Dodaj do ulubionych

Zbyszek "Turystyczna Pios." - niewybredny dowcip ?

IP: *.man.axelspringer.com.pl 17.06.02, 10:00
wczoraj w TV4 i na Polsacie w programie IDOL oprocz wystepow utalentowanych bez
watpienia mlodych spiewakow
pokazano rowniez tzw. "osobistosci castingu". generalnie chodzilo o najbardziej
obciachowe wystepy totalnych świrow bez krzty samokrytyki, ktorzy robili z
siebie niezle posmiewisko.
byl miedzy innymi "chomik" albo pan Zbyszek, wykonawca kultowej
juz "turystycznej piosenki" - chyba wiekszosc z was dostala to mailem....

ogladalem program z wielkim zażenowaniem. nie ulega watpliwosci ze ludzie
pokroju chomika czy zbyszka to osoby lekko upośledzone umysłowo - sposob w jaki
wygladaja, mowia, spojrzenie nie pozostawia cienia watpliwosci co do tego. czy
w obec tego robienie sobie z nich ewidentnych jaj nie jest przez telewizje
przekroczeniem pewnej bariery moralnej ? czy ludzie wystepujacy w takim
programie poprzez swoje ograniczenie umyslowe zdaja sobie do konca sprawe jakie
sa intencje zapraszajacej ich redakcji? moze w swojej błogiej naiwnosci wydaje
im sie ze ktos chce docenic ich "talent" a tym czasem telewizja robi sobie z
chorych ludzi niewybredne dowcipy ?

co o tym sadzicie ?

[ prosze zeby osoby ktore maja zamiar napisac cos w stylu "nie ogladam idola bo
to syf" nie zabieraly glosu - to jest post do tych ktorzy ogladali wczorajszy
program ]
Obserwuj wątek
    • vwdoka Re: Zbyszek 17.06.02, 10:16
      Witaj,
      Nie oglądam Idola ponieważ nie mam Polsatu. Opierając się na Twojej informacji,
      uważam, iż to świadczy o żenująco niskim poziomie moralnym producentów. Nie
      dotyczy to tylko Polsatu, ale wszystkich chyba nadawców TV.
      Pozdrawiam,
      vwdoka
    • Gość: Tysslen Re: Zbyszek IP: 213.17.165.* 17.06.02, 10:28
      Zgadzam się w pełni.
      Niestety takich jak my jest raczej niewielu. Jednak większości widzów przed
      telewizorami ten aspekt zapewne nie interesuje - grunt żeby mieć ubaw...
      • Gość: max Re: Zbyszek IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 10:44
        Tego od turystycznej skrzywdzili,ale panienkom to się chyba należało.Chyba mają
        poprzewracane w głowie inaczej.
        • Gość: Tysslen Re: Zbyszek IP: 213.17.165.* 17.06.02, 11:01
          Britney to fakt - tragedia. Ale ta cała Gabi czy jak jej tam - to na moje ucho
          (bardzo laickie;-), głos miała lepszy niż Patrycja W. Niestety reszta nie ta...
        • Gość: ugugunan Uwaga !!! Rozbieram się do naga!!!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 17.06.02, 11:02

Polsat od dawna jawi mi się jako stacja prymitywna, żerująca na najniższych
          ludzkich instynktach... Z uwagi na powyższe - wcale nie dziwi mnie ich występ
          opisany przez Mass w poście otwierającym wątek.

Ramówka komercyjnych stacji jest ustawiana pod większą część społeczności,
          którą interesuje pogoń za sensacją (typu ojciec wyrzucił dziecko przez okno a
          potem się podpalił i spłonęła cała kamienica - 10 ofiar śmiertelnych...) i
          prymitywna, łatwo przyswajalna pseudorozrywka (polegająca na wyśmiewaniu
          czyjegoś nieszczęścia)...

Mnie to nie dziwi... Mam do tego typu programów odpowiedni dystans a o ich
          producentach wyrobioną opinię... Na to pozwala mi świadomość i zdolność do
          refleksji... Czego i Wam życzę!
    • Gość: maggda Re: Zbyszek IP: *.armada.pl / 10.10.10.* 17.06.02, 11:31
      Niestety to bylo to bardzo smutne widowisko. Kawałki ze Zbyszkiem nie powinny
      ujrzeć światła dziennego i powinny być zatrzymane przez realizatorów programu.
      Lubię i oglądam program Idol - ludzie, którzy coś sobą reprezentują i dowcipne
      celne uwagi jury - ale to kładzie się cieniem na całą produkcję! Brawo Zbyszek,
      brawo Chomik za próbę realizcji swoich marzeń! Producenci programu czas na
      refleksję!
    • valeria Re: Zbyszek 17.06.02, 12:02
      Sorry, nie oglądałam tego programu - o co chodzi z "Piosenką Turystyczną" i
      Chomikiem?

Niech ktoś opisze!

Chcę dodać, że z pewnymi uwagami w tym wątku się zgadzam. Oglądałam któreś
      eliminacje, z Katowic chyba. Był tam człowiek, fakt, że trochę dziwnie się
      trochę zachowujący,ale jednak w normie, z którego też zrobili jelenia...
      • nabialowiec Re: Zbyszek 17.06.02, 12:25
        Wszyscy macie racje - Polsat zawsze byłw cieniu TVN-u jezeli chodzi o umiejetność
        żerowania na cudzym nieszczęściu. Zresztą trudno im będzie pobić Walterowców
        (ktoś ma tutaj skojarzenia z Jackiem Kuroniem?) po tym, jak ci ostatni robili
        kiedyś relację na żywca, z wodowania samochodu pełnego dzieciaków na oczach
        oszalałej z przerażenia matki...
        A swoją drogą to Zbyszek jest sprawniejszy fizycznie niźli np. Chemik - szpagat
        jak ta lala;-))
    • bukowski27 nie dokonca si ezgadzam.. 17.06.02, 15:36
      znaczy nie wiem jak to z tym chomikiem bylo... moim zdaniem stwierdeznie ktore
      tu padlo, ze te osoby wygladaly na takie zlekko zachwiana rownowaga psychiczna
      jest nie na miejscu... co od turystycznej piosenkii zbyszka (?), to jedyne co
      zrobiono w tym watku to wysnuto po wygladzi egoscia ze jest psychiczny (taki
      wrwazenie odnosze czytajac poiwyzsze posty) i polsat sobie jaja robil... moim
      zdaniem, chlopak ma dystans do siebie (np. stweirdzenie o chlopakach z
      silowni;)) i traktowal wystep jako zabawe... i bardzo sympatycznie zostal
      przyjety przez publicznosc... bardziej dl amnie zenujace bylo nabijanie sie z
      tej blondyny. po raz pierwszy w zyciu zobaczylem glupia blondynke...
      • siano01 Re: nie dokonca si ezgadzam.. 17.06.02, 16:57
        bukowski27 napisał(a):

> po raz pierwszy w zyciu zobaczylem glupia blondynke...

Do kroćset, ja również! Zdarzało się spotykać z zachowaniami "pachnącymi"
        zagrywkami blondynek z dowcipów, ale we wczorajszym programie, jako żywo, ukazał
        się dowód na to, że dowcipy te mają solidną podstawę. To była prawdziwa blondynka
        z kawałów :D

Pozdrawiam
        siano

• Gość: massca Re: nie dokonca si ezgadzam.. IP: *.acn.pl / 10.133.129.* 17.06.02, 17:48
        bukowski27 napisał(a):

> znaczy nie wiem jak to z tym chomikiem bylo...

pokazali kolesia w tureckim sweterku, z wystajaca
        gorna szczeka, dziwnym wasem, wlosami na pazia
        i dlugim kosmykiem z tylu, ktory lekko seplenil
        i w ogole wygladal bardzo dziwnie.
        no i raczej mowil cos niz spiewal.
        mi osobiscie wydaje sie ze takie wystepy jednak
        powinny byc przysloniete kurtyna milczenie
        bo pokazywanie tego jest jawnym szyderstwem

>moim zdaniem stwierdeznie ktore
        > tu padlo, ze te osoby wygladaly na takie zlekko zachwiana rownowaga psychiczna
        > jest nie na miejscu...

zgadzam sie ze ferowanie wyrokow kto jest normalny a kto nie jest
        moze byc sprawa ryzykowana, ale moje zdanie podzielilo
        wiele osob z ktorymi rozmawialem i dlatego tak napisalem.
        co innego swiadome robienie sobie jaj z telewizji i z samego siebie
        majac podejscie z dystansem , a co innego nieswiadome podstawianie
        sie pod topor telewizyjnej pazernosci na ludzkie ulomnosci
        psychiczne....

> co od turystycznej piosenkii zbyszka (?), to jedyne co
        > zrobiono w tym watku to wysnuto po wygladzi egoscia ze jest psychiczny (taki
        > wrwazenie odnosze czytajac poiwyzsze posty) i polsat sobie jaja robil... moim
        > zdaniem, chlopak ma dystans do siebie (np. stweirdzenie o chlopakach z
        > silowni;)) i traktowal wystep jako zabawe...

no wlasnie jego wyglad, wypowiedzi, spojrzenie, "wystep" spowodowaly
        ze cos mi w nim nie pasowalo.
        coz, specjalista od zdrowia psychicznego nie jestem wiec
        nie ma sensu dyskutowac na temat czy zbyszek zdaje sobie sprawe
        ze ludzie rycza ze smiechu bo jest taki nieporadny
        i nie ma zadnego talentu do tego co robi
        czy tez ze po prostu jako czlowiek uposledzony umyslowo
        bierze z naiwnoscia swiat takim jak sie jemu przedstawia
        i cieszy sie ze jest taki popularny...

> i bardzo sympatycznie zostal

myslisz ze to byla SZCZERA sympatia wynikajaca ze zdolnosci
        wokalno-tanecznych czy tez rechot z kogos szurniętego ktorego
        udalo sie namowic na wystep w studio ?

> przyjety przez publicznosc... bardziej dl amnie zenujace bylo nabijanie sie z
        > tej blondyny. po raz pierwszy w zyciu zobaczylem glupia blondynke...

a to co innego. laska ktora sie lansuje z premedytacja i wierzy gleboko w swoej
        umiejetnosci. z niej nawet sie nie smialem, nie potrafie patrzec na rzeczy tak
        żenujące...

• Gość: qqryq72 Re: Zbyszek IP: *.tlsa.pl 17.06.02, 15:57
      Podobno śpiewali lepiej od Edyty na Mundialu !!!
    • Gość: olivier Re: Zbyszek IP: *.parp.gov.pl / 10.10.0.* 17.06.02, 16:56
      jesli chodzi o zbyszka i chomika, to jasne ze można miec zastrzezenia co do
      pokazywania ich ...ale sądze ze gumis , britney i akwizytorka wypadli swietnie
      w szczegolnosci gumis......mi sie podobało..a to ze pojawili sie na koncercie
      swiadzczy o tym ze maja dystans do siebie..
    • siano01 Re: Zbyszek 17.06.02, 17:03
      Gość portalu: mass napisał(a):

> ogladalem program z wielkim zażenowaniem. nie ulega watpliwosci ze ludzie
      > pokroju chomika czy zbyszka to osoby lekko upośledzone umysłowo - sposob w jaki
      > wygladaja, mowia, spojrzenie nie pozostawia cienia watpliwosci co do tego.

Nie wiem, czy upośledzone umysłowo, ale zgadzam się, że takie sprawiają wrażenie
      :((( Ale chciałbym zwrócić uwagę na to jak prowadził dialog Maciek Rock, a jak
      robił to Kuba: naprawdę, nijak w wypowiedziach Rocka nie było słychać nabijania
      się, lekceważenia itp. Traktował tych "nieudaczników" jak normalnych rozmówców -
      nie odmawiał im posiadania piątej klepki... Na tym tle bardzo nieładnie i
      żenująco wypadł Kuba, którego docinki były mało wyrafinowane, głupie i miały
      cechy jawnego nabijania się z rozmówców. Żeby tak w żywe oczy z kogoś sobie jaja
      na wizji robić? :((

Pozdrawiam
      siano

PS: Chodzi oczywiście o tego wysokiego Kubę, a nie Kubę Powiatowego ;))))
      • Gość: Margaret Re: Zbyszek IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 17.06.02, 19:31
        Jak dla mnie program w Tv4- cały, był żenujący;pod publiczkę i wręcz przykro
        się robiło patrząc na tych ludzi...dlatego wylączylam.
        pzd.
      • Gość: Zgred 2 Re: Zbyszek IP: *.chello.pl 18.06.02, 00:37
        siano01 napisał(a):

> Nie wiem, czy upośledzone umysłowo, ale zgadzam się, że takie sprawiają wrażeni
        > e
        > :((( Ale chciałbym zwrócić uwagę na to jak prowadził dialog Maciek Rock, a jak
        >
        > robił to Kuba: naprawdę, nijak w wypowiedziach Rocka nie było słychać nabijania
        >
        > się, lekceważenia itp. Traktował tych "nieudaczników" jak normalnych rozmówców
        > -
        > nie odmawiał im posiadania piątej klepki... Na tym tle bardzo nieładnie i
        > żenująco wypadł Kuba, którego docinki były mało wyrafinowane, głupie i miały
        > cechy jawnego nabijania się z rozmówców. Żeby tak w żywe oczy z kogoś sobie jaj
        > a
        > na wizji robić? :((
        >

Zgadzam się całkowicie - Kuba Rutnicki zachowywał się poniżej wszelkiej krytyki.
        Jak on mógł ogłosić wszem i wobec że Zbyszek (ten od "Turystycznej piosenki")
        właśnie złożył swoją ofertę w biurze matrymonialnym? Tamtem chyba mu się zwierzył
        z tego przed programem. To jest przecież sprawa bardzo osobista i dramatyczna -
        przyznanie się że ktoś ma kłopoty ze znalezieniem życiowego partnera. K. Rutnicki
        zrobił wrażenie jakby sobie z tego nie zdawał sprawy, co go zdyskwalifikowało w
        moich oczach. Pomijam wątek, mówiąc delikatnie, pełnej świadomości gości "Idola"
        tego w czym uczestniczą. Chyba jednak zdawali sobie sprawę że to jest zabawa i że
        mogą się ośmieszyć. Zresztą tak fatalnie nie wypadli.
        Również uważam że Maciek Rock jest w porządku. Jest grzeczny, uspokaja
        uczestników, itd. On chyba jest z jakiegoś radia. Kim on jest z zawodu? Może
        psychologiem?
        • Gość: Margaret Re: Zbyszek IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 24.06.02, 19:10
          tak -maciek jest z radia, a raczej byl-z Tok-fmu..ale psychologiem nie
          jest :)))..
          chyba studiuje dziennikarstwo
          pzd.
          m
          • Gość: czapski Re: Zbyszek IP: *.net.szczecin.pl 24.06.02, 19:58
            rzeczywiscie trzeba przyznac ze Maciek Rock ma duza doze talentu i wyczucia (ah
            gdyby nie ta koszulka z Che Guevara na castingach). A co do Zbyszka - to było
            po prost przykre i zrobiło mi sie go naprawde bardzo żal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka