kubissimo 27.02.06, 22:30 zapowiadaja nowa szate w telewizyjnej a po poprzednich zmianach to troche sie boje, co jeszcze mozna w tej gazecie zepsuc :/ lepsze wrogiem dobrego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doktor_kidler Re: nowa telewizyjna 27.02.06, 22:57 Po cholere oni tak w kółko zmnieniają? Co chwila nowa szata graficzna... Niech zrobią coś porzadnego, a nie zawsze odwalą fuszerke i zabiorą sie od razu za poprawianie. Odpowiedz Link Zgłoś
eseski Re: nowa telewizyjna 27.02.06, 23:08 To bedzie nawiazanie do tego co wychodzilo razem ze swietej pamieci Nowym Dniem. Uznali, ze telewizyjna w ND jest/byla lepsza od Telewizyjnej Wyborczej... i chyba mieli racje. Mam poza tym wrazenie, ze trudno zrobic cos gorszego od obecnej "telewizyjnej". I mam nadzieje, ze sie nie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
drobo Re: nowa telewizyjna 28.02.06, 00:48 też sądzę, że ta z ND była lepsza. Mam tylko nadzieję, że nie wykopią ( co już miało miejsce ) ramówki radiowej "dwójki"... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 10:18 Jakieś refleksje? Ja nadal tęsknię za tą sprzed trzech lat, z Talkami, Kazikiem. Jej czytanie było dla mnie swego rodzaju rytuałem. Była jakaś szczególna. Obecna to "wariacie na temat", nic wyjątkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
fargo Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 10:29 mnie się zupelnie nie podoba. Jet taka jak to i owo, podbna do wszystkich. Tak zawsze byla przejrzysta w tej chwili niestety nie. Nie jest piękan atak jak pisze gazeta, jest taka jak kazda telewizyjna. Zawsze czyms tamta się wyrozniala w tej chwili juz nie a bardzo szkoda - ciekawe kto Gazecie podsunął taki glupi pomysl. Znowu ktoś chcial się wykazac Odpowiedz Link Zgłoś
ta42 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 11:49 nowa telewizyjna jest OK,wreszcie przejrzysta i szybko mogę znależć to co mnie interesuje,format też mi odpowiada;ta zmiana wizerunku to strzał w dziesiątkę! Odpowiedz Link Zgłoś
mizzi1 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 16:01 cze67 napisał: > Jakieś refleksje? Ja nadal tęsknię za tą sprzed trzech lat, z Talkami, > Kazikiem. Ja też najbardziej lubiłam tamtą wersje, ale uważam, że Talkowie juz się trochę zgrali;). Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 10:35 Jerzumaryju, znowu zmiany?! Nie, żeby świat mi się walił z powodu, że Wyborowa odświeża swe produktum, ale.. Nosz, mogliby jakiś constans dłuższy czas trzymać! Dźbałość o klięta, niemaco.. ;/ (chociaż, co ja się zżymam: nudzi się ludziom pewnie po nieboszczku Nowym Dniu, to siedzą i cudują z Telewizyjną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 11:07 zdążyłam tylko zajrzeć do nowej telewizyjnej w autobusie: 1szy ogromny minus to niewygodny format, za szeroka, przynajmniej do czytania w środkach komunikacji miejskiej 2gi minus - znowu nie ma programu radiowej 2 plus - zdaje się, że z kolei program telewizyjnej 3 wrócił do jakiejś znośniejszej formy Odpowiedz Link Zgłoś
zip40 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 11:18 Bez przesady. Telewizyjna jest dużo lepsza niż była, czytelniejsza. A program radiowej 2 i 1 też jest. Większość opinii to marudzenie i zrzędzenie typowe dla tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 11:33 a, to świetnie, że program radiowy pozostał, nie zauważyłam pozwól jednak, że pozostanę zrzędliwą marudą;) i podtrzymam moje zdanie, że gazeta w nowym formacie jest po prostu za szeroka Odpowiedz Link Zgłoś
buzu79 nowa telewizyjna 03.03.06, 12:10 Szerokość jest do zaakceptowania, przejrzysty podział tematyczny kanałów bardzo mi się podoba. Szkoda jednak, że brakuje skrótów seriali i Talków... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 13:22 > Szkoda jednak, że brakuje skrótów seriali ten brak nadrabia na forum Seriale michal_82. z wyprzedzeniem do miesiąca podaje streszczenia Klanu, NDiNZ i NW :) wie się, czy warto tego dnia oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 13:29 buzu79 napisał: > Szerokość jest do zaakceptowania, przejrzysty podział tematyczny kanałów bardzo > > mi się podoba. Szkoda jednak, że brakuje skrótów seriali i Talków... Skróty seriali są przecież na stronie 13. Ja niereformowalnie uważam, że najlepsza Gazeta Telewizyjna to była ta sprzed paru lat, kiedy jeszcze Szymon Majewski w niej pisywał. Ta obecna ma dla mnie zbyt szeroki format, za mało treści, zbyt duży rozrzut przy opisach filmów i zbyt ekspansywną kolorystykę. No przykro mi, ale jak dla mnie nie jest "piękna". Odpowiedz Link Zgłoś
karmela77 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 12:21 też podobała mi się najbardziej wersja z talkami. ta którą wydają teraz za bardzo upodobniła sie do wszystkich gazet telewizyjnych w rodzaju super tydzień itp.I bardzo nie lubię zmian Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 13:26 podoba mi sie, ze na str. 7 dobry film Schmidt nazwali 'musical'. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ewaste Re: gdzie programy tv lokalnych? 03.03.06, 14:26 Informuje redakcjo zgubiliscie programy tv lokalnych. Podobno miało być więcej jest mniej. Papier itp dobre, nie przeszkadza choć i niepotrzebne. Gorzej pali się w piecu. Odpowiedz Link Zgłoś
zazulka.1 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 15:48 Miałam nadzieje ,że wróci Talko, a tu nic. Cały czas brakuje mi krzyżówek. Nie lubie zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 17:07 Jednak jest lepsza od "tragicznej gazety telewizyjnej", coby nie gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
esquire Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 18:04 Kupiłem dzisiaj z ciekawości Telewizyjną i znowu się zawiodłem. Kompletnie nie wykorzystali w tabelach z programem tej zmainy szerokości. Myślałem, że będę miał na jedne stronie wszytskie najwazniejsze stacje, a tutaj znowu wszytsko w kawałkach i do tego te zdjęcia w programie - porażka. Do tego program TVN 7, TVP Kultura jest "ściśnięty", a C+, HBO na całej długości strony. I dodatkowo brak felietonów - jak zwykle. Jedyny plus to papier, tak więc do zobaczenia Gazeto przy nastepnej zmianie Telewizyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 18:23 Nie będę oryginalna : Telewizyjna sprzed lat była najlepsza, z Talkami, Kazikiem, Szymonem, recenzjami reklam (kryształ/kubek), a czasem nawet listy od telewidzów zabawne drukowali... komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
gemika Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 18:21 No niestety.. Kupujac dzis Gazete mialam nadizeje ze moje obawy sie nie ptowierdza ale jednak... Z kazda zmiana Gazeta Telewizyjna idzie coraz bardizej w kierunku wszystkich kolorowych programow: Super Expresu, Faktu, To&Owo czy calej reszty z ktorej wszystkie sa zrobione na 1 kopyto.. Gazete Telewizyjna zawsze cenilam wlasnie za odmiennosc, wydawala mi sie bardziej wiarygodna od kolorowego byle co, a teraz kolejna juz zmiana i znowu nie w tym kierunku co trzeba... Szkoda, naprawde szkoda :( Duzo korzytaliscie na odmiennosci od tej szaro-niby-kolorwej masy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kann2 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 18:24 Jest i tak o niebo lepsza niz poprzednia. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 19:08 Chyba zbyt rozwlekła. Programy mogłyby być bardziej zblokowane. Idzie w stronę tabloidow. Nie wiem dlaczego Wyborcza chce popełnić samobójstwo. Ale w końcu, nie można jej tego zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
strawberryfields Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 20:17 A co sie stało z "Nowym Dniem"? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 20:42 www.nowydzien.pl/nowydzien/0,0.html gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3176801.html Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 20:20 Bez sensu. Za duża, za kolorowa, wycięli Chacińskiego - nie wiadomo czemu. Mogli juz wyciąć fedorowicza - sorry, ale wcale mnie nie bawią jego wynurzenia. Ogólnie - zmiana na gorsze i jestem bardzo zawiedziona. Odpowiedz Link Zgłoś
frygija Re: nowa telewizyjna 04.03.06, 03:40 nie wycieli go chociaz tez na pocztku tak pomyslalam - pisze 2 artkuly, o oskarach i kusturicy. tylko trudno go zauwazyc w zalewie tych pstrokatych obrazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.truj Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 21:12 Zdecydowanie lepsza od poprzedniej. A w tematach nostalgicznych, to najbardziej lubiłem jak miała jeszcze format A4, ukazywała się wtedy w soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
ronron Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 21:18 Po dzisiejszych recenzjach Mossakowskiego ("Chicago", "Schmidt", "Za wszelka cenę") straciłem doń resztki szacunku - albo idiota, albo sprzedawczyk. Przepraszam, miało być o nowej szacie - pierwsze wrażenie względnie straszne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
phlora Re: nowa telewizyjna 03.03.06, 21:26 Noszę okulary i o wiele gorzej widzę tekst pisany nową czcionką w nowej telewizyjnej. Myślałam, że wyborcza to gazeta dla ludzi czytających, a nie oglądających. Oprócz tego, że czcionka mniejsza i mniej czytelna, to żeby objąć wzrokiem tekst muszę machać głową jakbym siedziała w pierwszym rzędzie w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt55 Jest swietna! 03.03.06, 22:00 Format lepszy, większy. I wszystko bardziej czytelne. Jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_piet Re: Jest swietna! 03.03.06, 23:34 Popieram, bardziej czytelna, więcej programów. Na pewno lepsza od tragicznej gazety telewizyjnej", jak ktoś to ładnie ujął :D Mi też brakuje Talków, a najbardziej obrazków logicznych... trudno, co zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Aga - proszę Cie, wróć do tabliczki mnozenia 09.03.06, 14:09 Aga, umiesz liczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
freedomwarrior Konkurencja dobra rzecz 04.03.06, 04:29 Nowa gazeta nadciąga, więc zaczynają bardziej o nas dbać. Odpowiedz Link Zgłoś
leeon1 Re: Konkurencja dobra rzecz 04.03.06, 12:13 Jest dobrze, ale nie beznadziejnie Odpowiedz Link Zgłoś
wrzasowice Re: nowa telewizyjna 04.03.06, 15:45 Jest beznadziejna Wróććie do tej formatu A4, bo to była ostatnia która mi sie podobała a tak wogle to nie wiem po cóż oni co chwila zmienaiją tę gazete??? Odpowiedz Link Zgłoś
krakauerka Re: nowa telewizyjna 04.03.06, 17:01 A ja się na 100% żegnam z Telewizyjną. Wolę już sprawdzać program w Internecie. Nowa jest dla mnie TRAGICZNA!!! Niewygodny, bezsensowny format, jakiś dziwny papier (ich zdaniem pewnie lepszy...),podział na program przed- i popołudniowy. Upodobniona do dodatków Faktu i innych "Teletfutygodniów". Już 100 razy lepsza IMHO była ostatnia Telewizyjna, nawet po zmianach. Przestaję kupować piątkową Gazetę, chyba, że powrócą do starego formatu. A szkoda, bo byłam z Telewizyjną chyba z 10 lat :-( Dla mnie to naprawdę przykre, bo nie będzie już piątkowego rytuału - Telewizyjna i dobra kawka. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: nowa telewizyjna 04.03.06, 17:03 Ja jestem zaskoczony ta falą malkontenctwa i marudzenia - jakkolwiek by zmiany nie wyglądały, zawsze będzie źle, zawsze krytyka... Ale taka juz natura tego forum, mozna sie przyzwyczaic :) Co do nowej Telewizyjnej - zmiany jak najbardziej na plus. Bardziej czytelna niz poprzednio, zniknelo troche tych kretynskich felietonow ('Motyw tygodnia' Chacinskiego to byl belkot), format ok (nie wiem w czym mialby mi przeszkadzac). Uwagi jednak mam - przy filmach nie ma oryginalnych tytułów (powinny byc!) ani czasu trwania. Wycieli tez programy zagraniczne - dlaczego? Mogli zmiescic te kilka kanalów... Ogolnie rzecz biorac podoba mi sie, ta gazeta ma mnie informowac o programie telewizyjnym i dobrze to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
martin_luther Re: nowa telewizyjna 05.03.06, 12:05 Właśnie - oryginalne tytuły filmów! Przywróćcie je - przecież nie zajmują aż tak wiele miejsca... Reszta zmian - OK. Odpowiedz Link Zgłoś
jollaa Re: nowa telewizyjna 04.03.06, 17:33 Też się zgadzam, że jest lepsza, zresztą byłam jedną z tych osób, która pożegnała telewizyjną po reaktywacji (zmiana czcionki i układu programów), drażnił mnie program od południa i okrojone mocno programy filmowe. Zaczęłam kupowac czwartkowy Nowy Dzien właściwie TYLKO dla telewizyjnej, bo: czytelny układ, programy podzielone tematycznie, programy od rana, brakowało mi felietonów i programu TVN24. Teraz dwa felietony, są poproszę jeszcze o całodobowy program TNV 24 i będzie dobrze A papier jest swietny, niebłyszczący. Przelecialam kilka telewizyjnych tygodników i właśnie ten ciężki, błyszczący papier był jednym z pierwszych powodów odrzucenia, nie licząc oczywiście treści. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bel Re: nowa telewizyjna 07.03.06, 14:50 nie podoba mi się i GW ma gwarancję, że moja babcia już więcej jej nie kupi - mniejszej czcionki w programie nie dało się już chyba zastosować, wieczorem trudno cokolwiek przeczytać za to opisy filmów wielkimi literami i jak dla ślepych ( przepraszam - niedowidzących) Odpowiedz Link Zgłoś
jackie_brown Re: nowa telewizyjna 07.03.06, 14:59 Myślę, że najgorsza była telewizyjna "przejściowa" pomiędzy fazą z talkami a telewizyjną "nowodniową". Teraz jest całkiem ok i teksty w miarę rozbudowane i recenzje wrzystkich filmów są. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Radio w "Nowej Gazecie Telewizyjnej" 09.03.06, 14:10 I mamy. Nowa "Gazeta Telewizyjna" i...2 programy radiowe: Polskie Radio Program 1; Program 2 Plusy: - uchowała sie dość dokładna ramowka Programu II - pojawiła się ramowka Programu I (nowośc) - kolumny ozdabiają zdjęcia a właściwie "zdjęciątka" - 14 stuk, wcześniej było tylko 1 - programy są podane przy każdym dniu, nie zaś jak wczesniej na jednych z ostatnich stron (nowość) Minusy: - ramówka Programu I bardzo ogólna, właściwie od poniedziałku do piątku mamy drukowane to samo - brak podawania bloków tematycznych. Mamy tylko "Sygnały dnia" (5.58-9.00) i "Cztery Pory Roku"(9.00-12.00) A gdzie np. "Z pierwszej ręki" czy "Wieczor z Jedynką"??? - wg. tej ramówki "Muzyczna Jedynka" trwa 31 minut, tymczasem jest to 3 godzinny blok - brak dokłądnych informacji o tematycznych pasmach stacji, np. "Wieczór z Jedynką", "Kulturalna Europa". Przecież o zawartosci takich programów redakcje w Polskim Radiu decydują wczesniej.Polskie Radio publikuje na swoich stronach dokałdne informacje z tygodniowym wyprzedzeniem. Czy nie mozna rzetelnie do tego dotrzeć, przyłożyć się? - wg. Gazety Telewizyjnej Program I Polskiego Radia nadaje do godz. 24.00. Gdzie "Nocne Spotkania" (ze szczegółami?)i "Dzień się budzi"? - brak chociaż 2-3 zapowiedzi/recenzji ciekawszych audycji, np. słuchowiska, koncertu, recitalu czy lektury - brak ramówek Programu III i Radia Bis. Choć tutaj ramówki sa bardzo "sztywne", to moze choć raz mozna je wydrukować. Podobnie RMF czy Zet. Jak by nie było są to stacje, ktore słucha kilka milionów ludzi. Inna sprawa, ze np. taka ramowka Radia Zet zmieści się 6-8 linijkach Propozycje: - moze zamiast przypadkowych zdjęć (np. zdjęcie kościoła przy transmisji Mszy czy zdjęcie pana z telefomen przy audycji "Gospodarka w świecie") zamieszczać zapowiedz ciekawszego programu? - dokłądniejsze opisy "Wieczoru z Jedynką", "Kulturalnej Europy" i "Nocnych spotkan". Czy nie można nawiazac wspołpracy z Polskim Radiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Nowa Telewizyjna - odsłona druga 09.03.06, 20:11 No...zobaczymy czy coś się zmieni jutro. Plonne nadzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś