Dodaj do ulubionych

Szukam aktora z kabaretu

07.12.08, 22:14
W latach dziewięćdziesiątych w kabarecie występowała grupa młodych aktorów - śpiewali głównie piosenki.
Szukam nazwiska jednego z nich. Mogę tylko opisac jego wygląd - wysoki, z okrągłą twarzą i bardzo charakterystyczną fryzurą. Przedziałek przez srodek głowy a jasne włosy bardzo natapirowane po bokach /identyczną fryzurę miał kiedyś arkadiusz jakubik, ale to chyba nie chodzi o niego/. Pamiętam go w jakims kolorowym, nieprawdopodobnie długim szaliku.
Jezeli ktos mógłby pomoc - z góry serdecznie dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • freemason Przemysław Branny? 07.12.08, 23:44
      www.bagatela.krakow.pl/aktorzy/aktorzy.php?id=branny&n=1
      • kabatrzy Re: Przemysław Branny? 08.12.08, 09:44
        Była też długowłosa para, która pomagała szefować Krzysztofowi Stroińskiemu.
        Nazwisk nie pamiętam.
        • 7_of_9 Dziękuję:) 08.12.08, 11:36
          Bardzo dziękuję za pomoc:)
        • jagaciarz Re: Przemysław Branny? 08.12.08, 16:47
          "Ochroniarze" Krzysztofa Stroińskiego to jeśli pamięć mnie nie myli
          Robert Płuszka i Piotr Makowski-byli bardzo krótko, chyba w dwócha
          albo trzech programach tylko...
          • freemason Płuszka & Makowski 08.12.08, 18:59
            Najkrócej był Płuszka - wystąpił jedynie w dwóch
            produkcjach "Skumbrie w tomacie" z 14.06.92 i "Zza krzaka"
            (12.07.92). Dłużej w kabarecie zabawił Robert Makowski - oprócz
            wyżej wymienionych realizacji pojawił się również w
            odcinkach "Lepiej z głupim zgubić..." z 11.10.92, "Naszej chacie z
            kraja" z 3.01.93 i "Dajmy się zwariować" (21.03.93).

Branny wystąpił z kolei po raz pierwszy w "Rybie, brzanie, kiełbiku"
            z 11.07.93, by pojawić się jeszcze w "Tok-Szole" z 17.10.93, a potem
            po kilkuletniej przerwie w programie "Znikoma szkodliwość" z
            26.02.2000.
            • kabatrzy Re: Płuszka & Makowski 08.12.08, 22:49
              Ja przy waszych wiadomościach zastanawiam się, czy w ogóle oglądałem Kabaret ;-)

Pozdrawiam.
              • freemason Re: Płuszka & Makowski 08.12.08, 23:41
                Ha ha, proponuję więc częściej zaglądać na forum:) A uczy się tutaj
                każdy - ja np. nie znam większości programów sprzed 1989.

> Ja przy waszych wiadomościach zastanawiam się, czy w ogóle
                oglądałem Kabaret ;-
                > )
                >
                > Pozdrawiam.
                • jagaciarz Re: Płuszka & Makowski -Jak się wam naród ... 09.12.08, 21:52
                  Zachęcam do poznania "Kurtyny w górę", naprawdę warto.

A Płuszka, Makowski i Mała stylizowani na członków subkultury
                  młodzieżowej(bodaj skinów,choć nie 100 % pamiętam) w programie
                  Skumbrie w tomacie wykonywali bardzo ciekawą piosenkę, której z 15
                  lat już nie widziałem, z refrenem "Jak się wam naród nie podoba to
                  se go zmieńcie":):).
                  Zapamietałem że była to piosenka dość nietypowa jak na Kabaret,ale
                  na pewno ciekawa.

Piotr Makowski generalnie sprawdzał się w piosenkach- oglądając
                  choćby Daj se luz czy Budowanie to radość widać że wpasował się w
                  konwencję.
                  • freemason Re: Płuszka & Makowski -Jak się wam naród ... 09.12.08, 23:05
                    jagaciarz napisał:

> A Płuszka, Makowski i Mała stylizowani na członków subkultury
                    > młodzieżowej(bodaj skinów,choć nie 100 % pamiętam) w programie
                    > Skumbrie w tomacie wykonywali bardzo ciekawą piosenkę, której z 15
                    > lat już nie widziałem, z refrenem "Jak się wam naród nie podoba to
                    > se go zmieńcie":):).

Ha, ha - chyba nigdy nawet nie była powtarzana!

> Piotr Makowski generalnie sprawdzał się w piosenkach- oglądając
                    > choćby Daj se luz czy Budowanie to radość widać że wpasował się w
                    > konwencję.

Zwróć też uwagę na jego występ w piosence "Amen i Okey" albo rolę
                    Winkelrieda w programie "Nasza chata..."...
                    • jagaciarz Re: Płuszka & Makowski -Jak się wam naród ... 09.12.08, 23:17
                      freemason napisał:

>
                      > Ha, ha - chyba nigdy nawet nie była powtarzana!
                      Na pewno jeszcze w 1992 ją widziałem, z tym że nie w Kabarecie,ale w
                      jakimś programie publicystycznym, gdzie posłużyła za komentarz do
                      prezentowanego tematu.

> Zwróć też uwagę na jego występ w piosence "Amen i Okey" albo rolę
                      > Winkelrieda w programie "Nasza chata..."...
                      Z Naszej chaty mało już niestety pamiętam, ale Amen i okej to
                      rzeczywiście świetna zarówno piosenka,jak i towarzyszący
                      jej "klip":).
                      • kabatrzy Re: Płuszka & Makowski -Jak się wam naród ... 18.12.08, 00:41
                        To smutne, że ta wielka twórczość Kabaretowa, ten niepowtarzalny styl, pozostała w wielu przypadkach jednorazowym produktem.

Oprócz narodu do wymiany powinna obok znaleźć się piosenka o kapitalizmie i potrzebie czytania ulotek.
                        • freemason Re: Płuszka & Makowski -Jak się wam naród ... 18.12.08, 14:52
                          Pisaliście o piosence "Brechty polskie" z 14.06.92. A pamiętacie
                          może utwór z poprzedniego pogramu "Bękarty", zaczynający się od
                          słów "Przyszedł do mnie ktoś by pogadać..."? Ta piosenka śpiewana w
                          całości przez Haneczkę Śleszyńską też chyba nigdy nie była
                          powtarzana...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka