Gość: Ola S. IP: 212.244.142.* 15.03.02, 10:04 Lepiej przecież oglądać Fakty. Fakty są po prostu najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nocomment Re: Nie oglądajmy Wiadomosci! 15.03.02, 17:04 Mówienie "najlepsze" czy "najgorsze" trochę mija tu się z celem, bo tego w żaden sposób nie da się jednoznacznie stwierdzić. Bo dla jednego lepsze są "Fakty", dla drugiego "Wiadomości", dla trzeciego "Informacje" a dla jeszcze innego "Wydarzenia". Niech każdy ogląda to co chce. Ja zostaję przy "Faktach". "Wiadomości" już dawno nie oglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Oglądajmy Wiadomosci IP: 149.156.213.* 15.03.02, 21:45 Ogladam Panorame, Wydarzenia, Widomosci i Informacje i nie zamierzam przylaczyc sie do wezwania. Wrecz przeciwnie wprowadzam watek ogladajmy wszystko tylko nie sensacyjne Fakty, w coraz gorszej od pewnoego czasu (niestety) TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
sw80 Re: Oglądajmy Wiadomosci 15.03.02, 22:36 Gość portalu: Kama napisał(a): > Ogladam Panorame, Wydarzenia, Widomosci i Informacje i nie zamierzam > przylaczyc sie do wezwania. Wrecz przeciwnie wprowadzam watek ogladajmy > wszystko tylko nie sensacyjne Fakty, w coraz gorszej od pewnoego czasu > (niestety) TVN. Jeśli Fakty są według ciebie sensacyjne, to chyba nigdy nie oglądałaś tego programu. Może za dużo naoglądałaś się programów TVP, gdzie informacje kompromitujące w stosunku do pewnych partii (dla ciebie sensacyjne) są najzwyczajniej pomijane. Może jesteś tak wielką fanką niektórych ugrupowań, że ujawnianie pijaństwa ich członków (poparte nagraniem wideo), to dla ciebie działania spiskowe. A gdy Wiadomości wymyśliły historię, że pewien państwowy koncern naftowy finansował kampanię wyborczą pewnego kandydata, wtedy nie było sensacji. Czy TVP przedstawiła wtedy jakiekolwiek dowody? Jeśli ważny rządzący polityk zaciąga kredyt u pewnej osoby, a ta osoba zarabia miliardy na interesach ze skarbem państwa, to informacja o tym nie jest dla mnie sensacyjna. Taką wiadomość powinna przekazać się każda telewizja. Ale dziennikarze z niektórych telewizji (przede wszystkim szefowie redakcji) wolą lizać d... swoim politycznym mocodawcom. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_agent Prawda jest taka... 17.03.02, 09:50 Coż, Kama ma albo nierówno pod sufitem, albo nigdy nie oglądała Faktów. Faktom na początku zarzucano sensacyjność, jednak wtedy program dopiero startował. Poza tym warto przypomnieć tu, co mówili o Faktach ludzie pracujący w Wiadomościach. Zarzucano Faktom dokładnie to, co teraz mają robią inne serwisy informacyjne. Po prostu Fakty pierwszwe wprowadzały innowacje, a że Wiadomości nie było na to stać, najprościej było wyśmiać konkurencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Prawda jest taka... IP: 149.156.213.* 18.03.02, 18:01 W szczegolnosci wiadomosci podawane z ukochanej pana Lisa Ameryki są malo sensacyjne i bardzo wazne. 1.Prezydent Bush (uwazany przez wiekszosc mediow na swiecie za nieudacznika - patrz media niemieckie, brytyjskie i francuskie) u nas jako geniusz udlawil sie niemal precelkiem. 2.Ukochanego psa prezydenta Clintona przejechal samochod. Obydwie wiadomosci poszly jako pierwsze (jedna w styczniu 2002, druga w grudniu 2001) Od tej pory nie ogladam Faktow. Nierowno pod sufitem maja Ci, ktorzy nie potrafia odroznic taniej sensacji od waidomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: i tak trzymać Kama IP: 192.168.100.* 19.03.02, 10:46 A ja tęsknię za duetem Stefanowicz - Tumanowicz ubranym w mundury żołnierskie. Wtedy wiadomosci dotykały sedna sprawy - gdzie jest rewolucja a gdzie kontrrewolucja. Dziś mamy tylko TELEBZDUROWIZJĘ. Pozdrawiam wszystkich byłych telewizyjnych komunistów co się przefarbowali na kapitalistów i dla zmyłki pozakładali garnitury i krawaty od Bossa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip Ola S to PR tvn-u IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.03.02, 02:32 Może nie, ale jeżeli nie to jeszcze gorzej, bo znaczy, że to idiotka. Zaraz wytłumaczę dlaczego. Otóż zdrowa, wykształcona, normalna osoba nagle (rankiem pięknego, prawie już wiosennego dnia, dziesiąta rano) zapałała miłością do faktów... bo przecież są najlepsze! I musiała aż założyć wątek na forum gazety, żeby wykrzyczeć to pełną piersią jednocześnie deprecjonując konkurencyjne Wiadomości. Czy tak postępuje normalna osoba w porze, kiedy większość ludzi dopiero budzi się ze snu? Pozdrowienia zip PS: Wspomniana Ola S uwielbia również p. Tomasza Lisa, uważając go za najlepszego dziennikarza... I temu również daje wyraz w pochwalnych peanach. No cóz - to moga być jeszcze podpuszczki do badania opinii, ale raczej wątpię. PR żyje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: Ola S to PR tvn-u IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 15:17 Uważasz więc że każdy kto ma inne zdanie od ciebie jest idiotą? No coż, w takim razie ok. 4000000 ludzi oglądających codziennie "Fakty" również uważasz za idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip Re: zip - do nocomment IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.03.02, 01:34 Nie, nie chodzi mi o to, ze ktos ma inne zdanie w sprawie wiarygodności Faktów czy też ich profesjonalizmu. W zasadzie sam program mi nie przeszkadza, choć nie uważam, żeby był 'porządny' - zwróć uwagę na proporcję informacji. Czy dużo miejsca poświęca się tam np. wydarzeniom kulturalnym? Nie, natomiast zawsze znajdzie się relacja z wypadku, relacja ze szpitala, gdzie źle potraktowano pacjenta (modny temat w mediach), relacja z urodzenia się dwugłowego cielca, etc... Mnie natomiast brakuje informacji na inne tematy, które nie są polityką, nie wiążą się ze światem kryminalnym, a mogę na tym jakoś skorzystać - przykładowo pójść na wystawę czy przedstawienie... To uważam za najsłabszą stronę Faktów, ale wbrew pozorom, czasem je oglądam... Oczywiście, jeżeli jesteś zdecydowanym zwolennikiem tvn-u, to nie chcę Cię do niczego przekonywać, bo masz swoje zdanie i kwita, ale zwróć ogólnie uwagę na repertuar tej stacji: bbbitwa, rozmowy w toku, niespodzianka klaudiusza, kto mnie tak urządził (te dwa programy to jest wyłacznie product placement, kilkudziesięciominutowa reklama), agent, wieczorami - tenbit i tv.onet, czyli reklamy przedsięwzięc iti i syna pana Wejcherta, do tego aborcja, granice etc... niby programy 'społeczne' - no i telenowele rano, wieczorem trochę sensacji, trochę dramatu, trochę dobrego kina, to fakt. To nie jest szczególnie ambitna zawartość - wszystko ma sprawić, że stacja jak najwięcej zarobi, prezentują sieczkę tylko trochę ładniej opakowaną niż to robi polsat (lepsza technologia). Na zakończenie, powracając do głównego wątku Twojej wypowiedzi - nie uważam za idiotę kogoś, kto ma inne poglądy, ale jedynie osobę, która daje wyraz swojemu uwielbieniu do czegoś tak beznamiętnego i nieciekawego jak Fakty na forum publicznym, tworząc wątek i wypisując peany... Bo czemu to tak naprawdę służy? Czy jest to zachowanie mądre? Naprawdę to jest takie ważne czy ktoś ogląda Fakty a inny Wiadomości? Woli Lisa od Durczoka? Ejże... Pozdrowienia zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola S. Re: Ola S to PR tvn-u IP: 212.244.142.* 20.03.02, 18:28 Gość portalu: zip napisał(a): > Może nie, ale jeżeli nie to jeszcze gorzej, bo znaczy, że to idiotka. > Zaraz wytłumaczę dlaczego. > Otóż zdrowa, wykształcona, normalna osoba nagle (rankiem pięknego, prawie już > wiosennego dnia, dziesiąta rano) zapałała miłością do faktów... bo przecież są > najlepsze! I musiała aż założyć wątek na forum gazety, żeby wykrzyczeć to pełną > > piersią jednocześnie deprecjonując konkurencyjne Wiadomości. Czy tak postępuje > normalna osoba w porze, kiedy większość ludzi dopiero budzi się ze snu? > Pozdrowienia > zip > PS: Wspomniana Ola S uwielbia również p. Tomasza Lisa, uważając go za > najlepszego dziennikarza... I temu również daje wyraz w pochwalnych peanach. No > > cóz - to moga być jeszcze podpuszczki do badania opinii, ale raczej wątpię. PR > żyje. :) No tak. Czy ja Ciebie Zipie kiedys obraziłam? Bo nie przypominam sobie. Otóz bardzo Cię proszę, żebys też mnie nie obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip Re: obraza Oli S IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.03.02, 02:17 Przepraszam bardzo za obraźliwe określenie 'idiotka' którego użyłem. Jednak mimo wszystko nie potrafię zrozumieć sensu tego wątku na forum publicznym. Czy możesz mi to jakoś wyjaśnić? Jeżeli Twoim zadaniem / pracą jest badanie opinii na temat Faktów i Tomasza Lisa, to chylę czoła za przebiegły sposób. Jeżeli to tworzenie dobrego (właściwie - trochę bałwochwalczego) PR, tez ok. Ale jeżeli jest to taka nagła chęć wyrażenia uwielbienia dla programu informacyjnego, to sorry... Może jestem niewrażliwym kretynem (sam się obrażę dla równowagi) ale naprawdę wydaje mi się to idiotyczne. Błędem jest rzeczywiście krytykowanie Twojej osoby zamiast zachowania, co niniejszym staram się naprawić - przecież najmądrzejsi też popełniają gafy. Przepraszam i pozdrawiam. zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip aha - Kama :) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.03.02, 02:39 Kama to jedyna osoba tutaj ze zdrową oceną zawartości Faktów - programu goniącego za tanią sensacją, a nie przedstawiającego rzeczowe informacje. Bo tanią sensacją jest własnie news o łapaniu za tyłek tłumaczki. I jak juz widać, afery żadnej z tego nie będzie. Bo czy to było istotne z punktu widzenia naszych interesów jak kraju przystępującego do UE na konferencji w Barcelonie? a co innego o tej konferencji powiedziały Fakty? generalnie - cały TVN schodzi na psy. Walter podobno kiedyś powiedział, że będą telewizją dbającą o swój wizerunek, taką, o której wiadomo, że pewnych rzeczy nigdy się tam nie zobaczy. Ja wiem, czego tam nigdy nie zobaczę: PEGAZ-a. Pozdrowienia zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: DO ZIPA - NEWS O IWIŃSKIM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 15:15 Gość portalu: zip napisał(a): > Kama to jedyna osoba tutaj ze zdrową oceną zawartości Faktów - programu > goniącego za tanią sensacją, a nie przedstawiającego rzeczowe informacje. Bo > tanią sensacją jest własnie news o łapaniu za tyłek tłumaczki Nie jest żadną tanią sensacją. Bo politykom i to za granicą po prostu nie przystoi się tak zachowywać. W dodatku kiedy te zdjęcia zostały pokazanie (kilka sekund na samym końcu parominutowego materiału) nie było powiedziane, że to poseł Iwiński tylko że "niektórym udzielił się gorący klimat". Widzę, że ty tych "Faktów" po prostu nie oglądałeś, tylko o całej sprawie wiesz z gazet. Zdjęcia te poza tym nie były dziełem TVN-u tylko zostały przesłane przez ESB. A że to był poseł Iwiński powiedziano w "Faktach" dopiero po ukazaniu się publikacji o tym w prasie i po tym jak bezczelnie zaprzeczał jakoby to miało miejsce. Jeśli mówienie o tym uważasz za poszukiwanie sensacji to chyba powinienieś także przestać czytać Wyborczą, bo i ona jednoznacznie skrytykowała zachowanie Iwińskiego. A chyba mi nie powiesz że Wyborcza goni za sensacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip Re: zip - do nocomment 2 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.03.02, 02:05 Gość portalu: nocomment napisał(a): > Gość portalu: zip napisał(a): > > > Kama to jedyna osoba tutaj ze zdrową oceną zawartości Faktów - programu > > goniącego za tanią sensacją, a nie przedstawiającego rzeczowe informacje. > Bo > > tanią sensacją jest własnie news o łapaniu za tyłek tłumaczki > > Nie jest żadną tanią sensacją. Bo politykom i to za granicą po prostu nie > przystoi się tak zachowywać. W dodatku kiedy te zdjęcia zostały pokazanie (kilk > a > sekund na samym końcu parominutowego materiału) nie było powiedziane, że to pos > eł > Iwiński tylko że "niektórym udzielił się gorący klimat". Widzę, że ty > tych "Faktów" po prostu nie oglądałeś, tylko o całej sprawie wiesz z gazet. > Zdjęcia te poza tym nie były dziełem TVN-u tylko zostały przesłane przez ESB. A > > że to był poseł Iwiński powiedziano w "Faktach" dopiero po ukazaniu się > publikacji o tym w prasie i po tym jak bezczelnie zaprzeczał jakoby to miało > miejsce. Jeśli mówienie o tym uważasz za poszukiwanie sensacji to chyba > powinienieś także przestać czytać Wyborczą, bo i ona jednoznacznie skrytykowała > > zachowanie Iwińskiego. A chyba mi nie powiesz że Wyborcza goni za sensacją. Oczywiście... oczywiście, nie jest to tania sensacja ale BARDZO WAŻNY MATERIAŁ. Nie zaprzeczę, że zachowanie polityków za granicą jest istotne, ale poseł Iwiński, nie przesadzajmy... W dodatku, akurat w tym przypadku oraz przy takiej postawie tłumaczki, jest duży margines na różne interpretacje... Materiał filmowy bywa bardzo zwodniczy. Oczywiście, że to nie był materiał tvn-u, ale agencji telewizji lokalnej, tak to jest w wielu innych przypadkach. Od tej agencji pochodzil zapewne cały materiał, tvn sobie go tylko montował. Zresztą, to akurat nie ma takiego znaczenia. Myślę, że w Super Ekspresie byłby to news na pierwszą stronę. To, że Wyborcza tego nie robi, jest miłe, aczkolwiek powiem szczerze, że od dwóch miesięcy już jej nie kupuję i nie zrobię tego do chwili, kiedy nie okaże się, że w łódzkim pogotowiu rzeczywiście miało miejsce przyspieszanie zgonów pacjentów. Może wyda Ci się to dziwne, ale byłem z tą gazetą związany emocjonalnie przez ostatnie 10 lat, czytając ją regularnie od początku moich studiów. Była dla mnie pismem rzetelnym, wyważonym i odzwierciedlała mniej więcej moje poglądy - polityczne i gospodarcze. Również społeczne, choć nie sposób odmówić jej dużego zacięcia w tematach polsko-żydowskich. To jest wyraz jakiejś polityki, ale trudno, mnie to tak bardzo nie obchodziło. Przez te ponad dziesięć lat potrafiłem nieraz dyskutować w jej obronie. Ale sprawa łódzkiego pogotowia mną po prostu wstrząsneła - to znaczy, sposób jej przedstawienia. Oczekiwałem, po pierwszym artykule i reakcjach innych mediów, jakiejś rzetelnej dyskusji, głosu rozsądku, nazywania spraw po imieniu - przewidywania dalekosiężnych skutków ogólnonarodowej histerii, etc. Po prostu - rzetelnej dziennikarki. Nic z tych rzeczy, 'handel zwłokami', zamiast informacjami, 'kiedy zarzuty zbrodni?' - to kolejne tytuły, kilka dni po pierwszym artykule. Z Wyborczej wychynęły najgorsze z możliwych dziennikarskie instynkty, publikowali materiał za materiałem nie przejmując się porządnym sprawdzeniem faktów, opierając się na informacjach kierowców i sanitariuszy, którzy stawali się ekspertami od intubacji i podawania leków. Pojawiały się dramatyczne doniesienia o zaprzestaniu reanimacji 90-letniej staruszki, cierpiącej na wiele schorzeń i prawdopodobnie nie do uratowania, ale 'lekarz nie ratował mojej matki!!!!'... Do tego publikacje p. Cichockiej, któa z upodobaniem napuszcza na lekarzy przeróżnych socjologów i psychologów społecznych, tudzież filozofów. Radzę poczytać te artykuły jeszcze raz i skonfrontować to z obecną sytuacją w łodzi, gdzie okazuje się, że afery tak naprawdę nie było, pavulon używano do zwykłych intubacji, a wielu ludziom wyrządzono zapewne ogromną krzywdę - praktycznie nie do naprawienia, bo nie wierzę, że jakakolwiek gazeta czy telewizja odgrzeje ten temat za dwa, trzy lata i powie: przepraszamy, myliliśmy się. Nikt się słowem nie zająknie. Dla mnie jest to prawdziwa porażka, bo od tej chwili nie mam juz, poza rzeczpospolitą, do której jednak nie mam tak emocjonalnego stosunku, jakiegoś autorytetu w mediach, kogoś na popracie można liczyć zawsze i wiesz, że Cię nie zawiedzie. A Wyborcza, jak widać, potrafi być szmatławcem. taki jest mój stosunek do GW, który, jak widzisz poparłem wyłożeniem powodów. mam nadzieję, że Cię nie rozczarowałem. Wydaje mi się, że masz dość rozsądne podejście do spraw, widziałem jakieś Twoje posty w innych wątkach. nie wiem ile masz lat i jakie doświadczenie życiowe, ja ostatnio przechodzę przyspieszony kurs pokory wobec rzeczywistości oraz 'nieufności wtórnej', która zaczyna chyba cechować każdy mój krok. Dlatego w ten sposób podszedłem do Oli S. Ale - sedno tkwi w powodach, a nie objawach. Pozdrowienia raz jeszcze zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Przeperaaaszam, ale chrzanicsz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 05:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Przepraszam . ale chrzanisz,,, IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 06:02 Gość portalu: nocomment napisał(a): Nie intersuje mnie, co napisal. ON wykorzystuje prawa ludzi, ktorzy udaja, ze nie wiedza, o co chodzi. Za przeproszeniem w sprawch polikyki wschodnio-polskiej bujaj sie!!! Genralnie BSTVN!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: Prawda jest taka... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 15:22 Gość portalu: Kama napisał(a): > Od tej pory nie ogladam Faktow. No to rzeczywiście wiesz o nich najwięcej... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_agent Kto ma racje??? 21.03.02, 14:44 To, że wszystkie inne serwisy informacyjne od Wiadomości do Kuriera PSL24 "ściągają" (co jest normalną koleją rzeczy) od Faktów. Wiadomości wielce narzekają na Fakty, a same idą w ich kierunku jeśli idzie o formę... bo co do treści, to nikt chyba nie ma wątpliwości. Wiadomości są cenzurowane, a to gorsze od upolitycznienia. Bo przy upolitycznieniu podawane są wszystkie wiadomości, choć odpowiednio zmontowane i ze stosownym komentarzem. Natomiast wiadomości nie mówią całej prawdy! Ludzie, nie dajcie się omamić. Nie będę mówić "oglądajcie Fakty", ale muszę - z całą odpowiedzialnością powiedzieć - lepiej nie oglądajcie Wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: do Kamy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 15:05 Nie bardzo rozumiem dlaczego "Fakty" są dla ciebie sensacyjne. Bo ujawniają różne afery? Cóż, jeśli wolisz żyć w nieświadomości to twój wybór. "Sensacje" w "Faktach" są przynajmniej jakoś poparte, czego nie można powiedzieć np. o pewnym filmie na temat arefy FOZZ w TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_agent Re: do nocomment 21.03.02, 14:47 Popieram Pana, Panie nocomment. :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: do Kamy IP: 149.156.213.* 21.03.02, 21:00 Gość portalu: nocomment napisał(a): ,,Nie bardzo rozumiem dlaczego "Fakty" są dla ciebie sensacyjne.'' Bo moim zdaniem są. ,,Bo ujawniają różne afery? Cóż, jeśli wolisz żyć w nieświadomości to twój wybór.'' No własnie. "Sensacje" w "Faktach" są przynajmniej jakoś poparte, czego nie można powiedzieć np. o pewnym filmie na temat arefy FOZZ w TVP... I swietnie. Nie ogladam Faktow, bo nie lubie. Wolno mi. Nie znosze ekipy z Faktow. Wolno mi. Uwazam, ze uklad wiadomosci jest sensacyjny. Wolno mi. Wolno mi to powiedziecc na forum, tak jak Tobie ze Fakty uwielbiasz. Nie robie z tego wyrzutu, ani nie probuje udowodnic jakie to jest beznadziejne. Wiedze czerpie z roznych zrodel. Gazet, radia i telewizji. Ogladam czasem Fakty ludzie pieniadze. Wolno mi. Nie trawie Faktow. Tez mi wolno. Przestancie do diabla obrazac ludzi, tylko przedstawiajcie swoje opinie na temat watku, a nie cudzych slow. Akurat co do prawosci TVN i bylego prezesa stacji mozna powiedziec tez wiele gorzkich slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Nie oglądajmy Wiadomosci! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 11:05 Gość portalu: Ola S. napisał(a): > Lepiej przecież oglądać Fakty. > Fakty są po prostu najlepsze. ----------------- Uważam też, że Fakty są najlepsze niż Wiadomości. Przykład z wczoraj, gdzie wszystkie serwisy informacyjne (chyba tylko poza TVP) ukazały sprawę pana Iwańskiego (jego nieszczęsną rękę na tyłku tłumaczki). Wiadomo Iwański jest z opcji politycznej reprezentującej TVP (czyli z SLD) i swój swego nie będzie oczerniał na oczach milionów widzów. Pozobnie było z Millerem i jego kredytem który zaciągnął w banku A.Guzowatego (tego od Gazpromu). Też nie słyszałam tego w wiadomościach (albo było na dalszych miejscach). I my płacimy abonamenty na konkrentą partię rządzącą TVP i słyszymy i widzimy to, co wszechmocni chcą aby ujrzało to światło dzienne. Dlaczego TVP nie przyznała się otwarcie, że do promocji swojego nowego kanału wykorzystała studio TVN i Faktów i postać Tomka Lisa (z inną głową)? Tego tłumaczenia nigdy nie usłyszymy bo to wstyd! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Nie przekonam sie do Faktow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 23:00 Smieszne argumenty. To ze po raz kolejny pokazano jakas smieszna afere pana Iwanskiego uwaza sie za szczyt dziennikarstwa (chyba rozporkowego). Ostatnio TVN ma coraz wiecej tematow tego typu w wiekszosci swoich programow. I mowie to z zalem, bo pamietam, ze pan Walter obiecywal, ze bedzie lepszy od TVP2, ambitny i z polotem, ze stworzy kanal dla ludzi inteligentnych. Ostatnio przejrzalam program Tv na caly tydzien. Roznicy programowej miedzy TVN a Polsatem nie ma zadnej. Poza tym, ze Polsat robi kawal dobrej roboty krecac polskie seriale, a TVN z tego sie wycofal. Ilosc kreskowek, filmow meksykanskio- argentynskich niemal identyczna. Podobne seks reality szoły i rownie bagniste tok szoły. To ze pracuja tam Olejnik i Lis (wywodzacy sie z mediow publicznych) oraz Sekielski czy kilku jeszcze innych na poziomie, nie swiadczy, ze wszystkie programy informacyjne sa najwyzszych lotow. Tak naprawde, poza nimi TVN nie ma nic do zaproponowania. Kilka dobrych filmow w miesiacu to za malo. Fakty sa niestety dyskusyjne jesli chodzi o zawartosc, poziom i prowadzacych. Pan Lis zachowuje sie czasem jak wyrocznia i mnie tym rozbawia. Nie dalam panu Lisowi prawa do komentowania wydarzen, a on to robi nagminnie. Widzi za mnie, mysli za mnie i komentuje za mnie. Czesto wiec wylaczam go, bo jest meczacy, proamerykanski, zakochany w CNN (nie mam najlepszego zdania o tej stacji, a dwocipy z jej wpadkami kraza nieustannie po internecie). Podobnie dziala na mnie Pienkowska ze swoim rozchisteryzowanym glosem, ze w USA znow cos sie stalo. Dziennikarz powinnien podawc informacje a nie przetwarzac je zgodnie ze swoimi slusznie pogladami. Pozostali prowadzacy Faktow sa bardzo rozni, ale nieraz DUZO lepsi od pana Lisa. Wlasnie z powodu lubianego przez wiekszosc (zdaje sobie z tego sprawe) pana Lisa nie przekonam sie do Faktow. A tak poza tym, co to ma za znaczenie jaki program informacyjny sie oglada? Raz ten, raz drugi. Szczerze powiedziawszy bardzo wkurza mnie agresywny ton zwolennikow stacji TVN. Na przekor innym ciagle widze zlosliwe komentarze TVN-owcow, gdzie ktos wypowiada sie pochlebnie o innej stacji. Ja zawsze wybieram programy i dzis denerwuje sie, ze 3 czesc dokumentu o Wietnamie jest po 24.oo. A do tej pory nie mam co ogladac, wiec sobie pisze. Kazdy oglada to, co lubi. Poza tym Fakty sa ogladane przez 4 miliony w moementach najlepszej ogladalnosci. Od jakiegos czasu niestety jest mniejsza, podejrzewam, ze spadlo im zaufanie widzow w zwiazku z Big Brotherem III. We wniosku, ze Ola S to PR TVN-u cos jest. Pozdrawiam ludzi zrownowazonych i o wywazonych pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip Re: Nie przekonam sie do Faktow IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.03.02, 01:42 Milo slyszec, wlasnie na temat ramówki tvn-u i jego coraz większego podobieństwa do polsatu pisałem do noncommenta-a... Nie wiem co inni widzą ciekawego w tvn-ie? Jest ładniejsza wizualnie od polsatu, ale na tym się kończy. Programowo - żenada. Dla mnie nie ma w tej papce naprawdę nic ciekawego i zastanawiam się, gdzie ja żyję, że coś takiego na siebie zarabia... Pozdrowienia serdeczne zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: Nie przekonam sie do Faktow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 02:54 Dzieki za pomoc. Mam nadzieje, ze wiecej osob z internetu przejrzy na oczy. Czym innym mial byc TVN, czym innym okazal sie po 2 latach. Nie jestem nawiedzona osoba, ale ktos kto ma troche dystansu do naszych mediow, wie, ze TVN nie jest jedyna dobra stacja. Jest na poziomie Informacji i Kuriera czyli Polastu i Telewizji regionalnej. Zaznaczam od razu: nie pracuje w mediach!, natomiast interesuje sie z racji zawodu informacjami o swiecie, a sposob przekazywania tychze w Faktach niestety mnie drazni brakiem dystansu i obiektywizmu. Byc moze dla osob malo znajacych sie na sprawach miedzynarodowych ten przekaz jest do zaakceptowania. Dla mnie niestety nie. Pan Lis nie jest profesjonalista. Ogladajac w tym samym dniu BBC World i NBC news mam zupelnie inny obraz, niz ten ktory przedstawil mi pan Lis. Zna sie jedynie na polityce amerykanskiej i wciaz ja lansuje. Jest to do zaakceptowania: sentyment, itp. Podobnie jak jest do zaakceptowania orientacja polityczna TVP. Ludzie inteligentni i tak wyczytaja sobie subtelnosci miedzy wierszami. Wiem, ze musze obejrzec dodatkowo inne stacje! Ktos, kto ma stycznosc z informacjami z innych krajow wie, ze jest wiele innych, bardzo roznych opinii. Pan Lis jest jak za przeproszeniem otwór od s...., zeby te (inne) poglady przedstawic, bez wzgledu na to, co na ten temat sadzi. Malo tego, ku mojemu zaskoczeniu to wlasnie Informacje z POLSATU (znienawidzonego przez wiekszosc internautow) ma zdroworozsadkowe podejscie. Rozbawila nie ich relacja na temat Busha, gdy przegryzal chrupki czy cos takiego. Byly z jajem i tego zabraklo mi we wszystkich polskich mediach! Rownie zdrowe podejscie do sprawy ,,osi zla' Mr. Busha i konfliktu w Palestynie ma od czasu do czasu ,,7 dni swiat''. NIestety nasza nowa linia opowiadania sie po stronie jedynego, sprawiedliwiego brata zwycieza. To tyle o panu Lisie. Nie wierze w nawrocenie Pana Waltera, choc go bardzo szanuje. W latach 70-tych tchnal zycie w KOMUNISTYCZNA TVP. Dzieki niemu obejrzalam stuio 202 i wiele ciekawych programow, ale nie zamierzam byc mu wdzieczna do konca zycia. Lansowanie osob pokroju ,,pampersow z RMF'' jest dla mnie zenujace. Pan Miszczak juz zniknal z anteny, a mam nadzieje , ze wkrotce znikna jego gwiazdy (Soltysik, Wrona, Drzyzga i inne). MOze sa to gwaizdy sezonu, ale za przeproszeniem do Pani Walter ze studia 202 maja sie jak guano do perly. Problem w tym, co bedzie zamiast? Mam nadzieje, ze jednak zmienia denny kurs i sprobuja jeszcze raz zawalczyc o ludzi z miast i ludzi myslacych. Moze nawet o tych, co obecnie ogladaja Polsat i inne stacje. Mi brakuje czegos pomiedzy TVP 1 i TVP 2. Taki mial byc TVN i niestety nie jest. Na marginesie, dla Pani OLI S. Czy to sie pani podoba czy nie, Polsat jest od marca druga pod wzgledem ogladalnosci stacja. TVN ma sporo do odrobienia i watpie, by musie to udalo z obecna oferta. Mam tez nadzieje, ze Ola S. (pewnie mloda osoba) zastanowi sie zanim zacznie kolejny TVN-owski watek. Telewizja to biznes a nie zabawa. Atakowanie ludzi na forum przypomina mi nieco zaklocanie Radia Wolna Europa. Przepraszam, ale takie mam skojarzenia. Panowie i Panie z TVN nie maja monopolu na wiedze. Przynajmniej dla mnie, bo sa za malo kompetentni. Afery Art-B i inne pojawialy sie zanim byl TVN, wiec bez obrazy, ale TVN nie jest zbawca. Odpowiedz Link Zgłoś