Dodaj do ulubionych

Inwokacja inaczej

29.03.15, 11:49
Wstawiłem na YT ciekawą wersję Inwokacji. youtu.be/JoDG9I3ep4Y.
Piosenka pochodzi z cyklu „Kurtyna w Górę” i dotyczyła poprzedniej wersji naszej Ojczyzny. Wstawki nawiązujące do dzisiejszej lepszej? Polski, są znacznie późniejsze. Oczko Janusza Gajosa, genialne.
Czy ktoś wie, z jakiego Kabaretu pochodzi ta wersja?
Ja mam to w składance „To samo inaczej”, którą dostałem od fana KOL, mam nadzieję, że to przeczyta. ;-)
Zastanawiam się, czy ta perfekcyjna składanka była kiedyś nadana w TVP, jako osobny program? Czy to jest dzieło genialnego amatora?

Pozdrawiam, (jak mawiał pan Piotruś)
jak zwykle niezwykle serdecznie,
Marek.
Obserwuj wątek
    • fanolgi58 Re: Inwokacja inaczej 31.03.15, 19:50
      Prawidłowy link do Inwokacji:
      www.youtube.com/watch?v=JoDG9I3ep4Y
      gorąco polecam.
    • maciek_m1 Re: Inwokacja inaczej 11.04.15, 22:59
      Witam ! W składance piosenek pt 'To samo inaczej' umieściłem dwie wersje tej piosenki. Pierwsza otwierająca składankę pochodzi z programu 'Tylko dla VIP-ów' (10-2002) a ta kończąca pochodzi z setnego programu pt 'nawet najstarsi górale' i jest zmontowana specjalnie dla tego programu . Ta cała składanka to taka moja radosna twórczość z czasów gdy miałem dużo czasu i jeszcze mi się chciało. Jeżeli ten mix Ci się podobał to znaczy , że nie cała moja robota poszła w gwizdek. Przy okazji warto przypomnieć, źe w czerwcu minie dokładnie 10 lat od wyemitowania ostatniego KOL 'Jest świetnie' Pomyśleć, że przez te dziesięć lat nie było ani jednej powtórki któregoś z KOL Kochajmy więc Panią Olgę za jej Kabarety i całą twórczość bo takich programów już nigdy w TVP nie zobaczymy. To smutne bo nie wiem ilu widzów śmialoby się z dowcipu o murzynie .
      Pozdrawiam
      Andrzej

• japilot11 Re: Inwokacja inaczej 12.04.15, 09:59
        Witam!
        Gratuluję raz jeszcze- składanka "To samo inaczej" jest świetna!
        Trochę jestem zszokowany Twoimi informacjami nt. źródeł 2 wersji Inwokacji- czy był taki program "Tylko dla VIP-ów" (10-2002)?!? Pierwsza wersja Inwokacji pochodzi z programu 1980.04. Jubileusz. i była powtórzona w 1981.02. Misiek. Druga wersja prawie na pewno nie pochodzi z "Nawet najstarsi górale"- przejrzałem go dzisiaj dokładnie wraz końcowymi napisami! Chyba, że mam jakąś niepełną kopię! Skup się, Kolego, i zeznaj jak na przesłuchaniu! Mam wszystkie programy 1977-2005, spisane piosenki i nie mogę znaleźć drugiej wersji, a jest- bo jest w składance! Zagadka nadal intryguje! A ja nie zamawiałem z cytryną!
        Pozdrawiam i proszę o kontakt- Jarek. japilot@o2.pl japilot@poczta.onet.pl
        • fanolgi58 Re: Inwokacja inaczej 12.04.15, 11:10
          Przyznam, że osobiście wolę z cytryną ale poza tym we wszystkim zgadzam się z przedmówcą.
          Składanka "To samo inaczej" jest tak świetna, że byłem przekonany, że to jakiś telewizyjny program. Jeszcze raz szczerze gratuluję.
          Moja wersja programu jubileuszowego też nie zawiera tej piosenki, ma 37 min i wstawiłem ją tutaj:
          drive.google.com/file/d/0ByhU1Cq2KGfjY1A2TTZFRldCdXc/view?usp=sharing
          Najbardziej zastanawia mnie fakt, że nie ma chyba ani jednej piosenki lub skeczu, w którym byłby taki skład aktorów jak w tych dodatkowych wstawkach do Inwokacji.
          Gdyby udało się wyjaśnić tą zagadkę, to byłoby super.
          Pozdrawiam, Marek
        • maciek_m1 Re: Inwokacja inaczej 12.04.15, 12:43
          Witam ponownie!
          Oczywiście Koledzy macie racie, coś się w starym łbie porąbało a pisałem z pamięci czyli z głowy czyli z niczego i stąd moje błędy. Wersja, powiedzmy tradycyjna była zgrana albo z programu 'Jubileusz' albo z 'Misiek'. Tam chyba nie było zmian, natomiast piosenka końcowa Mix'a pochodzi z programu 'Tylko dla VIP-ów". I to by było na tyle.
          Za wprowadzenie w błąd przepraszam.
          Andrzej
          • japilot11 Re: Inwokacja inaczej 12.04.15, 14:35
            Ja też witam ponownie!
            Wielce Szanowny, i w ogóle Pleno Titulo Kolego Andrzeju!
            No nie powiesz chyba teraz, że nas zostawisz, nieutulonych w żalu, bez tego legendarnego programu- i to chyba faktycznie- "Tylko dla VIP-ów"! Dotychczas nikt na Forum nie awizował istnienia takiego tytułu!
            Może znajdziesz sposób na dostarczenie nam tej kabaretowej strawy? Może na internetowym dysku?
            Osobiście jestem gotów udać się, no może nie pokutnie, ale błagalnie, do samej Częstochowy.
            Pozdrowionka- Jarek.
    • ralf110011 Re: Inwokacja inaczej 14.12.18, 22:04
      ralf110011.oferty-kredytowe.pl
      • japilot111 Re: Inwokacja inaczej 17.12.18, 10:54
        SPAM!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka