Dodaj do ulubionych

reklama Jopek i Kydryńskiego

24.04.07, 22:38
i Anna Maria i jej mąż występują w reklamie, co to nie można nauczyć się
zarabiać ciężką pracą tylko bazując na swoim pochodzeniu i rzekomej
popularności?
Obserwuj wątek
    • glista.niny.terentiew Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 10:17
      Drogi Remiku37 bidaku robotniczku !
      Bardzo dobrze, ze Ania i Marcin wystepuja w reklamie. Zasluzyli sobie na to, ona od 10 lat robi calkiem
      niezla muzyke, on fotograf, dziennikarz bardzo inteligentny facet. Zaproponowano im udzial i bardzo
      dobrze, kazdy z nas prawdopodobnie zgodzilby sie na udzial z godziwe pieniadze. Prawdopodobnie
      przemawia przez Ciebie zazdrosc poniewaz Ty zeby zarobic swoje 999 zlotych miesiecznie musisz
      zeskrobywac lajno z kaloszy po dniu pracy i nie masz czasu ogolic swoich wasow. Zamiast wylewac zolc
      na forum lepiej idz pomysl co moglbys zrobic zeby poprawic swoje zycie, usmiechnac sie szczerze i
      powiedziec "Jaki ladny dzien" jezeli zas drazni Cie sama reklama na szczescie ( ufff !!! ) mozesz szybko
      zmienic kanal na te 30 sekund. Kampania sie skonczy i bedziesz szczesliwy. Wyluzuj, pokochaj swoje
      pochodzenie, rolnicy tez ludzie i nie pisz glupot na forum Remik dobrze chlopku ?
      • remik37 Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 12:18
        problem w tym Droga .... ( nie wiem jak Cię okreslić) bo ten pseudonim jest
        trochę dziwny, że ja nie wylewam żółci, powiedzmy sobie uczciwie na pytanie kim
        oni by byli gdyby nie powiązania, pochodzenie etc., kto by ich wziął do reklam
        innych przdwsięwzięć? o iwlew przyjemniej jest oglądać w TV ludzi, którzy
        doszli do sukcesu własną pracą
        • syriana Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 13:12
          o iwlew przyjemniej jest oglądać w TV ludzi, którzy
          > doszli do sukcesu własną pracą

ale pierniczysz
          no więc sobie wyobraź, że oni doszli do sukcesu własną pracą, nie pojawili się
          na scenie show-biz w jednej chwili - mimo znanych nazwisk pokazali, że są warci
          pozycji, którą teraz mają i dzięki której oboje mogą za fajne pieniądze
          występować w reklamach

śmieszą mnie takie gadki, że udział w reklamie to sposób na podratowanie budżetu
          przy gasnącej popularności

człowieku! w wydaniu Wiśniewskiego i Dody nie jest marzeniem każdego artysty!
          • syriana w wydaniu Wiśniewskiego i Dody nie jest marzeniem 25.04.07, 13:12

• syriana popularność 25.04.07, 13:14
              w wydaniu Wiśniewskiego i Dody nie jest marzeniem każdego artysty

miało być, sorry za enter
        • wartkoczyk1 Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 13:42
          w moich oczach ludzie którzy decydują się na występ w reklamie tracą to na co
          latami pracowali ,
          dla mnie reklama to zakłamanie -
          • nevergiveup Dajcie im spokój !!! 25.04.07, 14:51
            Po pierwsze:
            Chyba nie będą nikogo przepraszać, że mają znanych rodziców.

Po drugie:
            To, że ich mają, nie oznaczało wcale, że będą popularni, i że wogóle pójdą w
            ich ślady (np. syn Cybulskiego, córka Olbrychskiego, córka Szapołowskiej
            etc....)

Po trzecie:
            Reklamę robią nie dlatego, żeby zdobyć popularność. Oni ją zdobyli ciężką pracą
            a teraz mają prawo odcinać kupony. Poza tym reklamy w których występują zawsze
            przemycają ich samych (Kydryński - jazz, Jopek - swój nastrojowy styl) i sa to
            takie krótkie filmy ze scenariuszem.

Gasnąca popularność to przykład Wiśniewskich, którzy sprzedają wszystko, co się
            da, we wszystkich mediach.
            • setorika Re: Dajcie im spokój !!! 28.04.07, 00:19
              Oczywiscie, maja prawo odcinać te kupony (tez bym tak zrobiła) ale niech nie
              będą takimi hipokrytami - Jopkowa w niemal kazdym wywiadzie podkresla, że nie
              mają w domu telewizora, jak bardzo są szczęśliwi z tego powodu i ja bardzo są
              daleko im do polskiego modelu rodzina + telewizor. Mnie zwyczajnie szkoda
              dzieciaków, ze nie ogladaja dobranocki :)
              • procura Re: Dajcie im spokój !!! 28.04.07, 19:26
                no wlasnie, zgadza sie, brak telewizor nie swiadczy bynajmniej o poziomie
                nawiedzonego szczescia tudziez inteligencji. rozumiem, ze w polsce mozna nie
                chcciec ogladc tv, ale to jednak czesc kultury i rezygnujac z niej troche sie
                alienujemy. i kisimy w tym spiewno-pretensjonalnym sosie, o jaki pp.kydrynscy
                niestety czesto zahaczaja. ja mam telewizor. i plyty diamandy galas tez. i jakos
                mi sie to nie kłóci.
                a tak ad., reklam - to reklamy robili i polanski i scorsese i fincher. bo
                wlasciwie dlaczego nie? w koncu to tez praca.
                • nevergiveup Re: Dajcie im spokój !!! 30.04.07, 11:40
                  Ludzie nie każdy musi mieć TV, nie chcą, to nie mają. A dzieci jakby bardzo
                  chciały, to pewnie kupiliby TV właśnie dla nich a tak, to pewnie czytają im
                  książki zamiast bajek. Zresztą pewnie oglądają u dziatków...
          • syriana Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 16:17
            zakłamanie?

hmmm.. dla mnie wręcz przeciwnie - angażują się do promocji konkretnej marki,
            dostają za to pieniądze, firma, którą reklamują zwykle "odwdzięcza się"
            zasponsorowaniem trasy koncertowej - układ jest jasny jak dla mnie
            • piotr7777 Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 17:04
              Po prostu jak ktoś nie ma własnych problemów to czepia się i tyle.
              Jedyna wątpliwość, to fakt, że pan Marcin pracuje w publicznym radiu, no ale
              zapewne otrzymał stosowne zezwolenie.
            • wartkoczyk1 Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 17:05
              reklama to kłamstwo od poczatku do konca - zadna jeszcze nie była wiarygodna -
              począwszy od proszków cudownie dopierających ;) po kredyty uszczęsliwiajace
              (raczej tylko bank)
              a najgorsze co można zobaczyć to reklama prowidenta ( szkoda że z tym cudownym
              uśmieszkiem nie mówią na jaki procent pożyczają )
              - ale, ludzie są naiwni i dają się naciągać na słodkie słówka (reklamowe)
              • syriana Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 17:28
                buahaha

rozumiem, że w życiu realnym nie korzystasz z żadnego reklamowanego produktu..?

chłopie, gdzieś Ty się uchował
                takie poglądy to 30 lat temu można było mieć

i wogóle mam wrażenie, że Ty to po prostu reklam w polskiej TV nie lubisz
                oglądać i dlatego ciskasz takie gromy, robiąc się z siebie buntownika -
                antyglobalistę
                • wartkoczyk1 Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 17:34
                  z towarów korzystam ale nie pod wpływem reklamy -
                  co można lubić w reklamie -lukier ?? ble...
                  • syriana Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 17:45
                    wiesz co, obejrzyj parę fajnych reklam (niekoniecznie w czasie przerwy w trakcie
                    filmu na Polsacie), to pogadamy
    • czesiekkk Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 25.04.07, 19:40
      Jakoś ta reklama banku hipotecznego nie specjalnie mnie denerwuje, raczej jest
      takim przyjaznym i łagodnym przerywnikiem między jednym a drugim programem. Wolę
      takie muzyczne reklamy niż deklamacje z reklam banku, który właśnie wchodzi na
      polski rynek.
      W fajnej reklamie występował Szyc, nawiązanie do serialowego emploi.
      Generalnie nie przeszkadzają mi występujący w reklamach aktorzy, piosenkarze,
      sportowcy, jak będą fajne to będę chwalić, jak do bani to się to wytknie, ważne
      to zachować proporcje i nie znudzić sobą widza. Mimo że lubię Konrada to już nie
      mogę oglądac z nim reklam, podobnie jak nie trawię reklam z Korzeniowskim.
      • grek.grek Re: reklama Jopek i Kydryńskiego 29.04.07, 12:08
        Konrad, to był Wallenrod, ten jest KONDRAT...Marek KONDRAT.
    • waclaw_grzyb Ja to bym chciał zobaczyć lekrame 26.04.07, 11:45

jak jopek wkłada czopek
      • pola_negri Re: Ja to bym chciał zobaczyć lekrame 28.04.07, 11:23
        dzięki tym reklamom mogli nagrać (wspólnie, gdyż od lat Marcin Kydryński jest
        współproducentem płyt swojej żony) nową płytę i zaprosić do jej nagrania
        muzyków, o jakich wcześniej nie mogli śnić.
        • reginnka Re: Ja to bym chciał zobaczyć lekrame 30.04.07, 11:33

> dzięki tym reklamom mogli nagrać nową płytę i zaprosić do jej nagrania
          > muzyków, o jakich wcześniej nie mogli śnić.
          ach ! czyli cel uświęca srodki ;)

• syriana Re: Ja to bym chciał zobaczyć lekrame 30.04.07, 12:12
            > ach ! czyli cel uświęca srodki ;)

a nie?
            czy artysta śpiewający może istnieć na rynku nienagrywając płyt, albo nagrywając
            kopie poprzednich?

no właściwie może i paru jest na naszym rynku takich "twórców", ale w muzyce
            chodzi przecież o rozwój i zaskakiwanie
            a przy okazji o spełnianie marzeń artysty dotyczących np. pracy z muzykami z
            najwyższej światowej półki

zresztą, przypominam od czego zaczęła się tak naprawdę kariera Ani Jopek - od
            eurowizji - szczytu obciachu nawet dla wykonawców z innej niż ona półki
            to był kompromis, który zawarła świadomie, wiedząc że dzięki niemu ma realną
            szansę na zaistnienie w takim nurcie muzyki, na którym jej zależy

nie rozumiem zupełnie jak się tak możecie tych reklam czepiać

przecież Ania Jopek nie jest jakąś eteryczną muzą, żyjącą poza realnym światem,
            zajmującą się tylko i wyłącznie wykonywaniem ambitnej muzyki, ale również (a
            może przede wszystkim,) osobą istniejącą w jakimś stopniu w show biznesie i
            stojącą przed jego wymaganiami - np. znalezieniem pieniędzy na odpowiednie
            studnio, zatrudnieniem świetnych muzyków czy realizatorów, którzy przecież za
            "dziękuję" nie pracują
    • nevergiveup Nie oszukujmy się !!! 30.04.07, 11:49
      Każdy z nas zagrałby w reklami, gdyby tylko dostał taką propozycję. Nic w tym
      złego. Oczywiście są REKLAMY i reklamy, ale pieniądze takie same.
      Nawet Beata Tyszkiewicz lata temu wystąpiła w reklamie i co z tego....Ci,
      którzy twierdzą, że nigdy, przenigdy w reklamie NIE - to poprostu nikt ich do
      reklamy nie chce i tyle.

Rafał Królikowski, też kiedyś się zarzekał, że w serialu to on nigdy nie zagra,
      a potem grał w Egzamin z życia .....
      • procura Re: Nie oszukujmy się !!! 30.04.07, 12:38
        no dobra, ale "egzamin z zycia" to jednak co innego niz "czulosc i klamstwa" na
        ten przyklad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka