Dodaj do ulubionych

Jestem nowym użytkownikiem forum

20.08.07, 21:29
Posiadam nagrania na płytach DVD niemal wszystkie kabarety Olgi
Lipińskiej, wszystkie teksty piosenek. Znam na pamięć każdą minutę
kabaretów. Czy kogoś to interesuje?
Obserwuj wątek
    • freemason Mnie! 20.08.07, 22:40
      Możesz mi napisać na mejla co masz? Interesowałyby mnie głównie
      odcinki po 1997 roku...

Pzdr.
    • rachela180 MNIEEEEE!!!!! 28.08.07, 14:37
      Ja chcę wszystkie!!!! :DDDDDD

Napisz na @ co masz - skąd jesteś? Jeśli z Warszawy - mogę przekopiowac u
      siebie, jesli nie, na pewno się dogadamy :DDDD
      • ewa9717 Re: MNIEEEEE!!!!! 29.08.07, 09:27
        Też bym się pisała....
      • romankrol2 Re: MNIEEEEE!!!!! 29.08.07, 13:34
        Droga Rachelo. Mam na płytach DVD wszystkie kabarety prócz tych z
        roku 1990 oraz " Zza krzaka " z lipca z roku 1992. Niestety nie
        mieszkam w Warszawie lecz w Kole ( przy trasie do Poznania ).
        Zaproponuj formę i sposób wymiany kabaretów.
        Roman
        • rachela180 Re: MNIEEEEE!!!!! 29.08.07, 16:45
          Hmmmm. Wymiany ze mną nie będzie, bo nie posiadam żadnego. Mam 2 ocalałe kasety
          wideo po przeprowadzce, ale nie mam jak ich odtworzyć.

Chyba żebyś zechciał mi skopiowac na chybił-trafił kilka płyt, wysłac pocztą, a
          ja bym Ci odesłała kasę za płytki...
      • neckar-11.05.tlen.pl68167-645 Re: MNIEEEEE!!!!! 03.10.10, 15:21
        MILA RACHELO, !
        Jestem" nowy", przeczytalem Twoj wpis ,czy osiagnelas jakis sukces i zdobylas nagrania Kabaretu O.L.?
        Gdyby tak czy nie bylabys chetna podzielic sie ze mna (za naturalnie uzgodnionom zaplata),
        poniewaz mieszkam za granica, mam znikome mozliwosci zdobycia tych nagran, mam nadzieje ze chociaz jedna osoba z "naszego" Forum okaze zrozumienie i wspolczucie dla "fanatycznego ogladacza"kabaretu WSPANIALEJ, PANI,O.L:!!

prosze odpisz na: bielas-1943@tlen.pl
        pozdrawiajac, serdecznie dziekuje. Krzysztof B.
    • ana_pe niech poleci kabarecik 24.09.07, 13:07
      Jestem zainteresowana płytkami dvd z kabaretem. Jestem z Krakowa,
      prosze o info w tej sprawie.
      pozdrawiam

ana_pe@gazeta.pl
    • maciek_m1 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 26.11.07, 20:43
      Trochę późno odpowiadam ale to z przyczyn technicznych. Jestem
      zainteresowany uzupełnieniem swojej kolekcji kabaretów. Mam ich 100
      (sto). Mogę przesłać listę. Interesują mnie brakujące a jest ich
      sporo.
      • drzejms-buond Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 17.03.08, 16:59
        K.O.L. uwielbiam ze względu na PIEŚNI i
        "CHOREOGRAFIĘ" do tychże.
    • maciek_m1 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 14.04.08, 08:31
      Poszukuję programów Kabaretu OL z roku 1993. Mam tylki
      takie : "Dajmy się zwariować", "Ryba , Brzana , Kiełbik" i "Nasza
      chata z kraja".Poszukuję pozosyałych z 1993 roku. Jeżeli ktoś może
      mi pomóc, czekam na kontakt. Pozdrawiam
    • jo_lasi Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 05.09.08, 18:36
      witam, też jestem nowa, posiadam ale na VHS:
      gallux show 10 odc. od 1970
      właśnie leci kabarecik 11 odc (74-77)
      kurtyna w gorę 18 lub 19 odc (77-81)
      kabaret od 90-2005 tu brakuje mi kilka
      niestety nie wiem co można z nimi zrobić tzn jak przegrać na dvd? zajrzę tu po
      20 września pozdrawiam
      • panbozia Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 18.02.11, 06:14
        ja umiem przegrywać VHS na DVD i chetnie to zrobię:P
        proszę o kontakt:P
    • majakr1 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 25.12.08, 15:55
      Jestem zainteresowana, proszę o kontakt
    • alasarna Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 11.06.09, 19:14
      Witajcie, właśnie trafiłam na forum :-) osobę, która ma kabarety na
      DVD (najchętniej wszystkie) błagam o kontakt
      (asarna@poczta.onet.pl). Taki prezent dla Rodziców na rocznicę
      ślubu...
    • maria1601 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 16.10.09, 01:06
      Witam,
      znalazłam forum zbyt późno aby mieć coś do zaoferowania. Może jednak ktoś będzie
      ktoś zainteresowany moim zbiorem. Bardzo proszę o pomoc w uporządkowaniu go. Mam
      sporo kabarecików niestety nie wszystkie mają tytuły. Gdyby ktoś z miał i
      zechciał mi wysłać spis piosenek w kabaretach mogłabym przyporządkować
      kabarecikom nazwy. Chętnie wyślę spis (lub płytki) kabarecików, które mam. Mam
      kabareciki, które były poszukiwane na forum. Pozdrawiam serdecznie Maria
      mariarakowska@o2.pl
    • neckar-11.05.tlen.pl68167-645 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 03.10.10, 15:06
      Szanowny Panie, romankrol12,!!
      Ponownie natrafilem na Panski wpis,poniewaz od niedawna jestem bywalcem strony "O.L" PISZE DOPIERO TERAZ; JESTEM FANATYCZNYM WIELBICIELEM Kabaretu O.L.
      Poniewaz od dawna mieszkam na zachodzie (Niemcy),bylem zdany na przypadkowe nagrania
      dokonywane przez krewnych i znajomych, bardzo rzadko,i czesto niechlujnie.
      To co Sz.P. oferuje zatyka mi wprost dech, jak i w jaki sposob chcialby, i moglby mi ,ina jakich warunkach odstapic chociaz czesc nagran,(w pierwszej prosbie nie prosze o calosc, to zalezy od Pana zgody i wspolnej umowy, prosze o odpowiedz majac nadzieje pozytywna.

moj e-mail:bielas-1943@tlen.pl
    • panbozia Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 18.02.11, 06:10
      mnie:D
      są to nagrania z jakiego okresu?:D
    • nabuhomonozor Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.11, 16:45
      Witam
      Byłbym zainteresowany zakupem kopii DVD z Kabaretów. Mam wprawdzie kilka nagranych w całości, a resztę jako piosenki z poszczególnych kabaretów ( te nowe - najładniejsze ), ale niestety na kasetach video.
      Chyba, ze Pan nie posiada tego co ja mam i może sobie poprzegrywać - to oczywiście pełna wymiana - kaset mam 2 lub 3 chyba pełne.
    • japilot111 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 28.12.11, 20:32
      Witam! Interesuje mnie cała twórczość Pani Olgi Lipińskiej i ostatnio uzupełniam swoją kolekcję.
      Przeczytałem większość wypowiedzi na Forum GW podziwiając znajomość tematu autorów wypowiedzi. Mam prawie wszystkie kabarety 1974-2002 nagrane w formacie .avi na płytkach DVD 4,7GB więc po 4 na płytkę. Jakość bardzo różna bo wiele przegrałem z VHS. Zrobiłem też ewidencję piosenek z tych programów- ponad 500 utworów. W access spisałem- zapewne nieudolnie-wszystkie piosenki. Chciałbym uzupełnić zbiór o kabarety z lat 2002.04 do 2005.05 czyli ok. 30 pozycji. Brak mi też kilku nagrań audycji Piosenki Kabaretu Olgi Lipińskiej. Zainteresowanych wymianą w dowolnej formie proszę o kontakt - japilot@o2.pl.
    • spox-13 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 16.06.13, 15:40
      Mnie bardzo interesuje! Tylko pytanie, czy po takim czasie jest jeszcze szansa na kontakt w tej sprawie? Czekam na maila pod adresem spox-13@tlen.pl
    • nota222 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 05.06.15, 12:12
      Roman, z nieba mi spadłeś. Poszukuję piosenki - tekstu i nagrania. Niestety, nie znam tytułu - być może "Teoria i praktyka", śpiewają H. Śleszyńska i G. Wons. Są personifikacjami rzeczonych: Śleszyńska - teorii, Wons - praktyki, bo tekst jest cały poświęcony właśnie rozdźwiękowi między nimi. To był czas być może lata 90-te lub po 2000 - raczej to drugie[?]
      • fanolgi58 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 05.06.15, 13:00
        Co prawda nie Roman i nie z nieba ale piosenka jest tu:
        www.youtube.com/watch?v=2DMCUcEglE0
        Przy okazji zapraszam na stronkę poświęconą Kabaretom. Jeszcze w budowie ale już niedługo będzie można wyszukiwać również wg słów.
        www.kabaretyol.cba.pl
        Pozdrawiam, Marek
        • nota222 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.15, 11:22
          Marek, kocham CIĘ!!! A na stronie od razu byłam, gdy tylko ten wątek odkryłam (nie czuję jak rymuję;) - napisałam do Was:)
        • nota222 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.15, 11:32
          dopisek: super robotę robicie - strona przez Was tworzona to bezcenne archiwum, chyba żaden inny program nie ma czegoś takiego. Moim zdaniem, powinniście wejść w kontakt z twórcami KOL - oni na pewno mieliby dużo pomocnych informacji.
          • fanolgi58 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.15, 11:38
            Kolejny super pomysł od Ciebie, tylko jak to zrobić?
            • nota222 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.15, 18:56
              No jak. Poprzez wujka Google:) i Wiki [na dole haseł często są zewnętrzne linki] Większość nazwisk z KOL na pewno ma jakieś fejsy, oficjalne strony itp. - np. H. Śleszyńska ma oficjalną stronę, co prawda na niej jest tylko kontakt do jej impresariatu, no ale po nitce do kłębka. Oczywiście trzeba się liczyć z brakiem odpowiedzi - zwłaszcza wielkich nazwisk - ale przecież w KOL grało mnóstwo artystów, można próbować do tych młodszych, może mniej niedostępnych?, np. Kacper Kuszyński i wielu wielu innych? Poza tym próbujcie przez Tomasza Raczka - on w TVP Rozrywka [chyba] ma/miał program wspominkowy z Wielką Olgą:)
              • fanolgi58 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.15, 19:38
                Widzę, że lubisz działać z rozmachem. Ja szczerze mówiąc myślałem raczej o skromnym mailu do OL na facebook. Gdyby umieściła tam wzmiankę o naszej stronie, byłbym zaszczycony. Ale przyznam że Twoja propozycja bardzo mi się podoba, pomyślę nad tym.
            • nota222 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.15, 18:59
              przepraszam, poprawka: Olgą I Wielką:)
      • nota222 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.06.15, 19:56
        Dopisek: Ja też mam sporo kabaretów ale na VHS. Nie mam pojęcia jak to ugryźć od strony technicznej, czyli boję się, że one po odkopaniu na półce po prostu rozsypią się. Oczywiście wiem, że muszę iść do foto, żeby to próbować przerzucić na CD lub pendra [co lepiej? w ogóle da się na pendra?], ale panowie w foto strasznie dużo sobie życzą.
        • japilot11 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 13.06.15, 20:55
          Witaj tajemnicza nota222!
          Cieszymy się, że forum Olgi nie rozsypało się definitywnie, a zanosiło się na to od paru lat.
          Pozostało niewielu zapaleńców- Tomek, Marek, Andrzej i ja- Jarek.
          Ale jesienią dotarłem do niezłych nagrań Marii z Gliwic i udało się zebrać prawie komplet.
          Jak możesz poczytać na moich postach, szukamy ciągle pierwszych 5 Galluxów i kilku programów dodatkowych - seria Piosenki KOL Teraz ja! Nie mamy też tajemniczych 2 ostatnich programów Właśnie leci kabarecik. Objawił się jeszcze jeden program NN czyli 1984 12 Jak się nie kręć.
          Dla Ciebie mam propozycję przegrania Twoich nagrań VHS na wersję cyfrową- tak ak to zrobiłem z nagraniami Marii. Nie chodzi nawet o jakieś nowości ,ale o lepsze jakościowo wersje i dogranie jakichś końcówek z obsadą itp. Jeżeli reflektujesz to mogę Ci przesłać dowolny zestaw z moich zbiorów, nawet komplet ca 250GB. Reszta do dogadania w mailach- mój: japilot@o2.pl lub japilot@poczta.onet.pl. Pozdrowionka- Jarek.
    • japilot11 Re: Jestem nowym użytkownikiem forum 06.11.17, 20:37
      Oczywiście, że interesuje! Chętnie nawiążę kontakt! Mamy z kolegami prawie komplet kabaretów, ale... prawie robi wielką różnicę! Brakuje nam kilka programów z cyklu "Teraz ja!", brakuje końcówek chyba 2 programów, mamy wątpliwości co do fragmentów tekstów... To wszystko mamy na: www.kabaretyol.cba.pl/piosenki.php
      Jeżeli można to proszę o kontakt japilot@poczta.onet.pl - pozdrowionka- Jarosław Wróblewski
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka