GoĹÄ: Adam IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 11:57 7 razy lepiej mi sie podobał od Matrixa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: eldritch tragedia IP: *.biz.net.pl 23.06.03, 14:29 Zalosne skrzyzowanie "Matrixa" i "Fahernheit 451". Jedynie sceny walki mozna ogladac, ale przy Matriksie (ktorego ewidentnie kopiuja) sa nedzne. Scenariusz (poza jednym przypadkiem) przewidywalny az do bolu. A niektore sceny tak tragiczne, ze az smieszne. Pomysl moze i ciekawy ciekawy, ale slaba realizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: tragedia 23.06.03, 15:54 w końcu ktoś, kto się ze mną zgadza. Może nie do końca tak surowy jestem w ocenie, niemniej braki scenariuszowe aż krzyczą. No i zupełnie nierealistyczne sceny walk. A co do odwołań też wymieniłbym "Rok 1984". Jak już pisałem - ciekawa próba, ale nieudana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: locke Re: tragedia IP: 192.2.1.* 21.07.03, 11:26 Zgadzam sie. Kalpa. Mocno zrzynany. Malo w nim nowosci i swierzosci. Przewidywalny do bulu. Mozna obejrzec na divx ale do kina...szkoda czasu i pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: t LEPIEJ JESZCZE RAZ IŚĆ NA "MATRIXA" !!! IP: *.chello.pl 25.07.03, 12:37 Prawdziwe DIEŁO delece bardziej warte jest wielokrotnego obejrzenia niż... mierna podróbka choćby jednokrotnego! Ilość informacji, ilość szczegółów (np. panorama na Zion), czy wreszczie chyba NIGDY satysfakcjonująco nie zinterpretowany SENS samej historii - nie są możliwe do jednorazowego wchłonięcia. A "to" librium - cóż tam jest?! Autor chciał się "podczepić" pod tych co tylko POWIERZCHOWNIE umieli odebrać "Matrixa". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Ludzie dajcie juz spokoj z tym Matrixem IP: *.kana.gliwice.pl 28.07.03, 13:46 Co Wy wogole nie jarzycie o co chodzilo w tym filmie??? Troszke poruszajcie swoja główka. Dla mnie film super, polecam bardzo gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cogito Re: tragedia IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 16:45 Również uważam, że sceny walki są nierealistyczne. Oglądając film miałem wrażenie, że ktoś zakpił z poczucia rzeczywistości widza. Rozumiem, że można prawa fizyki naginać a czasem coś może wydawać się nieprawdopodobne, ale nie wolno gwałcić poczucia zdrowego rozsądku. O ile Matrix w pierwszej części był, jak dla mnie, bez zarzutu (w drugiej części były sceny, których jako fan tego filmu wolałbym nie oglądać), o tyle Equilibrum oglądałem z poczuciem, że oglądam aspirującą na coś więcej bajeczkę. A zapożyczenia z Matrixa były czasami denerwujące. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Domin Re: tragedia IP: *.cpl.org 21.07.03, 21:24 Oczym ty mowisz,w matrixie sceny nierealistyczne???Oczywiscie!!! Przeciez wirtualna rzeczywistosc ma to do siebie,ze jest nierealistyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
mizzi1 Re: tragedia 21.07.03, 23:30 A mi sie ten film podobal. Tylko zakonczenie pozostawia niepewnosc, i co teraz?... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylla jak to wymówić? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 19:08 kto tą kretyńską nazwę wymyślił ? W kinie 2 razy nie umiałem się wysłowić, aż szybę zaplułem ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Luxa Re: jak to wymówić? IP: *.praha.tiscali.cz 21.08.03, 11:51 Wymowa nie jest az tak skomplikowana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J.R. Re: jak to wymówić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 09:19 Gość portalu: sylla napisał(a): > kto tą kretyńską nazwę wymyślił ? W kinie 2 razy nie umiałem się wysłowić, aż > szybę zaplułem ... Trzeba sie bylo uczyc jezykow... (angielskiego); Zawsze mozesz prosic o bilet na "Rownowage" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tompas Re: tragedia IP: *.pseinfo.pl / localhost 27.07.03, 14:16 Film na 4-. Nie będę wchodzić w dywagacje na temat Reaktywacji, ale jedno trzeba EQ oddać --> sceny walk NAPRAWDĘ stoją o klasę wyżej niż 'dwójeczka' Matrixa. Co do zapożyczeń, to miasto bardziej przypomina Metropolis niż Syjon (jak ktoś używa słowa Zion, to całość powinien również napisać po angielsku). Nawiązanie do Wielkiego Brata ("1984") jest aż nadto widoczne, ale motyw sprawowania władzy na długo po śmierci Ojca to żywcem przeniesiona "Simulakra" Dick'a (notabene wspaniała książka). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nun aaa IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 19:03 Sceny walk są świetne, bo są właśnie REALISTYCZNE. Wiele motywów wielbiciele gatunku rozpoznają od razu u kogoś innego, ale nie oszukujmy się - ile jeszcze w tym temacie można wymyślić? Wszystko już było i w EQ nie dało się powtórzeń uniknąć. Warto zauważyć, że nie byliśmy ANI RAZU częstowani nagim biustem, sexowną dupą w stringach czy inną golizną. Może brakowało kilku słów na koniec albo (jeżeli zamysłem reżysera było, abyśmy do wniosków doszli sami) jeszcze 30 sekund wybuchów i zniszczeń (co ażeby było na jakim tle te przemyślenia poczynić). Niewielu zwróciło uwagę na naprawdę wspaniałą muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
waceksad Re: tragedia 22.09.03, 08:34 Przy calym szacunku dla Matrixa, to sceny walki sa w nim tak realistyczne jak ilosc rakiet odpalonych z pod F16 w Zelaznym Orle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dd Re: tragedia IP: *.adm.us.edu.pl 24.07.03, 15:22 Hmmmm....przeczytałam ze 20 opinii. Same skrajności, mnóstwo błędów ortograficznych, przekleństw to w zupełności wystarczy żeby mnie zachęcić do pójścia na ten film ;-))) choćby po to żeby mieć własną opinię i o to w tym wszystkim chodzi, dziękuję. Czy wszystkie komentarze muszą mieć formę kłótni i wzajemnego dowalania sobie. My Polacy to jednak jesteśmy naród WYBRANY nie mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
smultronstallet Re: tragedia 28.07.03, 17:28 Gość portalu: eldritch napisał(a): > Zalosne skrzyzowanie "Matrixa" i "Fahernheit 451". DOdam do tego "Gwiezne wojny" i "Star Trek"a ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Cytat IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.07.03, 18:21 Czy ktoś może wie kto jest autorem cytatu (mam nadzieję,ze to cytat) dotyczących marzeń i ich deptania czytanych z tomika poezji w jedenej z pierwszych scen filmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Cytat IP: 148.81.129.* 01.08.03, 09:30 Gdybyś uważniej oglądał(a), to zauważyłbyś (ałabyś), że chodzi o tomik wierszy Yates'a Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monsun Re: tragedia IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.03, 11:45 Zupelnie nie moge pojac, dlaczego wiekszosc z Was porownuje ten film do "Matrixa". Czy jest to Waszym zdaniem jedyna wykladnia dobrego kina? W takim razie jestescie chyba troche ograniczeni... Ja obejrzalam "Equilibrium" z wielkim zainteresowaniem i przyjemnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
pevoo Re: Equilibrium 24.06.03, 16:36 Nie oglądałam tego filmu, ale wiem, o czym jest i uwawżam, że to jest nędzna kopia Matrixa. Plagiat! Reżyser zmienił kilka szczegółów i myśli, że jego film będzie hitem... No coments :| Jak już mówiłam, nie oglądałam tego filmu i właśnie taka jest moja opinia :) Może ją zmienię, jak go obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Equilibrium 24.06.03, 16:46 zapewne zmienisz co do kopii Matrixa, gdyż naprawdę cięzko jest to stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sic Re: Equilibrium IP: 212.160.72.* 26.06.03, 11:10 ale pierdzielisz :) pokaż mie gdzie reżyser albo aktorzy powiedzieli że to bedzie wielki film lepszy od matrixa.. Jest INNY zupełnie INNY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Re: Equilibrium IP: 212.244.226.* 18.07.03, 15:30 Gość portalu: sic napisał(a): > ale pierdzielisz :) pokaż mie gdzie reżyser albo aktorzy > powiedzieli że to bedzie wielki film lepszy od matrixa.. Jest > INNY zupełnie INNY Nie dość, że inny to jeszcze denny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sky Re: Equilibrium IP: 213.227.70.* 30.06.03, 01:06 Jak można wypowiadać się na temat czegoś, czego się nawet nie widziało???!!! Szkoda słów, więc... "NO COMMENT"! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czapski Re: Equilibrium IP: utp.:* / 10.10.9.* 03.07.03, 10:35 co ty p... od teraz kazdy nmalolat bedize uwazala jakikolwiek film sf za zrzynke z Matrixa. Moja droga sf nei zaczyna sie od Matrixa!! A swoja droga obraz swiata w Equlibrium jest dla mnie duzo bardzije spojny i przemyslany niz w Matrixie, chociaz na penwo sceny walki sa efektowniejsze w matrixie (kwestia budzetu) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enolc Ach a od kiedy nie wolno kopiować kopii ? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 13:19 ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzey Re: Equilibrium IP: *.nestle.pl 04.08.03, 16:23 pevoo napisała: > Nie oglądałam tego filmu, ale wiem, o czym jest i uwawżam, że to jest nędzna > kopia Matrixa. To jedno zdanie wystarczy - głupia jesteś Plagiat! Reżyser zmienił kilka szczegółów i myśli, że jego film > będzie hitem... No coments :| Jak już mówiłam, nie oglądałam tego filmu i > właśnie taka jest moja opinia :) Może ją zmienię, jak go obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sic Re: Equilibrium IP: 212.160.72.* 26.06.03, 11:07 Mi się też podobał :) jedno do czego mam zastrzeżenia to to że jak zwykle w Polsce w kinach puszcza się tylko to co akurat na topie a reszta może poczekać na czas kiedy nie będzie hitów dlatego dobre filmy pojawiają się rok albo dwa lata po premierze w cywilizowanym świecie... Ale co tam i tak oglądałem w divx przyznaję że nie jest to film typowy do kina raczej lepiej obejrzeć go na kasecie czy dvd. Nie powiedziałbym że jest lepszy od matrixa moim zdaniem opowiadają podobną historie ale na różne sposoby matrix to powieśc EQ to opowiadanie krótka historyjka z przesłaniem ... ale dobrze wykonana robota. Mi się podobało miało może swoje gorsze momenty ale w przeciwieństwie do wielu filmów skupiono się na samej idei i nie pokryto jej milionem efektów specjalnych. To opowiadanie lub dobry komiks i tego się trzymajmy nie dopisujmy ideologii jak to próbuje się zrobić z Matrixem. Poprostu film przy którym człowiek zadaje sobie pare pytań - i na pewno podstawowe nie brzmi po cholere ja to włączyłem :) Dziękuje za uwage Sic lambert@poczta.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sky Re: Equilibrium IP: 213.227.70.* 30.06.03, 01:01 Jestem właśnie świeżo po obejrzeniu tego filmu. Co za dzieło! Fantastyczne... Brakuje mi słów... i z miejsca dziękuję Bogu nawet za wszystkie moje smutki, cierpienia, przykrości. Wolę się zmagać z nimi, nim żyć w sztucznie stworzonym świecie. Z przerysowanymi zasadami bezpieczeństwa, kontroli, a przede wszystkim z brakiem uczuć! Pierwszy film, który tak dobitnie pokazuje ich znaczenie. Niby taka naturalna rzecz, a jednak... Gdyby jej nas pozbawili? Obejrzyjcie co by się stało. Muszę się z tym wszystkim przespać... Do jutra... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sky do autora streszczenia IP: 213.227.70.* 30.06.03, 01:18 Ty też może nie oglądałeś tego filmu? ;-> I o nim piszesz? Hmmm... Jestem bardzo krytyczna! Małe potknięcie, a "Gazeta Wyborcza" traci zaufanie w moich oczach. Czytałeś na jakiejś stronce o tym filmie i Ci się nazwy pomyliły? Ten lek to nie Librium! To Prozium! Więcej dokładności następnym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szpilka Re: Equilibrium IP: *.kv.net.pl 02.07.03, 21:09 Film rzeczywiście lepszy.Ale sądze, ze nie mozna porównywać do Matrixa.To troszke inne dzielo przypadku.Sceny sa swietne, nie-tak jak w MATRIXIE- przydługawe i czasami az męczące sceny walk.Idea moim zdaniem jest tez lepsza, bo przynajmniej da sie w tym wszystkim polapac, a w MATRIXIE strasznie mącą w głowach.Co do scen nie przywidywalnych- gwarantowane!!! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piekarz Re: Equilibrium IP: 210.8.165.* 17.07.03, 04:25 Historia jakby znajoma z kilkoma zmianami. 'Fahrenhait 451' ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: offek Re: Equilibrium IP: 200.5.1.* 17.07.03, 12:31 Odniesienia do Farinhajt sa ewidentne, ale nalezy docenic jego swiezosc. Bale jest naprawde niezly szczegolnie w momentach gdy widac jak walczy ze soba aby nie okazywac uczyc, a szczegolnie gdy sobie je zaczyna uswiadamiac, a w ogole gdy widzi sie z dziecmi. Naprawde niezly pomysl, mnie sie dobrze ogladalo. Naprawde wielka odpowiedzialnosc na nim ciazyla, czy zdawal sobie z tego sprawe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kinoman Re: Equilibrium IP: 195.20.110.* 18.07.03, 10:28 wczoraj oglądałam ... co za dno ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: thethe Re: Equilibrium IP: *.dziesiata.com / 10.7.1.* 18.07.03, 12:32 Gość portalu: kinoman napisał(a): > wczoraj oglądałam ... co za dno ... ...zobaczyłes w swoim nedznym umysle, kto generuje takie opinie? tylko malolaty przy kompie, nie masz nic lepszego do powiedzenie to sie zamknij Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Equilibrium 18.07.03, 13:27 Ty też za mądrze nie wypadłeś. Kinoman wyraził swoją opinię i nie musi (choć przydało by się) jej uzasadniać. Ty natomiast wyszełdeś na nieuprzejmego cżłowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kinoman-do thethe Re: Equilibrium IP: 195.20.110.* 21.07.03, 14:58 Gość portalu: thethe napisał(a): > ...zobaczyłes w swoim nedznym umysle, kto generuje takie opinie? > tylko malolaty przy kompie, nie masz nic lepszego do powiedzenie > to sie zamknij Ciśnie mi się jedno słowo na usta na komentarz, ale ... nie chcę wypaść tak źle, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sayonara Re: Equilibrium IP: 193.128.25.* 18.07.03, 15:48 no coz, tak przewidywalnego filmu dawno nie widzialem, sceny walki wygladaja tak ze wszyscy stoja a 1 gosc ich rozwala, poza tym uczucia sa pokazane w tak naiwny sposob ze rzadko sie to zdarza nawet w telenowelach z pld. ameryki, nie ma na co czekac, rezyseria fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asmodan Re: Equilibrium IP: *.chello.pl 19.07.03, 09:42 Hehe, śmieszą mnie ludzi, którzy widzą tutaj nawiązania do "Matrixa". Wiecie, jakie są DWA punkty wspólne - oba to sci- fi i oba opowiadają o przyszłości. Tyle - jak ktoś widzi więcej i mówi, że EQ to plagiat "Matrixa" to ten człowiek: a. Nie oglądał EQ b. ma bardzo ograniczone pojęcie o kinie SF Film bardzo przypominał mi "Gattacę" z 1997 roku. Q jest potrzebne, pozwala zaobaczyć jakim filmem jest "Matrix" - płytkim i efekciarskim. Jeszcze niedawno byłem wielkim fanem Neo i koleżków, teraz cała opowiastka wydaje mi się niestrawana. Walki w EQ są lepsze, tutaj użyto czegoś, co jeszcze widzowie nie widzieli. Matrix to tylko kunf-fu przez 20 min. więc nie wim, czym ludzie się tak zachwycają. Dalej - Kleryk Preston to postać 100 razy lepsza od Neo, Mary lepiej wypada niż Trinity (i to o wiele), fabuła jest spójna i przemyślana - jak w oglądacie ten film? z zamkniętymi oczyma? Podsumowując: ten film ma klimat, Matrixowi tego brak. Nie wiem czy to z powodu małego budżetu, czy specyfiki filmu, ale EQ ma to "coś" co czyni ten film jednym z najlepszych w gatunku sci- fi. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Equilibrium 19.07.03, 10:16 Pozwólmy żeby czas zweryfikował te poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tarka Re: Equilibrium IP: *.4en.com.pl / 192.168.2.* 22.07.03, 11:34 > Film bardzo przypominał mi "Gattacę" z 1997 roku. Czlowieku, jak mozesz w ogole porownywac te dwa filmy. Gattaca to jest dopiero wielkie dzielo sf, jeden z lepszych filmów ostatnich lat, film ktory moge ogladac ciagle i ciagle, film głęboki i piękny o nas, o człowieczeństwie. A Equilibrium, rany smiac mi sie chcialo jak ten filmik ogladalam, przeiwydwalny do bolu, ehhh szkoda slow. Taaa zgadzam sie ma to cos,co powoduje ze juz wiecej po niego nie siegne, co innego z Gattaca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ko000 Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym poziomie! IP: 195.245.213.* 19.07.03, 15:40 Christian Bale gra dużo, dużo lepiej niż drewniany Reeves w Matrixie (zwłaszcza Reaktywacji)! Film generalnie stoi na przyzwoitym poziomie, ale nie jest to przełom! Sprawne połączenie idei zaczerpniętych z "1984" i "Fahrenheit 451". Dodatkiem są krótkie i zwięzłe sceny walki zrobione w duchu kina Johna Woo. Pojedynki sprawiają dużo lepsze wrażenie od przciaganych na siłę bijatyk z Matrixa Reaktywacji (zwłaszcza walka Neo vs. setki agentów Smithów - prawie zasnąłem!). Zachwyciło mnie zwłaszcza zakończenie - nie była to akcja w stylu "dobry" dostaje w d**ę, ale ostatecznie resztkami sił rozwala "złego"! Tutaj kleryk Preston jest po prostu dużo, dużo lepszy od przeciwnika i ostateczny pojedynek to zaledwie kilka sprawnych machnięć kataną w wykonaniu postaci kreowanej przez Bale'a. Nie zachwyciłem się tym filmem, ma swoje wady i to całkiem sporo, ale stanowił dla mnie miłą rozrywkę, bo od czasów Matrixa (pierwszej części, która powinna być jedyną) nie widziałem sci- fi na przyzwoitym poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bobak Re: Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym po IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.03, 16:23 ktos pisal,ze podobne do Gatacca?to ide,nie trzeba mi innej rekomendacji.G byla boska,niestety niewiele osobnikow w PL ten film widzialo... nb wyszedl chyba tylko na wideo... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym po 19.07.03, 23:46 podobny do Gattaki, ale od niej gorszy. Brak troszkę tego klimatu osaczenia, czegoś co było tez w "Inwazji porywaczy ciał" Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym po 20.07.03, 12:30 Pewnie, że gorszy od Gattaki, w końcu Christian Bale to nie Ethan Hawke:)))))))))))))..... Pozdrawiam (szczególnie Ignatza;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym po 21.07.03, 11:09 Może i Ethan jest lepszy od Christiana - nie mnie to oceniać ;-) (A Jude? Jak Ci się Jude podoba?), ale pani Watson o bujnych kobiecych kształtach i wieelkich niebieskich oczętach jest o niebo, o dwa nieba! lepsza od pani Thurman chudej jak etiopska krowa. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię :-) A EQ dalej uważam za słaby :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: o E.Watson....... 21.07.03, 13:36 Jestem w szoku! U. Thurman uchodzi za seksowną i mającą to "coś", podczas gdy E. Watson...hmm... za "utalentowaną aktorkę" (IMHO jest genialna)... Ale,ale, nie mi to oceniać;-). A EQ - takie sobie, trochę zapożyczenie z Orwella (poza tym za szybko uśmiercili S.Beana;))) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: o E.Watson....... 21.07.03, 13:45 O kurcze, czyżbym popełnił gafę? NIe mów mi że jesteś podobna do Thurman :-) A pan Bean ma pecha - w "Goldeneye" też się nie nagrał, w "Patriotach" było go mało itp itd. Ale i tak jest mniej pechowy niż Bill Paxton. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: o E.Watson....... 21.07.03, 13:56 Ależ skąd! Daleko mi do U.Thurman;)! Mam czarne kręcone włosy, niebieskie oczy, jestem niewysoka czyli zupełnie nie typ pani Thurman:))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: o E.Watson....... 21.07.03, 14:09 o, rzekłbym że uroda Twoja dryfuje lekko w stronę Liv Tyler (łanenonli forewa maj laf!!) Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: o E.Watson....... 21.07.03, 16:26 Aaaaa, dziękuję, dziękuję:)))).Tylko niestety - BURZA loków!!!! (Też chcialabym miec wlosy Liv T.;)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: o E.Watson....... 21.07.03, 19:07 Burza loków? Rety, czuję jak moje ciśnienie rośnie! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tarka Re: Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym po IP: *.4en.com.pl / 192.168.2.* 22.07.03, 11:42 ignatz napisał: > Może i Ethan jest lepszy od Christiana - nie mnie to oceniać ;- ) (A Jude? Jak > Ci się Jude podoba?), moge sie wtracic na sekunde?? Ostatnia scena, jak Ethan spelnia swoje marzenia i wsiada na prom, a Jude no wlasnie (widzieliscie Jude'a Law w drodze do zatracenia??, fascynujace:)), ogladam i placze...:) I gdzie EQ do Gattacki, blaaagam Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ..:MIRWAis:.. Re: Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym po IP: *.labs.wmid.amu.edu.pl 29.07.03, 12:25 Gataca to naprawde super film. Przed jego obejrzeniem nigdy o nim nie slyszałem. A wart jest uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karina17 Re: Sci-fi na przyzwoitym, ale nie przełomowym po IP: *.swic.dialup.inetia.pl 29.08.03, 21:53 Ja widziałam - SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: Equilibrium 21.07.03, 10:08 Oglądałam "Equilibrium" na DVD, razem z bratem, nie moglam sie powstrzymac od ciaglych komentarzy "przeciez to bez sensu i nielogiczne, bo gdyby...", wytrwalam do polowy i sobie poszlam, zeby nie psuc mu przyjemności. Prawde mówiąc, bylam przekonana, ze to jakis tani filmik video klasy B, jego wejscie do kin to dla mnie szok ;) Jako psycholog-amator niezle sie ubawilam, tym niemniej czekam na fachowe komentarze psychologów, zwłaszcza specjalistów w dziedzinie emocji i motywacji. Kretynizm "naukawy" tego filmu bije wszelkie rekordy ;> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Castor Krieg Re: Equilibrium IP: *.chello.pl 21.07.03, 10:47 Oczywiście rozumiem, że pomysł "Matrixa" - ludzie wykorzystywani jako baterie - jest powalający i realistyczny? No to przecież oczywiste, przecież dobre, wartościowe sci-fi kończy się na "Matrixie"! Jak można tego nie zauważyć?! Hehe, twoja wypowiedź pokazuje jak mało zrozumiałaś z filmu. Wskazuje też na błędy logiczne w twoim rozumowaniu - ty NIE ŻYJESZ tam, dlatego rzeczy wydają ci się nielogiczne. A wystarczyłoby trochę zrozumienia fabuły. No ale to nie "Matrix", wymaga to trochę wysiłku... :-))) Cóż, zostawiam wszystkich fanów "Matrixa" z ich ignorancją, gotowych rzucić się na każdego, kto ośmieli się docenić inny film sci-fi. Idę zrobić sobie maraton - EQ, Gattaca i Blade Runner, któremu Matrix do pięt nie sięga... Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: Equilibrium 21.07.03, 11:09 btw, przepraszam bardzo a ty zyjesz TAM, ze ci sie wydają logiczne? a scenarzysta i rezyser zyli TAM, w nieistniejacym swiecie, czy jednak równiez TU, gdzie logika wciaz obowiazuje? ;P nie wspomnialam ANI slowem o matriksie, wiesz, chyba pomylily ci sie posty i odpowiadales na jakis inny... Gość portalu: Castor Krieg napisał(a): > Oczywiście rozumiem, że pomysł "Matrixa" - ludzie > wykorzystywani jako baterie - jest powalający i realistyczny? > No to przecież oczywiste, przecież dobre, wartościowe sci-fi > kończy się na "Matrixie"! Jak można tego nie zauważyć?! > Hehe, twoja wypowiedź pokazuje jak mało zrozumiałaś z filmu. > Wskazuje też na błędy logiczne w twoim rozumowaniu - ty NIE > ŻYJESZ tam, dlatego rzeczy wydają ci się nielogiczne. A > wystarczyłoby trochę zrozumienia fabuły. No ale to > nie "Matrix", wymaga to trochę wysiłku... :-))) > Cóż, zostawiam wszystkich fanów "Matrixa" z ich ignorancją, > gotowych rzucić się na każdego, kto ośmieli się docenić inny > film sci-fi. Idę zrobić sobie maraton - EQ, Gattaca i Blade > Runner, któremu Matrix do pięt nie sięga... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Equilibrium 21.07.03, 11:18 Gość portalu: Castor Krieg napisał(a): > Cóż, zostawiam wszystkich fanów "Matrixa" z ich ignorancją, > gotowych rzucić się na każdego, kto ośmieli się docenić inny > film sci-fi. Idę zrobić sobie maraton - EQ, Gattaca i Blade > Runner, któremu Matrix do pięt nie sięga... Cóż, pozdrawiam wszystkich fanów EQ z ich ignorancją, gotowych rzucić się na każdego, kto ośmieli się nazwać ten film cienizną (jako ja to czynię niniejszym). Idę sobie zrobić maraton - Mechaniczna Pomarańcza, Odyseja 2001 i Blade Runner, którym to owszem Matrix do pięt nie dorasta, ale EQ mogłoby słuzyć za wycieraczkę albo za papier toaletowy. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matt Re: Equilibrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:05 Od kiedy to drogi Ignazy MEchaniczna Pomarancza jest filmem SF? Chyba nie jest SF, a moze sie myle? To bardziej thriller psychologiczny, aczkolwiek thriller nie w znaczeniu kolowialnym do jakiego jestesmy przyzwyczajeni (Suma wszystkich Strachow tez thriller). A EQ jest filmem dobrym, lepszym od MAtrixa i to znaczenie. Oczywiscie nie porownuje go do filmow Kubricka, bo to jak porownac Iglesiasa do Beethovena. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Equilibrium 21.07.03, 23:48 Gość portalu: Matt napisał(a): > Od kiedy to drogi Ignazy MEchaniczna Pomarancza jest filmem SF? > Chyba nie jest SF, a moze sie myle? To bardziej thriller > psychologiczny, aczkolwiek thriller nie w znaczeniu kolowialnym > do jakiego jestesmy przyzwyczajeni Hmm, zaliczyłem go do SF na podstawie tego że dzieje się w przyszłości (samochód Durango rocznik 95, sprzęt grający Alexa nieco wyprzedzający epokę, w książce jest jeszcze motyw ze starymi listami z lat 60) oraz tego że zastosowane są technologie nie istniejące jeszcze (oby) - motyw "leczenia" Alexa z psychopatii. Ale masz rację, to thriller psychologiczny, obyczajowy i Bóg wie co jeszcze z elementami SF - niemniej Kubrick z właściwą sobie wirtuozerią połączył zgrabnie wiele gatunków. Osobiście zaliczam go do SF - no, ale ja też się mogę mylić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tarka Re: Equilibrium IP: *.4en.com.pl / 192.168.2.* 22.07.03, 11:48 ignatz napisał: > Hmm, zaliczyłem go do SF na podstawie tego że dzieje się w przyszłości... Ale masz rację, to thriller psychologiczny, obyczajowy i > Bóg wie co jeszcze z elementami SF - niemniej Kubrick z właściwą sobie > wirtuozerią połączył zgrabnie wiele gatunków. Osobiście zaliczam go do SF - no, > > ale ja też się mogę mylić :-) nic sie nie martw:) w takim razie ludzi ktorzy sie mylą w podobny sposob jest duuuuzo wiecej:)) ja tez mysle ze pomarancza ma w sobie wiele z sf Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matt Re: Equilibrium IP: 172.16.1.* 23.07.03, 09:00 Do Ignatza oraz Tarki: Jestem teraz calkowicie usatysfakcjonowany;). Ma elementy SF ale bardziej skupia sie na przemianach zachodzacych wewnatrz czlowieka a nie na zewnatrz z jego powodu (postep technologiczny, kult wiedzy itp). Pozdrawiam wszystkich kulturalnie wypowiadajacych swoje opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tarka Re: Equilibrium IP: *.4en.com.pl / 192.168.2.* 24.07.03, 15:25 Gość portalu: Matt napisał(a): > Do Ignatza oraz Tarki: Jestem teraz calkowicie > usatysfakcjonowany;). cala przyjemnosc itd:)))) Ma elementy SF ale bardziej skupia sie na > przemianach zachodzacych wewnatrz czlowieka a nie na zewnatrz z > jego powodu (postep technologiczny, kult wiedzy itp). czasem to wystarczy... Pozdrawiam > wszystkich kulturalnie wypowiadajacych swoje opinie:) pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matt Re: Equilibrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:01 Kinkygirl, jestes zalosna. Psycholog amator sie znalazl. czego ty oczekujesz od filmy sf? Realizmu? Dramatyzmu? Psychologii? To ogladaj Bergmanna, Felliniego czy nawet Coppole. Slyszlalas o nich? Mam nadzieje ze tak. W filmach SF nie ma realizmu. Moj znajomy to fizyk. Puscilem mu star Treka. Prawie sie udusil ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: Equilibrium 25.07.03, 15:28 jezeli film sf ma ambicje przed czymkolwiek ostrzegac, (a wiele osob tu mowi o jego wymowie antytotalitarnej) to dobrze by bylo gdyby odnosil sie chociaz do rasy ludzkiej, a nie jakichs wyimaginowanych stworów. z tego co wiem, czlowiek jest tak skonstruowany, ze jezeli nie odczuwa emocji popada w apatie i nic nie robi, bo nie jest w stanie podjac jakiejkolwiek decyzji ;) pomysł o wymuszonym pozbawieniu ludzi emocji jest dobry, owszem, na krótkie opowiadanko sf, ale nie film fabularny, gdzie krok po kroku w kazdej scenie obnażany jest jego idiotyzm. juz zlituje sie i nie skomentuje groteskowych scen walki, czy podziemnego ruchu oporu, ktory kryje sie za szafą i... pod ziemią ;) podobbnie jak 'raport mniejszosci', mozna ten film uznac za słabą niezamierzoną komedię. > Kinkygirl, jestes zalosna. Psycholog amator sie znalazl. czego > ty oczekujesz od filmy sf? Realizmu? Dramatyzmu? Psychologii? To > ogladaj Bergmanna, Felliniego czy nawet Coppole. Slyszlalas o > nich? Mam nadzieje ze tak. W filmach SF nie ma realizmu. Moj > znajomy to fizyk. Puscilem mu star Treka. Prawie sie udusil ze > smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: t "Raport Mniejszości" był już ciekawszy. IP: *.chello.pl 28.07.03, 13:50 kinkygirl napisała: > jezeli film sf ma ambicje przed czymkolwiek ostrzegac,(a wiele osob tu mowi o > jego wymowie antytotalitarnej) to dobrze by bylo gdyby odnosil sie chociaz do > rasy ludzkiej, a nie jakichs wyimaginowanych stworów. Trafna uwaga! Zero tzw. prawdopodobienstwa psychologicznego. A 'Raport Mniejszości' miał bardziej skomplikowaną intrygę... Odpowiedz Link Zgłoś
kinkygirl Re: 'Raport Mniejszości' był już ciekawszy. 29.07.03, 12:13 no fakt. raportowi mniejszosci mozna bylo wytykac (liczne) niedociągnięcia czy absurdy, tu trzeba zacząć od samych założeń swiata przedstawionego, a potem jest tylko gorzej... nie wiadomo od czego zacząć i rece same opadają ;> no i raport byl jednak bardziej spektakularny i nie tak groteskowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek A czy wiecie cos o 'Ubiku' ? IP: 134.95.195.* 30.07.03, 17:30 Podobno ma powstac film 'Ubik' ale nie wiem nic wiecej. Moze wiecie kto ma go krecic, i kto ma pisac scenaruiusz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rav Re: Equilibrium IP: 157.25.130.* 29.07.03, 15:15 kinkygirl napisała: > Oglądałam "Equilibrium" na DVD, razem z bratem, nie moglam sie > powstrzymac od ciaglych komentarzy "przeciez to bez sensu i > nielogiczne, bo gdyby...", wytrwalam do polowy i sobie poszlam, > zeby nie psuc mu przyjemności. > Prawde mówiąc, bylam przekonana, ze to jakis tani filmik video > klasy B, jego wejscie do kin to dla mnie szok ;) > Jako psycholog-amator niezle sie ubawilam, tym niemniej czekam > na fachowe komentarze psychologów, zwłaszcza specjalistów w > dziedzinie emocji i motywacji. Kretynizm "naukawy" tego filmu > bije wszelkie rekordy ;> Idąc tym tropem rozumowania, każdy film s-f jest nielogiczny i bez sensu, plus większość filmów kryminalnych, romansów i dramatów, nie mówiąc o teatrze.... Czekam na obnażenie przez Ciebie głupoty i sztuczności Mackbeta i Krola Lear, które jak wiadomo też są bezsensu.... Jeśli szukasz logiki i sensu zabierz się za matematykę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Danio Moim zdaniem nie 7 razy ale ok. 3.98 raza lepszy od M. IP: *.iimcb.gov.pl 21.07.03, 11:01 Natomiast sceny walki jesli chodzi o choreografie to nie mniej niz 1.57 "Matrixa", aczkolwiek efekty to juz tylko marne 0.87 Matriksa. Co prawda filmu nie ogladalem ale za to dokladnie zapoznalem sie z waszymi wspanaialymi recenzjami ..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rabene@poczta.onet.pl Re: Moim zdaniem nie 7 razy ale ok. 3.98 raza lep IP: *.inter.softnet.pl 21.07.03, 13:56 Moze zastosuje inne porownanie. Wytrzymalem juz bez bolu dwie czesci matrixa i ciekawi mnie co wymysla w trzeciej. Natomiast po 5minutach Equilibrium mialem ochote wyjsc (dokladnie po scenie z paleniem obrazow), gdyz wiedzialem co bedzie dalej do samego konca filmu i nie pomylilem sie. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matt Re: Moim zdaniem nie 7 razy ale ok. 3.98 raza lep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:07 Rabebe jaki z ciebie geniusz. No prosze czy nie jestes czasem krytykiem filmowym albo scenarzysta? Nadalbys sie jak nic. Ogladaliscie Jay i Cichy Bob kontratakuja? Jak tak to tam bylo ladnie pokazane jak to jest z recenzjami w Internecie. I kto je pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szopen z poznania Jakie podobienstwa do Lema? IP: *.cs.put.poznan.pl 21.07.03, 11:13 U Lema w Powrocie z Gwiazd tez pozbawiali ludzi agresji i uczuc.. nazywalo sie to betryzacja. Sa jakies podobienstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
zielistka Re: Jakie podobienstwa do Lema? 22.07.03, 13:15 kongres futurologiczny i maskony :) a mi sie film podobal, zdecydowanie mniej nudny niz reaktywacja, no i walki napedzaly akcje a nie byly sztuka dla sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś
robmar lepiej nie obiecywac sobie za wiele 21.07.03, 12:32 Poszedlem na Eq. liczac, ze faktycznie obejrze cos dobrego. Bardzo przykre rozczarowanie; moze, gdybym nie szedl z takim nastawieniem byloby lepiej. Pomysl z Fahrenheit 451 - ok, nie ma w tym nic zlego. Bardzo zle nakrecony, sceny walk kiepskie, czesto smieszne. Bardzo slabe od strony choreografii, ja rozumiem, ze niski budzet, ale... Bardzo slaby plot. W zasadzie firm rwie sie na strzepy, koncowka z filmu trzeciej czy czwartej klasy. Nie jest to bardzo zly film, mozna pojsc z ciekawosci. Ale nie nalezu obiecywac sobie duzo - wtedy zapewne spedzi sie ten czas z przyjemnoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Castor Krieg Re: lepiej nie obiecywac sobie za wiele IP: *.chello.pl 21.07.03, 12:48 Hehehe, kocham ludzką naturę. Obiecywałem sobie wiele i się nie zawiodłem - film jest moim zdaniem genialny! Fajnie mieć inne opinie na ten sam temat :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: lepiej nie obiecywac sobie za wiele 21.07.03, 12:57 fajnie jest mieć rózne opinie, ale jeszcze fajniej je wymienić w sposób kulturalny i z poszanowaniem innych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: deds Re: Equilibrium IP: *.gpd.com.pl 21.07.03, 16:44 nie podobał mi się ten film i nikomu go nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tobiasz Re: Equilibrium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 17:46 Rewelacja, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Castor Krieg Re: Equilibrium IP: *.chello.pl 21.07.03, 22:23 Hehe, i znowu konflikt :-) Trudno, niektórzy lubią ogórki, inni ogrodnika córki. Ja i to i to - Matrix ogląda mi się przyjemnie, EQ też. EQ podobało mi się bardziej, co jest moim prawem, tak samo jak waszym jest mówienie co innego. Tak jak powiedział ignatz: ważne jest wyrażanie tego w kulturalny sposób. Ciekaw jestem jaką ocenę EQ dostanie w piątkowej Wyborczej. Myślę, że nie więcej niż pięć, nie mniej niż cztery gwiazdki. :- ) Teraz pytanie - cztery? pięć? cztery? pięć? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ozzfest Re: Equilibrium IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 22:52 Equilibrium jest dobre ale do Matrixa mu jeszcze daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Equilibrium IP: 212.69.73.* 22.07.03, 00:32 Mogli się bardziej wysilić... ile jeszcze będzie wersji Matrixa??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Castor Krieg Re: Equilibrium IP: *.chello.pl 22.07.03, 08:33 NO COMMENTS! Chyba nawet nie widziałaś tego filmu. Matrixa zresztą pewnie też nie, wnioskując po twojej wypowiedzie :-))) Gość portalu: anka napisał(a): > Mogli się bardziej wysilić... ile jeszcze będzie wersji Matrixa??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kinoman zenujący film Equilibrium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 11:00 Kochani - film jest zenujacy. Scenariusz, zdjecia, sceny walki. Gdym to ogladal myslalem ze jest to dzielo polskich tworcow. Taka kicha. Nie mam zadnych pozytywnych wrazen po obejrzeniu. Sceny walki? Dno. Bezsensowne polaczenie motywow Matriksa i filmow z Brucem Lee. Koles wymachuje jak idiota para pistoletow niczy nunchaku i jeszcze celnie z nich wali. Na ch...wymachiwac giwera miast przylozyc celownik do oka i walic w przeciwnika. Faktycznie - scenarzysci zaczerpneli motywy z Fahrenheita 451, Matrixa i Roku 1984. Wyszedl bigos. Po filmie wstalem z kanapy i nie wiedzialem o czym traktowalo to dzielo. Ocena - stanowczo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Castor Krieg Re: zenujący film Equilibrium IP: *.chello.pl 22.07.03, 12:03 Gość portalu: kinoman napisał(a): Po filmie wstalem z kanapy > i nie wiedzialem o czym traktowalo to dzielo. Buahahaha! I to niech będzie podsumowaniem twojego posta. Niezależnie czy lubisz EQ czy nie, to chociaż powinieneś zrozumieć zarys fabuły. Ludzie, którzy tutaj krytykują EQ chociaż coś o nim wiedzą. Ty chyba nie. Jesteś pewien, że oglądałeś właściwy film? P.S. Wytłumaczysz mi, gdzie w walkach dostrzegasz Matrixa? Wybacz, jestem niekapnięty, trzeba mi wszystko tłumaczyć. Bullet-time? Nie. Druty? Nie. To co? Fakt, że się biją? Odpowiedz Link Zgłoś
sozeisgod Re: zenujący film Equilibrium 24.07.03, 12:37 Wiesz Castor, mnie ten film bardzo się podobał, ale nie przeszkadza to stwierdzać mi faktu że podobieństwa do Marrixa są oczywiste. Pomijając wszystko inne, spójrz jak ubrany jest główny bohater obu filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kadath Re: Equilibrium IP: *.naleczow.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 21:50 od razu napiszę że wytrzymałem tylko do połowy (wiem że od razu zostanę za to skrytykowany ale po prostu nie mogłem już dłużej) Nie wiem jaki jest sens roztrząsania czy film jest lepszy czy gorszy od Matrixa. Equilibrum jest filmem bardzo słabym. Sceny typu ta z pieskami są po prostu żenujące. Płycizna scenariusza po prostu przeraża. Ale zostawiając scenariusz - szkoda że powstał ten film. Utrzyma on sterotyp że filmy/książki sf są pisane dla dzieci, pozbawione wartości artystycznych. A przecież są wspaniałe filmy sf: Blade Runner, 12 Małp czy nawet Gattacka - Equilibrium do nich niewątpliwe się nie zalicza. Odpowiedz Link Zgłoś
sozeisgod Re: Equilibrium 24.07.03, 12:31 A wiesz że właśnie obraz ten kojarzył mi się z Gattaccą (czy jak tam się pisało ten tytuł, świetny film swoją drogą). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tarka Re: Equilibrium IP: *.4en.com.pl / 192.168.2.* 24.07.03, 15:34 sozeisgod napisał: > A wiesz że właśnie obraz ten kojarzył mi się z Gattaccą (czy jak > tam się pisało ten tytuł, świetny film swoją drogą). moze wywolywac pewne skojarzenia, ale luuudzie, filmowi takiemu, jak Gattaca to on do piet nie dorasta... tego nawet nie mozna porownywac... zreszta jak sie panowie Weir i Niccol za cos zabiora:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sozeisgod Re: Equilibrium 24.07.03, 12:28 Film ten może i jest zrobiony na fali popularności Martixa, może i ma braki w scenariuszu, ale faktem jest że takich filmów wychodzi bardzo niewiele. Film który przekazuje jakąś wizje przyszłości i jej społeczeństwa (wiem, wiem 1984 już było). Jest ciekawy, ogląda się bez bóulu i zostaje w głowie na dłużej niż 5 minut. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zx po prostu warto IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 14:45 ten film w przeciwienstwie do II czesci matrixa ma jakas fabule a nie same efekty specjalne. Moze nie jest to cos genialnego, ale i tak ciekawsze od matrixa ii re-nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bartek :) Jestem w stanach i M. widzialem ... zajebisty !! IP: 216.7.248.* 24.07.03, 21:03 Jestem w stanach i M. widzialem ... zajebisty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klip Re: Equilibrium IP: *.core.net.pl 25.07.03, 00:54 Jedynymi zaletami tego filmu jest scena z mieczami i antyutopijna wymowa. Co najmniej dwie sceny walki nawiazujace do Matrixa,ale i tak wypadaja niezle. Najbardziej rzucajaca sie w oczy niekonsekwencja dotyczy braku czy obecnosci uczuc. No i tak kapsulka, ktora zrzuca przypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klip errata nie "jest" tylko "sa" (n/t) IP: *.core.net.pl 25.07.03, 00:56 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mysza Re: Equilibrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 10:59 Ludzie opamiętajcie się!!!!!!! Jeżeli zarzucacie wtórność Equilibrium i tak wielbicie Matrixa to obejrzyjcie kilka kultowych mang traktujących o cyberpunk-u a zobaczycie że obraz braci Wachowskich zrzyna całe sceny!!!!!!!!!!! Plus jeszcze z przykrością musze powiedzieć, że polscy widzowie zaczynają się upodobniać do amerykańskich widzów którzy za wybitne filmy uważają hoolwodzką papkę a jak tyko pojawia się dzieło przy którym trzeba się wykazać IQ powyżej 75 to już nie umieją temu sprostać! Podsumowując „Equilibrium” to bardzo dobry film, gorąco polecam (oczywiście dla ludzi inteligentnych);-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: t "MATRIX" WYMAGAŁ ZNACZNIE WIĘKSZEGO IQ !!! IP: *.chello.pl 28.07.03, 14:02 Gość portalu: Mysza napisał(a): > dzieło przy którym trzeba się wykazać IQ powyżej 75 ha, ha! Powyżej 70 ale poniżej 90 :) > Podsumowując „Equilibrium” to bardzo dobry film, gorąco > polecam (oczywiście dla ludzi inteligentnych);-) Cóz tam było inteligentniejszego niż w "Matrixie"? "Matrix" stworzył swoją CHARYZMĘ poprzez WSTRZĄSAJĄCE aluzje m.in. teologiczne. (Sceny walki to tylko "NAGRODA POCIESZENIA" DLA TYCH O IQ=70.) Natomiast "Equilibrium" tylko próbuje się "podpiać" pod tą charyzmę "Matrixa" a sam nie wnosi żadnej odkrywczej treści. (Ten pomysł był już "wałkowany" TYSIĄCE RAZY w wielu opowiadaniach SF.) Kurcze, tyle jest fajnych POMYSŁÓW w różnych opowiadaniach SF, wystarczy wziąć do ręki pierwszy lepszy numer "Fantastyki" - CO ZA BADZIEWIARZY Hollywood ZATRUDNIA DO SCENARIUSZY?!! Odpowiedz Link Zgłoś
effa Re: 'MATRIX' WYMAGAŁ ZNACZNIE WIĘKSZEGO IQ !!! 06.08.03, 10:17 > "Matrix" stworzył swoją CHARYZMĘ poprzez WSTRZĄSAJĄCE aluzje m.in. teologiczne. oj tak... BARDZO WASTRZĄSAJĄCE;)))) > Natomiast "Equilibrium" tylko próbuje się "podpiać" pod tą charyzmę "Matrixa" a sam nie wnosi żadnej odkrywczej treści. (Ten pomysł był już "wałkowany" TYSIĄCE RAZY w wielu opowiadaniach SF.) oj tak... Matrix był WSTRZASAJĄCO odkrywczy;)))) moim skromnym zdaniem EQ to nie jest mistrzostwo świata ale w poróownaniu z MX a już z MX2 to każdy film jest mistrzostwem świata. E Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Luxa Re: A Equilibrium wymaga sporego EQ... IP: *.praha.tiscali.cz 22.08.03, 12:13 Film nastawiony glownie na odbior emocjonalny, za drugim razem przezywalam tak samo jak za pierwszym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eressea Re: Equilibrium IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 21:18 Gość portalu: Mysza napisał(a): > Ludzie opamiętajcie się!!!!!!! Jeżeli zarzucacie wtórność > Equilibrium i tak wielbicie Matrixa to obejrzyjcie kilka > kultowych mang traktujących o cyberpunk-u a zobaczycie że > obraz braci Wachowskich zrzyna całe sceny!!!!!!!!!!! Obejrzec mangi? No owszem ale raczej nalezalo by napisać przeczytac mangi :). Obejrzec to lepiej anime. A tak na marginesie bracia Wachowski nigdy nie kryli się z tym,że czerpią z anime, np. z gits-a. Odpowiedz Link Zgłoś