Dodaj do ulubionych

DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI????????

IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.01, 21:05
W końcu modlitwa, to całkowicie prywatna sprawa człowieka. I w ż a d n y m
wypadku nie można ironicznie tego komentować, tym bardziej, że Alicja nie
kładzie się krzyżem na środku salonu i nie zmusza nikogo do podobnych praktyk...
Bardzo zawiodłam się na Gośce, która już od dłuższego czasu stara się podlizać
do odpowiednich (w jej mniemaniu) osób...
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 157.25.88.* 26.05.01, 21:30
      Dlaczego? To proste: ponieważ te "praktyki religijne" są NA POKAZ!!! Podobnie
      zresztą jak i wiele innych rzeczy w przypadku Alicji...
      • Gość: Thaliaa Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.edusoft.pl 27.05.01, 10:16
        Nie wystarczy się pomodlić i poleżeć krzyżem na łóżku, żeby można było potem
        bez wyrzutów sumienia rozbierać się przed Januszem (który ją spławił) albo
        latać z gołą dupą
      • Gość: Wiera Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 13:29
        Alicja- Dulska jest dla mnie obrzydliwa. A to,że liczy na religijność polskiego
        narodu jest wstrętne.
      • Gość: Mike Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 62.88.4.* 11.06.01, 14:10
        Gość portalu: 123 napisał(a):

> Dlaczego? To proste: ponieważ te "praktyki religijne" są NA POKAZ!!! Podobnie
        > zresztą jak i wiele innych rzeczy w przypadku Alicji...

ZGADZA SIĘ! Ta suka wie, czym zdobyć popularność wśród polskiego katolickiego
        społeczeństwa.

• Gość: mycha Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.05.01, 20:53
      Zgadzam się z Tobą. Religia w życiu człowieka jest sprawą bardzo osobistą.
      Myślę, że modlitwa pomaga Alicji w przeżyciu tych trudnych chwil w BB. Nie
      uważam, iż robi to na pokaz.
      • Gość: szwitold Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.gsk.pl 31.05.01, 23:00
        Gość portalu: mycha napisał(a):

> Zgadzam się z Tobą. Religia w życiu człowieka jest sprawą bardzo osobistą.
        > Myślę, że modlitwa pomaga Alicji w przeżyciu tych trudnych chwil w BB. Nie
        > uważam, iż robi to na pokaz.

Trudno nie robić czegoś co robi się normalnie, codziennie - na pokaz, gdy
        podgląda Cie kilkadziesiąt kamer.
      • Gość: Marcin Z Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.complex.com.pl 01.06.01, 09:40
        Modlitwa to tylko pretekst do ironi z Alicji. Dla mnie to najbardziej fałszywa,
        pusta i denna osoba w tym towarzystwie. Wszystko co robi to robi na pokaz (
        uprzejmości, rozmowy, narzucanie się ) to i modli się na pokaz. Tak sobie
        założyła, że skoro Polska to taki katolicki kraj to warto tym sobie zjednać
        trochę publiczności, skoro nie można zrobićtego intelektem.
    • Gość: Wojtek Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 22:12
      Gdyby byla prawdziwa katoliczka i najwieksza wartoscia dla niej byl Bog to nie
      szlaby do tego programu. W dwoch slowach: odpierdala teatrzyk...
    • Gość: kato Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.proxy.aol.com 27.05.01, 22:59
      Nie ma co smiac sie z modlitw Alicji. Kazdy ma prawo robic co chce i kazda
      metoda jest dobra. TVN tego znowu tak nie pokazuje jak ona sie modli wiec nie
      to decyduje ze jeszce nie odpadla. Goska jest glupia i falszywa. Metody
      Gulczasa prymitywnego zera tez okazaly sie malo skuteczne... Zycze Alicji
      wytrwania do konca a jesli nawet odwala teatrzyk to jest sprytna bo obrala
      dobra strategie a to przeciez gra o spore pieniadze.
      • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 28.05.01, 13:10
        Dlatego, ze modlenie sie jest smieszne. Kazdy, kto ma troche oleju w glowie,
        doszedl juz na ten poziom, zeby stwierdzic, ze bog to bajka dla doroslych.
        Niestety polskie spoleczenstwo zyje wciaz w srednoiweczu. A szkoda, wystarczy
        zajzec do sasiadow, Czechow. Tam prawie nikt nie wierzy w takie dyrdymaly, jak
        bog.
        • Gość: zxy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.de.deuba.com 28.05.01, 14:01
          wyrozniamy 3 etapy stosunku do Boga.
          1) etap wiary nieswiadomej, najczesciej jest to wiara szkolno-rodzicielska, chyba wiecie o czym mowie
          2) etap sprzeciwu, czyli wiek nastolatkow i generalnie mlodych ludzi, ktorzy Boga maja w d... gdyz czuja sie na
          tyle dorosli i dojrzaly, ze twierdza, iz te "dyrdymaly" sa dla dzieci. Generalnie jest to przejaw zwyklej mlodzienczej
          glupoty
          3) etap wiary wlasciwej, czyli okres , w ktorym czlowiek dostaje zdrowo w dupe od zycia i wie, ze bez Boga nie
          zrobilby nawet radosnej, porannej kupy. Stan ten osiagaja z reguly osoby majace co nieco poukladane w glowie.
          Pozdrawiam wszystkich milosnikow czeskich ignorantow
          • Gość: Lidka Kupa z "boza pomoca" IP: 195.116.71.* 28.05.01, 14:16
            Gość portalu: zxy napisał(a):

>
            > wie, ze bez Boga nie
            > zrobilby nawet radosnej, porannej kupy. Stan ten osiagaja z reguly osoby majace
            > co nieco poukladane w glowie.
            > Pozdrawiam wszystkich milosnikow czeskich ignorantow

XYZ, toz ja dzisiaj popelnilam grzech smiertelny!!!
            Zrobilam kupe, naprawde zupelnie samodzielnie, i co jest niewybaczalne...bez
            pomocy Boga!
            Czy zostane oblozona ekskomunika?!?!
            pozdrawiam.
            Cala drzaca, lecz nieswiadoma popelnianych codziennie grzechow- jawnogrzesznica.
            • Gość: zxy Re: Kupa z - do LIdki IP: *.de.deuba.com 28.05.01, 17:24
              skad wiesz, ze winy nie zostaly Ci odpuszczone? W przeciwnym razie moglabys dostac
              zatwardzenia...Cigle znajdujesz sie w drugim etapie, czyli tym najbardziej kretynskim, ale moze to
              minie.
              Zycze Ci duzo szczescia, przyda Ci sie.
              PS. I porannych (samodzielnych) malych radosci...
        • Gość: pixi Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.toya.net.pl 28.05.01, 14:10
          Gość portalu: Hell_boy napisał(a):

> Dlatego, ze modlenie sie jest smieszne. Kazdy, kto ma troche oleju w glowie,
          > doszedl juz na ten poziom, zeby stwierdzic, ze bog to bajka dla doroslych.
          > Niestety polskie spoleczenstwo zyje wciaz w srednoiweczu. A szkoda, wystarczy
          > zajzec do sasiadow, Czechow. Tam prawie nikt nie wierzy w takie dyrdymaly, jak
          > bog.

Ale my jesteśmy Polakami czyżbyś o tym zapomniał. Wreszcie każdy może ujawniać
          swoje myśli bez strachu.
          To nasz kraj, nasze BB i to nasze społeczeństwo takie a nie inne decyduje o
          losach mieszkańców.
          Zresztą skąd wiesz w co przez miedzę wierzą.
          Opluwasz Boga ale to nie o to idzie. Chodzi o silną wiarę w coś co pomaga
          przetrwać trudne chwile a Alicja wybrała Boga i co w tym złego.
          Trzeba szanować wybór innego człowieka. Wdając sie z Tobą w dyskusję też w pewien
          sposób szanujemy Twoje poglądy ale to nie znaczy że trzeba Cię wykopać za miedze.
          • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 28.05.01, 17:34
            > Opluwasz Boga ale to nie o to idzie.

Nie opluwam zadnego boga, tak jak nie opluwam Bolka i lolka czy Kaczki Dziwaczki.
            Smieszy mnie, ze Polacy gremialnie wierza w boga. Chodzi o silną wiarę w coś co
            pomaga

> przetrwać trudne chwile a Alicja wybrała Boga i co w tym złego.

Nic. Dla mnie to ozancza, ze ona nie ma mozgu, ale nic w tym zlego nie ma chyba.

> Trzeba szanować wybór innego człowieka. Wdając sie z Tobą w dyskusję też w pewi
            > en
            > sposób szanujemy Twoje poglądy ale to nie znaczy że trzeba Cię wykopać za miedz
            > e.

Wedlug mnie cale to szalenstwo katolicko - bosko - papiezowe skonczy sie za
            jakies pol wieku. Po prostu ludzie zauwaza, ze w 21 wieku juz nie wypada wierzyc
            w takie glupstwa.
            pozdrowka,
            HELL BOY

• Gość: medvi Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 195.113.155.* 28.05.01, 17:50
              poppatrz na Stany Zjednoczone
              • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 28.05.01, 17:55
                > poppatrz na Stany Zjednoczone

A po co mam patrzec na idiotow w Stanach. Trzeba sie popatrzec na kraje w
                Europie: Szwecja, Finlandia, Czechy, Holandia, Dania. Ale mozna tez i na Watykan,
                Irlandia (z zakazem aborcji jak w Polandzie :-)

• Gość: nula Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.de.deuba.com 30.05.01, 10:09
              masz racje Hall-boy, za piecdziesiat lat nie bedzie wypadalo wierzyc w Boga, tak jak terz coraz zadziej wypada
              myslec. Wnioskuje, ze Ty juz wlasnie zaczynasz wstydzic sie uzywac szarych komorek
              • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 30.05.01, 10:43
                Gość portalu: nula napisał(a):

> masz racje Hall-boy, za piecdziesiat lat nie bedzie
                wypadalo wierzyc w Boga, ta
                > k jak terz coraz zadziej wypada
                > myslec. Wnioskuje, ze Ty juz wlasnie zaczynasz
                wstydzic sie uzywac szarych komo
                > rek

Nulla, ja jestem HELL BOY, nie HALL Boy.
                Hell Boy
                • Gość: nula Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.de.deuba.com 30.05.01, 14:32
                  Przepraszam Hell_Boy za przekrecenie Twojego "nicka".
        • Gość: jark@sez Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 195.113.155.* 28.05.01, 17:44
          Witam,
          no ja jestem czechem, niezgadzam sie, tu jest drugi extrem ukryta nietolerancja
          dla wierzacych.
          • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 28.05.01, 17:48
            No to jak jestes Czechem, to pewnie wiesz ile ma do powiedzenia Kosciol
            katolicki w Czechach? Nic. Jest wrecz uwazany za wroga Czechow i czeskosci.
            • Gość: jark@sez Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 195.113.155.* 28.05.01, 17:52
              skad to wiesz, chyba mas informacje od husytow?
              • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 28.05.01, 17:57
                > skad to wiesz, chyba mas informacje od husytow?
                Mam informacje z pierwszej reki, od znajomej Czeszki. Czesi, w przeciwienstwie do
                Polakow nie wierza w zadne bogi, bo sa bardzo racjonalni. Nie to co w Polsce -
                sredniowiecze.

• Gość: jar@sezn Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 195.113.155.* 28.05.01, 18:38
                  I we Stanach jest srednowiecze tez?
                  • Gość: Art Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 02:39
                    A ja jestem muzulmanem i co tez mnie oplujecie bo w cos wierze ?
                    • Gość: Lidka Czy Goska bedzie sie smazyc w (polskim) piekle? IP: 195.116.71.* 29.05.01, 08:41
                      Gość portalu: Art napisał(a):

> A ja jestem muzulmanem i co tez mnie oplujecie bo w cos wierze ?

Nigdy nie wysmiewam sie z czyjejs wiary i przekonan; ale jesli ktos z tej wiary
                      robi odpust, albo uwaza, ze ci, ktorzy sa niewierzacy badz innej wiary to
                      grzesznicy, ktorych trzeba nawrocic lub napietnowac, to, tak jak chyba kazdemu
                      czlowiekowi -"scyzoryk mi sie w reku otwiera".
                      Teraz wlasnie prowadzona jest krucjata przeciw Gosce, ktora stwierdzila w
                      rozmowie z Gulczasem i Klaudim, ze ja osobiscie irytuje teatralny, ostentacyjny
                      rytual odprawiania modlitw na oczach calej Polski przez Ale.(W ogole sie nie
                      smiala, wiec po co taki tytul watku)
                      Miala prawo miec takie zdanie? Miala, ale nie w Polsce; bo do ataku ruszyly
                      wyglodniale statda dewotek i bigotow, ktore uslyszaly, ze mowa o wierze byla, a
                      nikt nie kleczal, tylko dyskutowal!Wiec SPALIC, POWIESIC,PROCHY
                      ROZRZUCIC,PROTESTY PISAC, WYELIMINOWAC.
                      Juz wiele razy, kiedy na jakims forum, temat chocby otrze sie o kosciol i ktos
                      niesmialo baknie, ze jemu nie wszystko sie podoba...jak za wcisnieciem Entera
                      uaktywniaja sie "trojki parafialne" pragnace oddac zycie za wiare i Boga, a
                      grzesznika, ktory mial "wątpy" potraktowac roapalonym zelazem.
                      Kurwy i chuje tak gesto lataja w powietrzu, ze juz wlasciwie nie wiadomo, o co na
                      poczatku chodzilo.
                      Dlatego chyba ludzie o "niekoscielnych" pogladach tez czasami nie przebieraja w
                      slowach;jak stracency, ktorzy wiedza, ze za chwile splona na stosie, wiec przed
                      spaleniem, chociaz sobie pokrzycza.
                      pozdro.
                      • Gość: ana Re: Czy Goska bedzie sie smazyc w (polskim) piekle? IP: 145.92.41.* 29.05.01, 17:15
                        Gość portalu: Lidka napisał(a):

> Gość portalu: Art napisał(a):
                        >
                        > > A ja jestem muzulmanem i co tez mnie oplujecie bo w cos wierze ?
                        >
                        > Nigdy nie wysmiewam sie z czyjejs wiary i przekonan; ale jesli ktos z tej wiary
                        >
                        > robi odpust, albo uwaza, ze ci, ktorzy sa niewierzacy badz innej wiary to
                        > grzesznicy, ktorych trzeba nawrocic lub napietnowac, to, tak jak chyba kazdemu
                        > czlowiekowi -"scyzoryk mi sie w reku otwiera".
                        >

scyzoryk to sie, moja droga, otwiera w kieszeni, a nie w reku. brak ci wiedzy
                        tzw. ogolnej.
                        • Gość: Lidka Re: Czy Goska bedzie sie smazyc w (polskim) piekle? IP: 195.116.71.* 30.05.01, 09:47
                          Gość portalu: ana napisał(a):

> > > scyzoryk to sie, moja droga, otwiera w kieszeni, a nie w reku. brak ci
                          wiedzy
                          > tzw. ogolnej.

Taaaa.., dalam straszna palame z tym scyzorykiem; wiec rozumiem, ze to mnie
                          dyskwalifikuje na WSZYSTKICH POZOSTALYCH plaszczyznach.
                          Ale mam pretensje tylko do siebie; wszak wiedza na temat scyzorykow to podstawa.
                          (nie tylko w naszym spoleczenstwie.)
                          pozdrowienia.
                • Gość: Wiatrak Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.free.wxs.nl 29.05.01, 03:34

Czesi, w przeciwienstwie
                  > do
                  > Polakow nie wierza w zadne bogi, bo sa bardzo racjonalni. Nie to co w Polsce -
                  > sredniowiecze.
                  >
                  Przestan brednie Hell_boy wypisywac..zalosnie upraszczasz , a bog i wiara to nie
                  temat na 2 linijki..
                  poza tym w co ty wierzysz, w dolara i Mc'donalada?
                  nie jestem praktykujacym, ale takich uogolnien bym nigdy nie wypisywal..
                  pozdr
                  W.

• Gość: ana Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 145.92.41.* 29.05.01, 17:20
                    Gość portalu: Wiatrak napisał(a):

> Gość portalu: Hell_boy napisał(a):
                    >
                    > Czesi, w przeciwienstwie
                    > > do
                    > > Polakow nie wierza w zadne bogi, bo sa bardzo racjonalni. Nie to co w Pols
                    > ce -
                    > > sredniowiecze.
                    > >
                    > Przestan brednie Hell_boy wypisywac..zalosnie upraszczasz , a bog i wiara to ni
                    > e
                    > temat na 2 linijki..
                    > poza tym w co ty wierzysz, w dolara i Mc'donalada?
                    > nie jestem praktykujacym, ale takich uogolnien bym nigdy nie wypisywal..
                    > pozdr
                    > W.
                    >

zgadzam sie z toba, wiatrak. jestem niewierzaca, a w dodatku mieszkam w kraju
                    zaliczonym w poczet tych 'bezboznych' gdzie to eutanazja, narkomani i ulice
                    czerwonych swiatel. a mimo nigdy przedtem nie spotkalam ludzi tak ogromnie
                    wierzacych, i to wierzacy wiara piekna, pozwalajaca im na wyrozumialosc i
                    tolerancje, jakich brakuje naszym polskim dewotkom i dewotom.
                    pozdrawiam.
        • tassman Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? 30.05.01, 08:50

> zajzec do sasiadow, Czechow. Tam prawie nikt nie wierzy w takie dyrdymaly, jak
          > bog.

Chciałbym ciz zobaczyc Hell-boyu jak bedziesz kiedys na łozu smierci. Czy
          bedziesz potrzebował księdza czy pseudoczadu Iron Maiden? Młodys i głupis jeszcze
          koleś...
          • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 30.05.01, 10:46
            > Chciałbym ciz zobaczyc Hell-boyu jak bedziesz kiedys na łozu smierci. Czy
            > bedziesz potrzebował księdza czy pseudoczadu Iron Maiden? Młodys i głupis jeszc
            > ze
            > koleś...

To co napisales jest glupie. Ja jestem ateista, nie wierze w takie cuda -
            dziwaki, w jakie ty pewnie wierzysz. Wierz sobie. Koles, glupis jest, glupim
            zostan.

• Gość: zxy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.de.deuba.com 30.05.01, 15:15
              Hell_boy, to co powiedziales z latwoscia mozna odwrocic: glupi jestes, glupi zostan.
          • Gość: Lidka Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 195.116.71.* 30.05.01, 12:44
            tassman napisał(a):

> >
            > Chciałbym ciz zobaczyc Hell-boyu jak bedziesz kiedys na łozu smierci. Czy
            > bedziesz potrzebował księdza czy pseudoczadu Iron Maiden? Młodys i głupis jeszc
            > ze
            > koleś...

co ty Tassman, argumenty ci sie pokonczyly, ze na strach bierzesz?
            Piekna mi wiara, opierajaca sie na obawie przed wiecznym potepieniem za brak
            ostatniego namaszczenia, albo nieuczestniczenie w nabozenstwach.
            A ja myslalam, ze Bog ocenia ludzi po tym, jak je przezyli, a nie ile dali
            proboszczowi na tace...
            pa.
            • Gość: zxy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.150.166.* 30.05.01, 15:14
              a czy slyszalas Lidka o czyms takim jak bojazn boza? Moze nie rozumiesz jego znaczenia?
              • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 30.05.01, 15:38
                > a czy slyszalas Lidka o czyms takim jak bojazn boza? Moze nie rozumiesz jego zn
                > aczenia?

Ty facet, wez sie uspokoj, bo smieszny jestes. Na takie bajery jak jakas bojazn
                boza to nawet przedszkolakow dzis nie nabierzesz. NIE ZYJEMY DZIS W
                SREDNIOWIECZU - to taka informacja, moze nie zauwazyles,
                pa

• Gość: zxy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.de.deuba.com 31.05.01, 09:31
                  Hell_boy, twoj jedyny argument to "sredniowiecze". A
                  co wspolnego z wiara i rozsadkiem ma okres
                  historyczny?
                  Moze powinienes poczytac Pascala?
              • Gość: Lidka Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 195.116.71.* 01.06.01, 09:24
                Gość portalu: zxy napisał(a):

> a czy slyszalas Lidka o czyms takim jak bojazn boza? Moze nie rozumiesz jego zn
                > aczenia?

Nie slyszalam, bo dziekowac Bogu, nie jestem katoliczka i bojazn mnie nie
                obowiazuje.
                Jestem po prostu czlowiekiem.
                pa.
                • mariuszkosciuczyk Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? 11.06.01, 13:16

Gość portalu: Lidka napisał(a):

> Gość portalu: zxy napisał(a):
                  >
                  > > a czy slyszalas Lidka o czyms takim jak bojazn boza? Moze nie rozumiesz je
                  > go zn
                  > > aczenia?
                  >
                  > Nie slyszalam, bo dziekowac Bogu, nie jestem katoliczka i bojazn mnie nie
                  > obowiazuje.
                  > Jestem po prostu czlowiekiem.
                  > pa.
                  jestes i katoliczka i czlowiekiem i mowisz, ze nie obowiazuje cie bojazn Boza????
                  a czegos w ogule sie boisz????
                  • Gość: Hell_boy Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: 193.91.75.* 11.06.01, 14:41
                    > > > a czy slyszalas Lidka o czyms takim jak bojazn boza? Moze nie rozumie
                    > sz je
                    > > go zn
                    > > > aczenia?
                    > >
                    > > Nie slyszalam, bo dziekowac Bogu, nie jestem katoliczka i bojazn mnie nie
                    > > obowiazuje.
                    > > Jestem po prostu czlowiekiem.
                    > > pa.
                    > jestes i katoliczka i czlowiekiem i mowisz, ze nie obowiazuje cie bojazn Boza??
                    > ??
                    > a czegos w ogule sie boisz????ű

A po co sie bac czegokolwiek? Nie lepiej samemu byc bogiem ?

• Gość: adam_ski Re: DLACZEGO religia jest bez sensu IP: 195.94.222.* 01.06.01, 11:21
                Witam,

Nic do czego potrzeba wiary nie może mieć sensu, bo gdyby miało sens, to nikt by
                tego nie musiał przyjmowac na wiarę.

Pozdrawiam braci w rozumie i braci w wiarach

adam_ski
        • Gość: n-e-o Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.zsme.tarnow.pl 11.06.01, 09:55

> bog.

ej stary ty to to jestes nie�le POCIACHANY ! Po.....bało cie, czy co ?
          przeczytaj to co napisałes, i przemy�l to.
          A poza tym ja nie widz nic złego w tym, że Alicja robiw domu BB to samo
          co w swoim. A np. Gulczas, pił sobie piwo i nikt nie powiedział, że robił
          ]to na pokaz, tylko wszyscu mu wierzš. że on je naprawd lubi.

pozdrawiam, tych wszystkich którzy trzymajš za Alicjš, czesc
    • Gość: viki Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 01.06.01, 09:46
      Gośka jest zwykła prostaczką, strasznie mi działa na nerwy
      a te jej wywody i minki aż sie na wymioty zbiera
      • Gość: widz Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.06.01, 10:26
        Ale te wywody sa niestety prawdziwe.Po wylocie Gulczasa oni tam wszyscy
        zgłupieli.Nie wiedzą czym alicja podbiła serca widzow , nie wnoszac do programu
        nic.Sam Klaudiusz stwierdził ze "od dzis będę sie modlił do kamery".
    • Gość: Fnoll Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.ds.uj.edu.pl 09.06.01, 17:55
      Tak, to poważny problem, ponoć ma się nim zająć episkopat ;)
      • Gość: myszorek Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.01, 20:50
        Kochani! Właśnie zobaczyłam, że temat, który rozpoczęłam spotkał się z dość
        dużym odzewem. Chciałabym się ustosunkować do kilku opinii.
        1. Może żeczywiście Gośka się nie smiała, ale w jej słowach było tyle j a d u
        i złośliwości, że zareagowałam na jej wypowiedź natychmiast.
        2. To nie jest tak, że ja, jako gorliwa katoliczka (+ fanatyczka) pędzę bronić
        swiętości i nie pozwalam kalać imienia Boga... Ale metoda Gośki, która w ten
        sposób starała się ośmieszyć Alicję i znaleźć uznanie w oczach chłopaków, była
        ciosem poniżej pasa. Przyznacie sami. I zupełnie nie na poziomie.
        3. Alicja być moze gra pod publikę, być może po raz kolejny stracę złudzenia,
        ale ..... W każdym razie Alicji nie zależy na poklasku lub w ogóle opinii
        (jakiejkolwiek) m i e s z k a ń c ó w domu BB. Gosia "uświadomiła" resztę
        o "praktykach" Alicji chyba po 80 dniach pobytu... Czyli Alicja nie właziła im
        w oczy ze swoimi modlitwami.
        4. jeśli chodzi o Czechów. o ile pamiętam coś z historii Europy, to Czechy
        przez dziesięciolecia były intensywnie laicyzowane i nic dziwnego, że odsetek
        wierzących jest tam nikły. Laicyzowany był cały blok wschodni, ale w Czechach
        nie było takich przywódców i autorytetów religijnych jak u nas (Sapieha,
        Wyszyński, Wojtyła, Tischner, Turowicz).

5. Osobiście wątpię, czy Polska jest takim znowu katolickim krajem....
        Większość moich znajomych albo nie wierzy albo w ogóle nie praktykuje. Dużo się
        mówi o tolerancji. Ale tylko się mówi. Szydzenie z czyjejś wiary, bądź jej
        braku świadczy, że nadajemy się tylko do czytania Bubli, Pająków i dowcipów za
        dychę. A niektóre komentarze na tym forum to nieprawdopodobny zbitek
        ksenofobicznych, wstrętnych i ograniczających się do pustych frazesów haseł.

Ale i tak pozdrawiam wszystkich. Myszorek.
        • krzysztof.r.m Re: MYSZORKOWI... 09.06.01, 21:06
          Mysle, ze Ty to rozumiesz. Mysle , ze nie ma potrzeby dla ktorej nalezy sie wdawac w polemike.Zobaczylem Twoje pytanie dopiero dzis, przed chwila i odpowiadam. Malgosia szydzi i smieje sie poniewaz po pierwsze nie rozumie o co chodzi, boi sie ludzi choc odrobine mocniejszych ( chocby posiadaniem wiary),a lek swoj usiluje nieumiejetnie tuszowac i gluszyc wlasnie tym proznym smiechem. Szyderstwo zas ma jej przysporzyc zwolennikow , wszak jest to jedna z form autoprezentacji tej malenkiej jednak postaci.
          Nie ma sie czym przejmowac.
          Wiesz to jest chyba troche tak jak ze sztuka.Mowi sie o niej , ze jest dla wszystkich ale nie dla kazdego
          Pozdrowienia
          krzysztof
          • Gość: Myszorek Re: MYSZORKOWI... IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.01, 22:12
            krzysztof.r.m napisał(a):

> Mysle, ze Ty to rozumiesz. Mysle , ze nie ma potrzeby dla ktorej nalezy sie wda
            > wac w polemike.Zobaczylem Twoje pytanie dopiero dzis, przed chwila i odpowiadam
            > . Malgosia szydzi i smieje sie poniewaz po pierwsze nie rozumie o co chodzi, bo
            > i sie ludzi choc odrobine mocniejszych ( chocby posiadaniem wiary),a lek swoj u
            > siluje nieumiejetnie tuszowac i gluszyc wlasnie tym proznym smiechem. Szyderstw
            > o zas ma jej przysporzyc zwolennikow , wszak jest to jedna z form autoprezentac
            > ji tej malenkiej jednak postaci.
            > Nie ma sie czym przejmowac.
            > Wiesz to jest chyba troche tak jak ze sztuka.Mowi sie o niej , ze jest dla wszy
            > stkich ale nie dla kazdego
            > Pozdrowienia
            > krzysztof

Bardzo Ci dziękuję i też pozdrawiam!

• Gość: a Re: DLACZEGO GOŚKA ŚMIEJE SIĘ Z MODLITW ALICJI???????? IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 13:03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka