Dodaj do ulubionych

Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny

06.06.05, 10:51
Jeden z tych piłkarzy, ktorzy nie tylko grają (grali), ale mają też coś do
powiedzenia. Dawno temu moim idolem był L. Ćmikiewicz.
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 11:43
      To prawda,sam się zdziwiłem.Na prawdę inteligentny,sensowny człowiek.
      • marecki997 Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 12:17
        Gdyby był taki inteligentny, to chociaż skończyłby zawodówkę. To prawda że
        większość piłkarzy nie ma matury, ale prawie każdy ma przynajmniej jakiś zawód
        wyuczony, a pan Maciek, który tylko pozuje na inteligenta, jako jeden z
        nielicznych zakończył edukację na podstawówce. Nie zmienia to faktu, że lubię
        tego człowieka - byłem jego fanem jako piłkarza, bo miał naprawdę niesamowite
        występy jako bramkarz. Ale bycie dobrym piłkarzem to jedno, a intelektualistą -
        co innego. Podobnie z panem Janem Tomaszewskim.
        • villac do marecki997 06.06.05, 12:51
          magistrze marecki997 - a wy po tych swoich "studiach" bardzo słabo dajecie
          sobie radę i ze składnią zdania, i z interpunkcją, i kłopoty macie z
          elementarną budową zdań itd. itp. długo by wymieniać. Czy wobec tego marecki997
          nie sądzicie , że należałoby sie trochę poduczyć przed przelewaniem swych "
          złotych myśli" na ekran monitora i publikowaniem na forum. Co marecki997 ?

"MATOŁ I BURAK
          Z KAŻDEJ SZKOŁY WYJDZIE
          MATOŁEM I BURAKIEM"
          • marecki997 Re: do marecki997 06.06.05, 13:59
            Panie villac, specjalisto od ortografii i interpunkcji - nie słyszał pan o czymś
            takim jak wielka litera?
            • piotr7777 Re: zasada tła 06.06.05, 14:59
              Maciej Szczęsny przez wiele lat był kolega klubowym Marka Jóźwiaka a na jego
              tle to każdy prezentował się inteligentnie.
              • dr.verte Re: zasada tła 06.06.05, 15:01
                piotr7777 napisał:

> Maciej Szczęsny przez wiele lat był kolega klubowym Marka Jóźwiaka a na jego
                > tle to każdy prezentował się inteligentnie.

I co ta wypowiedź wnosi do tematu?Chciałeś przysr.. Jóźwiakowi?
        • mctiggle Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 07.06.05, 19:32
          marecki997 napisał:
          > Ale bycie dobrym piłkarzem to jedno, a intelektualistą - co innego.

Bycie intelektualistą to jedno, a bycie inteligentym to całkiem co innego.
          Wykształcenia to może Maciek nie ma, ale łebski z niego gość, a i komentarze miewa błyskotliwe.
    • yane.yane Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 15:09
      Szczesny to przedstwiciel tej malenkiej grupy pilkarzy, ktorzy potrafia sensownie wyartykulowac swoje mysli. Moze nie uzywa wyrafinowanego slownictwa, ale przynajmniej sluchajac go nie chowam glowy pod dywan ze wstydu, ze nie mozna poprawnie sklecic jednego zdania.
      W czwartek w "Co z ta Polska?" przyjemnie sluchalo sie tego co mial do powiedzenia Dudek :)
      Poza tym brutalna prawda jest taka, ze ktos kto chce powaznie zajac sie pilka nozna raczej nie moze liczyc na to, ze zdziala wiele jako "naukowiec". Ci nieliczni pilkarze, ktorzy postanowili zdobyc wyzsze wyksztalcenie nie zaszli zbyt daleko jako pilkarze :/
      • marecki997 Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 15:35
        O, z tym już się zgodzę. Pan Maciek jest wygadany i to mu trzeba oddać. Przez
        kilka miesięcy w telewizji niemal codziennie pokazywano posła, którego co
        trzecim słowem było "eeee..." albo "yyyy...". A Szczęsny przynajmniej mówi
        prostymi słowami, ale bez zająknięcia to, co wielu piłkarzy i kibiców podziela.
        Nie zdobył wykształcenia, ale przynajmniej nadaje się na komentatora sportowego
        (lepszego niż red. Szpakowski), więc o przyszłość nie musi się martwić.
        • bokaj Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 18:56
          a po co Mu wykształcenie, skoro ma umysł sprawny, błyskotliwy, a logika Jego wypowiedzi jest bez zarzutu.
          lepszy niewykształcony inteligent, niż wykształcony kretyn (tacy są dopiero niebezpieczni!)
        • bokaj Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 18:56
          a po co Mu wykształcenie, skoro ma umysł sprawny, błyskotliwy, a logika Jego wypowiedzi jest bez zarzutu.
          lepszy niewykształcony inteligent, niż wykształcony kretyn (tacy są dopiero niebezpieczni!)
          • kosa_zalogowany Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 19:38
            Maciek to ciekawy sportowiec. Miał skomplikowany życiorys, nie było mu lekko.
            W W-wie mówimy wyrósł na ludzi, a na wykształcenie na prawdę nie stało mu czasu. Trudny rogaty charakter, często miewał pochopne sądy ale w sprawie ostatnich piłkarskich afer prezentuje wyważony osąd. Jednakże IPW to nie jest
            właściwy program dla Maćka, inteligentny piłkarz to nie inteligent, z całym szacunkiem dla Maćka, to nie jego problem kogo zaprasza Miecugow, a z reguły są to pisarze, wybitni aktorzy, profesorowie i różni inni mędrcy. A może nie mam
            racji, że już nic nie może być ekskluzywne, nawet program kulturalny ma być zwyczajny, jak to mówi Miecugow taki przaśny i sam daje temu wyraz, występując
            w bezsensownym programie Szkło kontaktowe, gdzie goście są interesujący i ciekawi no i on elita dziennikarska ale razem nic nie tworzą, to takie luźne spotkanie towarzyskie, no marne to.
            Pzdr.
            • forumowicz_pospolity Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 06.06.05, 21:54
              kosa_zalogowany napisał:

Jednakże IPW to nie jest
              > właściwy program dla Maćka, inteligentny piłkarz to nie inteligent, z całym sza
              > cunkiem dla Maćka, to nie jego problem kogo zaprasza Miecugow, a z reguły są to
              > pisarze, wybitni aktorzy, profesorowie i różni inni mędrcy

to nie tak - widziałem w tym programie min Glacę ze "Sweet Noise", Muńka
              Staszczyka, jeszcze paru muzyków- chodzi raczej o ludzi którzy mają coś
              ciekawego do powiedzenia bez patrzenia w ich wykształcenie
              na tej zasadzie trafił tez Szczęsny - i bardzo dobrze
              • nachricht Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 07.06.05, 08:45
                Z całym szacunkiem, ale Muniek Staszczyk skończył polonistykę na UW, więc nie
                rozumiem, czemu przytoczyłeś jego nazwisko. Owszem, może i momentami nie
                wypowiada się składnie, ale magistra ma (pracę magisterską napisał o swoim
                zespole!). A tak w ogóle, to kto powiedział, że gośćmi mają być "inteligenci",
                cokolwiek to znaczy. Tu chodzi o inny punkt widzenia, nie o innych
                reprezentantów inteligencji. Swoją drogą, to Szczęsny nie musi się wstydzić
                niczego, zwłaszcza, że skończył tylko podstawówkę (jestem pewien, że go to
                teraz uwiera). A wywiadu nie widziałem, ale rozmawiałem niedawno z G.M. i cykl
                tych wywiadów ma być wydany w jednym z wydawnictw w Gliwicach.
                • forumowicz_pospolity Re: Inny punkt widzienia i Maciej Szczęsny 07.06.05, 09:44
                  nachricht napisał:

> Z całym szacunkiem, ale Muniek Staszczyk skończył polonistykę na UW, więc nie
                  > rozumiem, czemu przytoczyłeś jego nazwisko. Owszem, może i momentami nie
                  > wypowiada się składnie, ale magistra ma (pracę magisterską napisał o swoim
                  > zespole!).

przecież ja do Muńka nic nie mam, wiem że skończył polonistykę, a przytoczyłem
                  jego nazwisko razem z Glacą (który też mógł skończyć studia wyższe, nie wiem)
                  żeby pokazać że do programu nie zaprasza się tylko profesorów, wybitnych
                  aktorów ale takze ludzi młodszych choć juz z doswiadczeniem, a podstawowym
                  kryterium jest właśnie umiejętność zaprezentowania ciekawego punktu widzenia
                  i dlatego Szczęsny pasował tam jak ulał

A tak w ogóle, to kto powiedział, że gośćmi mają być "inteligenci",
                  > cokolwiek to znaczy. Tu chodzi o inny punkt widzenia, nie o innych
                  > reprezentantów inteligencji. Swoją drogą, to Szczęsny nie musi się wstydzić
                  > niczego, zwłaszcza, że skończył tylko podstawówkę (jestem pewien, że go to
                  > teraz uwiera). A wywiadu nie widziałem, ale rozmawiałem niedawno z G.M. i cykl
                  > tych wywiadów ma być wydany w jednym z wydawnictw w Gliwicach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka