też z błekitami ładnie sie komponuje;))
                      • moniq_c Re: lahliq 14.01.04, 10:39
                        lezka_z_posen napisała:

> errata!to nie była Lazurowa,tylko Turkusowa(jak mogłam sie pomylic??
                        wstyd!).ale
                        >
                        > też z błekitami ładnie sie komponuje;))

rrrrretyyy! to u Was w Poznaniu takie piękne "niebiańskie" klimaty panują????
                        szkoda że nie wiedziałam, bo ja b. lubię niebieski (zostało mi po policjancie
                        hie hie hie) - byłam w Poznaniu nawet dwa razy - ale niestety wyłącznie w
                        jednostce wojskowej u mojego brata - i za cholerę nie pamiętam co to za ulica
                        była - ale tam kucharzy szkolą ;-)))))
                        • lezka_z_posen Re: lahliq 14.01.04, 10:46
                          tylko 2 razy??zgroza,musisz przyjechać koniecznie!a ta jednostka wojskowa to
                          przy przystanku autobusowym może była???
                          • moniq_c Re: lahliq 14.01.04, 10:54
                            kochana.... mnie się i tak głowa na wszystkie strony kręciła że ja tak daleko
                            od domu przyjechałam ;-))) i wszędzie te zielone autobusy ;-))))
                            no jakos tak w centrum niedaleko starego zoo i jakiegoś dworca autobusowego jak
                            dobrze kojarzę bo to właśnie roczek mija ;-))a że przypadkiem i o Maltę
                            zahaczyliśmy (bo byłam pilotem wycieczki i mapa mi upadła) to inna rzecz ;-))
                            • lezka_z_posen Re: lahliq 14.01.04, 10:58
                              to znaczy,że brat stacjonował w strefie ul.Bukowskiej:))a vis a vis starego
                              zoo jest moje liceum.na lekcjach było słychać,jak rycza lwy:))
                              • lahliq Jednostka 14.01.04, 11:28
                                Fakt, stare zoo pasuje, choc Malta juz mniej. ;)
                                Tam kucharzy szkolą? :) Nawet nie wiedziałam.
                              • moniq_c Re: lahliq 14.01.04, 11:43
                                Bingo!!! pewnie że Bukowska ;-))) thnx za pomoc, skleroza mnie dopada powoli ;))
                                a przysięga była chyba na Wojska Polskiego ;-)))))))
                                a Malta to był po prostu okrutny przypadek - przecież to zupełnie po drugiej
                                stronie miasta ;-)))) ale fajny widok więc nie żałowaliśmy ;-)
                          • lahliq Moniq_c i Lezka 14.01.04, 10:54
                            A obok Lazurowej i Turkusowej jeszcze jest ulica Błękitna. :)
                            Lezka - gdzie mogą tych kucharzy w Poznaniu szkolić???? Ja tylko kojarzę jakąś
                            szkołę gastronomiczną na nomen omen ul. Warzywnej. ;)
                            • moniq_c Re: Moniq_c i Lezka 14.01.04, 10:58
                              lahliq napisała:

> A obok Lazurowej i Turkusowej jeszcze jest ulica Błękitna. :)
                              > Lezka - gdzie mogą tych kucharzy w Poznaniu szkolić???? Ja tylko kojarzę
                              jakąś
                              > szkołę gastronomiczną na nomen omen ul. Warzywnej. ;)

o rety ale wypas!!!!!!!! fajne macie te ulice ;-)
                              o kucharzy wojskowych mi chodziło - a obok nich jest jednostka żetonów ;-)))
                              • lezka_z_posen Re: Moniq_c 14.01.04, 11:16
                                mielismy też osiedla Wielkiego Pażdziernika i Kraju Rad.ale przechrzcili je na
                                Pod Lipami i Wichrowe Wzgórze:))
                                • moniq_c Re: Moniq_c 14.01.04, 11:17
                                  lezka_z_posen napisała:

> mielismy też osiedla Wielkiego Pażdziernika i Kraju Rad.ale przechrzcili je
                                  na
                                  > Pod Lipami i Wichrowe Wzgórze:))

o ja pitole chyba się przeprowadzę!!!!!!!
                                  • lahliq Ulice 14.01.04, 11:23
                                    A ja mieszkam w okolicach ulic: Jutrzenka, Słoneczna, Świt, Brzask, Promyk,
                                    Poranek, Zorza a zaraz obok zaczynaja się Piękna, Złota, Miodowa itp. ;)

Moniq_c - o co chodzi z tymi żetonami???
                                    • moniq_c Re: Ulice 14.01.04, 11:36
                                      lahliq napisała:

> A ja mieszkam w okolicach ulic: Jutrzenka, Słoneczna, Świt, Brzask, Promyk,
                                      > Poranek, Zorza a zaraz obok zaczynaja się Piękna, Złota, Miodowa itp. ;)
                                      >
                                      > Moniq_c - o co chodzi z tymi żetonami???

no ślicznie mieszkasz , naprawdę.... miło brzmiące nazwy
                                      a żetony - chodzi o Żandarmerię Wojskową ;-))) brat mnie uświadomił że tak się
                                      mówi ;-)
                                      • lezka_z_posen Re: Ulice 14.01.04, 11:39
                                        kiedyś myślałam,ale mała twedy byłam;)),że skrót ŻW na samochodach wojskowych
                                        oznacza Żołnierz Wolności;))taka gazeta chyba była kiedyś.
                            • Gość: sonny Re: Moniq_c i Lezka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 11:24
                              kucharze na Warszawskiej, a jednostka na Szylinga :)
                              Do nazw dorzucam swoją ładną uliczke - Orzechową :)
                              a na Sołaczu mieszkałem kiedyś na Wołyńskiej (na Szydłowskiej był i nadal jest
                              sklepik BAVAR - full piwera itp :)
                              spadam do work :(
                              • lezka_z_posen Re: Moniq_c i Lezka 14.01.04, 11:34
                                nie wprowadzaj Sonny zametu;))skoro jednostka była przy starym zoo,to jest to
                                na bank Bukowska:)
                              • moniq_c Re: Moniq_c 14.01.04, 11:47
                                chociaż na to nie wygląda to ja już jestem w work ;-(
                                sonny zmyłka jakaś Ci się wkradła- to była Bukowska....
                                • lezka_z_posen Re: Moniq_c 14.01.04, 11:51
                                  Sonny'ego to chyba jakis kapitalistyczny krwiopijca w swoje macki dopadł,bo
                                  nawt sie zalogować nie zdążył,biedaczek;))
                                  • sonny_z_posen Re: Moniq_c 14.01.04, 11:57
                                    ... bo pisze z doskoku :)
                                    Na Bukowskiej jest kasyno wojskowe na bank i jednostka też, ale na Szylinga też
                                    są wojskowe obiekty.
                                    Co do Warszawskiej, precyzuje: Nieszawska dokładnie. :)
                                    • lahliq Jednostka 14.01.04, 12:00
                                      A Bukowska z szylinga się krzyzuję więc wszystko pasuje i już. :)
                                      Szylinga zawsze się bałam chodzic bo biedne wojaki wciąż sterczały w oknach i
                                      nie przepuścili żadnej dziewczynie w wieku od 10-50 lat. ;)
                                      • sonny_z_posen Re: Jednostka 14.01.04, 12:03
                                        :)) Dokładnie Lahliq!! o tym chciałem napisać też. Jak nieraz 64 jechałem to
                                        widziałem tr 'sepy'.. :)
                                        • lahliq Re: Jednostka 14.01.04, 12:14
                                          Tobie też nie odpuścili? ;)
                                      • moniq_c Re: Jednostka 14.01.04, 12:07
                                        lahliq napisała:

> A Bukowska z szylinga się krzyzuję więc wszystko pasuje i już. :)
                                        > Szylinga zawsze się bałam chodzic bo biedne wojaki wciąż sterczały w oknach i
                                        > nie przepuścili żadnej dziewczynie w wieku od 10-50 lat. ;)

echhhh a jeszcze jakbyś dla odmiany cała w ich barwach tzn. w zieleni od stóp
                                        do głów była....... ;-)
                                        • lahliq Re: Jednostka 14.01.04, 12:19
                                          I barwy maskujące na twarzy: czarno-zielone paski jak w Amerykanie w
                                          wietnamskiej dżungli. ;) Wtedy o Larze Croft jeszcze nikt nie marzył. ;)
                                          A tak naprawde tym biednym chłopakom to obojętny był i ubiór i wygląd i diabli
                                          wiedzą co jeszcze. ;)
                                          • moniq_c Re: Jednostka 14.01.04, 12:23
                                            lahliq napisała:

> > A tak naprawde tym biednym chłopakom to obojętny był i ubiór i wygląd i
                                            diabli
                                            > wiedzą co jeszcze. ;)

hmmmmm w drastycznych przypadkach także płeć?????????
                                            nie mówię o bracie absolutnie !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka