Dodaj do ulubionych

Okruchy Dnia

20.03.06, 22:45
Czy mógłby ktoś napisać jak sie zakończył ten film, byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 10:43
      konczy sie tak , ze po 20 latach Hopkins znów jest majordomusem w tej samej
      rezydecji , ktorą kupił juz Amerykanin- Supermen i własnie sie tam sprowadza z
      żoną.
      Hopkins kompletuje słuzbe i spotyka sie z Emmą Thompson , zeby zaproponowac jej
      powrót do tej samej pracy.
      Emma jest nieszczęsliwą żoną Mr. Benna ( odeszła od niego i mieskza w
      pensjonacie) ale szczęśliwą matką dorosłej już córki. Mąż przyjezdza do Emmy
      do pensjonatu aby powiedziec jej ze ze ich córka jest w ciązy. Emma jest bardzo
      szczęsliwa.
      W czasie spotakania z Hopkinsem rozmawiają o starych czasach , czują do siebie
      ciepło ale oboje nie wychodza poza uprzejme konwenanse.Emma mówi ze chciałaby
      wrócic do tej samej pracy razem z Hopkinsem ale ze wzgldeu na ciąze córki chce
      byc blizej niej zeby sie nia i dzieckeim opiekować ( to jakiś zachodnei
      wybrzeze) Pod koniec dnia Emma z Hopkinsem podają soebi ręce na pozegnanie i
      odjezdza autobusem w deszzcu i chyba płacze.

Hopkins wraca do rezydencji i razem z Supermenem upiękaszają dom na przyjazd
      zony Supermena.
      Amen .
      • mozetakmozenie Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 10:46
        Piękny film oby takich więcej w TV... a dziś polecam na TVP Kultura film dokumentalny "Takiego pieknego syna sobie urodziłam" naprawde warto. Od 22.15 do 22.40 :)
        • spacey1 Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 13:51
          dzięki za przypomnienie! obejrzę ten film, to jest coś, co wciska w fotel!
          • tomassi.rollo Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 14:46
            Pamiętam to jeszcze z TVP 1. To po prostu było miażdżące.
        • the_dzidka Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 19:47
          Oj - coś mi znajomo ten tytuł brzmi. Nie pamiętam, co to było, ale pamiętam
          duuuuże wrażenie. Obejrzę :)
      • cze67 Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 12:43
        Pod koniec dnia Emma z Hopkinsem podają soebi ręce na pozegnanie i
        > odjezdza autobusem w deszzcu i chyba płacze.

NA PEWNO płacze. To najbardziej wzruszający moment tego cudownego filmu.
        • mozetakmozenie Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 12:46
          Cały film był fantastyczny, mnie najbardziej utkwił w pamięci dialog między Hopkinsem a Emmą po śmierci ojca majordomusa. "Czy mogę zamknąć mu oczy?" "Będę zobowiązany".
          • cze67 Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 13:10
            W żadnym chyba filmie nie widziałem aktora bardziej skupionego na odtwarzanej
            przez siebie postać jak w właśnie tutaj. Hopkins grający Stevensa to popis gry
            aktorskiej najwyższej próby.
            • khj Re: Okruchy Dnia 21.03.06, 13:26
              Wszystko sie zgadza, tylko, ze Hopkins nie pojechal do Emmy zaproponowac jej
              TYLKO powrot do pracy. W momencie, kiedy wsiadal w uruchomiony po przymusowym
              postoju samochod, powiedzial, ze jedzie naprawic najwiekszy blad swego zycia -
              on jechal sie oswiadczyc, ale wobec decycji Emmy o pozostaniu przy wnuku
              pozostawil swe uczucia na zawsze w ukryciu! Kurcze, zawsze jak ogladam tem film
              ciary mi chodza po pleach...
    • august.bw Ja też usnąłem... 21.03.06, 13:31
      Pardon za przepraszam...
      • mozambique Re: Ja też usnąłem... 21.03.06, 14:36
        ten film jest w ogóle bardzo gęsty
        a najbardziej niesamowita jest scena gdy Hopkins przy zwłokach ojca zagaduej
        lekarza aby pomogł francuzowi , który obtarł sobie stopy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka