Gość: pipi Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.unknown.vectranet.pl 14.05.12, 18:21 Nawet jej się nie chciało założyć do tej akcji białych rękawiczek.:) Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:30 wkurza mnie w tych serialach to jak Ci ludzie reagują na takie akcje No każdy na miejscu graży to by jebnął tej hienie taką ripostę, że zapomniałaby jak trafić do wyjścia i spieprzałaby balkonem. A tu graża wywaliła oczy ( swoją drogą ma straszny wytrzeszcz , powinna tarczyce sobie zbadać), zrobiła minę i już. Toż przeciętna kobita by się tarzała tam na tym dywanie z taką francą Link Zgłoś
shatmach Re: Matka Martyny [Klan] 14.05.12, 18:35 No, ale właśnie Grażynka taka spokojna jest więc to nie dziwi. Co miała zrobić? Może normalnie by ja wyprosiła z domu, ale ze względu na Maćka nie chciała. Ta kobieta zaraz zabroniła by mu się z Martyną spotykać. Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:40 ale to ze względu na chimery Maćka niech najlepiej wycofa udziały w el-medzie, połowę wygranej da tej hienie i wszyscy będą zadowoleni. Nie można się tak dać podporządkowywać woli dziecka, nawet z zespołem downa, bo Graża ma jeszcze dwoje dzieci którym należy się jakaś przyszłość i o których musi dbać Link Zgłoś
toxicity1 Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 18:56 Teoretycznie - kasa jest Graży. I tylko Graży. Zrobi z nią co zechce. Kupon przecież jest na okaziciela. Link Zgłoś
shatmach Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 19:01 Gość portalu: jaggna napisał(a): > ale to ze względu na chimery Maćka niech najlepiej wycofa udziały w el-medzie, > połowę wygranej da tej hienie i wszyscy będą zadowoleni. Nie można się tak dać > podporządkowywać woli dziecka, nawet z zespołem downa, bo Graża ma jeszcze dwoj > e dzieci którym należy się jakaś przyszłość i o których musi dbać Bez przesady. Kto tutaj mówi o oddawaniu kasy? Nie chciała jedynie by kobieta ucięła kontakt Martynie z Maćkiem. Wiadomo, ze ona normalna nie jest, a Maciek pewnie bardzo by przezył coś takiego.. Poza tym może właśnie Grażynka taka jest. Nie każdy musi przecież reagować w sposób nerwowy. :) I tak wiemy z zapowiedzi kolejnego odcinka, że Graża jej odmówi więc nie ma się co obawiać, że kasa przepadnie w lepkich łapach mamusi Martynki. Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 19:03 narazie wiemy że Graża będzie szantażowana i będzie rozważać :) Link Zgłoś
toxicity1 Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 18:38 Gość portalu: jaggna napisał(a): Toż przeciętna kobita by się tarzała tam na tym dywanie z taką francą Ze zdziwieniem odkryłam, że nie jestem przeciętną kobitą.:P Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:42 a ja odkryłam ze tu wszyscy wszystko biorą na serio. Nawet serial :) Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:44 i rozumiem że jak u was w domu zjawia się ktoś, kto rości sobie prawo do waszej kasy, to ze spokojem dopijacie kawkę i i strzelacie minkę. Poza tym, wszystko ok Link Zgłoś
toxicity1 Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 18:54 Gość portalu: jaggna napisał(a): > i rozumiem że jak u was w domu zjawia się ktoś, kto rości sobie prawo do waszej > kasy, to ze spokojem dopijacie kawkę i i strzelacie minkę. Poza tym, wszystko > ok Wiesz, nie wyobrazam sobie, żebym miała taką babę powalić na podłogę i tarzać się z nią wyrywając kudły. Przeciez można powiedzieć NIE I KONIEC. I dorzucić parę ciepłych słów nt planowanego przejęcia kasy.;) Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:56 Jezu mój, przecież to o tym dywanie to ironia była. Link Zgłoś
toxicity1 Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 18:58 Ironia? To trza było jakiś krzywy usmieszek dołożyć.:) Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 19:02 od teraz bede pamietac, tylko nie spodziewałam się że ktoś weźmie na serio możliwość bójki Grażynki w ich pastelowym mieszczańskim saloniku ;) Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 19:01 tylko sądząc z opisów Graża nie powie nie i koniec, tylko będzie to rozważać, zwierzać się Pawłowi, Mariuszowi i nie wiadomo komu jeszcze, pytać o radę itd. A potem jak tamta zagrozi że nie pozwoli na ślub, to zapewne dopiero się zaczną dylematy. Ona mówi że chce dla Maćka jak najlepiej, a to jest najlepiej wżenić go w rodzinę która czyha tylko na jego kasę? Link Zgłoś
shatmach Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 19:02 Opisów nie czytam, ale przecież było widać, że powie jej jutro nie. Link Zgłoś
Gość: ssssss Re: Matka Mrtyny [Klan] IP: 31.42.2.* 14.05.12, 20:30 Zapomniała w tym zestawieniu o pieniądzach na środki antykoncepcyjne dla Martynki i Maciusia. Link Zgłoś
toxicity1 Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 22:47 Gość portalu: ssssss napisał(a): > Zapomniała w tym zestawieniu o pieniądzach na środki antykoncepcyjne dla Martyn > ki i Maciusia. :D Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Matka Mrtyny [Klan] 14.05.12, 22:57 haha, sama bierze bodajże 1600 zł. za opieke nad swoja córeczka i zięciuniem (o ile dobrze cyfrę przeczytałam). Lepszego środka antykoncepcyjnego nie znajdzie... ;) Link Zgłoś
Gość: sfi Elmed pomoże IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 08:25 Zrobią wazektomię i sterylizację rękami Koziełły... Link Zgłoś
eo_wina Re: Elmed pomoże 15.05.12, 13:10 Ja jednak podejrzewam, ze Maciek i Martyna jak juz bedzie po slubie zaczna desperacko pragnac dziecka. I co wtedy pocznie Graza? Zezwoli? Co do matki Martyny - to jest jakies niepojete, a juz najbardziej komiczne bylo jak poddala "siwetna" idee dotyczaca czesci wygranej, ktora nalezy sie Mackowi - najlepiej przelac ja na specjalne konto, ktorym ona osobiscie bedzie zarzadzac! No po prostu pomyslowy z niej Dobromir. Link Zgłoś
shatmach Re: Elmed pomoże 15.05.12, 18:08 Nie ma kasy to zabieram Martynkę. Brak słów. Za coś takiego bym ja wywalił z domu na zbity pysk. Link Zgłoś
z_plus_z Wydatki matki Martyny 15.05.12, 18:09 Dla dociekliwych ;) img52.imageshack.us/img52/7048/wydatki.jpg M. in. co miesiąc 900 zł na buty i odzież... Link Zgłoś
z_plus_z Re: Wydatki matki Martyny 15.05.12, 18:40 > Co daje miesięcznie 4995 zł. A zakładając, że Graży zostało jeszcze 500 tysięcy (nie wiemy ile zainwestowała, ale pewnie co najmniej 300 tysięcy) to takie pół miliona wystarczyłoby na... 8 lat konsumpcji. Złoty interes. :) Link Zgłoś
Gość: marta-yna Re: Wydatki matki Martyny IP: *.net.stream.pl 15.05.12, 18:27 zaraz zaraz zaraz zaraz - korekta: ooooobciełąbym wydatki na słodycze (b. niewskazane dla osób z ZD), dodać trzeba 150 (30x5zł) na piwo dla Maćka przecież.... a może i dla Martyny! Link Zgłoś
capraia Re: Wydatki matki Martyny 15.05.12, 19:21 Lista wydatków jest kosmiczna!! Kto to widział, żeby co miesiąc kupować buty za 300 zł ?? Oraz ubrania co miesiąc za 600 ? No chyba, że się jest celebrytą i prowadzi się bloga "mejk lajf izjer":) Ale nie dwie osoby niepełnosprawne!!! Link Zgłoś
czarnaandzia Re: Wydatki matki Martyny 15.05.12, 19:57 No kosztorys prima sort:D A te napoje za 320,- to niby co?Ale cyrk:) Link Zgłoś
Gość: marta-yna Re: Wydatki matki Martyny IP: *.net.stream.pl 15.05.12, 20:57 ale ze mnie gapa - przecież jest piwo uwzględnione (320zł) :-) Link Zgłoś
kelle1986 Re: Wydatki matki Martyny 15.05.12, 21:56 A o co chodzi z tym praniem za 150zl/miesiecznie? Link Zgłoś
krzakoska Re: Wydatki matki Martyny 15.05.12, 23:08 > A o co chodzi z tym praniem za 150zl/miesiecznie? pewnie środki piorące i calgon czy cuś. Właśnie, brakuje kategorii "środki czystości"; kosmetyki i chemia gospodarcza. Też parę stówek by walnęła. Link Zgłoś
eo_wina Re: Wydatki matki Martyny 16.05.12, 00:20 ... i koniecznie raz w miesiacu spa dla "opiekunki", coby mogla sie zrelaksowac :-) Link Zgłoś
paskudek1 Re: Wydatki matki Martyny 22.05.12, 12:41 za to na prąd ona tam ma tylko 83 zeta miesięcznie. Ja też tak chcę, ja też.... a za gaz 47, kurcze u nas ostatnio najtaniej był 49 zeta butla, ale to znowu nie na miesiąc idzie, na dwa albo i dłużej. Link Zgłoś
z_plus_z Re: Wydatki matki Martyny 22.05.12, 16:36 > za to na prąd ona tam ma tylko 83 zeta miesięcznie. Bo "Marciusie" będą karnie trzymane - internet 1h dziennie, telewizja 20 minut, chodzenie spać po dobranocce. Dadzą radę. ;) Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: Wydatki matki Martyny IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.05.12, 09:58 Bo ja wiem czy przetarzanie się z taką małpą po dywanie to taki zły pomysł... ;-) No wczoraj to już w ogóle mistrzostwo tupetu przylazła po to żeby wprost powiedzieć, że jak hajsu nie zobaczy to Maciek ma zapomnieć o Marynie. Wcześniej to się krygowała trochę z tym a teraz z ryjem wyskoczyła. Swoją drogą ona ma też wyraźnie w d.pie uczucia własnej córki i jak szmalu nie zobaczy to znajomość jej utnie. Link Zgłoś
Gość: madi Re: Wydatki matki Martyny IP: *.bb.sky.com 23.05.12, 10:25 i grazynka nareszcie sie postawila i powiedziala co mysli. az sie balam, ze sie w koncu na siebie rzuca :) zaskoczyla mnie za to, jak na koniec powiedziala ze moze lepiej, jak oni jednak nie beda razem. czyzby w koncu do niej dotarlo, ze caly ten pomysl z malzenstwem, w ich przypadku to nieporozumienie?! a tesciowa wspaniala- ona chce sie poswiecic dla corki, ona by nie mogla jej zostawic samej sobie, ale ....niech pani mi placi za to pensje i jeszcze za nasze utrzymanie. Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: Wydatki matki Martyny IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.05.12, 10:36 Serial nie serial ale ja tam Grażę podziwiam, że jej nerwy nie puściły. I to ultimatum na odchodnym, że ma tydzień na podjęcie decyzji matko ale pazerne babiszcze! Link Zgłoś
Gość: jaggna Re: Wydatki matki Martyny IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 11:18 no jak na początku pisałam że ten anielski spokój Grażyny w tej sytuacji mnie irytuje, to jaki bulwers był na forum ;) Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: Wydatki matki Martyny IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.05.12, 11:22 Ja tam jestem za tym tarzaniem się ;-) ale by się działo Link Zgłoś
Gość: madi Re: Wydatki matki Martyny IP: *.bb.sky.com 23.05.12, 11:51 a ja staram. sie teraz zrozumiec matke martyny. zostala sama z chorym dzieckiem i o wszystko musiala walczyc sama. pewnie wiele poswiecila i wycierpiala dla corki, nie dziwi wiec, ze nie chce jej 'oddac'. pewnie uwaza, ze nikt poza nia nie zajmie sie lepiej martyna i dlatego traktuje ja z lekka przedmiotowo. z drugiej strony, jako kobieta, czuje sie zmeczona ciagla walka o byt i obowiazkami i dlatego, tak rozpaczliwie probuje'ustawic' siebie i corke. kobitce potrzebna jest terapia i tyle. inna rzecz, ze grazynke chyba ponosi wyobraznia, z ta 'samodzielnosci' ich dzieci. wszak, maciek nawet nie moze sam zostac w domu, czy isc do szkoly, a ona chce mu fundnac osobne mieszkanie i tylko kogos do pomocy?! i pozostaje jeszcze kwestia 'slubu'- formalnie nie do zalatwienia,a panie tak o tym powaznie deliberuja... Link Zgłoś
shatmach Re: Wydatki matki Martyny 23.05.12, 12:18 Dobrze, można zrozumieć to, że matka Martyny chce się teraz ustawić bo wiele córce poświęciła, ale teraz to się kupy nie trzyma. Nie będzie kasy no to nie będzie małżeństwa, znajomość zakończona. Gdzie tutaj jest dobro Martyny? Po co było to poświęcenie? Czy można aż tak lecieć na kasę nie zważając na dobro dziecka? Co ona da od siebie jeśli zamieszkają razem? No owszem będzie się nimi opiekowała, ale przecież nie za darmo. Też mi poświęcenie. To w końcu jej córka, opiekuje się nią i tak w tej chwili (za darmo). No i to 5 tysięcy miesięcznie na ich utrzymanie wzięte z kosmosu. Grażyna została sama, a ma jeszcze dwójkę innych dzieci. Nie może wszystkie wpakować w Maćka. Grażynka powinna kopnąć pazerną babę w tyłek i zakończyć to wszystko. Maćkowi kiedyś przejdzie. Link Zgłoś
eo_wina Re: Wydatki matki Martyny 23.05.12, 12:50 A Ty wiesz, co ona by sie miala z Mackiem, gdyby mu powiedziala, ze koniec milosci z Martynka? Przeciez on by im zyci nie dal. Juz raz popadl w depresje, gdy matka zabrala Martynke ze szkoly. Swoja droga, czy oni kiedykolwiek wspominali, jak ona sie nazywa? W kolko tylko "matka Martynki". Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: Wydatki matki Martyny IP: *.home.aster.pl 23.05.12, 13:23 > matka zabrala Martynke ze szkoly. Swoja droga, czy oni kiedykolwiek wspominali, > jak ona sie nazywa? W kolko tylko "matka Martynki". to pani Czerska, imienia nie znam :) Link Zgłoś
Gość: xd Re: Wydatki matki Martyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 13:42 dobra jest taa lista;D patrzcie jaka z martynki modelka;p - co miesiac nowe buty za 300 zl i ciuszki za 600,no no,taka to pozyje;D napoje za 320 zl LOL telefon za 125???a gdzie ona az tyle dzwoni??;D Link Zgłoś