wioskowy_glupek 29.09.08, 21:59 Dzięki telewizji publicznej za ten spektakl... piękna satyra na nasze celebs... Na prawdę szacun szczególnie dla Stenki & Zakościelnego za piosenkę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamilan Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 29.09.08, 22:13 tak, bardzo dobry spektakl.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 29.09.08, 22:16 nie ogladałam :( będzie jakas powtorka? Odpowiedz Link Zgłoś
epjasa Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 29.09.08, 22:16 Podzielam, bardzo mi się podobało, choć włączyłam się w trakcie. Jaką piosenkę śpiewała Stenka i Zakościelny???? Przegapiłam tę informację w napisach końcowych> Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 29.09.08, 22:23 Piosenka www.metrolyrics.com/scarborough-fair-lyrics-celtic-folk.html Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 29.09.08, 23:33 Bardzo dobry spektakl. Globisz znakomity. Obecność Zakościelnego przyjęłam z nieufnością, ale moim zdaniem się sprawdził, a poza tym, po zastanowieniu stwierdziłam, że nie ma kto grać takich ról. No bo kto: Małaszyński, Szyc, Dorociński, Stuhr...? Jakoś nikt mi nie pasuje. Najchętniej i tak zobaczyłabym kogoś nowego i nieogranego. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 00:10 Wie ktoś gdzie można znaleźć słowa(polskie)tej piosenki śpiewanej przez panią S? Spektakl wyśmienity. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamaciej2 Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 07:50 Spektakl super. Nawet na skandalu i klęsce robi się swoje kolejne "show". Szkoda że osoby z parciem na szkło i tak go nie zrozumieją. A młodego Coogana grał chłopak z Nowego Tomysla (pierwszy raz na ekranie). Całkiem całkiem Odpowiedz Link Zgłoś
hal3 Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 08:34 Stenka i Zakościelny zahipnotyzowali mnie śpiewajac razem piosenkę :-)) świetni... Odpowiedz Link Zgłoś
croatine78 Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 09:09 Ogólnie po tych rozliczeniowych i patriotycznych spektaklach miła odmiana. Stenka wspaniała, piękna i zdolna. Trochę przykre, że przychodzą mi do głowy zaledwie dwie wyjątkowo piękne aktorki po czterdziestce, a tylko jedna z nich jest świetna. Globisz samograj, wszystko umie zagrać, do Kosińskiego mam słabość, chłopak z PWST w porządku. Zakościelny chyba padł ofiarą własnego wizerunku "polskiego Brada Pitta", jak go widzę, to czekam, aż wyskoczy zza węgła porucznik Basia Storosz. Ale był OK, chociaż nie rozumiem, dlaczego nie wzięli kogoś nieznanego ze szkoły, tak jak do roli młodego Coogana. Zakościelny miał być magnesem,który przyciągnie młodszą żeńską widownię? I ta wydepilowana klata... Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 09:55 ja oglądałam do momentu pojawienie sie Zakoscielnego , a scislej do momentu gdy zaprezentował swój biust wtedy mnie lekko zemdliło i przełączyłam na MOrgana Freemana Odpowiedz Link Zgłoś
epjasa Link do śpiewającej Stenki i Zakościelnego 30.09.08, 09:49 Dla wszystkich, których ten duet zauroczył: pl.youtube.com/watch?v=JB8u9DbRlY8 Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Link do śpiewającej Stenki i Zakościelnego 30.09.08, 09:57 to naprawde głos stenki ? Odpowiedz Link Zgłoś
epjasa Re: Link do śpiewającej Stenki i Zakościelnego 30.09.08, 10:05 W onecie, w opisie filmu jest: "Albo usłyszeć, jak Danuta Stenka śpiewa przepiękną średniowieczną balladę „Scarborough Fair”." Poza tym przy okacji tej ballady wysłuchałam duetu Stenka-Adamczyk, śpiewających "Będziesz moją panią" Grechuty. Też mi się podobało i wygląda na to, że Stenka trochę śpiewa Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 13:57 Spektakl świetny. Sądzę, że powinien dać do myślenia Krzysiowi Ibiszowi, który nam wyrasta na polskiego Coogana. A scena wspólnej piosenki Stenki i Zakościelnego jedna z bardziej erotycznych na polskim ekranie. Aż ciarki szły. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 14:32 Nie tylko Krzysiowi ale wszystkim naszym braciom ksero, Chihopkom i innym celebrytom... Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 14:40 Bardzo dobry kawał świtnej sztuki, gry aktorskiej :))) bardzo przyjemnie się to wszystko oglądało i choć na początku wyglądało to na komedie, jednak w swym głębszym przesłaniu nie było takie wesołe i beztroskie... smutne studium pogubionej rodziny zarówno w całości, jak i każdego po kolei... piękna ballada Stenki i Zakościelnego, który nota-bene poność bierze udział w jakimś przedstawieniu muzycznym, które ponoć jest na bardzo wysokim poziomie wokalnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 15:37 Teatr Telewizji to teraz chyba jedyna szansa dla aktorów na zagranie naprawdę ciekawej roli. Stenka, Globisz – prześwietni (wątpiący w Stenkę bijcie się teraz w piersi :). Maciek Zakościelny został wybrany do tej roli pewnie nie tylko ze względu na walory cielesne oraz żeby przyciągnąć młodych, jak ktoś napisał wyżej, ale także zapewne ze względu na swoje zdolności / umiejętności muzyczne – nie musiał udawać, że potrafi grać na gitarze i śpiewać (Zakościelny brał udział w koncercie „Śpiewając Jazz” z Carmen Moreno i Anną Serafińską jako konferansjer, ale grał też na skrzypcach i zaśpiewał z Serafińską w duecie; kiedyś cała trójka była w weekendowym wydaniu DDTVN z zaproszeniem na ten właśnie koncert). Rzeczywiście niezwykle pięknie było to „Scarborough Fair” w wykonaniu Stenki i Zakościelnego. Bardzo mi się podobało. Kosiński- znakomity aktor. Był fantastycznie obrzydliwy w swej roli. Dla mnie w tej sztuce był uosobieniem tych wielbicieli programów rozrywkowych i różnych show, którzy na różnych portalach plotkarskich (namiętnie zresztą czytanych) produkują potem skwapliwie komentarze, jak to nienawidzą tej czy owej „gwiazdki”, którzy wypisują o tym czy owym komentarze typu: jaki on/ jaka ona jest obrzydliwy/a, wstrętny/ a, brzydki/a nieutaletnowany/ a, głupi/a (oraz najwymyślniejsze niecenzuralne bluzgi), którzy mają pretensję, że danej osoby za wiele w telewizji, którzy życzą tej czy owej osobie wszystkiego najgorszego. Młody z PWST, niezły, w niektórych ujęciach wyglądał jak Leonardo di Caprio. :) Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: Teatr Telewizji - Show Rodzinny 30.09.08, 16:59 sztuka świetna i bardzo, bardzo na czasie ;) Globisz wprost genialny w roli gwiazdy walczącej o odzyskanie dawnej popularności, ale co się dziwić? taki aktor !!! mile zaskoczył Zakościelny, powinien częsciej grać w teatrze, bo widać, że "daje radę", dać mu dobry tekst (ja widziałabym go we współczesnych tekstach) i zapominamy o jego "kryminalnej" przeszlości Odpowiedz Link Zgłoś
cecora oglądajcie póki czas... 30.09.08, 18:48 bo już niedługo. Nastąpi zmiana na BIGBRADER125, TANIEC Z GWIAZDAMI edycja 542. Tak więc łapać perełki, łapać. Odpowiedz Link Zgłoś
bill_smierdziel Re: oglądajcie póki czas... 01.10.08, 00:08 no i wszytko byłoby pięknie, gdyby nie to, że niektórym psuje humor świadomość, że to jest produkcja TVPiS, a nie tefałenu, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
irrrysek Genialne tłumaczenie Roberta Marcinkowskiego 30.09.08, 20:55 gdy na targ zechcesz w Scarborough wejść, tam, gdzie pieprz, rozmaryn i mak pewnemu chłopcu przypomnij mnie, co miłości wykradł mi kwiat... powiedz, niech zrobi mi kaftan ze lnu, tam gdzie pieprz, rozmaryn i mak nietknięty igłą, bez żadnych szwów, wtedy pokocham go jeszcze raz... powiedz, niech znajdzie mi pszeniczny łan, tam, gdzie pieprz, rozmaryn i mak pośrodku głębiny, wśród morskich fal, wtedy pokocham go jeszcze raz.... powiedz, niech zrówna go sierpem ze szkła, tam gdzie pieprz, rozmaryn i mak, gdy zapadnie noc, lecz przed końcem dnia, wtedy pokocham go jeszcze raz.... Odpowiedz Link Zgłoś
bibula12 Re: Genialne tłumaczenie Roberta Marcinkowskiego 30.09.08, 22:51 Genialne tłumaczenie, być może, ale Jarosława Stypy (przynajmniej tak było w napisach końcowych - specjalnie patrzyłam). Marcinkowski też tłumaczył tę piosenkę, ale zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
irrrysek Re: Genialne tłumaczenie Roberta Marcinkowskiego 01.10.08, 12:26 Taką informację znalazłam w internecie.Dzięki za skorygowanie błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
makron6 Re: Genialne tłumaczenie Jarosława STYPY 30.09.08, 23:17 Tak, potwierdzam, tłumaczył Stypa (ten który z Sikorą robił kiedyś Hyda - kto zna zielonogórskie kabarety i Wytwórnię AYOY, ten wie). Stenka rewelacyjna. Jezu, jaka ona piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
bill_smierdziel Re: Genialne tłumaczenie Jarosława STYPY 01.10.08, 00:04 piosenka jest zarąbista, zawsze ją uwielbiałem, okazuje się, że po polsku też dobrze brzmi i pomyśleć, że powstała kilkaset lat temu, ciekaw jestem, która ze współczesnych piosenek będzie wzbudzała zachwyt za kilkaset lat :) Odpowiedz Link Zgłoś