25.06.05, 21:13
Witam :)

Zaczynajmy nowy watek, moi drodzy :)
W poprzednim rozmawialismy m. in. ze Slawkiem Uniatowskim.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=25499633
Obserwuj wątek
    • jodarek1 Re: IDOL 4.42 25.06.05, 21:29
      No i wystąpili na koncercie Trendy, miodzio :)
      • hebat Re: IDOL 4.42 25.06.05, 21:31
        Jak oni się na siebie patrzyli. W takich momentach żałuję, żę nie jestem
        mężczyzną ;)No to teraz można zmienić kanał w TV.
        • jodarek1 Re: IDOL 4.42 25.06.05, 21:33
          hebat napisała:

> Jak oni się na siebie patrzyli. W takich momentach żałuję, żę nie jestem
          > mężczyzną ;)

brotherhood jak nic :)
          • ankya Re: IDOL 4.42 25.06.05, 21:41
            Widać, że chłopaki się lubią. All for one, one for all.:) A występ bardzo
            udany. Eh, pewnie trochę trzeba będzie poczekać zanim znowu sie ich posłucha,
            tym razem solowo...
            • jodarek1 Re: IDOL 4.42 25.06.05, 21:44
              ankya napisała:

> Widać, że chłopaki się lubią. All for one, one for all.:) A występ bardzo
              > udany. Eh, pewnie trochę trzeba będzie poczekać zanim znowu sie ich posłucha,
              > tym razem solowo...

No właśnie, eh... :(
              • dzika_rzeka Re: IDOL 4.42 25.06.05, 23:50
                Moi drodzy, bo mnie nie było dawno, wyjechałam na Wyspę i wpadłam na chwilę.
                Pozdrawiam was wszystkich Idolowców, trzymajcie się ciepło.
                (mam nadzieję, że za parę tygodni będę mieć internet to pogadamy. Póki co -
                Maciek wygrał, a ja się cieszę!!)
        • schabomil Re: IDOL 4.42 26.06.05, 12:44
          hebat napisała:

> Jak oni się na siebie patrzyli. W takich momentach żałuję, żę nie jestem
          > mężczyzną ;)No to teraz można zmienić kanał w TV.

Czyzby "pierwszy homoseksualny final" by R.Leszczynski nabieral nowego
          znaczenia? ;)

A wykonanie "Idoli" na Top Trendy mi sie nie podobalo. Wtorne, w dodatku gorsze
          niz w wiadomym finale. Podobnie jak M.Silski solo.
          Fajny byl za to B.Szymoniak w duecie oralno-muzycznym.

Schabomil.
          • aura.ranna zdjecia Tt 29.06.05, 23:23
            Ostatecznie to forum teleWIZJA ;)
            tinyurl.com/9xhce
            • aura.ranna Re: zdjecia Tt 29.06.05, 23:24
              tinyurl.com/9xhce
    • mikaas3 pliki 26.06.05, 00:21
      Czy jest ktoś w posiadaniu mp3 z wykonaniami Maćka z finału?
      bardzo ładnie o nie proszę ;)
      • kalamburka_89 Re: pliki 26.06.05, 02:34
        Ja mam ogromną prośbę. Potrzebuję do kolekcji (co prawda nie własnej, ja jestem
        wierną fanką Bartka ;-) ) 4 piosenek Sławka U. Chodzi mi o: "She bangs", "The
        look of love" "Man in the mirror" i "Vertigo", choć to ostatnie nie jest
        niezbędne ;-) Czy ktoś znalazłby trochę czasu żeby przesłać mi te utwory na
        adres gazetowy albo przez yousendit? Podaruj dziecku słońce :-)
        • jodarek1 Re: pliki 26.06.05, 08:41
          kalamburka_89 napisała:

> Ja mam ogromną prośbę. Potrzebuję do kolekcji (co prawda nie własnej, ja
          jestem
          >
          > wierną fanką Bartka ;-) ) 4 piosenek Sławka U. Chodzi mi o: "She bangs", "The
          > look of love" "Man in the mirror" i "Vertigo", choć to ostatnie nie jest
          > niezbędne ;-) Czy ktoś znalazłby trochę czasu żeby przesłać mi te utwory na
          > adres gazetowy albo przez yousendit? Podaruj dziecku słońce :-)

wejdź sobie na www.uniat.fora.pl i tam szukaj w dziale pliki
    • never_never Re: IDOL 4.42 26.06.05, 17:51
      ad. "rozmowy z Uniatowskim":
      wiem że się czepiam, ale może należałoby jednak nie podkreślać tak bardzo,
      że "drugie miejsce to moje wymarzone", skoro w IE wypowiada się, że przegrana
      to porażka? właśnie w ostatnim IE widać było, że na wygranej jednak zależy
      bardzo, więc po co to całe późniejsze dorabianie ideologii?
      a tak a propos kokieteryjnego "zapomnienia Sławka z Torunia", to na tym forum
      nie zapomina się NIKOGO, do dziś np. ludzie pamiętają tu Olę Łysiak, która
      nawet nie weszła do dziesiątki - z tym, że ludzie tu piszący/czytający to
      jednak chyba nie jest "target" Idola, bo o ile się orientuję, w większości nie
      wysyłają smsów i często oglądają programy z opóźnieniem (nagrane), wybierając
      np. wieczór w kinie (SinCity) :P
      no i moi drodzy współforumowicze (-czki): przestańcie już z tym Narodowym
      Skarbem Wspaniałego Głosu (a, i jeszcze Skarbem Żywej Kultury... co to w ogóle
      ma znaczyć???), bo takie wynurzenia to bardziej pasują na forum jedynej
      oficjalnej strony Idola...:PPP

a teraz coś o Macieju S.: lubię go jako człowieka (przynajmniej jego
      telewizyjny wizerunek;), wydawało się, że osobowości mu nie brakuje, ale
      zaczynam mieć duże obawy co do przyszłej płyty, przeczytajcie w wywiadzie
      teksty dotyczące rozmów z wytwórnią, coś za często słyszymy, że od rozmów z
      wytwórnią dużo zależy, niestety...
      muzyka.interia.pl/l/aga
      • hebat Re: IDOL 4.42 27.06.05, 18:19
        never_never napisała:

> a teraz coś o Macieju S.: lubię go jako człowieka (przynajmniej jego
        > telewizyjny wizerunek;), wydawało się, że osobowości mu nie brakuje, ale
        > zaczynam mieć duże obawy co do przyszłej płyty, przeczytajcie w wywiadzie
        > teksty dotyczące rozmów z wytwórnią, coś za często słyszymy, że od rozmów z
        > wytwórnią dużo zależy, niestety...

No bo przecież zależy i to bardzo. Wcale nie musi być to równoznaczne ze
        śpiewaniem o słynnej jajecznicy, choć oczywiście może. Nie mam obaw co do jego
        płyty, bo jedyne co mnie złego ze strony tejże może spotkać to to, że będzie
        słaba. A wtedy jej po prostu nie kupię i po strachu ;)
        • kubissimo Re: IDOL 4.42 27.06.05, 18:45
          no to nie do konca tak, bo nie zapominajmy, ze Brodka przyszla, porozstawiala
          BMG po katach i pogrozila im paluszkiem ;)
          • never_never Re: IDOL 4.42 27.06.05, 19:36
            kubissimo napisał:

> no to nie do konca tak, bo nie zapominajmy, ze Brodka przyszla, porozstawiala
            > BMG po katach i pogrozila im paluszkiem ;)

:))) a kubu znowu prowokuje naszego kochanego biga...
            • kubissimo Re: IDOL 4.42 27.06.05, 22:03
              przy slowie 'kubu' chyba Ci sie zawieruszylo slowko 'kochany' :P
              • never_never Re: IDOL 4.42 28.06.05, 17:40
                kubissimo napisał:

> przy slowie 'kubu' chyba Ci sie zawieruszylo slowko 'kochany' :P

no to wydanie drugie poprawione:

:))) a nasz BARDZO kochany kubu znowu prowokuje naszego kochanego biga...
            • bigrock Re: IDOL 4.42 28.06.05, 00:36
              > :))) a kubu znowu prowokuje naszego kochanego biga...

Niestety limit na czerwiec juz wyczerpany, zapraszamy w lipcu ;-)
        • never_never Re: IDOL 4.42 27.06.05, 19:32
          taa... tylko po tych wszystkich wywiadach, w których bez przerwy wspomina o
          wytwórni, wychodzi z niego jednak desperat (po tych smutnych doświadczeniach ze
          swoim materiałem na płytę wydaje się być zbyt ugodowy)
          no i bez przerwy wspomina o "zabawie" - a gdzie w tym wszystkim jest MUZYKA?
          chyba to jednak Rzemieślnik a nie Artysta...

żeby jednak znać proporcje - ktoś był na Mars Volta w Stodole? to jest COŚ, to
          są CIARY, co mi tam taki Idol...;)
          • kubissimo Re: IDOL 4.42 27.06.05, 22:02
            tja
            jak przeczytalem o tej zabawie, to sobie pomyslalem, ze jednak moze byc
            bardziej ROCK YOUR BODY niz IF YOU DON'T KNOW ME BY NOW ;)

i rozbawil mnie tekst, ze on nie doradzi innym, co maja robic, bo on mial tylko
            patent na siebie
            bardzo skuteczny byl ten patent, skoro nikt nie chcial wydac jego plyty ;)
    • andrzej26 Microsoft chce zatrudnić bloggerów 28.06.05, 00:28
      Wiem, że niektórzy Idolowcy piszą blogi, więc się z nimi dzielę tą ciekawą
      informacją w pierwszej kolejności.
      Otóż można będzie dostawać pieniądze za pisanie blogów i to od Billa G.:

Firma Microsoft poszukuje niezależnych twórców blogów tematycznych poświęconych
      jednej z pięciu dziedzin (telewizja, muzyka, technologia, sport i styl życia).
      Blogi mają wejść w skład należącego do Microsoftu serwisu MSN Spaces. Praca
      może być prowadzona zdalnie, bez konieczności przenosin do Redmond. Czas pracy
      oceniany jest na 15 godzin tygodniowo.

Do obowiązków pracującego dla Microsoftu bloggera ma należeć pisanie 5-10 notek
      dziennie na tematy, które zaproponują mu czytelnicy i które sam znajdzie w
      portalu MSN i w internecie.

Microsoft od kandydatów na zawodowych bloggerów oczekuje oprócz tradycyjnego CV
      pięciu przykładowych notek wraz z wykazem źródeł, które posłużyły do ich
      napisania oraz listy ulubionych stron.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2789058.html
      W rewanżu za podzielenie się tą informacją niech ktoś mi wytłumaczy jak na
      zatrudnianiu bloggerów Microsoft chce zarobić. Do tej pory Gates miał
      niezawodnego nosa, ale tutaj nie mogę pojąć skąd się wezmą zyski.
      • yane.yane Re: Microsoft chce zatrudnić bloggerów 28.06.05, 15:57
        Pewnie kaza placic za dostep do tych blogow. 5-10 notek dziennie... plodny czlowiek to byc musi ;)))) Byleby sie nie zatrudnily te wszystkie pokemonowe dzieci, bo czytanie o klazoofce z polaka i slodkich pocalooneczkach z Jacusiem to jest niestrawne :]
    • kubissimo Re: IDOL 4.42 28.06.05, 00:56
      pewnie co drugi tekst bedzie musial byc apoteozą Billa i jego koncernu
      do tego wrzuci sie od groma nieusuwalnych bannerkow, linkow itepe
      Bill wie co robi ;)
    • jodarek1 podsumowanie - długie ;) 28.06.05, 11:47
      Minęło już parę dni od zakończenia programu, obejrzałam wszystkie IE i końcowy
      odcinek, ochłonęłam i na trzeźwo nasuwają mi się następujące wnioski:

1. Dobrze, że wygrał Maciek, choć IMO zdecydowanie ciekawszą muzycznie osobą
      jest Sławek.
      Maciek - świetny wokalista ale chyba niestety tylko "rzemieślnik". Występy miał
      fajne, porywał głosem i energią ale to była odtwórczość, zero własnej
      interpretacji, nutka w nutkę jak w oryginale. W ogóle fajny człowiek, jednak
      zbyt rozsądny i twardo stąpający po ziemi jak na artystę, choć napewno pomoże
      mu to w walce z wytwórnią ;) Nagra płytę, ale jak ona będzie to nie mam
      pojęcia. Wyraźnie mówi, że wizerunek rockmana nadano mu w programie i mam
      wrazęnie, że jednak nie koniecznie będzie to rockowa płyta, choć na to liczą
      jego fani. Pożyjemy zobaczymy ;)
      2. Sławek, prawdziwe odkrycie progrmu Idol, niesamowity talent, głos i
      potencjał ale co z niego wyrośnie, to się dopiero okaże.
      Bardzo sympatyczny chłopak z nadaną mu w programie, IMO kompletnie nie pasującą
      do niego łatką zarozumialca i lalusia.
      Dusza ewidentnie artystyczna, co było widać w jego występach.
      Bardzo jestem ciekawa jak potoczy się jego kariera i tu się boję. Ponieważ
      chłopak jest "śliczny - plakatowy" rzuciły się na niego media i rzesze
      rozhisteryzowanych nastoletnich fanek. Mam nadzieję, że ta krótka "sława" nie
      wpłynie niegatywnie na niego, nie odciągnie od celu jaki wyznaczył sobie
      przychodząc do programu. Tak naprawdę, powinien teraz zaszyć się gdzieś,
      otrząsnąc z wrażeń i porządnie wziąć do roboty, żeby wykorzystać to co dał mu
      program.
      A co do jego niezbyt przemyślanych wypowiedzi w wywiadach, to IMO wcale nie
      świadczą one o "małym rozumku". Nie każdy jest na tyle wygadany, żeby w każdej
      sytuacji odpowiednio dobrać słowa. Ja jestm od niego sporo starsza i bardziej
      wykształcona i mimo to w pewnych sytuacjach mam problemy z jasnym wyrażeniem
      wlaśnych myśli ;)
      3. A Bartek, cóż, fajny z niego chłopak i nawet podoba mi się ten
      jego "mulisty" głos, ale niestety jakościowo zdecydowanie odbiega od dwójki
      pozostałych finalistów. Ciekawa jestem czy uda mu się wybić. Życzę mu tego z
      całego serca :)

Tak czy siak życzę wszystkim finalistom - całej dziesiątce powodzenia i czekam
      na ich twórczość własną.

Wyrażone tu opinie są moje i każdy może się nimi nie zgodzić.

Mam nadzieję, że jednak mylę się we wszystkich negatywnych ocenach i zostanę
      pozytywnie zaskoczona ;)

Pozdrawiam
      Asia

• yane.yane Re: podsumowanie - długie ;) 28.06.05, 15:53
        jodarek1 napisała:

> 1. Dobrze, że wygrał Maciek, choć IMO zdecydowanie ciekawszą muzycznie osobą
        > jest Sławek.

Moze mi ktos wytlumaczy wreszcie ten fenomen, ze "dobrze ze wygrwya A. choc B. jest lepszy"?

> Maciek - świetny wokalista ale chyba niestety tylko "rzemieślnik". Występy miał
        > fajne, porywał głosem i energią ale to była odtwórczość, zero własnej
        > interpretacji, nutka w nutkę jak w oryginale.

Przesadzasz, moze nie improwizowal tak jak Slawek, ale nie byl tez wylacznie odtworca, cos tam swojego dawal wykonywanym utworom. Podejrzewam, ze Maciek jest zwierzeciem koncertowym i tam sie bedzie najlepiej sprawdzal.

> W ogóle fajny człowiek, jednak
        > zbyt rozsądny i twardo stąpający po ziemi jak na artystę, choć na pewno pomoże
        > mu to w walce z wytwórnią ;) Nagra płytę, ale jak ona będzie to nie mam
        > pojęcia. Wyraźnie mówi, że wizerunek rockmana nadano mu w programie i mam
        > wrazenie, że jednak niekoniecznie będzie to rockowa płyta, choć na to liczą
        > jego fani. Pożyjemy zobaczymy ;)

Dzis prawdziwych artystow juz nie ma, kazdy chce miec pelny brzuszek, a tylko "artysta glodny jest wiarygodny". Argument chybiony ;)

> 2. Sławek, prawdziwe odkrycie progrmu Idol, niesamowity talent, głos i
        > potencjał ale co z niego wyrośnie, to się dopiero okaże.

Ty myslisz, ze 2 metrowy facet moze jeszcze urosnac? ;))))

> Bardzo sympatyczny chłopak z nadaną mu w programie, IMO kompletnie niepasującą
        > do niego łatką zarozumialca i lalusia.
        > Dusza ewidentnie artystyczna, co było widać w jego występach.

Widze, ze dla Ciebie artystyczna dusze ma tylko ten kto potrafi improwizowac ;))) Troche to niesprawiedliwe po tym co napisalas o Macku.

> Bardzo jestem ciekawa jak potoczy się jego kariera i tu
        się boję. Ponieważ
        > chłopak jest "śliczny - plakatowy" rzuciły się na niego media i rzesze
        > rozhisteryzowanych nastoletnich fanek. Mam nadzieję, że ta krótka "sława" nie
        > wpłynie niegatywnie na niego, nie odciągnie od celu jaki wyznaczył sobie
        > przychodząc do programu. Tak naprawdę, powinien teraz zaszyć się gdzieś,
        > otrząsnąc z wrażeń i porządnie wziąć do roboty, żeby wykorzystać to co dał mu
        > program.
        > A co do jego niezbyt przemyślanych wypowiedzi w wywiadach, to IMO wcale nie
        > świadczą one o "małym rozumku". Nie każdy jest na tyle wygadany, żeby w każdej
        > sytuacji odpowiednio dobrać słowa.

A ja od osob publicznych lubie wymagac. Nie jest dla mnie usprawiedliwieniem, ze ktos mowi jak jego rowiesnicy, bo to rownanie w dol. Chcialabym bez zazenowania sluchac tego co ktos ma do powiedzenia, a nie jak baka nie mogac znalezc wlasciwego slowa.
        Mniejsza jednak o sposob wyslawiania sie. Mnie bardzo zastanawia, ze kilka osob z ekipy pracujacej przy Idolu powtarzala, ze bedzie wielki jesli mu nie odbije. Cos w tym musi byc...

> 3. A Bartek, cóż, fajny z niego chłopak i nawet podoba mi się ten
        > jego "mulisty" głos, ale niestety jakościowo zdecydowanie odbiega od dwójki
        > pozostałych finalistów.

Faktycznie kiedy spiewa slychac, ze jest gdzies ze dwa poziomy nizej niz Maciek i Slawek. Ale sluchajac tego co robi z "paszcza" jestem pewna, ze moze sobie poradzic, bo przede wszystkim jest inni niz pozostali finalisci Idola. Ale czy uda mu sie przebic na rynku muzycznym to sie okaze za jakis rok.

> Wyrażone tu opinie są moje i każdy może się nimi nie zgodzić.

Ja juz wyrazilam swoje veto :]
        • jodarek1 Re: podsumowanie - długie ;) 28.06.05, 16:27
          yane.yane napisała:

> Moze mi ktos wytlumaczy wreszcie ten fenomen, ze "dobrze ze wygrwya A. choc
          > B. jest lepszy"?

A. lepiej poradzi sobie z wytwórnią bo jest bardziej dojrzały i wie czego chce
          (jaką płytę ma nagrać)

> Przesadzasz, moze nie improwizowal tak jak Slawek, ale nie byl tez wylacznie
          > odtworca, cos tam swojego dawal wykonywanym utworom. Podejrzewam, ze Maciek
          > jest zwierzeciem koncertowym i tam sie bedzie najlepiej sprawdzal.

to jest moje zdanie, artysta ma tworzyć, ale nie twierdzę, że jestem
          nieomylna ;) A Maciek faktycznie zwierzęciem koncertowym jest ;) i na jego
          koncercie z chęcią bym poskakała :)

> Dzis prawdziwych artystow juz nie ma, kazdy chce miec pelny brzuszek, a
          > tylko "artysta glodny jest wiarygodny". Argument chybiony ;)

cóż, jestem niepoprawną idealistką ;)

> Ty myslisz, ze 2 metrowy facet moze jeszcze urosnac? ;))))

pewnie ;)

> Widze, ze dla Ciebie artystyczna dusze ma tylko ten kto potrafi
          > improwizowac ;))) Troche to niesprawiedliwe po tym co napisalas o Macku.

Ale ja bardzo cenię Maćka :)
          Nie chodzi mi li i jedynie o improwizowanie ale o dawanie cząstki siebie do
          wykonań i własną interpretację, która choć inna od oryginału, równie zachwyca.

> A ja od osob publicznych lubie wymagac. Nie jest dla mnie usprawiedliwieniem,
          > ze ktos mowi jak jego rowiesnicy, bo to rownanie w dol. Chcialabym bez
          > zazenowania sluchac tego co ktos ma do powiedzenia, a nie jak baka nie mogac
          > znalezc wlasciwego slowa.

tego mam nadzieję jeszcze nauczy się ;)

> Mniejsza jednak o sposob wyslawiania sie. Mnie bardzo zastanawia, ze kilka
          > osob z ekipy pracujacej przy Idolu powtarzala, ze bedzie wielki jesli mu nie
          > odbije. Cos w tym musi byc...

tego właśnie się obawiam ;)

> Faktycznie kiedy spiewa slychac, ze jest gdzies ze dwa poziomy nizej niz
          > Maciek i Slawek. Ale sluchajac tego co robi z "paszcza" jestem pewna, ze moze
          > sobie poradzic, bo przede wszystkim jest inni niz pozostali finalisci Idola.
          > Ale czy uda mu sie przebic na rynku muzycznym to sie okaze za jakis rok.

też jestem ciekawa, beatbox jest interesujący tylko czy znajdzie odbiorców?

> Ja juz wyrazilam swoje veto :]

I chwała Ci za to :)))
          Pozdrawiam :)
          • malytygrysek Re: podsumowanie - długie ;) 02.07.05, 14:21
            Przyznam, ze na mnie ewidentny talent Slawka zupelnie nie robi wrazenia. Jego
            glos jest przeciez rewelacyjny - ale zupelnie nie mam ochoty go sluchac. Az
            jestem zaskoczona.
            Zdecydowanie wole kawalki Bartka, u ktorego przeciez slychac wyraznie fasze i
            drzenie glosu. On w kazda piosenke wklada dusze. Wszyscy wiemy, jaki jest jego
            angielski, ale jakos mam wrazenie, ze choc nikt go wymowy nie uczyl, to on
            doskonale wie o czym spiewa - 'I dont wanna know' za kazdym razem naprawde mnie
            wzrusza. Interpretacje tego faceta sa wstrzasajace. Jakbym miala kupic jedna
            plyte finalistow idola, na pewno bylaby to jego plyta.
            • malytygrysek Re: podsumowanie - długie ;) 04.07.05, 16:50
              No nie:( Dopiero znalazlam forum Idola, a wszyscy poszli bawic sie gdzie
              indziej:/
              • never_never Re: podsumowanie - długie ;) 06.07.05, 16:46
                no tutaj już tak jest, tygrysku, od czterech edycji... po finale wszyscy
                zabieraja swoje zabawki, a aktywne pozostają (przez czas jakiś) fora
                poszczególnych "idoli"
                tylko że tym razem tendencja nasiliła się jeszcze bardziej, może dlatego że od
                razu po finale wypadły Wielke Wakacje?...
    • never_never wynurzenia Leszcza 06.07.05, 16:49
      hej, inauguruję sezon ogórkowy i zamieszczam link do wynurzeń Leszcza
      gala.onet.pl/1,1234904,gwiazdy.html
      o Idolu może niewiele, ale z samego Leszcza jednak bufon wychodzi, nie?
      no któż tu mu nie wysłał życzeń "do pana B."...;)
      • mikaas3 Re: wynurzenia Leszcza 07.07.05, 20:16
        jestem załamana. bardzo nie lubię tego faceta, a on zdaje się, że powtarza moje
        słowa! kurczę, wspólna filozofia... ale na szczęście połowicznie. nie upieram
        się przy racjonalizmie, ale życie faktycznie nie ma sensu. powtarzam to od
        jakiegoś czasu i używam tych samych argumentów: jesteśmy, odchodzimy i nic się
        nie dzieje. nie jest ważne jak bardzo szczęśliwi jesteśmy za życia, skoro i tak
        wszystko tracimy z chwilą śmierci. więc jaki jest sens? czy wogóle istnieje
        jakiś sens? ale trzeba walczyć do końca. nie należy sie poddawać, bo jakby nie
        było jesteśmy skazani na życie na tej planecie średni jakieś 70 lat. to sporo.
        wystarczająco, aby poznać smak szczęścia (z drugiej jednak strony, aby poznać
        smak szczęścia, musimy dowiedzieć się najpierw jak smakuje nieszczęście,
        inaczej nie będziemy nawet pewni, czy to co czujemy jest szczęściem). musimy
        dobrze wykorzystać czas na Ziemi, ale czy coś się stanie jeśli tego nie
        zrobimy? NIC. i to jest straszne. nawet jeśli wrócimy tutaj kiedyś w innym
        wcieleniu, nie będziemy mieli szansy NICZEGO naprawić, trzeba będzie próbować,
        uczyć się WSZYSTKIEGO od nowa. zdaję sobie sprawę, że z idolem nie ma to za
        wiele wspólnego, ale tylko pozornie (jaki sens ma Idol?? i tak umrze).
        dziękuję za uwagę.
        • kassawa Ciekawostka ... 09.07.05, 22:43
          zobaczcie zdjęcie Pawła Kowalczyka w warszawskiej "Utopii" na vipnews.pl
    • atamanek Kruszyna nie zyje :( 11.07.05, 11:07
      Witam :(

Pewnie pamietacie sympatycznego Jarka, ochroniarza poprzednich edycji- Kruszyne.
      Zginal kilka dni temu w wypadku samochodowym :((((
      • siuil_a_run Re: Kruszyna nie zyje :( 11.07.05, 11:53
        :( [']
      • aguszak Re: Kruszyna nie zyje :( 12.07.05, 09:28
        [*]
        • kubissimo Re: Kruszyna nie zyje :( 12.07.05, 12:56
          i jeszcze swieczke w oknie wystawcie
          ehhh
          • aguszak Re: Kruszyna nie zyje :( 12.07.05, 14:12
            Kubu, bez serca jesteś...? Chyba można symbolicznie człowieka uczcić i
            poświęcić chwilę na wspomnienie...
          • never_never Re: Kruszyna nie zyje :( 12.07.05, 16:22
            hola, tutaj to już facet (?)* przegiąłeś!

________
            *taa, upoważnia mnie do tego twój powyższy post...
            • kubissimo Re: Kruszyna nie zyje :( 12.07.05, 16:51
              w serialu "Roseanne" byl kiedys kapitalny odcinek, w ktorym wprowadzona jedna
              postac, tylko po to, zeby za chwile powiedziec, ze juz wiecej sie nie pojawi, w
              zwiazku z czym na koncu zrobiono sentymentalne pozegnanie typu IN MEMORIAM, w
              ktorym pokazali w zwolnionym tempie wszystkie sceny, w ktorej ta postac sie
              pojawila. wszystkie trzy sceny

jedyna roznica miedzy Wami a tym odcinkiem Roseanne jest taka, ze oni widzieli
              smiesznosc takich gestow. co innego czuc smutek, a co innego rysowanie glupich
              swieczuszek :/

na forum onetu ludzie rysuja swieczki dla psa, ktory zginal w Barcelonie
              szukajac bomb we Wloskim Instytucie Kultury
              dla mnie to jest przegiecie, ale jak widac, wszystko jest wzgledne
              • aguszak Re: Kruszyna nie zyje :( 12.07.05, 20:09
                ... to jest Twoje zdanie... przykre jest to, co piszesz...
              • agata_to_ja Re: Kruszyna nie zyje :( 12.07.05, 23:08
                Jedyna różnica między tą sytuacją a serialem Roseanne jest taka, że tam była
                postać fikcyjna, a ten człowiek żył i zginął naprawdę.
                Znała go Atamanka, znał go dobrze mój i Atamanki znajomy, znaliśmy go wszyscy z
                ekranu, ale wiemy, że to była prawdziwa postać, a nie postać z serialu.
                Miał trzydzieści kilka lat, przeszedł trudny okres w życiu, ale teraz właśnie
                zaczęło mu się wszystko układać. Zaczynał "nowe życie", był bardzo zadowolony i
                pełen nadziei. Teraz go nie ma. Nie umarł po długim, w pełni przeżytym życiu,
                tylko zostało ono nagle przerwane, co zawsze jest smutne.
                Widzisz różnicę?
                Kubu, w "poprzednim życiu", mam na myśli Twój pobyt na obczyźnie, wygądałeś mi
                na uprzejmego, miłego i wrażliwego człowieka. Coś się zmieniło i mówię to nie
                tylko na podstawie dzisiejszego Twojego wpisu. Ktoś nam Ciebie "starego" zabrał
                i oddał w zamian kogoś innego. Też smutne...

• kubissimo Re: Kruszyna nie zyje :( 13.07.05, 06:48
                  nie wydaje mi sie, zeby to forum bylo wlasciwym miejscem do prezentacji
                  pogladow na temat zycia i smierci, wiec polece Ci ksiazeczke Vladimira
                  Jankelevitcha TO CO NIEUCHRONNE. moglbym sie pod nia podpisac

co do prywaty na koncu to powiem tylko, ze nie odpowiadam za cudze mylne
                  wrazenia ;)
                  ale dzieki za poprawienie mi humoru :)
                  zycze milego dnia (prosze bardzo - mily, wrazliwy i uprzejmy)
                  • agata_to_ja Re: Kruszyna nie zyje :( 13.07.05, 10:37
                    No cóż, widocznie mam mało filozoficzne podejście do życia. Podejrzewam, że sam
                    Kruszyna też jakby mógł wybierać, to wybrałby inny los.
      • sisi9 Re: Kruszyna nie zyje :( 20.07.05, 12:25
        [*] ;(((
    • kubissimo tv romantica ;) 12.07.05, 18:50
      muzyka.interia.pl/info/infid/645281
      • bigrock Re: tv romantica ;) 13.07.05, 02:32
        Zeby tylko z tego, kurde, blizniakow czasem nie bylo.
        • poboczny koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 13.07.05, 23:26
          No, proszę Was, tylko nie wnikajmy w życie prywatne "naszych Idolowych
          gwiazd".Brodka ma jakiś tam romans , i tyle.Rozumiem, jeszcze żeby plotkowały o
          tym Nasze drogie Panie na forum, ale Panowie Kubissimo i Bigrock :pisać za
          brukowcami o takich (za przeproszeniem) pierdołach? , gdzie wasza dojrzałość i
          klasa prawdziwych mężczyzn :)

Przyjemna wiadomość (przynajmniej na sensowny temat związany z Idolem) to taka,
          że Sławek Uniatowski już koncertuje !
          22 lipca w Toruniu , o godz.20 odbędzie się koncert Sławka w ruinach Zamku ( to
          takie bardzo ładne miejsce w Toruniu) Ja postaram się przyjechać z mojej Bydzi,
          bo jest bliziutko.No, i może uda się napisać coś ciekawego.
          Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a w szczególności Jodarka1 (największą fankę
          Sławka, hehe ) Może, przy okazji spotkamy się tym razem w Toruniu i "popsocimy"
          się Sławkowi :)

• kubissimo Re: koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 14.07.05, 01:23
            hehe
            a to Ty nie wiesz, ze statystycznie faceci plotkuja wiecej niz kobiety?
            • poboczny Re: koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 14.07.05, 08:45
              Eee...jakoś nie mogę się przekonać do tej informacji.Kubissimo, wysyłasz jakieś
              "podejrzane" memy kulturowe :)
              Uwierzę, kiedy zobaczę na ten temat dane z wiarygodnych badań np z zakresu
              psychologii społecznej.
              Możemy sobie życzyć na tym forum, w okresie wakacyjnym, zdecydowanie więcej
              plotek na temat koncertów Idoli !
              • kubissimo Re: koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 14.07.05, 12:31
                na temat koncertow to ja bym wolal potwierdzone info, a nie jakies ploty ;)
                • aura.ranna Re: koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 14.07.05, 14:04
                  Noo, to teraz z przejęciem czekamy na relacje z koncertu, poboczny. A spróbuj
                  cos wspomnieć nie na temat muzyki ;)
                • poboczny Re: koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 14.07.05, 15:26
                  O właśnie, konkretnie na temat koncertu Sławka info można znależc na
                  pierwszej ,nieoficjalnej stronie : www.slawekuniatowski.pl , ale zdaje się
                  dzisiaj występują problemy z serwerem.
                • jodarek1 Re: koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 20.07.05, 11:24
                  kubissimo napisał:

> na temat koncertow to ja bym wolal potwierdzone info, a nie jakies ploty ;)

To jest akurat wiarygodna informacja pochodząca od samego Sławka, z tym że
                  koncert zaczyna się o 18 i oprócz Sławka (zaśpiewa jako ostatni) wystąpią
                  jeszcze Toronto i Sofa.
          • jodarek1 Re: koncerty....koncerty, a nie tv romantica. 20.07.05, 11:20
            poboczny napisał:

> Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a w szczególności Jodarka1 (największą
            fankę Sławka, hehe ) Może, przy okazji spotkamy się tym razem w Toruniu
            i "popsocimy" się Sławkowi :)
            >
            He he, dzięki za pozdrowienia :)
            Właśnie wróciłam z Mazur i niestety nie wiem czy bedę w Toruniu, choć bardzo
            bym chciała ;)

• bigrock Re: tv romantica ;) 03.08.05, 00:57
          www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1587&news_id=66868&scroll_article_id=66868&layout=1&page=text&list_position=1

Oj, bo wykrakam.
          • kubissimo Re: tv romantica ;) 03.08.05, 01:00
            "Z tego co wiem, to blokuje go jedynie młody wiek Moniki."

ale rozumiem, ze mlody wiek nie przeszkadza jej bzykac ;)
            • bigrock Re: tv romantica ;) 03.08.05, 04:44
              Nie proznuja, juz jest nowy "artykul" w dziale gwiazdy ;-)

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1587&news_id=67006&scroll_article_id=67006&layout=1&page=text&list_position=1

Jak ja kocham te brukowce :-)
    • bigrock Kolejne idolowe zloto 15.07.05, 13:49
      cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=9861022&PHPSESSID=a994e1e028a250f151f816f02f975e95

Jesli dobrze licze, to po Flincie i Dabrowskiej indywidualne zloto nr 3.
    • sisiaba Re: IDOL 4.42 21.07.05, 22:30
      fora idolowe:
      www.uniat.fora.pl
      www.maciejsilski.fora.pl
    • bigrock Baltic Song Contest 25.07.05, 16:59
      Z uwagi na sezon ogorkowy pozwolilem sobie zapostowac takie cos :-)

Jak pewnie wiecie lub nie Brodka wziela w dniach 21-23 lipca udzial w Festiwalu
      Krajow Nadbaltyckich (czy jakos tak) jako reprezentantka Polski. Podobnie jak
      rok temu Flinta nie zdzialala zbyt wiele w sensie nagrod, bo z tego co widze na
      szwedzkich stronach nie ma jej w pierwszej trojce nawet
      (www.karlshamn.se/kommun/festival/songcont.htm).

Poniewaz w polskich mediach trudno doszukac sie jakiejkolwiek informacji na ten
      temat poza informacja sprzed kilku dni o samym festiwalu, poszukalem conieco na
      szwedzkich stronach i znalazlem m.in. cos takiego:
      www.sydostran.se/002.lasso?id=29630&lay=nyheter.

Z moim szwedzkim nie jest najlepiej, dlatego poprosilem znajomego Szweda o
      streszczenie artykulu w kilku slowach. Napisal cos takiego:
      "it says that the polish girl rocked and all the other sucked, polen was so good
      that there was no question about it, she was the best, cording to the writer"

To mnie zaintrygowalo na tyle, ze skorzystalem z watpliwych, ale jednak
      przydatnych uslug online translatora swe->eng i oto co otrzymalem:

The Poles took over (s) the strait
      The Polish star Monika Brodka won the strait in cheers counted.

Karlshamnˇthe each pole's evening igĺr when Baltic Song Contest the presented
      contributions frĺn the nine countries. The Polish star sprout Monika Brodka
      moved the Polish part of the audience in ecstasy. Backe taking give became the
      nearest kaosartat when the fan wanted to have her autograph.

Otherwise each the a court tranquil uppladdning before the evening's final. But
      the correct muzak was absent, in all cases from above.
      The actual the strait aspect ended dangerouslily near antique glue ears. The
      artists may the actual choose which of those two songs from the strait evening
      that the will emulate in the final tonight.

Latvian, Lithuanian and Polish TV where on-the-spot. Two big TV cam rows
      monitored each ascended on scene. Least a third of the audience each, or at
      least felt, Polish.

After that Italy's melody festival pro, that the marriage gang duo, Fabio and
      Alessandra makeacommitmentto on scene became the little more rat on the mangrant
      paraplyomslutna the audience. The rain gave also to fold precisely then.
      And when Rob Reynolds from England came in and sang your critic quiet said
      personal coat felt the worth to sit left, irrespective of weather game.

The Latvian child group had the evening to renown baptized about itself. Bulging
      out now Balle can one of course not hot, as Ola Lindholm, the master of
      ceremony, a lot of really pointed out. But klämmiga each the and gave origins to
      the evening's tonne oar cries.

Sweden's were represented of two young girls. 15-åriga Frida drove with
      Carola-inspirerad charisma and Britney Spearsk scene show. But talangfulla
      Karlskronatjejen, Sofia Loell tore enough down those the coward taking applause.
      Permanent entirely clear in the shadow of Monika Brodka. The is advantage the
      pole before the the big Saturday final that is decided aroundly midnatt.

Ciekawe, ciekawe. Transmisja w TVP 5 sierpnia kilka minut przed polnoca (tzn.
      skrot, jakies 50 minut).
      • bigrock Re: Baltic Song Contest 25.07.05, 17:00
        Jakies kropki sie do linkow dodaly, usuncie je jesli linki Wam nie dzialaja.
    • kubissimo :D 26.07.05, 10:50
      www.lemontv.pl/pokaz.php?id=65&cat=22#
      • bigrock Re: :D 26.07.05, 17:01
        :-D
        • 513lato Re: :D 27.07.05, 09:04
          Chciałem rozpocząć nowy wątek z pobudek czysto estetycznych.Ale nie mogę z
          jakichs powodów...może ktos by mnie wyręczył kopiując to do nowego wątku? nie
          wiem w czym problem u mnie....

Zacząć wypada od tego, iż niecałe 3 tygodnie wstecz zacząłem poważniej
          zastanawiać się nad pomysłem grania wspólnych koncertów z wariatami z Idola
          4 - od słowa do słowa, wraz z przyjacielem i bliskim mi znajomym, we 3,
          zorganizowalismy spotkanie w Kaliszu, gdzie zaprosilismy Idolków w celu
          przedstawienia im pomysłu, wstepnych kosztów przedsiemwzięcia, scenariusza
          takiego koncertu, oni natomiast podali swoje ulubione utwory, zrobilismy
          próbę muzyczna w Ośrodku kultury, odwiedzilismy kilka stacji radiowych i tv
          kablową, nagraliśmy jingla reklamującego cała rzecz......myslę że od czwartku
          do poniedziałku zrobiliśmy duuzy krok w kierunku powodzenia tego koncertowego
          marzenia.
          Będziemy prawdopodobnie grać w 5, może 6,7 a nawet 8 czy 9...zaleznie od
          możliwości uczestników, terminów i ich nastawienia.

Wiuęcej szczegółów dopisałbym niebawem, gdyżwłasnie dziś , po powrocie z
          Kalisza, jedziemy we 3 nad morze ustalac detale premiery M.I.S w jednym z
          kurortów. postaramy sie o media, ludzi będzie i tak duzo, gdyż będziemy
          zamykać obchody Dni Miasta.
          Nastepnie zfinalizujemy prace nadprojektem, złożymy to w agencji koncertowej,
          i zobaczymy jak to zadziała.Mamy juz sami zamówienie na 3, 4 grania.
          Nie bedziemy pewnie zbyt często grac z bandem z racji kosztów, których
          organizator raczej nie bedzie chciał pokryć, natomiast postaramy sie o
          oryginalne półplaybacki, będzie poirotechnika, koncert bedzie miał sówj
          logczny dramatyczny przebieg, zaspiewamy cos w duetach, i wspólnie
          razem, ....dobry produkt, moim zdaniem.

Jeżeli macie sugestie co do wyglądu takiego IDOLSHOŁU:) zapraszam do
          komentowania.....

Piotrek
          • kubissimo Re: :D 27.07.05, 10:55
            pirotechnika????
            ja bym jednak postawil na band
            • 513lato Re: :D 27.07.05, 14:35
              Mamy dwie opcje , jedna z bandem na zywca, druga z półplaybacków.
              Tak się składa, że jeszcze nikt sie na band nie zreflektował:))))
              A band jest zawodowy, dokładnie klasa bandu Japca, tyle ze nie ma tyle
              klawiszy:)
          • jodarek1 Re: :D 27.07.05, 11:29
            Piotrek, a kogo napewno nie będzie?
            pozdroofka
    • hebat Re: IDOL 4.42 28.07.05, 12:37
      Jeżeli ktoś pamięta Bognę Jurewicz, która nie przeszła etapu teatralnego, ale,
      jeżeli dobrze pamiętam, wzbudziła pewne zainteresowanie, to śpiewa sobie ona
      teraz tutaj www.thecrackersband.pl/
      • kubissimo Re: IDOL 4.42 28.07.05, 17:32
        a co z Kasią Mirowska, nota bene tez idolowiczka?
    • never_never Idole na Festiwalu Jedynki 01.08.05, 15:51
      www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=10710968
    • never_never nie mogłam się oprzeć...;) 09.08.05, 19:40
      ja wiem, że ten topic już umarł, ale po zobaczeniu tego nie mogłam się oprzeć,
      by nie umieścić tego linka tutaj... hej bigrock, no i co o tym myślisz?
      wygląda okrrrropnie!:D
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1587&news_id=67744&scroll_article_id=67744&layout=1&p
      age=text&list_position=1
      • bigrock Re: nie mogłam się oprzeć...;) 10.08.05, 03:42
        Nie mam z tym zadnego problemu, moze sie nawet ogolic na lyso, jesli o to Ci chodzi.
    • kubissimo Re: IDOL 4.42 13.10.05, 01:11
      bry :)
      dzis lazilem sobie po miescie i zauwazylem plakat (a ciezko bylo nie zauwazyc,
      bo wytapetowali nim pol Rozbrat) zapowiadajacy koncert Magdy Ziolkowskiej (IDOL
      4) w kinoteatrze Bajka
      impreza nazywa sie Noches de boleros i odbedzie sie 20.10
      www.bajka.com.pl/
      zastanawiam sie czy by sie nie wybrac w ramach przystawki, bo trzy dni pozniej
      zmykam do kraju, gdzie sie abla espaniolsko ;)
      • piotr7777 Re: IDOL 4.42 13.10.05, 01:37
        No masz - a ja już myślałem, że chcesz się podzielić informacją, że finalista I
        edycji Idola odnalazł się w nowym Sejmie ("Wiadomości" TVP przedstawiły go
        jako "najwyższego z posłów")
        • kubissimo Re: IDOL 4.42 13.10.05, 01:58
          ke???
          ze niby Kuba R?
          hesus, dopiero co pozegnalismy posla Florka :D
          • poboczny Re: IDOL 4.42 13.10.05, 08:13
            Tak tak, Kuba Rutnicki :) Widziałem w wiadomościach, hehe, On mówił, że teraz
            jest już dużym chłopcem i nie zgubi się w sejmie.Gratulacje, hehe.
            • kubissimo Re: IDOL 4.42 13.10.05, 12:18
              no duzy to on byl zawsze ;)
              z jakiej partii startowal?
              • poboczny Re: IDOL 4.42 13.10.05, 16:50
                O ile mnie pamięć szachowa nie myli, to z korporacji PO :)
      • aguszak Re: IDOL 4.42 13.10.05, 13:45
        Czy to ta, co tak ładnie śpiewała po hiszpańsku?
        • kubissimo Re: IDOL 4.42 13.10.05, 13:59
          dokladnie ta :)
    • jodarek1 Re: IDOL 4.42 13.10.05, 14:58
      Heh, a ja myślałam, że rozpisujecie się może na temat piosenki jaka nagrała
      Maryla Rodowicz ze Sławkiem Uniatowskim? ;)
      • aguszak Re: IDOL 4.42 14.10.05, 08:36
        a nagrała? co? gdzie? kiedy?
        • dzika_rzeka Re: IDOL 4.42 15.10.05, 12:07
          A Totoszko wziął i płytę nagrał - "przebojowe gitarowe granie" ;))

mp3.wp.pl/p/informacje/njus/239805.html#?rfbawp=1129370787.274
          • kubissimo Re: IDOL 4.42 15.10.05, 12:33
            taki troche The Rasmus :/
            ale 15-latki powinny byz zachwycone ;)
        • jodarek1 Re: IDOL 4.42 19.10.05, 11:13
          aguszak napisała:

> a nagrała? co? gdzie? kiedy?

Zajrzyjcie sobie tu:

www.slawekuniatowski.pl/____STRONA__OFICJALNA__.html
          Dział muzyka - są dwie wersje tej piosenki, jedna z Sopotu a druga z jego
          koncertu w Łomiankach.
          • jodarek1 Re: IDOL 4.42 19.10.05, 11:20
            jodarek1 napisała:

> aguszak napisała:
            >
            > > a nagrała? co? gdzie? kiedy?
            >
            > Zajrzyjcie sobie tu:
            >
            > www.slawekuniatowski.pl/____STRONA__OFICJALNA__.html
            > Dział muzyka - są dwie wersje tej piosenki, jedna z Sopotu a druga z jego
            > koncertu w Łomiankach.

Jeszcze jedno, żeby wyłączyć muzyczkę trzeba podjechać kluczem wiolinowym (lewy
            górny róg) do góry ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka