Dodaj do ulubionych

siedem życzeń - serial! help help help

10.02.04, 10:14
Kochani pomocy!!! Czy pamiętacie serial w tv "Siedem życzeń" z muzyką
kultowego zespołu ;-) Wanda i Banda? Oczywiście, że pamiętacie. Ja też
pamiętam, ale mam jeden bardzo ważny szczegół do ustalenia. W jakim
mieszkaniu mieszkała sobie filmowa rodzinka z kotem - na pewno typowy blok na
Ursynowie..pytanie brzmi - CZY TO BYŁO MIESZKANIE DWUPOZIOMOWE??? Założyłam
sie z chłopakiem i musimy ustalić jak było w rzeczywistości. Będę wdzięczna
za Wasze informacje!!!

Jak wygram zakład będę baaaardzo zadowoloną osobą, więc liczę na Waszą pomoc
i dobrą pamięć!!! DZIĘKI!
Obserwuj wątek
    • sonny_z_posen Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 10:19
      taaaak, to było właśnmie dziwne, bo w blokowisku totalnym oni mieli
      dwupoziomowe mieszkanie. Schody pamiętam na maksa, zakład wygrałaś ;) Pewnie
      wtedy twórcy serialu nie zdawali sobie sprawy, że ktoś może zwracać uwagę na
      takie pierdy, chociaż może i takie przypadki w blokach są.. np w 'Matkach,
      zonach i kochankach', Kownacka też mieszkała w dwuzpoziomowym mieszkaniu, które
      mieściło się w bloku, ale nie w takich mrówkowcu, więc możliwość że to była
      prawda jest większa.. Obecnie developerzy budują dwupoziomowe mieszkania
      w 'blokach', ale za czasów '7 życzeń'... ?
      • ed_norton Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 10:23
        hmmm a mnie sie wydaje, ze tam antersolka byla a nie pokoj jako taki...ale moge
        sie myslic...poza tym pamietam, ze najbardziej mnie krecilo jak caly swiat
        dopieprzal Panu Rosolakowi...swoja droga to za jakie grzechy ten Buczkowski,
        skad inanad musi sympatyczna postac, ciagle gra jakichs burakow i cepow? taki
        lajf chyba, ze pewne cechy sie wypracowalo i przylgnely nieco mocniej :)
        pozdr
      • bulszyt Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 17:34
        sonny_z_posen napisał:

> mieściło się w bloku, ale nie w takich mrówkowcu, więc możliwość że to była
        > prawda jest większa.. Obecnie developerzy budują dwupoziomowe mieszkania
        > w 'blokach', ale za czasów '7 życzeń'... ?

na warszawskim Ursynowie powstawały na początku lat 80. bloki z wielkiej płyty,
        8-piętrowe, w których były mieszkania dwupoziomowe. Można je "wykryć" po tym,
        że na przedostatniej kondygnacji nie ma okna w jednym z pokoi. Zapewne są tam
        schody.
    • dep Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 10:20
      Kultowy film kultowe mieszkanie .....DWUPOZIOMOWE -BANKOWO.
      pzdr.
      Dep
      P.S. Kto wygral ???
      • cynamon_wanilia Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 10:46
        och..to przykre..przegrałam z kretesem maj dir, ale coz..bede sie trzymac tej
        wersji z antresolka...;-)

dzieki!
    • lunatica Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 10:59
      antresola na bank! mama darka miała tam swoją pracownię. a pamiętacie, jak
      ojciec dariusza wypalił jej (mamie :-)) w projekcie okładki ksiązkowej dziurę
      papierosem, ona (mama) była załamana, a projekt okazał się hitem...
      • cynamon_wanilia Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 12:09
        Dzieki Ci o Bogini!

moze jeszcze tak calkiem nie przegralam..;-)
    • Gość: KIRA Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: *.crowley.pl 10.02.04, 12:11
      DWA POZIOMY NA 100% o ile dobrze pamiętam:))) ale nie na pewno dwupoziomowe
      • lunatica Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 12:14
        no, półtorapoziomowe :-) 1 poziom + antresola z fajnymi (jak na tamte czasy
        drewnianymi schodami prowadzacymi do królestwa mamy dariusza :-))
    • moboj Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 12:22
      w tym mieszkaniu na bank była antresola.
      mogliby znów pokazać ten serial, bo wypadałoby sobie dialogi odświeżyć:)
    • tomcio6776 Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 12:27
      cynamon_wanilia napisała:

> Kochani pomocy!!! Czy pamiętacie serial w tv "Siedem życzeń" z muzyką
      > kultowego zespołu ;-) Wanda i Banda? Oczywiście, że pamiętacie. Ja też
      > pamiętam, ale mam jeden bardzo ważny szczegół do ustalenia. W jakim
      > mieszkaniu mieszkała sobie filmowa rodzinka z kotem - na pewno typowy blok na
      > Ursynowie..pytanie brzmi - CZY TO BYŁO MIESZKANIE DWUPOZIOMOWE??? Założyłam
      > sie z chłopakiem i musimy ustalić jak było w rzeczywistości. Będę wdzięczna
      > za Wasze informacje!!!
      >
      > Jak wygram zakład będę baaaardzo zadowoloną osobą, więc liczę na Waszą pomoc
      > i dobrą pamięć!!! DZIĘKI!

Wszystko się zgadza,ale zespół nazywał się : "BANDA I WANDA" :)))
      • lunatica Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 13:08
        tak tak BANDA I WANDA
        • lunatica Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 13:11
          a Wanda wiele razy mówiła, że to ukłonw stronę "bandy", żeby byli pierwsi
          wymienieni w nazwie zespołu... no i alfabetycznie też się zgadza.
    • Gość: jhopfer Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: 195.117.187.* 10.02.04, 13:17
      oczywiście , że dwupoziomowe pozdrawiam jacek
      • Gość: mm Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: *.crowley.pl 10.02.04, 13:34

przypomnijcie sobie ten odcinek z kapela w mieszkaniu w bloku, przeciez oni
        ledwo sie zmiescili

bylo dwupoziomowe, ale ten 2. poziom to antresola

HATOR, HATOR

pozdrawiam
        • cynamon_wanilia Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 14:32
          Dzieki za te antresolke.... uratowaliscie moje dobre imie i honor..;-)))
          • mar_ciocha Re: siedem życzeń - serial! help help help 10.02.04, 16:17
            Nie jestem pewna, czy akurat to serialowe mieszkanie było na Ursynowie,
            natomiast na Ursynowie - np. na Cybisa stoją dziesięciopiętrowe bloki, w
            których na ostatnich piętrach są dwupoziomowe mieszkania. Przyznawano
            je "artystom" jeszcze "za komuny". M.in. mieszkała tam kiedyś bodajże Maryla
            Rodowicz. Inna sprawa, że w Siedmiu życzeniach jest chyba niski blok. Ale może
            też z "artystycznymi" mieszkaniami:)
            Pozdrawiam:)
    • Gość: kamil Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 10.02.04, 17:25
      macie racje urysnów...

zobacz\:www.media.aq.pl
    • Gość: rademenes Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.02.04, 17:30
      Antresola!!!
    • Gość: wincenty Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: *.stacje.agora.pl 10.02.04, 19:07
      tak jest, matka (grała ją kudłata taka z kabaretu Olgi Lipińskiej ta od Misiek
      chcesz lyzaka) schodziła durch po tych schodach
      • Gość: balin (senemedar) Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: 212.14.60.* 10.02.04, 21:59
        DARIUSZUUUU...
      • Gość: olka Re: siedem życzeń - serial! help help help IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.02.04, 22:24
        Mamę grała Izabela Olejnik, ale to chyba nie była ta od lyzaka. Tamta to
        druga z duetu od Lipinskiej to - nie pamiętam nazwiska- żona Janusza
        Rewinskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka