Dodaj do ulubionych

Zdjeli Federowicza

03.02.06, 09:12
dzieki Bogu i szkoda ze nasze abonamenty szly na tą chalę przez 11 lat!Czy to
kogos (poza autorami i ich rodzinami)smieszylo???
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 09:24
      Podejrzewam, że rodzin też to nie śmieszyło, tylko śmiali się z grzeczności :)
      • mctiggle Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 15:21
        problem jednak w tym, że program ten nie został zdjęty dlatego, że przestał
        śmieszyć cent-uriona i yavorius'a
        on został zdjęty dlatego, że przestał śmieszyć kaczyńskiego i kamińskiego
        • cent-urion Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 18:23
          > problem jednak w tym, że program ten nie został zdjęty dlatego, że przestał
          > śmieszyć cent-uriona i yavorius'a
          Przykro ale nie przestal z tego wzgledu ze nigdy nie zaczal, akurat w tym
          przypadku (jakem demokrata i za wolnosci slowa tyz)powod jest dla mnie bez
          znaczenia, byla to straszna chala i dziwie sie ze tak dlugo nikt nie liczyl sie
          z widownia.
    • mmk9 Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 09:26
      Owszem, mnie śmieszyło. 30 lat temu zresztą też. No i dotarło do mnie przez te
      30 lat, że on się nazywa FedOrowicz
    • justynson Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 10:31
      mnie śmieszyło
      • jedzoslaw Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 10:52
        Śmieszyło mnie tak przez pierwsze 5 lat.Potem zeszli na straszną łatwiznę:
        wciąż identyczne formalnie piosenki,jakieś głupawe flirty między
        prowadzącymi... Żenada. Ale tak do 2000 było super, potem już równia pochyła.
        • piotr7777 Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 11:30
          > Śmieszyło mnie tak przez pierwsze 5 lat.Potem zeszli na straszną łatwiznę:
          > wciąż identyczne formalnie piosenki,jakieś głupawe flirty między
          > prowadzącymi... Żenada. Ale tak do 2000 było super, potem już równia pochyła.
          Tu się akurat zgadzam.
          Ta formuła się szybko wyczerpała, zresztą w porównaniu z ostrymi "dziennikami"
          ze stanu wojennego - to była satyra w wersji soft - żarty bardziej z formy niż
          treści. Nie podkładane wypowiedzi a wypowiedzi rzeczywiste tyle, że w
          zmienionym kontekście. Raczej gra słów i to coraz niższych lotów.
          W pewnym momencie dochodziło do cokolwiek wymuszonych pomysłów z "Mazurskim
          Radiem Regionalnym" (zresztą mieszkańców Mazur mogło to urazić.)
          • jedzoslaw Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 11:35
            Podejrzewam jednak, że władza nie lubi żadnej, nawet nieudanej satyry. Zdjęcie
            programu Fedorowicza może mieć związek z tym:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=36129569&v=2&s=0
            ;-)
            • e_katt Nie tylko satyry nie lubi, ale 05.02.06, 10:19
              w dodatku nasza Szanowna Kacza Władza nie jest taka cnotliwa, za jaką sama się
              uważa.. ;-///

Mogę coć zacytować, mogę, mogę?! N okoliczność cnotliwości..
              Z dedykacją, dla Naszych Jaśniepanujących:

"Czytaj i pozwól, niech czytają twoi,
              Niech się z nich każdy niewinnie rozśmieje.
              Żaden nagany sobie nie przyswoi,
              Nicht się nie zgorszy, mam pewną nadzieję.
              PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI"
              /I. Krasicki, Monachomachia/

• jhbsk Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 11:45
      To nie był humor dla ćwierćinteligentów, dlatego trzeba było zdjąć. A poza tym
      autor nazywa się FEDOROWICZ!!
      • habudzik Re: Zdjeli Federowicza 04.02.06, 00:43
        jhbsk napisała:

> To nie był humor dla ćwierćinteligentów, dlatego trzeba było zdjąć. A poza tym
        > autor nazywa się FEDOROWICZ!!
        A poza tym jest niemiłoiernie "precyzyjny" i to ludzi boli .
    • ben-oni Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 11:51
      Nudny był i strasznie "opozycyjny". Teraz wie czym różnią się rządy "komuchów"
      od jego wysnionej prawicy.
    • acojanato Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 11:57
      Po prostu koledzy pomogli dociągnąć do emerytury. Jednakże przechowalnią
      wczesnych emerytów jest bezapelacyjnie pr.2 TVP.
      Następny w kolejce jest Karol Stasburger, dla którego Nina trzyma ciągle
      Familiadę. Poza "Bezludną Wyspą" lansującą pupilków Niny jest to chyba jedyny
      tak żywotny program.
      W grupie utrzymanków Niny (a przede wszystkim nas - abonentów) jest również Pan
      Daniec - kreator nurtu disco polo w polskim kabarecie. Kilka/naście razy w roku
      można oglądać jego występ, w którym ośmiesza walkę Gołoty. Pani Nina nie
      zauważyła, iż walka ta miała miejsce ładnych parę lat temu i całkiem spora
      grupa ludzi może nie mieć pojęcia o co chodzi. W arsenale niewykorzystanych
      numerów, pozostał Danćowi chyba tylko motyw poślizgu na skórce od banana.
      Kiedy ta kobieta wreszcie zniknie z TVP? Myślę, że jeżeli jakikolwiek zarząd
      TVP ją zwolni, to całe to "środowisko" rzuci się na niego z kłami. Przecież
      Nina daje regularnie robotę sporej grupie "artystów". Najlepszy patent to
      serial o szpitalu - co tydzień do łóżka można położyć kolejnego znajomego
      aktora i wypłacić mu wynagrodzenie za kilka dni zdjęciowych - quasi-chorobowe.
      Jedynie Krzysztof Krawczyk oficjalnie uczciwie przyznaje, że gdyby nie Nina to
      bardzo marnie by skończył po powrocie z USA. Podkreśla to przy każdej okazji.
      Jedyny plus jaki mogę od siebie dać Ninie, to chyba wywalenie Macieja Dowbora.
      Pamiętam jak jego mama zagrała w reklamie wędlin. Powstało wtedy zamieszanie,
      ale Pani Katarzyna tłumaczyła, iż pozwoliła sobie na udział w reklamie, bo po
      urodzeniu dziecka i tak już nie wróci do pracy w TVP. Wróciła i to z Maćkiem.
      Prowadzili razem studio olimpijskie, a Maciek nie wiedział do której kamery się
      patrzeć...
      Wracając do Fedorowicza - ...

• piotr7777 Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 12:03
        Nie tylko - gdyby nie Nina T. tzw. szeroki odbiorca nie miałby pojęcia o bardzo
        wartościowym zespole Raz Dwa Trzy czy całej serii udanych kabaretów jak Ani Mru
        Mru, Kabaret Moralnego Niepokoju.
      • narazka Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 14:01
        Abstrahując od tematu, to kto utrzymuje ciągle przy życiu chałę pt. Od
        przedszkola do Opola?

Nara
        • barti84 Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 15:29
          Lepsze to niż jakikolwiek program z Tadeuszem Drozdą. On to dopiero tworzy
          pomyje...
        • gliceryna Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 21:23
          Kto??? A no przyjaciele królika i sam królik, czyli Grzywaczewski. Przecież to
          źródełko ze stałym dopływem kasy. A że można się wyrzygać? A czy to tylko od
          tego jednego?
          Ps. Ten wybitny program gościł też na antenie Dwójki o 7 rano w poniedziałek, w
          ramach żałoby narodowej. Dzieciarnia z mamusiami śmiała się, darła i bujała,
          ale to przecież dzieci, a poza tym ten królik...
      • cent-urion Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 18:28
        A mnie sie wydawalo ze tylko ja wylaczam telewizor jak widze Danca!
        • nefil Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 21:42
          Mnie ten program już także przestał bawić, ale o wiele mniej bawią mnie zapędy
          naszych strasznych bliźniaków.
          • ankas4 Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 22:17
            nefil napisał:

> Mnie ten program już także przestał bawić, ale o wiele mniej bawią mnie zapędy
            > naszych strasznych bliźniaków.

Zgadzam się!!!!!!!

Ludzie róbmy coś - protestujmy ! to co sie ostatnio wyprawia to jest powrót do
            czasów komuny!!!!!!!!
            • andrz_ej Re: Zdjeli Federowicza 03.02.06, 22:43
              Tez się zgadzam.Abstrahując już od samego programu pana Jacka,który to program
              już rzeczywiście się znacznie wyeksploatował jeżeli chodzi o pomysły,to sam
              fakt zdjęcia z anteny programu z powodu piosenki o braciach K., to już nic
              innego jak powrót do cenzury.Jacek Fedorowicz / 69 l/ coby nie powiedziec to
              legenda polskiej telewizji-już od połowy lat 60-ych/!/ prowadził realizowane na
              żywo i bardzo nowatorskie na tamte czasy programy rozrywkowe w reż.Jerzego
              Gruzyz udziałem publiczności w studio /"Poznajmy się";"Małżeństwo
              doskonałe;"Runda";"Kariera"/. Coś czuję,że "przygarnie" go może któraś ze
              stacji komercyjnych...
    • dziedzicznacytadelafinansjery A kto to jest Federowicz... 03.02.06, 22:51
      ...i skąd go zdjęto? I kto go zdjął?
      • krzys111 program zdjeto bo byl slaby? 04.02.06, 10:15
        ze zdziwieniem czytal te dyskusje, podsumowujac program Federowicza zdjal z
        ramowki telefon z biura Kaczynskiego bo braciom nie odpowiadal poziom
        artystyczny programu! Dobrze zrozumialam? Czylo teraz dbajac o jakos porgramu
        TVP bracia Kaczynscy zaczna zdejmowac nastepne programy z anteny?
        • jedzoslaw Re: program zdjeto bo byl slaby? 04.02.06, 13:37
          www.dobryhumor.pl/index.php?news_id=414
          • katjanka Re: program zdjeto bo byl slaby? 04.02.06, 19:38
            Juz wole Fedorowicza niz tego polglowka DROZDE!!! Brr, a on jednak JEST.
            Dlaczego? Bo taki dowcipny, inteligentny i zabawny moze mi powiecie???
            No wiec.
            • jedzoslaw Re: program zdjeto bo byl slaby? 05.02.06, 12:41
              Ale Drozda prowadzący "Herbatkę u Tadka" to juz inna, lepsza jakość od "Śmiechu
              warte". To jednak program w dobrym stylu.
          • mmk9 był telefon czy nie ? 05.02.06, 08:35
            A ten Rychcik to na pewno z PiSu jest ? Bo prezesem nie przestał być Dworak,
            chciałam zauważyć. A dążę do tego , że może chodzi o samospelnianie się
            apokaliptycznych przepowiedni.
            • piotr7777 Re: był telefon czy nie ? 05.02.06, 10:51
              mmk9 napisała:

> A ten Rychcik to na pewno z PiSu jest ? Bo prezesem nie przestał być Dworak,
              > chciałam zauważyć.
              Może Dworak i jego ekipa poczuła skąd wiatr wieje. Tak samo jak mieliśmy
              zdjęcie filmu z Kaczyńskimi, pod pozorem (skończonej) żałoby narodowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka