Dodaj do ulubionych

Inteligencja uczestników "We Dwoje"

IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 09.11.02, 21:31
Sprawa jest dla mnie zaiste szokująca. Uczestnicy programu "We dwoje" to
jakieś półmózgi. Najpierw jeden uczestników zaczął się zastanawiać, czy
Kopernik dostał Nagrodę Nobla, czy też nie, nie domyslając sie, że żył on
jakies 500 lat temu. Później szczęśliwa para na chwilę 'zapomniała' o dacie
bitwy pod Wiedniem (1685) i umieściła obraz Sobieskiego pod latami życia
Stefana Batorego (około 150 lat wcześniej) (czwarta klasa podstawówki).
Nastepnie kolejni szczęśliwi przyszli małżonkowie nie potrafili sobie
poradzić z banalnym zadaniem z czterema zapałkami, które mój sześcioletni syn
wykonuje w kilka sekund. Szczytem wiedzy było napisanie przez jednego z
uczestników słowa 'kłótnia' przez 'u' otwarte (facet ma jakies 30 lat). To
jest szokujące, jakich sie teraz ludzi wpuszcza do programów, które oglada po
kilka milionów osób. Zreszta same programy tego typu tez sa do d.py. "We
dwoje" razem z "Tylko miłośc" oglada sie gorzej, niż "Wybacz mi"! Mam
nadzieję, że w przyszłości TVN postara sie o coś bardziej odpowiedniego, gdy
jest najwieksza ogladalność.

pzdr. Skalar
Obserwuj wątek
    • Gość: Skalar Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 09.11.02, 21:33
      W sumie to jest nawet śmieszne, tak po zastanowieniu. hehe
      • krasnoludek1 Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' 09.11.02, 21:52
        Tak, smutne to... Najgorsze jest to, że idzie to w eter - patrzcie, oni robią
        błędy, są normalni, tacy jak wy, nie jacyś tam - za przeproszeniem -
        intelektualiści.
        Ich czasy sie skończyły. Kulturę masową tworzą tacy ludzie jak uczestnicy "We
        dwoje" - jacy ludzie, taka kultura.
        • Gość: drug Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.02, 09:53

Pierwszy raz oglądałem ten program i muszę przyznać, że nie jest najwyższych
          lotów. Zawodnicy mają niski iloraz inteligencji, a ten koleś od Kopernika to
          chyba mniej niż zero. Chyba że się zgrywał.
      • Gość: Jacky Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.stegny.2a.pl 10.11.02, 16:13
        Gość portalu: Skalar napisał(a):

> W sumie to jest nawet śmieszne, tak po zastanowieniu. hehe

PO ZASTANOWIENIU?
        czyli bredziles powyzej, czy jak?
        • Gość: Skalar Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 10.11.02, 17:41
          Gość portalu: Jacky napisał(a):

> Gość portalu: Skalar napisał(a):
          >
          > > W sumie to jest nawet śmieszne, tak po zastanowieniu. hehe
          >
          > PO ZASTANOWIENIU?
          > czyli bredziles powyzej, czy jak?

Poprawka: ..."po głębszym zastanowieniu..."

Co nie zmienia faktu, że częśc z uczestników "We dwoje" to po prostu półmózgi
    • hesperyda Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' 10.11.02, 15:02
      Przeraża was inteligencja uczestników programu "We dwoje"?
      Obejrzyjcie "Familiadę"!!! Tam inteligencją poraża nawet sam prowadzący.
      Jednak, o ile wierzyć wiadomościom o poszczególnych uczestnikach "We dwoje" ,
      to większość z nich ma wyższe wykształcenie i może uchodzić za kwiat
      społeczeństwa... To chyba smutne...
    • Gość: P-77 Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 15:56
      Gwoli ścisłości Skalarze, bitwa pod Wiedniem nie rok 1685 a 1683 a obraz to
      chyba Matejki, nie Sobieskiego.
      • Gość: Skalar Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 10.11.02, 17:44
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Gwoli ścisłości Skalarze, bitwa pod Wiedniem nie rok 1685 a 1683 a obraz to
        > chyba Matejki, nie Sobieskiego.

Pardon, bitwa pod Wiedniem była w 1683, ale z obrazem to chodziło mi o to, że
        był to taki papierowy portrecik Sobieskiego, który trzeba było umieścić po
        datami urodzenia i śmierci, a obraz pt. "Bitwa pod Wiedniem" to dzieło
        rzeczywiście Matejki

pzdr
    • Gość: Jacky Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.stegny.2a.pl 10.11.02, 16:11
      Gość portalu: Skalar napisał(a):

> Sprawa jest dla mnie zaiste szokująca.

zaiste szokujące
    • Gość: Gregor Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 09:17
      Skoro tak uważasz, to poproś kogoś z rodziny, żeby Cię nagrał amatorską kamerą
      video, zobaczysz czy będziesz taki wspaniały jak Ci się wydaje, a potem pomyśl
      jak byś wyglądał, gdyby filmowano Ci siedmioma czy ośmioma kamerami przy takim
      świetlwe, że nawet nie musi świecić bezpośrednio na Ciebie żebyś się pocił. Do
      tego wyobraź sobie przeszło setkę ludzi, którzy cały czas na Ciebie patrzą w
      studio to może zrozumiesz, że odpowiedzi nawet na proste pytania wcale nie są
      takie oczywiste. Ty siedząc sobie w spokojnym kątku pomyliłeś datę bitwy pod
      Wiedniem, więc.... Może najpierw sobie przemyl parę rzeczy.

Pozdrawiam Gregor
      • uwazna Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' 12.11.02, 10:51
        Gość portalu: Gregor napisał(a):

> jak byś wyglądał, gdyby filmowano Ci siedmioma czy ośmioma kamerami przy
        >takim
        > świetlwe, że nawet nie musi świecić bezpośrednio na Ciebie żebyś się pocił.
        >Do
        > tego wyobraź sobie przeszło setkę ludzi, którzy cały czas na Ciebie patrzą w
        > studio to może zrozumiesz, że odpowiedzi nawet na proste pytania wcale nie są
        > takie oczywiste. Ty siedząc sobie w spokojnym kątku pomyliłeś datę bitwy pod
        > Wiedniem, więc.... Może najpierw sobie przemyl parę rzeczy.

Tych ludzi nikt nie zmusza do udziału w programie. Jak ktoś ma słabe nerwy, to
        niech siedzi w domu. Obejrzyj sobie teleturniej "Jeden z dziesięciu" TVP2,
        albo "Milionerów" TVP1. Tam takie wpadki się nie zdarzają. Jak się w głowie ma
        mózg, a nie sieczkę, to jakoś można wystąpić przed kamerami i nie zbłaźnić się.
        Może najpierw Ty sobie przemyśl parę rzeczy. Pomyłka w dacie jakiejś bitwy o 2
        a nawet 10 lat, to jeszcze nie katastrofa, ale zastanawianie się, czy Kopernik
        dostał nagrodę Nobla, to horror.
        >
        > Pozdrawiam Gregor
        • ada1 Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' 12.11.02, 15:11
          Kiedy uczestnicy udzielali pisemnych odpowiedzi, to dopiero były kwiatki! Jeden
          napisał, że jego ulubionym pisarzem jest Henryk Siękiewicz! a drugi na pytanie
          kto jest głową rodziny odpowiedział: męszczyzna!
        • Gość: Tomi Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.tlsa.pl 12.11.02, 21:08
          uwazna napisała:

...Obejrzyj sobie teleturniej "Jeden z dziesięciu" TVP2,
          > albo "Milionerów" TVP1. ....

"Milionerow" TVP1 ????????????????????
          Z tego co wiem "Milionerzy" sa w TVN.
          Chyba jednak nie tak "Uwazna" :))))))))

A z reszta sie zgadzam: mozna nie znac daty, ale zastanawiac sie czy Kopernik
          dostal Nobla to juz chyba przesada

• uwazna Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' 18.11.02, 10:56
            Gość portalu: Tomi napisał(a):

> uwazna napisała:
            >
            > "Milionerow" TVP1 ????????????????????
            > Z tego co wiem "Milionerzy" sa w TVN.
            > Chyba jednak nie tak "Uwazna" :))))))))

Chodziło mi oczywiście o "Miliard w rozumie".
            Rzeczywiście byłam mało "uważna" ;-)

• p.de Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' 03.12.02, 09:07
          ...co do teleturnieju "1 z 10", to było w nim tyle przygłupawych odpowiedzi, że
          nie sposób je wszystkie spamiętać. Moim nr 1 pozostaje odpowiedź łysawego
          gościa ze Śląska, który na pytanie:
          "Proszę dokończyć powiedzonko -Goły jak...-"
          odpowiedział "...Święty Mikołaj"...

W Milionerach Pan doktor historii, który z powodzeniem występował min. w
          teleturnieju "Miliard w rozumie", na pytanie nr. 2 "Czy wieloryb to: ryba,
          ssak,..." tak się zestresował, że musiał skorzystać z koła ratunkowego. W
          efekcie końcowym wyszedł ze studia z 64 tyś. w kiermanie.

Jak się siedzi przed telewizorem to inaczej to wszystko wygląda...
          ...można sobie przecież zasurfować w necie a następnie rozpocząć wątek na
          www.gazeta.pl/forum...i zabłysnąć wiedzą myląc się w dacie o tylko 2 lata,
          które np. w tt. MILIONERZY zakończyłyby sprawę a wtedy nikt nie pamiętałby, że
          SKALAR przegrał, bo pomylił się tylko o 2 lata tylko, że dał dupy, bo mógł
          wybrać odpowiedź C.

SKALAR:

myślisz, że jesteś taki monydry, bo znałeś odpowiedzi na pytania z historii z
          zakresu szkoły podstawowej ? Założę się, że ludzie układający pytania do np.
          Milionerów, są w stanie zadać ci przynajmniej 200 pytań z programu nauczania
          w "podstawówce", po usłyszeniu których rura by ci zmiękła...

• Gość: Skalar Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 13.11.02, 20:32

> Skoro tak uważasz, to poproś kogoś z rodziny, żeby Cię nagrał amatorską
        kamerą
        > video, zobaczysz czy będziesz taki wspaniały jak Ci się wydaje, a potem
        pomyśl
        > jak byś wyglądał, gdyby filmowano Ci siedmioma czy ośmioma kamerami przy
        takim
        > świetlwe, że nawet nie musi świecić bezpośrednio na Ciebie żebyś się pocił.
        Do
        > tego wyobraź sobie przeszło setkę ludzi, którzy cały czas na Ciebie patrzą w
        > studio to może zrozumiesz, że odpowiedzi nawet na proste pytania wcale nie są
        > takie oczywiste. Ty siedząc sobie w spokojnym kątku pomyliłeś datę bitwy pod
        > Wiedniem, więc.... Może najpierw sobie przemyl parę rzeczy.

Ja rozumiem, gdyby to był pierwszy raz, pierwsze spotkanie z telewizją w życiu,
        nerwy itp.. Ale to jest już chyba 5 czy 6 odcinek z udziałem tych wszystkich
        par! Wykonywali wczesniej bez potkniecia trudne zadania sprawnościowe, na
        pytania też wielokrotnie odpowiadali! O zdenerwowaniu nie ma mowy.

Rownież pozdrawiam. Skalar
        • Gość: Gregor Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 07:59
          Drogi Skalarze. Przyznam, że znam niektórych uczestników tego programu i możesz
          mi wierzyć, że 90% niepowodzeń na scenie to stres. Szkoła aktorska trwa kilka
          lat a nie kilka programów, a nawet aktorzy, czy ludzie występujący bardzo długo
          przed kamerami mają stres czy tremę przed występem. Odnośnie pytań to fakt,że
          czasem trafiają się pytania, na które nie potrafią udzielić odpowiedzi, ale
          ciężko jest być dobrym we wszystkim. Większość ludzi albo bardzo dobrze radzi
          sobie z przedmiotami humanistycznymi albo mają umysł ścisły (a są i tacy,
          którzy nie radzą sobie ani w jednej ani w drugiej dziedzinie)... A nigdy nie
          wiesz na jakie pytanie trafisz.
          Pozdrawiam i miłego dnia Gregor
          • Gość: Skalar Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 14.11.02, 08:04
            Dzieki i nawzajem.
          • Gość: koliber Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: 149.156.12.* 17.11.02, 20:42

> Drogi Skalarze. Przyznam, że znam niektórych uczestników tego programu i możesz
            >
            > mi wierzyć, że 90% niepowodzeń na scenie to stres. Szkoła aktorska trwa kilka
            > lat a nie kilka programów, a nawet aktorzy, czy ludzie występujący bardzo długo
            >
            > przed kamerami mają stres czy tremę przed występem. Odnośnie pytań to fakt,że
            > czasem trafiają się pytania, na które nie potrafią udzielić odpowiedzi, ale
            > ciężko jest być dobrym we wszystkim. Większość ludzi albo bardzo dobrze radzi
            > sobie z przedmiotami humanistycznymi albo mają umysł ścisły (a są i tacy,
            > którzy nie radzą sobie ani w jednej ani w drugiej dziedzinie)... A nigdy nie
            > wiesz na jakie pytanie trafisz.
            > Pozdrawiam i miłego dnia Gregor
            Jak znasz tych debili, ćwierćintelignetów, półgłówków i analfabetów to serdecznie Ci współczuję
            (oczywiscie nie chodzi o wszystkich ale o znamienitą większosć), ale swój do swego ciągnie.
            A Siękiewicz czy Kopernik z Noblem czy zapałki to nie przypadek.
      • Gość: koliber Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: 149.156.12.* 17.11.02, 20:38
        Nikt nie każe debilom pchać się na ekran, dawniej przynajmniej TV pokazywała ludzi mądrych.
        A jeden z uczestników napisał: "Siękiewicz"
        • Gość: ryba Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 11:08
          O przepraszam

Śękiewicz!
          • Gość: Gregor Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 11:36
            He he BRAWO RYBA!!!
    • Gość: na_ratunek Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 08:07
      Jezuuu, ja to też widziałam, co mnie skusiło, żeby ten blamaż oglądać...ale nic
      mnie tak nie poraziło jak komentarz tego tłustego lolka o przyznaniu nagrody
      Nobla dla Herberta:
      "Herbert dostał Nobla? za co? za jajka"

WSTYD, WSTYD, WSTYD...

po stokroć wstyd...
      • Gość: luna Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.srkch.pik-net.pl 14.11.02, 13:45
        Gość portalu: na_ratunek napisał(a):

> Jezuuu, ja to też widziałam, co mnie skusiło, żeby ten blamaż oglądać...ale
        nic
        >
        > mnie tak nie poraziło jak komentarz tego tłustego lolka o przyznaniu nagrody
        > Nobla dla Herberta:
        > "Herbert dostał Nobla? za co? za jajka"
        >

Po czym koleś wywalił Miłosza, bo on na pewno nie dostał Nobla.
        Z kolei przy ustalaniu autorstwa wiersza "Nie pieprz Pietrze wieprza
        pieprzem..." panna stwierdziła, że Brzechwa by nie pisał o pieprzeniu, bo to
        przecież dla dzieci...
        • Gość: ryba Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 23:54
          Luna kilka słów

Ę, Ą, DŻY, BY, DŻY.

czy coś Ci to mówi?
    • Gość: nel kto jest bez winy IP: *.euv-frankfurt-o.de 14.11.02, 20:29
      hej skalar,

wiesz co? ale z ciebie madrala!

rzeczywiscie latwo przychodzi krytyka, gdy sobie siedzisz wygodnie przed
      telewizorem... osobiscie wiem, ze odpowiadanie w sytuacji stresowej, przed
      kamerami, kiedy masz tylko kilkadziesiat sekund na zastanowienie sie, prowadzi
      do blednych odpowiedzi. no, ale jesli ty jeszcze NIGDY nie popelniles bledu, to
      ci szczerze zazdroszcze!

no tak, kto jest bez winy, ten ma prawo pierwszy rzucic kamien...

szkoda, ze nie potrafisz znalezc zadnych pozytywnych stron tego programu. np.
      odwagi tych par, ich pomyslowosci, innych zdolnosci... ja sie przy tym
      programie bardzo dobrze bawie :)

popieram gregora i serdecznie go pozdrawiam!

nel
      • Gość: Skalar Re: kto jest bez winy IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 14.11.02, 21:09
        Gość portalu: nel napisał(a):

> hej skalar,
        >
        > wiesz co? ale z ciebie madrala!

przynajmniej medrkuje zamiast np. pakować na siłowni :)

>
        > rzeczywiscie latwo przychodzi krytyka, gdy sobie siedzisz wygodnie przed
        > telewizorem... osobiscie wiem, ze odpowiadanie w sytuacji stresowej, przed
        > kamerami, kiedy masz tylko kilkadziesiat sekund na zastanowienie sie,
        prowadzi
        > do blednych odpowiedzi.

Pomylenie dat życia królów i zadanie z zapałkami jakoś jeszcze mozna wybaczyć,
        ale Kopernika i 'kłucenia sie' nie. A tak naprawdę w lekkim stresie była tylko
        para układająca zapałki (mieli prawo się zdziwić).

no, ale jesli ty jeszcze NIGDY nie popelniles bledu, to
        >
        > ci szczerze zazdroszcze!

no jakis tam kiedys popełniłem...

>
        > no tak, kto jest bez winy, ten ma prawo pierwszy rzucic kamien...
        >
        > szkoda, ze nie potrafisz znalezc zadnych pozytywnych stron tego programu. np.
        > odwagi tych par, ich pomyslowosci, innych zdolnosci... ja sie przy tym
        > programie bardzo dobrze bawie :)

Rozrywka jakaś jest, ale niestety bardzo płaska, bo poza usmiechem z tego
        programu nic sie nie wynosi. Rzeczywiście, odwagi i kreatywnosci tym parom
        odmówic nie mozna, ale mają oni podstawowe braki w wiedzy, tak dokładnie
        pokazywane.

pzdr. Skalar
      • Gość: ryba Re: kto jest bez winy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 23:46
        Brawo Nel!!!

• Gość: Gregor Re: kto jest bez winy IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 15.11.02, 07:18
        Dzięki Nel. Pozdrawiam również. Powiedz mi tylko czy twoje inicjały to
        przypadkiem nie E.P.?
      • Gość: Gregor Re: kto jest bez winy IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 15.11.02, 07:46
        Chciałem napisać M.P. a nie E.P. sorry ;)
        • Gość: nel hej gregor IP: *.euv-frankfurt-o.de 17.11.02, 18:26
          hej gregor,

co ci bede mowic...

powiem tylko tyle, ze: mam sentyment do niagary, bardzo lubie ryby kieleckie
          oraz milych kolesiow, ktorzy kradna samochody.

nel
          p.s. pozdrowienia dla ryby i wszystkich milosnikow We Dwoje!
          • Gość: koliber Do Nel IP: 149.156.12.* 22.11.02, 17:39
            Gość portalu: nel napisał:

> hej gregor,
            >
            > co ci bede mowic...
            >
            > powiem tylko tyle, ze: mam sentyment do niagary, bardzo lubie ryby kieleckie
            > oraz milych kolesiow, ktorzy kradna samochody.
            >
            > nel
            > p.s. pozdrowienia dla ryby i wszystkich milosnikow We Dwoje!
            To rzeczywiście może być dobry program dla ogolonych na łyso dresiarzy
            kradnących samochody i bijących przypadkowych przechodniów kijami bejsbolowymi.
            P.S. Mamy Ich Troje, albo raczej Tercet Egzotyczny: Nel, Ryba i Gregor.
      • Gość: koliber Re: kto jest bez winy IP: 149.156.12.* 17.11.02, 20:45
        Ja też się raz bawiłem ale był to smiech przez łzy.
        Widać dla Ciebie te zagadki też są za trudne.
        • Gość: nel masz racje IP: *.euv-frankfurt-o.de 17.11.02, 21:01
          hej koliber,

przyznaje sie bez bicia, ze masz racje! oj, masz racje...

pozdrawiam,

nel
        • Gość: koliber Re: kto jest bez winy IP: 149.156.12.* 17.11.02, 21:09
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Ja też się raz bawiłem ale był to smiech przez łzy.
          > Widać dla Ciebie te zagadki też są za trudne.
          Podobnie jak dla uczestników tego żałosnego programu.
          • Gość: nel oj oj oj.... IP: *.euv-frankfurt-o.de 17.11.02, 21:17
            no wlasnie, wlasnie...

nawet nie wiesz jak bardzo masz racje! oj, masz racje...

pozdrawiam

n
          • Gość: Gregor Re: kto jest bez winy IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 11:33
            No tak....
            Mamy następnego geniusza, który sam musi odpowiadaćna swoje kretyńskie teksty...
            ale widocznie nie potrafi znaleźć nikogo o tak niskim poziomie intelektualnym,
            kto byłby dla niego partnerem w rozmowie... Smutne...
            • Gość: koliber Re: kto jest bez winy IP: 149.156.12.* 21.11.02, 16:33

> No tak....
              > Mamy następnego geniusza, który sam musi odpowiadaćna swoje kretyńskie
              teksty..
              > .
              > ale widocznie nie potrafi znaleźć nikogo o tak niskim poziomie
              intelektualnym,
              > kto byłby dla niego partnerem w rozmowie... Smutne...
              SMUTNE, że jest tylu ludzi o poziomie intelektualnym podobnym do większości
              uczestników programu "We dwoje". Twój sądząc z Twoich postów za wysoki też nie
              jest i co gorsza jeszcze się tym szczycić.
              PUKNIJ SIĘ GREGOR W GŁOWĘ I STARAJ SIĘ CHOCIAŻ COŚ ZROZUMIEĆ.
              P.S.
              Postaraj się także wysilić swoje szare komórki i zrozumieć Językoznawcę.
          • Gość: ryba Re: kto jest bez winy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 22:14
            koliber widziałeś bociana?
        • Gość: ryba Re: kto jest bez winy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 22:16
          skalar czy koliber jest twoim ptaszkiem?
          • Gość: koliber Re: kto jest bez winy IP: 149.156.12.* 19.11.02, 12:30
            Gość portalu: ryba napisał(a):

> skalar czy koliber jest twoim ptaszkiem?
            Gratuluję "inteligentnego" dowcipu.
            Wła�nie dla ludzi o Twoim czy poziomie Gregora jest ten program,
            Nie mam z kim i o czym rozmawiać.
            Ale najgorsze jak debile nie zdajš sobie sprawy z tego, że sš debilami.
            • Gość: Gregor Re: kto jest bez winy IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 13:36
              W rzeczy samej, w rzeczy samej...
              To jest najgorsze prawda?
              Ale Ty sobie zdajesz z tego sprawę?
              Czy też jeszcze nie?
            • Gość: Gregor Re: kto jest bez winy IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 13:41

> Gość portalu: ryba napisał(a):
              >
              > > skalar czy koliber jest twoim ptaszkiem?
              > Gratuluję "inteligentnego" dowcipu.
              > Wła�nie dla ludzi o Twoim czy poziomie Gregora jest ten program,

Hej INTELIGENT nie mówi się "o Twoim poziomie" tylko "na Twoim poziomie". Ale
              skąd miałbyś to wiedzieć? W końcu jako koliber to mózg pewnie też masz mały...

> Nie mam z kim i o czym rozmawiać.
              > Ale najgorsze jak debile nie zdajš sobie sprawy z tego, że sš debilami.
              • Gość: nel dedykacja IP: *.euv-frankfurt-o.de 19.11.02, 21:10
                hej,

ale sie usmialam z ostatnich listow o ptaszkach :)
                ryba, czekam na twoj program autorski!

pozdrawiam, nel
                p.s. cos mnie natchnelo, oto dedykacja dla koliberka:

koliber, koliber
                ma maly kaliber
                gdyby byl we dwoje
                dostalby naboje
              • Gość: językoznawca Re: bredzisz IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 20.11.02, 12:41

> Hej INTELIGENT nie mówi się "o Twoim poziomie" tylko "na Twoim poziomie". Ale
                > skąd miałbyś to wiedzieć? W końcu jako koliber to mózg pewnie też masz mały...

Bredzisz Gregor. Wyrażenie 'o Twoim poziomie' użyte w tym kontekście jest jak
                najbardziej prawidłowe. Ośmieszasz się. Niewiele pewnie z tego zrozumiesz, ale
                niech tam. Można nie tylko być 'na jakimś poziomie', ale również go mieć, tak
                jak np. niebieskie oczy. Toteż mówimy 'dziewczyna o niebieskich oczach' albo np.
                'forumowicz o poziomie umysłowym dziecka'. To ostatnie dotyczy Ciebie.
                • Gość: Gregor Re: bredzisz IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 13:52
                  Idź się synku podszkolić. Można powiedzieć że czyjś(np. Twój) rozwój umysłowy
                  (i chyba nie tylko) zatrzymał się na poziomie dziecka. Nie mówi się, że ktoś
                  czy coś jest "o poziomie", chyba, że w Twojej Szkole Przygotowania Zawodowego.
                  Owszem mówi się dziewczyna o niebieskich oczach lub językoznawca o małym mózgu
                  ale jeżeli mówi się o poziomie (w Twoim przypadku bardzo niskim) to jednak
                  używa się wyrażenia na czyli np. "rozwój intelektualny językoznawcy zatrzymał
                  się na poziomie małego dziecka". Polecam troszeczkę pomyśleć (jeżeli wiesz co
                  to znaczy) zanim coś napiszesz. Miłego dnia Ci życzę i nie przejmuj się tak
                  bardzo, bo w Polsce jest bardzo wiele osób z podobnymi do Twoich problemami
                  więc nie jesteś sam.

Pozdrawiam Gregor ;)
                  • Gość: językoznawca Re: bredzisz IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 21.11.02, 11:31
                    Taaaaaak, zgodnie z przewidywaniami nie jesteś w stanie pojąć nawet prostych
                    zasad gramatycznych. Ale to nie szkodzi. Masz duże szanse na udział w
                    teleturnieju, o którym była tu mowa. Oni czekają właśnie na takich jak Ty,
                    Gregor.
                    • Gość: Gregor Re: bredzisz IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 12:05
                      Bardzo się cieszę, że tak uważasz. Jestem przekonany, że gdybym kiedykolwiek
                      miał szansę wystąpić w takim programie to Ciebie bym tam nie spotkał (myślę, że
                      aż takich kretynów nie biorą). Masz dzieci? Jeżeli tak, to jednak pozostaw
                      naukę gramatyki języka polskiego nauczycielom (większa korzyść dla dzieci).
                      Pozdrawiam :))i miłego dnia Ci życzę.
                      • Gość: językoznawca Re: bredzisz IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 21.11.02, 13:43

> Bardzo się cieszę, że tak uważasz. Jestem przekonany, że gdybym kiedykolwiek
                        > miał szansę wystąpić w takim programie to Ciebie bym tam nie spotkał

O, z całą pewnością mnie tam nie spotkasz. To program zarezerwowany dla debili
                        twojego pokroju, czyli z trwałym i nieuleczalnym niedorozwojem mózgu. Szkoda
                        mi czasu na korespondencję z takim zerem jak ty.
                        • Gość: Gregor Re: bredzisz IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 14:03
                          Gość portalu: językoznawca napisał:

> Gość portalu: Gregor napisał(a):
                          >
                          > > Bardzo się cieszę, że tak uważasz. Jestem przekonany, że gdybym kiedykolwi
                          > ek
                          > > miał szansę wystąpić w takim programie to Ciebie bym tam nie spotkał
                          >
                          > O, z całą pewnością mnie tam nie spotkasz. To program zarezerwowany dla
                          debili
                          > twojego pokroju, czyli z trwałym i nieuleczalnym niedorozwojem mózgu. Szkoda
                          > mi czasu na korespondencję z takim zerem jak ty.

Taak...
                          To bardzo typowe dla takich "intelektualistów" jak Ty. Kończą się bzdurne
                          argumenty więc trzeba komuś ubliżyć... A jak to nie pomaga to co robisz?
                          Kopniesz, poplujesz i uciekniesz? A swoją drogą to ciekaw jestem, czy potrafisz
                          kogoś nazwać zerem również w twarz czy tylko jak się czujesz bezpieczny? Nie
                          odpowiadaj i tak wiem co napiszesz. Jesteś tak przewidywalny jak telenowela. I
                          prawdopodobnie na tym samym (jeżeli nie niższym) poziomie. Mam nadzieję, że
                          jednak nie masz dzieci...
                          • Gość: koliber Re: bredzisz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 14:45
                            Ostatnie uwagi do Gregora.
                            > Taak...
                            > To bardzo typowe dla takich "intelektualistów" jak Ty. Kończą się bzdurne
                            > argumenty więc trzeba komuś ubliżyć... A jak to nie pomaga to co robisz?
                            > Kopniesz, poplujesz i uciekniesz?
                            Nie mierz wszystkich własną miarą.
                            > A swoją drogą to ciekaw jestem, czy potrafisz
                            > kogoś nazwać zerem również w twarz czy tylko jak się czujesz bezpieczny? Nie
                            > odpowiadaj i tak wiem co napiszesz.
                            Odpowiem za językoznawcę. Trochę potraktował Cię za ostro. Ale merytorycznie ma
                            rację. I nie radziłbym mu stanąć z Tobą twarzą w twarz, gdyż jako mięśniak i
                            dresiarz (przynajmniej intelektualny) po prostu pobiłbyś go.
                            > Mam nadzieję, że jednak nie masz dzieci...
                            A na jakich "inteligentów" i odborców papki masowej "kultury" Ty wychowasz
                            swoje. Aż się boję.
                • Gość: ryba Re: bredzisz IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 18:57
                  Koliber czy to TY?
                  • Gość: koliber Re: bredzisz IP: 149.156.12.* 21.11.02, 15:57

> Koliber czy to TY?

Wysil swoje szare komórki nadwyrężone po oglądadaniu programów w stylu "We
                    Dwoje" i porównaj IP moje i językoznawcy.
                    Staraj się (w przeciwieństwie do gregora) zrozumieć jego posty.
              • Gość: koliber O poziomie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 21:56
                Panie Gregor!
                Ja w przeciwienstwie do Pana nie jestem analfabetą funkcjonalnym.
                Ale mam także słowniki, więc darmowe korepetycje dla Pana ze "Słownika Jezyka Polskiego" PWN
                Poziom: 1. położenie, wysokosć płaszczyzny prostopadłej w stosunku do pionu w danym miejscu (...) fraz.
                być, stać, znaleźć się na należytym poziomie, "odpowiadać wymaganym warunkom,"
                2. stopień czyjegos wykształcenia, kultury; także faza osiagnięć, rozwoju, postępu
                3. płaszczyzna równoległa do podstawy wyznaczająca element budowlany w wymiarze wysokosci.

Punkt 2. uzasadnia użycie przeze mnie zwrotu "o Twoim poziomie". Bo rzeczywiscie Twój poziom
                wykształcenia i kultury pozostawia wiele do życzenia. Nie krytykuj więc językoznawcy, bo nie wiesz Pan o
                czym piszesz.
                Dla ludzi na Twoim poziomie i o Twoim poziomie kultury, wykształcenia i wiedzy rzeczywiscie jest miejsce
                w tym programie i jemu podobnych.
            • Gość: ryba Re: kto jest bez winy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 19:01

> Gość portalu: ryba napisał(a):
              >
              > Ale najgorsze jak debile nie zdajš sobie sprawy z tego, że sš debilami.

Bardzo dobrze, wyrzuć z siebie całą agresję pokaż że stać Cię na tupnięcie
              nogą i mocne słowa „debile”. Teraz policz do trzech i znowu rzuć „mięsem”,
              śmiało np. WY BAŁWANY czyż nie lepiej prawda!

• Gość: koliber Re: kto jest bez winy IP: 149.156.12.* 21.11.02, 16:02

> Gość portalu: koliber napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: ryba napisał(a):
                > >
                > > Ale najgorsze jak debile nie zdajš sobie sprawy z tego, że sš debilami.
                >
                > Bardzo dobrze, wyrzuć z siebie całą agresję pokaż że stać Cię na tupnięcie
                > nogą i mocne słowa „debile”. Teraz policz do trzech i znowu rzuć &#
                > 8222;mięsem”,
                > śmiało np. WY BAŁWANY czyż nie lepiej prawda!

Debil- to nie tylko wyzwisko, to także, określenie pewnego stanu upośledzenia
                funkcji mózgu. I debil i bałwan nie są słowami wulgarnymi.
                Ale oczywiście i oglądalność, i słuchalność jest lepsza jak ludzie niemądrzy,
                głupi i niewykształceni mogą rozwiązać różne idiotele i być madrzejszymi od
                uczestników różnych programów.
                A jeszcze jak głupolom kadzi się, schlebia ich gustom i mówi jacy to są mądrzy
                to słuchalność i oglądalność się zwiększa.
                Szczerość jest lepsza od zakłamania.
                • Gość: ryba Re: kto jest bez winy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 21:19

> Debil- to nie tylko wyzwisko, to także, określenie pewnego stanu
                  upośledzenia
                  > funkcji mózgu. I debil i bałwan nie są słowami wulgarnymi.
                  > Ale oczywiście i oglądalność, i słuchalność jest lepsza jak ludzie
                  niemądrzy,
                  > głupi i niewykształceni mogą rozwiązać różne idiotele i być madrzejszymi od
                  > uczestników różnych programów.
                  > A jeszcze jak głupolom kadzi się, schlebia ich gustom i mówi jacy to są
                  mądrzy
                  > to słuchalność i oglądalność się zwiększa.
                  > Szczerość jest lepsza od zakłamania.

Sam widzisz jaki jesteś wielki, ale dzięki mnie, bo to mnie uważasz za debila
                  i głupola. Gdyby nie tacy jak ja to kim byś był? Prawdopodobnie nikim, w
                  społeczeństwie ludzi na tym samym poziomie bo to tacy jak ja dają tło takim
                  jak TY - wykształconym i bystrym osobnikom i dlatego jest fajnie, lecz tylko
                  dla takich jak ja, bo potrafimy być tolerancyjni nie tylko dla takich jak TY,
                  ale nawet dla debili.

Szczerość jest lepsza od zakłamania... o ile chcesz ją poznać?

• Gość: koliber Re: kto jest bez winy IP: 149.156.12.* 22.11.02, 15:36
                    Gość portalu: ryba napisał:

> Gość portalu: koliber napisał(a):
                    >
                    > > Debil- to nie tylko wyzwisko, to także, określenie pewnego stanu
                    > upośledzenia
                    > > funkcji mózgu. I debil i bałwan nie są słowami wulgarnymi.
                    > > Ale oczywiście i oglądalność, i słuchalność jest lepsza jak ludzie
                    > niemądrzy,
                    > > głupi i niewykształceni mogą rozwiązać różne idiotele i być madrzejszymi o
                    > d
                    > > uczestników różnych programów.
                    > > A jeszcze jak głupolom kadzi się, schlebia ich gustom i mówi jacy to są
                    > mądrzy
                    > > to słuchalność i oglądalność się zwiększa.
                    > > Szczerość jest lepsza od zakłamania.
                    >
                    >
                    > Sam widzisz jaki jesteś wielki, ale dzięki mnie, bo to mnie uważasz za debila
                    > i głupola. Gdyby nie tacy jak ja to kim byś był? Prawdopodobnie nikim, w
                    > społeczeństwie ludzi na tym samym poziomie bo to tacy jak ja dają tło takim
                    > jak TY - wykształconym i bystrym osobnikom i dlatego jest fajnie, lecz tylko
                    > dla takich jak ja, bo potrafimy być tolerancyjni nie tylko dla takich jak TY,
                    > ale nawet dla debili.
                    >
                    > Szczerość jest lepsza od zakłamania... o ile chcesz ją poznać?
                    CHODZI TYLKO O TO, że niekoniecznie ludzie niezbyt mądrzy muszą występować w TV i być gwiazdami i idolami.
                    Jesli tego nie rozumiesz i to Ciebie nie przeraża to żal mi Ciebie.
                    Tolerancja nie oznacza apoteozy i lansowania głupoty.
                    A takie programy służą tylko ogłupiani widzów, mam nadzieję, że kiedys to zrozumiesz.
              • Gość: koliber Re: kto jest bez winy IP: 149.156.12.* 21.11.02, 16:04
                To nie agresja, to przerażenie.
    • Gość: koliber Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwiatków IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 22:04
      Dzisiaj sobie zipowałem i trafiłem na ten program. Akurat były pytania dotyczące wiedzy ogólnej. I jedna z
      3 pozostałych par popisała się następującą wiedzą:
      1. Tadeusz zbierał z pończoch Telimeny "ROSĘ"
      2. żoną Bogumiła Niechcica (wg uczestników bohatera NAD NIEMNEM) nie była Barbara
      3. mężczyzna przyznał się publicznie, że "nie czytał Pana Tadeusza, bo MICKIEWICZ JEST NIE DO
      PRZEJŚCIA"
      4. nie umieli dokończyć zdania " trza być w butach na..." dopisali "NA OBCASACH"
      i tu darmowe wyjasnienie dla Gregora, Nel, Ryby i dresiarzy, że to cytaty z Wesela Wyspiańskiego "Trza
      być w butach na weselu"

O tempora o mores
      No comments
      • Gość: Skalar Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 02.12.02, 15:50

> Dzisiaj sobie zipowałem i trafiłem na ten program. Akurat były pytania
        dotycząc
        > e wiedzy ogólnej. I jedna z
        > 3 pozostałych par popisała się następującą wiedzą:
        > 1. Tadeusz zbierał z pończoch Telimeny "ROSĘ"
        > 2. żoną Bogumiła Niechcica (wg uczestników bohatera NAD NIEMNEM) nie była
        Barba
        > ra
        > 3. mężczyzna przyznał się publicznie, że "nie czytał Pana Tadeusza, bo
        MICKIEWI
        > CZ JEST NIE DO
        > PRZEJŚCIA"
        > 4. nie umieli dokończyć zdania " trza być w butach na..." dopisali "NA
        OBCASACH
        > "
        > i tu darmowe wyjasnienie dla Gregora, Nel, Ryby i dresiarzy, że to cytaty z
        Wes
        > ela Wyspiańskiego "Trza
        > być w butach na weselu"
        >
        > O tempora o mores
        > No comments

Rzeczywiście, z rosą było śmieszne, ale co do butów, to można im wybaczyć,
        bo "Wesele" przerabia się w liceum (a wiekszość uczniów w liceum, co do wesela,
        to mysli tylko o własnym ;-) )

pzdr. Skalar
      • Gość: jon Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.joint.eu.org 03.12.02, 10:27
        koliber, zdjasz sobie oczywiście sprawę, że lepsza połowa tej pary jest ponoć
        polonistką? zgadzam się - zgroza
        • Gość: Gregor Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 09:17
          Gość portalu: jon napisał(a):

> koliber, zdjasz sobie oczywiście sprawę, że lepsza połowa tej pary jest ponoć
          > polonistką? zgadzam się - zgroza

jon, zdajesz sobie oczywiście sprawę, że lepsza połowa tej pary nie jest
          polonistką? ale tak właśnie rodzą się plotki ;)
          • Gość: koliber Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 12:07

> Gość portalu: jon napisał(a):
            >
            > > koliber, zdjasz sobie oczywiście sprawę, że lepsza połowa tej pary jest po
            > noć
            > > polonistką? zgadzam się - zgroza
            >
            > jon, zdajesz sobie oczywiście sprawę, że lepsza połowa tej pary nie jest
            > polonistką? ale tak właśnie rodzą się plotki ;)
            Niech będzie kim chce. Ale jest niewykształconą kretynką.
            I niech sobie taką bedzie, tylko niech nie występuje w TV i nie robi z siebie
            gwiazdy.
            A dla wszystkich jej znajomych wyrazy współczucia.
            • mazuz1 Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia 05.12.02, 12:46
              Poczytałem sobie Wasze inteligentne wypowiedzi i jeśli można dołącze się do
              Was. Mam wykształcenie wyższe i szczerze powiem że nie czytałem Pana Tadka i
              Wesela trydno może to kiedyś nadrobię. Z moją żoną kibicujemy parze "od
              lektur" i wcale nie uważam że ma głębsze znaczenie to czy oni przeczytali te
              książki czy nie. Spotkała ich kara bo nie zdobyli punktów. W tym programie
              chodzi oto żeby być przebojowym i zdobyć sympatię widzów, a w konsekwencji
              wygrać nagrody. Nikt nie mówił że jest to program dla intelektualistów, i jak
              wszędzie trzeba mieć troszkę szczęścia. Pozdrawiam i czekam aż mnie obrzucicie
              błotem za to że nie przeczytałem lektur szkolnych.
              • Gość: koliber Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: 149.156.12.* 05.12.02, 17:50
                mazuz1 napisał:

> Poczytałem sobie Wasze inteligentne wypowiedzi i jeśli można dołącze się do
                > Was. Mam wykształcenie wyższe i szczerze powiem że nie czytałem Pana Tadka i
                > Wesela trydno może to kiedyś nadrobię. Z moją żoną kibicujemy parze "od
                > lektur" i wcale nie uważam że ma głębsze znaczenie to czy oni przeczytali te
                > książki czy nie. Spotkała ich kara bo nie zdobyli punktów. W tym programie
                > chodzi oto żeby być przebojowym i zdobyć sympatię widzów, a w konsekwencji
                > wygrać nagrody. Nikt nie mówił że jest to program dla intelektualistów, i jak
                > wszędzie trzeba mieć troszkę szczęścia. Pozdrawiam i czekam aż mnie obrzucicie
                > błotem za to że nie przeczytałem lektur szkolnych.
                Masz wyższe wykształcenie, ale nie można Ciebie nazwać inteligentem ( w dobrym tego słowa znaczeniu). Dlatego
                pasjonuje Cię ten program. Wykształcenie nie swiadczy o inteligencji.
                A każdy mający inteligenckie aspiracje powinien te dwie pozycje przeczytać i tyle.
                Ale Wesele może być dla Ciebie zbyt trudne i skomplikowane. Więc po tej lekturze oprzeczytaj sobie bryki i
                opracowania (pełno ich teraz) to może cos zrozumiesz.
                To jest własnie w tym programie jest najgorsze, że nawet kretyni moga byc przebojowi, zdobyć sympatię widzów i
                wygrać ten program.
                • mazuz1 Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia 06.12.02, 07:30
                  Dobrze. Taka jest twoja opinia. Program We Dwoje mnie nie pasionuje, ale
                  oglądam go z przyjemnością Kolibrze, po pierwsze jest dość luźny ( nie jest
                  sztuczny ), a po drugie bardzo lubię prowadzącego Piotra Szwedesa, którego
                  poznałem osobiście kiedyś w Sopocie. A jeżeli o inteligencję chodzi, nie
                  rozumiem na jakiej podstawie oceniasz moją, po jednej wypowiedzi? Myślę że z
                  twoją coś jest nie "teges" ( choć wygadany jesteś ). Inteligencja nie jest
                  mierzona ilością przeczytanych lektur ( to chyba wiesz? ) Być może Mickiewicz
                  i Wyspiański to trudni dla mnie poeci. Osobiście wolę Żeromskiego i Prusa.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: koliber Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 21:37
                    mazuz1 napisał:

> Dobrze. Taka jest twoja opinia. Program We Dwoje mnie nie pasionuje, ale
                    > oglądam go z przyjemnością Kolibrze, po pierwsze jest dość luźny ( nie jest
                    > sztuczny ), a po drugie bardzo lubię prowadzącego Piotra Szwedesa, którego
                    > poznałem osobiście kiedyś w Sopocie. A jeżeli o inteligencję chodzi, nie
                    > rozumiem na jakiej podstawie oceniasz moją, po jednej wypowiedzi? Myślę że z
                    > twoją coś jest nie "teges" ( choć wygadany jesteś ). Inteligencja nie jest
                    > mierzona ilością przeczytanych lektur ( to chyba wiesz? ) Być może Mickiewicz
                    > i Wyspiański to trudni dla mnie poeci. Osobiście wolę Żeromskiego i Prusa.
                    > Pozdrawiam.
                    W punktach:
                    1. Dziękuję za pozwolenie wyrażania swojej opinii.
                    2. "We dwoje" jest programem rozrywkowym i każdy ma prawo go oglądać. Szkoda
                    tylko, że kieruje na gwiadzy takich ludzi.
                    3. "teges"- wyjaśnij mnie nieinteligentemu co miałeś na myśli
                    4. Na jakiej podstawie oceniasz moja inteligencję
                    5. Ja Twojej nie oceniałem, starałem się określić warunki brzegowe (mogące się
                    rozciągać i kurczyć) do określenia kogoś inteligentem (w dobrym znaczeniu tego
                    słowa)
                    6. Człowiek aspirujący do miana inteligenta powinien pewne lektury przeczytać.
                    A by zdać maturę też powinno się pewne lektury, albo nawet MUSI przeczytać
                    7. De gustibus. Prus bywał genialny ("Lalka"), Żeromski nierówny
                    (koszmarne; "Siłaczka", "Doktor Judym", bardzo dobre "Przedwiośnie"). Ale żeby
                    wiedzieć to trzeba przeczytać.
                    8. Ilość przeczytanych lektur nie decyduje o inteligencji
                    9. Jedyne lektury które powinny byc wycofane to "Łysek z pokładu Idy",
                    harlekinowe "Nad Niemnem". One mogą zniechęcić inteligentego człowieka do
                    czytania
                    10. Jeśli poczułeś się urażony przepraszam
                    Pozdrawiam
                    Koliber
                • Gość: Gregor Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 08:00
                  Skoro twierdzisz, że nawet kretyni mogą być przebojowi, zdobyć sympatię widzów
                  i wygrać ten program to może poowinieneś pomyśleć o wzięciu udziału w drugiej
                  edycji (jeżeli takowa będzie) bo chyba masz baaardzo duże szanse ;)
                  • Gość: koliber Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 13:17

> Skoro twierdzisz, że nawet kretyni mogą być przebojowi, zdobyć sympatię
                    widzów
                    > i wygrać ten program to może poowinieneś pomyśleć o wzięciu udziału w
                    drugiej
                    > edycji (jeżeli takowa będzie) bo chyba masz baaardzo duże szanse ;)
                    Nie mam z kim i o czym rozmawiać. Jesteś analfabetą funkcjonalnym.
                    I jeśli wizja współczesnych mediów i rozrywki Ciebie nie przeraża...
                    P.S. Wysokiej klasy dowcip.
                    • Gość: Gregor Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 13:52
                      Dowcip dostosowany do klasy odbiorcy (przynajmniej zrozumiałeś).
                      • Gość: koliber Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje'-parę kwia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 14:33
                        Jak już napisałem nie mam z kim i o czym rozmawiać.
                        A Ty Drogi Gregorze przeczytaj sobie posty językoznawcy i niektóre moje
                        (szczególnie o poziomie) i postaraj się coś z nich zrozumiec. Bedziesz wtedy
                        nieco mądrzejszy.
                        P.S. Więcej z Tobą (niezależnie od tego co napiszesz) polemizował nie będę.

• Gość: Advokat Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: *.net.autocom.pl 06.12.02, 21:47
      Ostatnio kolejna para inteligentów stwierdziła,że Tadeusz zbierał rosę,która
      obeszła Telimenę.Po prostu geniusze!!!
      • Gość: NIN Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.12.02, 09:30
        Gość portalu: Advokat napisał(a):

> Ostatnio kolejna para inteligentów stwierdziła,że Tadeusz zbierał rosę,która
        > obeszła Telimenę.Po prostu geniusze!!!

kumał kto Telimena, kto Tadeusz, wiedział że rzecz rozgrywa się na glebie, nie było aż tak źle
      • Gość: siciliana Re: Inteligencja uczestników 'We Dwoje' IP: 212.106.6.* 09.12.02, 09:35
        Mnie najbardziej podobał się cytat: "Trza być w butach..............na
        obcasach" hahahahahahaha śmiałam się razem z mężem jeszcze jakies pięć minut z
        ich głupoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka