Dodaj do ulubionych

Wampiry VS Wilkołaki

31.08.03, 01:19
No właśnie. Gdyby doszło do walki tych dwóch osobowości, kto by zwycięzył.
Może wilkołaki dzięki swojej ogromnej sile i sprytowi, a może wampiry dzięki
temu że są bardzo szybkie i silne, choć nie tak jak wilkołaki. Wydaje mi się
że walkę wygrały by wikołaki, choć wampiry nie były by bez szans.
Obserwuj wątek
    • vampi_r Re: Wampiry VS Wilkołaki 01.09.03, 10:12
      Pozwolę sobie rozwiać twoje wątpliwości.

Miałem kiedyś scysję z wilkołakiem. I żyję.
      A on jest teraz moim przyjacielem. Ale tylko dlatego, że szkoda mi się go
      zrobiło.

Wampir poza swoja siła ma zdolności telepatyczne i hipnotyczne. Może też (choć
      ja osobiście tego nie lubię) zamienic się w nietoperza.
      Ale największą siła wampirów jest ich inteligencja.

Wilkołakiem kieruje jedynie instynkt.

Czyli konfrontacja wampira z wilkołakiem to tak jakby porównanie Einsteina z
      Emusią w dziedzinie fizyki.
    • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 03.09.03, 14:53
      Mimo że Twoja argumentacja jest dobra wampiry mają parę słabych punktów.
      Najważniejszy to ten, że gdyby walka przeciągnęła się do świtu większe szkody
      poniósłby wampir, bo mógłby zginąć. Drugi słaby punkt to, że wampiry są
      nieśmiertelne, ale można je zabić. Nie mówię, że wilkołaków nie można zabić.
      Pozatym nie każdy wampir ma zdolności telepatyczne.
      Tak na uboczu;
      Z chęcią poznałbym tego Twojego przyjaciela wilkołaka
      • vampi_r Re: Wampiry VS Wilkołaki 03.09.03, 15:23
        Każdy wampir ma zdolności telepatyczne.
        Wampira mozna zabić jedynie czosnkiem, wodą święcona, krucyfiksem, kołkiem
        osikowym. Raczej trudno mi sobie wyobrazic, by wilkołak cos takiego posiadał
        przy sobie.
        A jesli napotkam wilkołaka tuz przed świtem, to nie walczę z nim, tylko
        zamieniam się w nietoperza i daję dyla drogą powietrzną.

Wilkołak przy wampirze nie ma szans.
        • mmpm Re: Wampiry VS Wilkołaki 03.09.03, 15:52
          Oglądałem kiedyś filmik (z cyklu "Strefa mroku" chyba), w którym wilkołak
          rozszarpał wampira na strzępy, nim ten zdążył się w cokolwiek zamienić...
          • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 03.09.03, 16:00
            nie widziałam, ale już mi się nie podoba ;))
          • vampi_r Re: Wampiry VS Wilkołaki 03.09.03, 16:21
            mmpm napisał:

> Oglądałem kiedyś filmik (z cyklu "Strefa mroku" chyba), w którym wilkołak
            > rozszarpał wampira na strzępy, nim ten zdążył się w cokolwiek zamienić...

Nie wierz we wszystko, co pokazują w TV.
            Ja widziałem kiedys film z koziołkiem co chodził na dwóch nogach z tobołkiem na
            plecach i ubrany był w spodenki.
            • edzioszka Re: Wampiry VS Wilkołaki 03.09.03, 18:55
              ale on był Matołkiem - więc w sumie się nie dziwię, nie był normalnym,
              logicznie i trzeźwo myślącym Kozłem...;)
              • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 05.09.03, 23:26
                Ja też czytałem taką książkę o wilkołakach i wampirach. Opowiadał ona o tym,
                że wilkołaki miały dosyć tego, że nieumarli pałętają się po mieście i
                postanowiły zrobić z nimi porządek. Oczywiście nie robiły, bo jednemu
                wampirowi udało się uciec. Ale książka fajna
                • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 07.09.03, 19:55
                  skoro jesteś taki znawca wilkołaków, to może mi powiesz, co sie stanie jak
                  wampir ugryzie wilkołaka??? czy będzie 2w1??? I czy jak wilkołak ugryzie
                  wampira to będzie tki sam efekt jak gdy wampir ugryzie wilkołaka??? W każdym
                  raize myśle, że to dobry pomysł na pastisz horroru: wampiry gryzą sie z
                  wilkołakami...
                  • vampi_r Re: Wampiry VS Wilkołaki 08.09.03, 11:39
                    czarnajagoda napisała:

> skoro jesteś taki znawca wilkołaków, to może mi powiesz, co sie stanie jak
                    > wampir ugryzie wilkołaka??? czy będzie 2w1??? I czy jak wilkołak ugryzie
                    > wampira to będzie tki sam efekt jak gdy wampir ugryzie wilkołaka??? W każdym
                    > raize myśle, że to dobry pomysł na pastisz horroru: wampiry gryzą sie z
                    > wilkołakami...

Nie jest to dobry pomysł.
                    Wilkołaki i wampiry powinny trzymać się razem. mamy przecież wspólnego wroga -
                    człowieka.
                    • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 08.09.03, 11:50
                      dziwne, ja nigdy nie traktowałam wrogo swoich posiłków...
                  • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 08.09.03, 16:34
                    Gdy wampira ugryzie wilkołak lub o odwrotnie to nic się nie stanie. Wilkołak
                    pozostanie wilkołakiem a wampir wampirem.
                    Poza tym, aby stać się wampirem nie wystarczy tylko ugryzienie. Trzeba napić
                    się też krwi wampira, który Cię ugryzł i musi on zabić tą osobę, której chce
                    dać „nowe życie”.
                    Wilkołakiem staje się natomiast tylko przez ugryzienie. Wampir przecież nie
                    żyje. On tylko egzystuje jak roślina. Nie ma duszy tylko ciało, które można
                    zabić.
                    • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 08.09.03, 23:30
                      Tak Vampi_r ma rację. Ludzie są ślepi. Nie widzą niczego, co dzieje się wokoło
                      nich. Dzięki temu są bardzo dobrzy do manipulowania.
                      • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 09.09.03, 19:40
                        znaczy Ciebie mam sobie wizualizować jako dobrego wilkołaka, 33. syna swojego
                        ojca???
                        a co Ci daje manipulacja ludźmi??? bo dla nas, to posiłki, a dla Ciebie???
                        • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 09.09.03, 22:11
                          Przyko mi ale nie jestm wilkołakiem.
                          Ludzmi da się manipulować dzieki hipnozie.
                          Powiem prawdę. Zawsze zazdrościłem wampirom ich nieśmiertelności. Ale już nie
                          muszę.
                          • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 10.09.03, 15:27
                            czy mam rozumiec zatewm,zes jednym z nas???
                            jesli tak, to jakze mi milo :))=
                            • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 10.09.03, 23:16
                              Niestety nie jestem też wampirem. Jest osobą, którą nienawidzą wilkołaki.
                              Jestem łowcą.
                              Przeważnie poluję na wilkołaki, choć czasem zdarzają mi się zlecenia na
                              wampiry.
                              Jednak uważam, że z wampirami też można się zaprzyjaźnić.
                              • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 11.09.03, 19:09
                                to teoretyczna refleksja, czy też masz może już przyjaciół wśród wampirów???
                                • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 11.09.03, 21:53
                                  Tak mam przyjaciół wśród wampirów, ale mało. Jednego już dość długo, bo od
                                  1985 roku.
                                  Nie wiem, dlaczego ale to jest tak, że zawsze, gdy kogoś poznam patrzy na mnie
                                  z dystansem.
                                  • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 15.09.03, 13:06
                                    dobry33 napisał:

> Nie wiem, dlaczego ale to jest tak, że zawsze, gdy
                                    kogoś poznam patrzy na mnie z dystansem.
                                    jak sie ma do czynienia z łowcą, to zawsze istnieje
                                    obawa, że to ja mogę być następną zwierzyną... a to się
                                    chyba nikomu nie uśmiecha...
                          • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 12.09.03, 15:26
                            dobry33 napisał:

> Powiem prawdę. Zawsze zazdrościłem wampirom ich nieśmiertelności. Ale już nie
                            > muszę.
                            możesz to rozwinąć???
                            • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 12.09.03, 17:19
                              Mogę to rozwiną oczywiście. Skoro już i tak wydało się, kim jestem to powiem.
                              Otóż słyszałaś pewnie o Kamieniu Filozoficznym. Otóż jest taka legenda, że kto
                              posiądzie ten kamień zyskuje nieśmiertelność. Jednak prawda jest taka, że oby
                              zyskać nieśmiertelność trzeba przyrządzić specjalny napój. Więc ja osobiście
                              kawałek kamienia odnalazłem i nie wahałem się przed sporządzeniem napoju. I w
                              taki oto sposób osiągnąłem nieśmiertelność.
                              Jak już napisałem żyję już dość długo.
      • nightwarrior Re: Wampiry VS Wilkołaki 18.07.24, 16:12
        jak coś ja się znam na Wilkołakach i Wampirach więc mogę pogadać o tym
    • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 16.09.03, 22:57
      Wiem, że to, co napisałem może wydać się banalne. Powiecie, że to, iż jestem
      nieśmiertelny nie czyni mnie nikim niezwykłym. To prawda, ale widzę, że mogę
      napisać wszystko.
      Jestem jak już pisałem łowcą wilkołaków z poza tym czarodziejem. Zapewne
      słyszeliście o Harrym Potterze. Całe społeczeństwo zastanawia się z skąd
      autorka znała tyle faktów o naszej społeczności. Nikt nie wie, ale nie
      napisała wszystkiego a i kilka rzeczy jest zmyślonych. Np. to, że nigdy nie
      było takiego chłopca jak Potter.
      Ale to inna historia.
      • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 17.09.03, 09:01
        a profesor Snape był/jest???
        tudzież lord Wmordego, czy jakoś tak???
        • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 17.09.03, 17:22
          Voldemorda nie ma. Nigdy nie było takego złego gościa. Snape też nie ale ktoś
          podobny.
          • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 18.09.03, 10:42
            o, to napisz o nim coś więcej... zawsze mnie fascynowały psychopatyczne postaci...
    • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 09.12.03, 20:05
      Właśnie obejrzałam film o walce wampirów z wilkołakami... okazało się że to
      gatunki mające wspólnego przodka - człowieka, którego organizm podczas zarazy w
      V w. zwalczył zarazki, i nauczył się nimi manipulować. Miał on 3 synów, jednego
      pokąsał wilk, drugiego nietoperz, a trzeci pozostał człowiekiem. I z potomka
      tego człowieka na końcu stworzono trzeci gatunek, łączący w sobie cechy obu,
      silniejszy od któregokolwiek.
      Wampiry używały przecow wilkołakom azotanu stebra (czy cóś takiego, w każdym
      razie był to płynny związek srebra, i od razu wnikał do krwiobiegu
      uniemożliwiając wydobycie tego z orgnizmu), a wilkołai przeciw wampirom używały
      napromieniowanych naboi.
      Generalnie goopi film...
      • vampi_r Re: Wampiry VS Wilkołaki 10.12.03, 12:18
        To że wilkołaki z wampirami są spokrewnione, to oczywiste.
        Dlatego mnie nie podoba się sam pomysł, by miały ze sobą walczyć.
        Ja tam prędzej zostanę Świętym Mikołajem, niż podniosę rękę na jakiegoś
        wilkołaka.

Rzeczywiście gooopi film.
      • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 27.02.04, 01:32
        Chodzi Ci o film “Underworld”. Tak ten film rzuca nowe światło na walkę między
        wilkołakami a wampirami. A ja znam jeszcze inną legendę. Że wśród wilkołaków
        też istnieją rody. I podobno jest ród bardzo inteligentny.
        • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 27.02.04, 11:03
          faktycznie, chodziło mi o Underworld... goopie niemożebnie...
          to jak znasz tąlegendę to napisz coś więcej w tym temacie, bo ja nie znam...
    • kimmay VAMPIRY 22.02.04, 19:04
      to chyba jasne?!
      • vampi_r Re: VAMPIRY 23.02.04, 11:21
        Kimmay, chyba już cię polubiłem.

Zapewne jeszcze jesteś śmiertelniczką... A chciałabys dostać nieśmiertelność?
    • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 29.02.04, 14:55
      Wedle prośby piszę tą legendę.
      Na świecie istnieją obecnie następujące plemiona rasy wilkołaków.
      1. Czarne Furie – plemię złożone praktycznie w całości z samic, wywodzących się
      ze starożytnej Grecji. To mścicielki, obrończynie ostatnich źródeł czystej
      magii w świecie.
      2. Czerwone Szpony – członkowie tego plemienia to niemal wyłącznie lupusy –
      garou zrodzone z wilków. Wierzą, że jedynie eksterminacja ludzi przywróci
      pierwotne piękno Gai.
      3. Dzieci Gai – to garou pragnącej prawdziwej jedności ze światem, słudzy i
      miłośnicy natury.
      4. Fianna – garou o korzeniach celtyckich. Można ich określić mianem strażników
      tradycji rasy wilkołaków.
      5. Gnatożuje – to garou bytujące w miastach ludzi. Wiodą najczęściej nędzne
      życie, inne wilkołaki traktują je z pogardą.
      6. Tubylcy Betonu – to plemię również żyje w miastach ci jednak przystosowali
      się do życia w miejskiej dżungli, chętnie korzystają też z nowoczesnych
      technologii.
      7. Milczący Wędrowcy – to tajemniczy podróżnicy, wędrujący od zgromadzenia do
      zgromadzenia, znakomici znawcy świata duchów.
      8. Pomiot Fenrisa – heroldowie śmierci i zniszczenia, herosi walki, stworzeni
      do boju, nienawidzący wrogów strasznie w szale.
      9. Srebrne Kły – arystokracja garou. Plemię mędrców bohaterów i artystów.
      10. Uktena – to przebiegli, pełni sprytu garou, doskonale rozumiejące duchy.
      Plemię, które wywodzi się od pierwotnych mieszkańców Ameryki.
      11. Wendigo – to plemię również związane jest z Indianami, mistrzowie sztuki
      przeżycia, doskonali łowcy i wojownicy.
      12. Władcy Cienia – nieprzejednani w walce, pełni ambicji i odwagi, wodzowie i
      przywódcy.

To by były wszystkie plemiona wilkołaków, jakie opisane są w tej legendzie. Mi
      wydaje się, że obecnie na świecie nie istnieją już wszystkie. Nie ma np.
      plemion arystokratycznych ani tych miłujących pokój. Nie spotkałem w swoim
      życiu jeszcze ani jednego wilkołaki, który nie rzuciłby się na mnie po
      pierwszym spojrzeniu. W owej legendzie jest jeszcze jeden ciekawy fragment. Oto
      on:
      „ (...) Mamy też innych wrogów. To wampiry – krwiopijcy, władcy miast ludzi,
      którzy nocami snują swoje intrygi. Są też pewni ludzie obdarzeni wielkimi
      mocami – magowie – którzy kradną moc naszym”.

No cóż ciekawa legenda. Są, więc opisane tu nasze rasy. O ile, co do wampirów
      się zgodzę to nie jestem pewny, co do czarodziei. My staramy się nie ingerować
      w sprawy wilkołaków a nawet tuszować przed ludźmi ich obecność. Co do
      wykradania mocy. Dobrze były takie przypadki, ale w starożytności. My nie
      prowadzimy otwartej wojny. Są wśród nas tacy to zajmują się tropieniem i
      likwidowaniem wilkołaków, ale tylko, gdy zagrażają ludziom. Chociaż niektórzy
      tak jak ja są magami obdarzanymi wielkimi mocami i mają zaszczytne miano łowcy.

• devilsrodeo Re: Wampiry VS Wilkołaki 01.03.04, 13:03
        Warto dodac, ze to klasyfikacja wg. Swietego WhiteWolfa :-)
      • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 18.03.04, 13:45
        Oj nie ładnie. Żaden z szanownych nieśmiertelnych nie pokusił się, chociaż o
        słowo komentarza. A szkoda, bo jest, o czym dyskutować.
        • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 18.03.04, 15:25
          a cóż ja mam komentować, jak w życi spotkałam tylko jednego wilkołaka - qmpla
          Vampi_ra, ale on (Wilkołak znaczy) był jakiś zdegenerowany, i do żadnej z ww.
          kategorii nie pasował... on był jedyny w swoim rodzaju - i całe szczęście...
          • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 23.03.04, 12:02
            No tak a inni szanowni nieśmiertelni? Przecież nie żyje tu jedne wampir. Ale
            czyżbym się mylił.....
          • dobry33 Re: Wampiry VS Wilkołaki 25.03.04, 15:01
            A czy ten wilkołak którego znałaś jeszcze żyje? Bardzo chciałbym go poznać.
            • czarnajagoda Re: Wampiry VS Wilkołaki 25.03.04, 15:16
              to qmpel Vampira i mam nadzieję, że już nie żyje
      • nightwarrior Re: Wampiry VS Wilkołaki 18.07.24, 16:17
        mam pytanie a wierzysz w Wilkołaki i Wampiry ? jak tak to może wiesz coś na temat sfory klany Wilkołaka lub klanu Wampirów w Polsce na woj podkarpackie
      • nightwarrior Re: Wampiry VS Wilkołaki 18.07.24, 16:18
        a w ogóle ty jesteś człowiekiem ? czy czymś innym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka