juive1 Re: "Zmruż oczy" 27.01.05, 22:12 Widziałam. Spokój, cisza, muzyka, kolor, niebo, światło.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:22 Przereklamowany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: "Zmruż oczy" IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 27.01.05, 22:27 phi! taki pretensjonalny filmik. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: "Zmruż oczy" IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.01.05, 08:56 A wg mnie nudny, przereklamowany ( nowatorstwo artystycne to przestrzenie jako tło dla fabuły). Pomysł ze zbuntowanym dzieckiem bardzo oklepany. I ta przyjażń z dorosłym obcym - trąci pedofilią. Foremniak nic nie zagrała, tylko pojawiła się w kilku scenach. Za co ta nagroda? No i tytuł - zmruż oczy, patrząc na te przestrzenie? No to obraz jest niewyraźny. A przecież to nielogiczne, bo właśnie trzeba widzieć, żeby zobaczyć. Więc może zmruż, by nie widzieć całości, a jedynie fragm. rzeczywistości? Po co wobec tego te horyzonty? Beznadziejny film. Muzyki nie pamiętam i nie chcę nigdy już tracić czasu na to arcydzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: "Zmruż oczy" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 11:07 Gość portalu: dora napisał(a): > A wg mnie nudny, przereklamowany ( nowatorstwo artystycne to przestrzenie jako > > tło dla fabuły). Pomysł ze zbuntowanym dzieckiem bardzo oklepany. I ta przyjażń > > z dorosłym obcym - trąci pedofilią. puknij-że sie w głowę zanim nastepny raz cos równie głupiego napiszesz; choć z drugiej strony, jakbys szukała pracy w Superexpressie/Fakcie/Uwadze/In terwencji, to masz spore szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekilaiboneti Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:42 a ty, ale - puknelas sie wtedy, co wiesz? to zrob to szybciutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: "Zmruż oczy" IP: *.man.rsk.pl 28.01.05, 09:52 Przereklamowana nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: "Zmruż oczy" 28.01.05, 11:08 mnie troche rozczarował ale rewelacyjny był moment z "ele mele dudki powtarzam ele mele dutki" pomysł dobry przesłanie też ale realizacja jakaś nudnawa Odpowiedz Link Zgłoś
iza481 Re: "Zmruż oczy" 28.01.05, 19:53 Dawno się tak potwornie nie wynudziłam, naprawdę. Obejrzałam z ciekawości, żeby zobaczyć dzieło, które obsypane jest aż takim gradem nagród. Teraz już będę taka ciekawska. Zmarnowany wieczór, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyb Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:17 Genialny - śmietne dialogi - np. Jasiu masz tu Meksyk, piękne zdjęcia, parę fajnych pomysłów i muzka, szczególnie kiedy przyjeżdza warszawka i tańczą te laski do faceta od heksametru w tej wiejskiej, surrealistycznej przestrzeni. Poetycki. Jeden z filmów, które zmieni moje życie - mógłby żyć tak jak postac nauczyciela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: "Zmruż oczy" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.05, 20:37 Refleksyjny film o innym sposobie na życie z niezłymi zdjęciami i lekkim humorem. Ale bez rewelacji: jedna rzecz to wyciszone kino "filozoficzne", a druga panowanie nad fabułą i unikanie mielizn. Sukces połowiczny - dałbym 3 na 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: "Zmruż oczy" IP: *.vx.pl / *.vx.pl 28.01.05, 22:24 Dla mnie rewelacja. Daje trochę do myślenia. Faktycznie nic nie mija tylko sie oddala... Jeden z ostatnich lepszych filmów polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: "Zmruż oczy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 10:57 zdecydowanie wolę "Warszawę", choć wygwizdana na FPFFiTv w Gdyni przez wielbicieli "Zmruż..." Odpowiedz Link Zgłoś