Dodaj do ulubionych

F. Starowieyski - żenada

IP: *.chello.pl 09.12.04, 22:59
Moj Boze...
Az mi bylo za niego wstyd!
Jak mozna miec tak poprzestawiane w głowie!

A kiedys myslalam ze to fajny gosc.
Obserwuj wątek
    • Gość: niezależny Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 23:14
      jedyne co z nim związane i fajne to dupy, które w życiu zaliczył.
      • Gość: doradca Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.aster.pl 09.12.04, 23:16
        Nie znam ani jednej jak to określiłeś "dupy, którą zaliczył". Znam powiedzenie
        o krowie, która.......dużo ryczy to mało mleka daje...
        • Gość: kry Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:19
          ...a Strzelecki to lepszy byl w programie ? nie wiadomo o czym gadal przez
          dluzszy czas...az Grabowski sie zastanawial...

kry
          • tanger_soto Re: F. Starowieyski - żenada 10.12.04, 08:28
            Gość portalu: kry napisał(a):

> ...a Strzelecki to lepszy byl w programie ? nie wiadomo o czym gadal przez
            > dluzszy czas...

Strzelecki w pewnym momencie stwierdzil: "Istnieje taki fetysz prawnika jako
            czlowieka dazacego do prawdy..". Czy ten gosc nie wie, co to znaczy fetysz?
    • Gość: nesta_fan Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 08:35
      On tkwi jeszcze w jakiejś starej epoce -> feudalnej i dzieli ludzi na panów i
      chamów , jak to pogodzić z faktem ,że jest ?) artystą ( artyści to obywatele
      świata , wrażliwi i otwarci).
      A tak na marginesie to większość 'panów' przed wojną to już tylko ziemiaństwo ,
      kupujące tytuły , bo prawdziwa szlachta ( nie sprzedajna magnateria) była
      patriotyczna i dawno juz wyginęła gdzieś na Syberii. I weźmy np panią B.
      Tyszkiewicz , ona przecież była hrabianka a tak się nie zachowuje jak
      ten "artysta" i na pierwszy rzut oka widać ,że jest damą , czego nie można
      powiedzieć o F.S. ( te rysy twarzy ... - czyż nie są plebejskie ? ) .
      • madeleine7 Re: F. Starowieyski - żenada 10.12.04, 08:59
        W ogóle program obnażyl " artystów". Dla mnie to był koniec jak pan z tabloida
        rzucił hasłem o Międzyzdrojach. Na ich miejscu juz bym wyszła.
      • Gość: ja Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 09:10
        No bez przesady... Tyszkiewicz nigdy żadną hrabianka nie była...
        • Gość: Zar Tyszkiewiczowie to była magnateria IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 12:28
          Z Litwy, potem z Małopolski. Chyba żadnego sprzedwaczyka u nich nie było.
          A błękitną krew to lepiej widać w urodzi naszej artystki, zachowanie to bywa
          rózne (program Mamy Cię!), afera z Frykowskim.
          Zacny ród niestety krew się rozrzedza
    • Gość: Artyścitoprostytut Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:30
      Parę kilo i metrów jego twórczości kupiła żona doktora, więc nasz szlachcic
      musiał wczoraj wystąpić. Wyszło i śmiesznie i żałośnie.
      • Gość: . Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.adsl.proxad.net 14.12.04, 14:26
    • Gość: poldi Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:18
      Franciszek F. bełkocze tak jak ostatni prostak.Te jego ciągłe "rozumisz?", brak
      składni w zdaniu, dowcip o "tym od syfilisa" na poziomie innej artystki, Renaty
      B.
      • Gość: upiór Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.icpnet.pl 10.12.04, 22:47
        Wstyd mi za tego prostaka Starowieyskiego. Facet wypomina komuś, że nie jest
        dżentelmenem, a sam... Gdzie staranne wychowanie? Gdzie maniery?
        Tego chyba nie można przegrać w karty!
        Wstyd, Jaśnie Panie
    • umfana Re: F. Starowieyski - żenada 10.12.04, 22:52
      kabotyn
    • Gość: pokrybala Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 23:54
      Społeczeństwo schodzi na psy. Wystarczy ze pojawi sie ktos oryginalny, to zaraz
      wyzywaja go od idiotów. Ale z was dupki
      • Gość: leonardo Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 14:51
        A gdybym na Ciebie nasikał - też bym był oryginalny (chyba, że nie). Nie jest
        sztuką być oryginalnym, bo to umie każdy debil. Sztuka jest mieć klasę.
    • sweetnighter Re: F. Starowieyski - żenada 10.12.04, 23:55
      Wszystko racja, nie rozumiem tylko, czemu się tak dziwicie? Chyba nie wierzycie
      w te załosne mity, że „szlachetne pochodzenie” czyni człowieka lepszym,
      bardziej światłym? I w ogóle że maja tu cos do rzeczy „staranne wychowanie”
      i „maniery”? U arystokracji zawsze szły one w parze z próżniactwem i
      najbardziej prostackmi uprzedzeniami i stereotypami pod adresem „gminu” (który
      miał na zawsze gminem pozostać, bo taki był rzekomo „naturalny porzadek
      rzeczy”). Starowieyski nie jest żadnym wyjątkiem, raczej nieodrodnym
      przedstawicielem swojej klasy. Gdyby to od nich należało, to nadal każdy
      musiałby „znać swoje miejsce”. Natomiast Kulczyk i inni kapitaliści pełnią
      analogiczna co arystokracja i ziemiaństwo rolę w dzisiejszym społeczeństwie,
      tyle że tutaj z kolei źródłem ich dominacji, przywileju i - w efekcie -
      drastycznej społecznej nierówności jest cos bardziej prozaicznego – pieniądz,
      juz bez tej całej zaciemniającej otoczki. Widać zreszta, że Kulczyk, jak każdy
      nuworysz, tęskni do niej – vide małżeństwo córki. Ale ponieważ mamy kapitalizm,
      to własnie hr. Starowieyski musi się płaszczyc przed Kulczykiem, a nie
      odwrotnie.
    • Gość: Gosia Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.chello.pl 11.12.04, 08:39
      U Lisa to jeszc ze nic. Najbardzie to sie zblaznil w programie Sekielskiego i
      Morozowskiego
      • Gość: Pan Tadeusz Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.icpnet.pl 11.12.04, 14:50
        A ja jednak liczyłem na to, że arystrokracja to arystorkracja. Te wszystkie lata
        zrobiły z niej próchno.
        • Gość: babka_ Re: F. Starowieyski - żenada IP: *.chello.pl 14.12.04, 17:16
          Każda tzw. arystokracja, ma swoje korzenie w mafii! Wystarczy przeanalizować
          kto, kogo i kiedy wykolegował z posiadanych dóbr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka